Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 15.05.2024 15:11
Днес много интересно в Спортал пишат, че пред тях Генчев е отрекъл тоя слух, а Меридиан мач пък твърдят, че той ще поема Левски Иначе пропускаш престоя му в Ботев, където тотално се провали, така че не е много ясно дали за Левски е удачен избор.
 |
|
albertz
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 15.05.2024 16:08
Bat Momchi, bonne chance aujourd'hui 
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 15.05.2024 16:32
Мерси 
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 15.05.2024 23:39
Пловдив домът ни е, горди, че майни сме жълто-черните първи родихме се 
 |
|
albertz
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 16.05.2024 12:48
Честито, майна!  Давам линкове, ако някой иска да си запази мача за спомен от диемаджийте. Малко тъпо е , единият фяйл е формат ts, другият е mp4, но не съм правил аз записа. https://1fichier.com/?0ybdhdgmlyidma3lfiowhttps://1fichier.com/?lsa49c4fr5rivwyx76an
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 27.05.2024 19:12
Любо Пенев поема Спартак Варна, ще е интересно.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 27.05.2024 23:54
Любо е пич. Винаги съм го харесвал.
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 28.05.2024 10:11
Спартак ги харесвам, ама нещо на ръководството им хлопат дъските. Зимата уволниха Васко Петров за втори път, че уронвал престижа на клуба. Така и не казаха как точно уронвал престижа, но разбрах че имали спор за трансферите с ръководството. Всичко хубова, но ако наистина е това, може малко уважение да прояват към човека, който ги качи от В в А група и после след изпадането пак ги вдигна, щото тази промоция е до голяма степен негова заслуга. Ся махнаха и Росен Кирилов, който също си свърши добре работата. Хубаво ще идва Любо, супер ама като го знам каква лимонка е, не очаквам с тия там да мелят брашно дълго.
 |
|
кибик
(Крива Нива)
Регистриран на: 24.07.2012 14:22 Мнения: 449 Местоположение: Пиянде
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 28.05.2024 14:46
Познах директните изпадащи, ама Бьероье ме изненадаха приятно, избегнаха баража.
_________________VENGA BOLUDOS! 
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 29.05.2024 01:10
Явно в Спартак Варна им върви да ги управляват ексцентрици. Преди беше покойният Николай Ишков, сега тези. Иначе и аз не вярвам Любо Пенев да се задържи много.
Левски официализираха привличането на Станислав Генчев за старши треньор. За мен силен ход.
Локомотив София се раздели със "звездата" си Франса. И този беше една "звезда", гола вода. Май в квартала няма да гледаме повече футболисти като по времето на Гигов. Привържениците не го обичаха, но този Бозата е в пъти по-лош. Няма пари, в клуба е шуробаджанащина, изгони привържениците, които и преди бойкота бяха останали една шепа, а най-лошото е, че Локо се превърна в типичен тото отбор, по-зле и от Славия. Чудя се как може такива хора въобще да имат достъп до придобиването на даден футболен клуб, но явно такива са реалностите.
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 31.05.2024 22:18
Голям шлем за Гришо.... Ганчев
Няма клуб/отбор Няма стадион Няма фенове Няма турнири..
Честито на всички, които още мислят Литекс за отбора на Петър Жеков, Джеки, Стойчо, Ради Здравков и т.н. Издържахте докрай унижението....
 |
|
albertz
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 05.06.2024 12:10
Анфо, разбирам разочарованието ти, но част от написаното от теб беше излишно. Кои са тези всички, които мислели Литекс за ЦСКА? Тук пишем само аз и Дявола, като и двамата сме достатъчно големи на години, за да имаме собствено мнение. Унижение е някой да те кара да правиш нещо против волята ти, но за това ще стане въпрос по-долу в текста.
Естествено, че това не е клубът на Стойчо, Ради, Джеки, Жеков и другите. Техният отбор е Централен Спортен Клуб на Армията, със съвсем друга органицазия, възможности и т.н. След 1990 ЦСКА е частен клуб, което някои така и не можаха да осъзнаят (някои общо казано, не непременно от форума). В клуба така и не можаха да свикнат с новите реалности, караха го на стара слава, имаше доста слобости и отвътре, източване на средства, а като добавим и атаките отвън, то трудно можеше да се издържи дълго на тези атаки. Най-големият актив на клуба си останаха неговите привърженици, повечето от които още се интересуват и посещават мачове.
За каква подмяна на ДНК-то може да се говори, след като за 25 години преди Ганчев ЦСКА има само 5 титли, а дори и не можа да се доближи до европейските си постижения, понеже за мен влизането в групи не може да бъде определено като голямо постижение. Да направи поне постижения като 1/4 финала на Левски в УЕФА, много силните първи няколко години на Лудогорец в Европа, дори и излизането на Литекс от групите на УЕФА 2006г. не можа да повтори. Стойчо Младенов е един от тези, които най-много говорят за подмяна на манталитета, но точно при него ЦСКА изпусна преднина от 9 точки пред Лудогорец пролетта на 2012г. Спомня ли си някой, че пролетта на 2015г. тимът записа само една победа за цял полусезон, в последния кръг, в мач без значение? ! Някои от лидерите през 90-те като Галин Иванов, Милен Петков, Анатоли Нанков, Методи Деянов, Ивайло Андонов бяха добри футболисти, но могат ли те да се сравняват с Жеков, Джевизов, Якимов, Джеки, Стойчо и другите?
Аз лично съм свидетел на омразата и реваншизма към ЦСКА през 90-те години, не искам да влизам в подробности, ето защо за мен като човек изживял това е важно да го има този клуб под някаква форма, от това което съм видял като отношение, мисля че никой нямаше да позволи клубът да продължи по пътя на един Рейнджърс, на който голяма част от дълговете бяха отписани. Тук щяха да искат да се плати всичко, а дълговете бяха огромни. Факт е, и че никой не се нае да плати тези дългове. Единствено Ганчев имаше тази идея със схемата с Чавдар Етрополе и Литекс. Васил Божков предложи някакъв мним погасителен план за 50 години, който никой нямаше да приеме, а и след проблемите му с правосъдието и той нямаше да е в клуба, евентуално за да го погасява.
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 05.06.2024 15:52
Чаво, знам и го казвам със съжаление, че само ти и Дявола останахте. И тук в никакъв случай не се обръщам към вас. Ако си го приел лично се извинявам, но разбира се че както и ти си използвал на едно място общо обръщение, така и аз визирах всички, с чието любезно съдействое се стигна до това падение - легенди, журналисти, общественици разни и т.н. Повечето са хора с влияние и още в началото на тази подмяна, можеха да кажат че царя е гол, да са търсещи, а не чакащи и т.н.
С много от останалите неща, които пишеш съм съгласен. Най-вероятно всичко това щеше да си е така, а може би и по-зле ако бе извървян по-честния път, но в едно съм сугурен поне - зад отбора щеше да има повече фенове. А този капитал е голяма сила, която се видя точно когато ЦСКА бе във В група. 8 години по-късно дали всичко това със схемите на Ганчев си е заслужавало, всеки може да си отговори. Убеден съм, че за това време ГГ е дал много повече пари за какви ли не футболисти, треньори и т.н., а си мисля че тези, които бяхме на Армията на мачовете във В група, щеше да изчакаме слънцето да изгрее и да отбора да си извърви пътя по нормалния начин.
 |
|
albertz
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 05.06.2024 17:10
Не, не съм се обидил, но просто исках да наблегна и на други неща. Това, че много хора са знаели какво ще се случи, хора с някакво влияние както казваш ти, но не са направили нищо е напълно вярно. Аз затова писах, че проблемите бяха и вътрешни.
Лично аз нямах нищо против, вярвам и много други нямаха нищо против клубът да влезе нормално в елита, без да прескача нива. Но това според мен пак нямаше как да стане със старото ЦСКА. Защото и за Б група клубът трябваше да получи професионален лиценз. Той (клубът) и затова беше пратен във В група, а не в Б примерно. А при цялата тромава система у нас клубът нямаше как да получи такъв лиценз и пак щеше да си остане във В група, нищо че си бе извоювал по спортен път правото да играе в по-горното ниво. Ганчев с един тарикатлък се опита още тогава да регистрира ново дружество, но от БФС се противопоставиха. Първоначално това бе прието, но още на следващия ден бе отменено, с аргумента че решението е взето под натиск. Разбира се, оставаше вариантът да се почне от А окръжна група. Дали го е имало този вариант още преди отборът да заиграе във В група, както се твърди някъде, но без доказателства, можем само да гадаем. А варианта с това да играеш във В група и след това да отидеш в окръжната мисля че едва ли щеше да се хареса на някой. А и явно на Ганчев не му се е чакало, затова се е съгласил на предложението клубът да влезе направо в елита под името ЦСКА-София. Тук влизаме в хипотези доколко евентуалното участие на клуба в окръжната група щеше да премине нормално. Защото и във В група някои отбори домакинстваха на ЦСКА на "Армията". Вероятно и в окръжната група щеше да се получи нещо подобно. Но със сигурност щяха да се намерят и такива, които няма да са съгласни. И щяха да кажат, че нямат финансовата възможност да домакинстват другаде. И трябваше да се играе без гостуващи привърженици. Но както знаем едва ли разумът щеше да надделее. А това не е Шотландия, където и в най-ниските нива има обособени гостуващи сектори. Защото и при един Локомотив София, който нямаше толкова много публика, пак имаше проблеми при гостуванията им.
Но всичко това са хипотези, коментирани са много пъти. Какво е щяло да бъде е без значение, защото станалото е станало и то не може да се промени.
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 05.06.2024 17:22
 |  |  |  | Anfield написа: Чаво, знам и го казвам със съжаление, че само ти и Дявола останахте. И тук в никакъв случай не се обръщам към вас. Ако си го приел лично се извинявам, но разбира се че както и ти си използвал на едно място общо обръщение, така и аз визирах всички, с чието любезно съдействое се стигна до това падение - легенди, журналисти, общественици разни и т.н. Повечето са хора с влияние и още в началото на тази подмяна, можеха да кажат че царя е гол, да са търсещи, а не чакащи и т.н.
С много от останалите неща, които пишеш съм съгласен. Най-вероятно всичко това щеше да си е така, а може би и по-зле ако бе извървян по-честния път, но в едно съм сугурен поне - зад отбора щеше да има повече фенове. А този капитал е голяма сила, която се видя точно когато ЦСКА бе във В група. 8 години по-късно дали всичко това със схемите на Ганчев си е заслужавало, всеки може да си отговори. Убеден съм, че за това време ГГ е дал много повече пари за какви ли не футболисти, треньори и т.н., а си мисля че тези, които бяхме на Армията на мачовете във В група, щеше да изчакаме слънцето да изгрее и да отбора да си извърви пътя по нормалния начин. |  |  |  |  |
С последното съм абсолютно съгласен и напълно убеден, че ако това се бе случило, освен че щяхте да сте обединени, никой и копче нямаше да може да ви каже. Нито съм цесекар, нито съм фен на ГГ, но в случая, ако трябва да съм откровен, съм абсолютно убеден, че ГГ бе принуден да направи тази врътка с Етрополе и Литекс и това съвсем не беше част от неговата визия за бъдещето на клуба.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 05.06.2024 18:30
Само ЦСКА! 
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 05.06.2024 20:27
Никой не го е принуждавал Жожето. Още през 2015 година се беше разбрал с Гигов да ребрандира Локо Сф като цска (имаше дори покана за ОСА на Локо с дневен ред смяна на име, цветове и адресна регистрация), обаче буферите също не взеха лиценз и тази схема пропадна.
 |
|
albertz
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 05.06.2024 23:12
Ти виждал ли си въпросните документи и можеш .ли да покажеш нещо или просто пишеш ей така ? Спомням си, че се коментираше подобно нещо, но според мен това е бил само един от вариантите. Не съм запознат с фактологията, кое събитие след кое следва, но е по-вероятно Гигов да е имал интерес Локомотив да вземе лиценз, за да спечели от това, но по някаква причина сделката с Ганчев е пропаднала и той тогава се е отказал от лиценза на Локомотив, защото не му се е занимавало повече с футбол.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 05.06.2024 23:32
Поканата е налична в Търговския регистър. От мен научи пръв за нея един от тарторите на Железните бригади. При Дърпутката ваши казваха, че всичко е ок понеже Локо Мездра щял да стане Локо Сф. Аз нямам навика да си измислям.
 |
|
albertz
|

Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари | 18.06.2024 14:51
Използвам старата тема за отминалия сезон да коментирам някои неща.
В крайна сметка Любослав Пенев пое Локомотив Пловдив, а не Спартак Варна, както беше обявено в няколко сайта по-рано. А бившият наставник на Локо Александър Томаш отива във Варна. Ще бъде интересно как ще работят двама кибритлии като Крушарски и Пенев, ако не тръгнат нещата, то ще има големи скандали.
Локомотив София стартира подготовка едва с 15 футболиста и нов треньор - Иван Колев. Лошото е, че и привържениците изоставиха тима, писна им от всичко случващо се напоследък. Очертава се изключително тежък сезон пред Локо Сф, дано стане някакво малко чудо и в хода на сезона нещата се нормализират. Сезонът започва с домакинство на Левски София.
|
|   |
|
|