ВК ЦСКА не можа да удържи Нефтохимик и загуби в София с 1-3 гейма, серита се връща в Бургас. Много оспорван четвърти гейм, в който "армейците" поведоха с 9-4, в средата на гейма нещата се движеха точка за точка, но в крайна сметка червените отстъпиха с 24-26. Асовете на "армейците" нямаха ден.
На тази дата през 1958 г. ЦСКА побеждава Расинг Клуб в Париж с 6-4 на стадион "Парк де пренс" пред 20,000 зрители. При онези турнета на ЦДНА има и гост състезатели, а такива в състава на "армейците" са Тодор Диев и Спиро Дебърски. Предната вечер те са играли в Лондон срещу Челси на Джими Грийвс, като завършват 1-1 и са уморени от пътя. Това ги прави разконцентрирани. Срещата в Париж започва при дъждовно време. В 17-та минута при пробив на Болини Манол Манолов - Симолията се опитва да изчисти и си вкарва автогол. ЦДНА бързо връща гола в 25-та минута, след триходова комбинация Янев, Диев, Панайотов, завършва с гол за последния. В края на полувремето Янев и Диев отново комбинират, но този път е намерен Георги Димитров - Червения, за 2-1 в полза на ЦДНА. На полувремето в състава на ЦДНА е извършена промяна. От игра излиза Миланов, Диев отива на дясното крило, а влезлия Дебърски на лявото. Болини отново изравнява резултата за 2-2 в началото на второто полувреме. В 53-та минута Диев намира Панайот Панайотов - Гацо, който с мощен удар от 25 метра дава нова преднина на отбора на ЦДНА 3-2. Но много бързо Расинг изравнява отново. При опит за изкуствена засада Пиар е оставен непокрит и останал сам срещу Жоро Найденов прави 3-3. В 56-та минута Георги Димитров - Червения дава нова преднина за "армейците", след самостоятелен пробив. В 63-та минута резултата вече е 5-3 в полза на ЦДНА, след гол на Спиро Дебърски, който от линията на пеналта овладява една топка подадена му от Гацо Панайотов и със силен удар под ъгъл увеличава преднината. В 72-та минута Пиар вкарва втория си гол за Расинг през тази вечер, след като Манолов не може да се справи с пробива му. В 85-та минута Тодор Диев слага точка на спора за крайното 6-4 за ЦДНА, след като насочва с глава топката в долния ляв ъгъл на Пивоа.
Във волейбола ЦСКА отстрани Нефтохимик, след победа с 3-1 гейма в Бургас и на полуфинала чака коравия тим на Локомотив Пловдив. Опитните Стойко Ненчев и Тодор Костов започнаха титуляри в Бургас, след като не играха много през редовния сезон, но това в случая даде добър резултат. Най-резултатен за ЦСКА бе сърбина Страхиня Бързакович.
При жените волейболистките паднаха от по-класния и по-добре организиран тим на Левски.
Във футбола пореден лош мач, не отива паляшката радост на щаба на ЦСКА след мача, все едно са били Реал Мадрид.
И аз бях там - на втория най-посетен мач от сезон 81/82 на КЕШ. Мисля, че само на Маракана, Белград (за 1/4-финала на Цървена звезда срещу Андерлехт) е имало повече зрители.
Мачът беше на 7 април - очаквах Чаво да се включи с повече инфо, ако случайно някой не знае подробности... Но и клипа мисля ще свърши работа...
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Re: ЦСКА 2024-2025 | 08.04.2025 12:22
А кой е най-посетения мач в историята на българския футбол? Левски - Аякс на Васил Левски, или има друг?

albertz
Re: ЦСКА 2024-2025 | 08.04.2025 12:29
Браво Алекс! Наистина се радвам, че си присъствал на този мач. Аз все още не съм бил достатъчно голям. Да, мислех да пусна нещо, но снощи бях много уморен. И аз имам същия клип в ютуб (може би този от ФБ е с малко по-високо качество) само с головете на ЦСКА. Но записите на мача навсякъде са черно-бели, само головете на ЦСКА впоследствие се появяват с цвят, предполагам от едно ДВД на "Труд" за най-великите български мачове в евротурнирите.
Лично за мен, от тези мачове на ЦСКА които съм гледал, защото има и много без никаква картина, това е най-добрия им мач в Европа! В срещата няма грубости, има много технически достойнства, завидни действия на скорост за времето си, когато по презумпция се налага мнението, че футболът е доста по-бавен. Коренно различен подход от срещата с Ливърпул, където преобладава битката, твърдата игра, кюскането, в мача с Байерн се наблюдава чисто надиграване.
Отличен коментатор на мача, който е просто едно приятно допълнение към срещата, а не се опитва да "изпъкне" с кенефен патриотизъм, на какъвто сме ставали свидетели много пъти при други коментатори и мачове на други отбори.
Разбира се, около такива мачове витаят митове, вкарва се някакъв вид конспирация и т.н. . Един от митовете е, че Спас Джевизов е наказан да не играе в този мач, заради червен картон от българското първенство срещу Левски. А и изненадващо и самият Спас е "давал храна" на тези твърдения, не знам по каква причина. Най-малкото те звучат крайно нелогично. Спас Джевизов действително не играе срещу Байерн в София, но справка показва, че той има натрупани жълти картони в евротурнирите и е наказан, а освен това, според сведения от тогавашния печат има и лека контузия.
Налага се и мнението, че ЦСКА са изпуснали нещо голямо в този мач, че не са си повярвали, че Байерн е бил в нокдаун и едва ли не е нямало кой да ги довърши. И Алекс може да каже мнението си, но по спомени от това което съм гледал, макар да не беше много скоро, не съм останал с впечатлението, че Байерн се стресираха чак толкова много при 3-0 в тяхна вреда. Просто и от записа си личи класата на съперника, да ЦСКА можеше да изиграе една или две ситуации по-различно, но не мисля че това щеше да промени кой знае колко резултата. Просто както писах и по-горе подходът на ЦСКА беше по-различен за този мач, сравнение срещата с Ливърпул, бяха излезли да си правят кефа, да се надиграват, а не се знаеше, ако бяха подходили по различен начин, можеше просто да са сковани и да загубят с 2-0 и никога да не станем свидетели на подобен мач. Просто още не бяха чак толкова добри, за да играят финал, лично мое мнение. Аз съм казвал предположението си, че ако не беше разформироването на ЦСКА и Левски, може би "армейците" щяха да дочакат своя шанс, но никога няма да знаем.Да се радваме на това което е било, защото може би никога повече няма да го видим.
Волейболния ЦСКА победи категорично Локомотив Пловдив с 3-0 във втората среща в зала "Христо Ботев" в София. В първия мач "армейците" можеха да стигнат до тайбрек, но малко не им достигна и загубиха с 3-1. Сега предстои нов мач в Пловдив и ЦСКА трябва да се постараят до го вземат. Играе се до 3 победи от 5 срещи.
А кой е най-посетения мач в историята на българския футбол? Левски - Аякс на Васил Левски, или има друг?
Не знам защо се налага мнението за даден мач, след като е много съмнително, че може да се пресметне колко точно хора са влезли навремето, по-скоро всеки си е пишел каквото му харесва, в зависимост от клубните пристрастия.
През 70-те години на миналия век за няколко мача се твърди, че са присъствали 70,000 зрители, че даже и малко повече. Левски - Барселона 5-4 през 1976, на "Васил Левски", Левски - ЦСКА 1-3 през 1976 отново, пак на националния стадион, пак 1976 и пак Левски- ЦСКА за КСА 4-3 за Левски след продължения, ЦСКА - Сент Етиен 0-0 за КЕШ през 76. Както и 55,000 зрители на "Герена" за Левски - Рейпас 12-2 през същста година.
Налага се и мнението, че ЦСКА са изпуснали нещо голямо в този мач, че не са си повярвали, че Байерн е бил в нокдаун и едва ли не е нямало кой да ги довърши. И Алекс може да каже мнението си, но по спомени от това което съм гледал, макар да не беше много скоро, не съм останал с впечатлението, че Байерн се стресираха чак толкова много при 3-0 в тяхна вреда. Просто и от записа си личи класата на съперника, да ЦСКА можеше да изиграе една или две ситуации по-различно, но не мисля че това щеше да промени кой знае колко резултата. Просто както писах и по-горе подходът на ЦСКА беше по-различен за този мач, сравнение срещата с Ливърпул, бяха излезли да си правят кефа, да се надиграват, а не се знаеше, ако бяха подходили по различен начин, можеше просто да са сковани и да загубят с 2-0 и никога да не станем свидетели на подобен мач.
Аз знам от сина на футболист, който е играл в тези мачове, че според баща му не са имали никакъв шанс да продължат. Казвал е, че независимо как е бил завършил първият мач, според него на реванша Байерн са щели да победят с колкото трябва, такава е била разликата в Германия.

albertz
Re: ЦСКА 2024-2025 | 13.04.2025 01:16
Ех, въздъхна Гробелар, Стойчо е на гола цар!
На 12 Април Стойчо Младенов навърши 68 години! Не са много личностите свързани с армейския клуб за които може да се каже, че имат по-голям принос от Стойчо към ЦСКА. Противоречива личност в последните години, в крайна сметка приносът му към клуба и като състезател, и като треньор е огромен, като всичко друго остава на заден план. Не че трябва да бъде забравено, но и не може човек все да бъде дребнав. Уважението трябва да го има, всеки трябва да може да прощава. В общо 18 сезона Стойчо Младенов служи на армейската идея, като футболиост, помощник-треньор и старши треньор. Изиграва близо 200 мача за ЦСКА, има 93 попадения (според статистика на БФС), печели четири пъти шампионската титла на България, както и два пъти купата на страната, полуфиналист за КЕШ през 1982 г. Футболист на България за 1983 година. След престоя си в ЦСКА бележи 70 попадения в португалския елит за отборите на Беленензеш, Витория Сетубал, Ещорил и Олянензе, носител на Купата на Португалия с Витория Сетубал. Разбира се, изтъкнат състезател и на Берое Стара Загора в България, с чийто екип печели голмайсторския приз през 1978г. С националния отбор на България Стойчо Младенов изиграва 59 мача и се разписва 15 пъти. Участник на СП в Мексико през 86. С екипа на "армейците" ще се помнят двата му гола на Герена за първата червена победа там, голът му срещу Спортинг Лисабон, двата важни гола срещу Монако в София( по един във всеки мач), които са решаващи за елиминирането на два пъти на отбора от Княжеството, и най-вече двата му гола срещу Ливърпул, с които е елиминиран настоящия тогава европейски клубен шампион. Не всички знаят, че в онзи мач Младенов играе с тежко главоболие, но въпреки това го превъзмогва и бележи първия гол в мача точно с глава. Стойчо Младенов има участие в шампионския дубъл на ЦСКА през сезон 1996/97, като помощник треньор на Георги Василев. След това като старши треньор на два пъти прекъсва хегемонията на Левски, втория път през 2008 г. с рекордна тогава преднина и без загуба, срещу считания за "дрийм тим" на Левски със Станимир Стоилов, 1/4 финалист за УЕФА и участник в груповата фаза на ШЛ.
12 Април е и годишнина от рождението на Георги Енишейнов - Белката, роден през 1929 г. и починал на 7 Ноември 2002 г. на 73 годишна възраст. Белката, наричан така заради платиненорусите си коси, е дългогодишен състезател на ЦДНА. Той е роден в Дупница, в юношеските си години играе като ляво крило, но впоследствие е преквалифициран в ляв бек. С "армейците" е деветкратен първенец на България, както и трикратен носител на КСА. Четвъртфиналист с ЦДНА в турнира за КЕШ през 1957 г. На 24 февруари 1957 г. ЦДНА побеждава Цървена Звезда с 2-1 в София в турнира за КЕШ, а Енишейнов се справя с опазването на именития югославски футболист Драгослав Шекуларац. За съжаление пропусната дузпа от Стефан Божков лишава ЦДНА от възможността да отстрани именития си съперник.
Страхотен гол на Питас срещу Локо Пловдив, ето го, макар и с лошо качество
В нашето сиво първенство такива като него са рядкост. Остават хубавите спомени, десетките пъти в които радваше искрено трибуните, както и неговата лудост, но такива играчи като него винаги пламват бързо.
В Понеделник от 19.15 в зала "Христо Ботев" в София волейболния ЦСКА посреща Локомотив Пловдив, като гони задължителна победа, за оставане в серията. Да пожелаем успех на нашите момчета и нека който може да отиде да ги подкрепи.
ЦСКА успя да победи Локомотив Пловдив с 3-1 гейма (25-21, 25-20, 26-26,25-23) и да прати серията в пети мач. Николай Пенчев записа 19 точки за успеха, Страхиня Бързакович 16, а Християн Великов 11.
ЦСКА отпадна на полуфинал от волейболното първенство срещу Локомотив, след загуба с 1-3 гейма като гост и няма да може да играе отново финал. Всъщност отборът с име Локомотив Авиа е е с организацията на Марек Дупница, тъй като дупничани не можаха да се разберат с кмета на града и се преместиха в Пловдив. Но Пловдив заслужава да има силен волейболен мъжки отбор. Загубата на ЦСКА не може да се каже, че е изненадваща. Вече повече от едно десетилетие отбора е в нещо като будна кома, което няма как да не се отразява и на представянето на игрището. Въпреки, че Александър Попов твърди, че клубът е добре финансово осигурен, това по нищо не си личи. Нито със залата и условията за подготовка, нито със селекцията. Вярно е, че отборът не е добре подкрепян, че има някаква апатия, но за да искаш да получиш нещо трябва и да дадеш, нещата са взаимно свързани. Аз за себе си съм сигурен, че ако нещата в залата бяха малко по-добри, щяха да идват и повече хора. Още повече до залата има ресторант, гледам го собственика или управител (не знам) добре облечен, кара хубава кола, но явно не го интересува много какво става само няколко метра по-нататък. Да, проблемът със собствеността на залата виси вече много години, но как пък някой не пое инициативата да се направят елементарни работни дейности? В крайна сметка, дори когато човек живее под наем, влага някакви елементарни средства за мястото, което обитава. Хубаво, за зала е по-скъпо, но за десет години по нея не е пипнато почти нищо (или поне видимо), като се изключи поставянето на прозорци с алуминиева дограма на няколко места, някои от които вече са счупени. От клуба имаха глупостта да пуснат един клип от мястото, където тренират, ми това е една дупка за мен. Да не говорим, че много пъти съм чувал и чел как няма елементарни пособия като топки, достатъчно екипировка, сега не знам как е. Логично и селекцията не е кой знае каква. Факта, че всеки по-читав волейболист, дори и емоционално свързан с клуба, веднага си бие камшика при някоя по-добра оферта е показателен. В клуба играят главно хора, отхвърлени от други места, които няма къде да отидат. За женския отбор да не говоря.
За футболния тим съвсем логично няма да са в първата четворка, след като не направиха достатъчно, за да са там. Предпоставки имаше и оправдания не вървят. Не е голяма драма, при положение, че има купа, както и че участие в Европа може да се гони и от по-задна позиция. Проблемът е, ще има ли надграждане, като за това не може да се разчита само някой да ти купи играчи и готово. Трябва да сглобиш и отбор, този отбор да играе по определен начин, да има почерк и най-важното, да има резултати. Не съм голям оптимист, че това ще се случи, но бъдещето ще покаже.
Днес рожден ден има Георги Денев, един култов футболист за времето си. Крилото, родено в Ловеч преди 75 години създава много тежки мигове за съперниците си, не само в България, но и в Европа. Имаше едно култуво интервю с нещо от рода на "влачех по пет-шест левскари, германци, холандци".
Денев има и победен гол срещу Левски-Спартак точно на рождения си ден, през 1975 година, като не веднъж е наказвал големия съперник на "армейците". Тогава е на 25 години. Има и гол срещу Ювентус през 1975 година, за "армейската" победа с 2-1. Също и победен гол в реванша срещу Байерн Мюнхен през 1974 година. Любопитното е, че когато прекратява взаимоотношенията си с ЦСКА за кратко тренира при големия съперник Левски, но без да подпише. В ЦСКА има 10 сезона, изиграва близо 290 мача във всички турнири, вкарва над 80 гола. Пет пъти е шампион с червените, три пъти носител на купата, 1/4 финалист за КЕШ.
На чен лично чи е казвал, че е левскар. Не, че има голямо значение, той си е ваша легенда.

albertz
Re: ЦСКА 2024-2025 | 22.04.2025 21:32
ЦСКА се класира за финал на Купата на България, след победа с 2-1 над Черно море в полуфинален мач - реванш, след два гола на Йоанис Питас. Не ми хареса, че нямаше много хора на стадиона. Все големи претенции по интернет, а отбора не е подкрепян достатъчно. Много груби грешки на опитните играчи в Черно море - Живко Атанасов, Виктор Попов, Пламен Илиев, не знам на какво се дължат, направо подариха два гола на ЦСКА. Но и вратарят Лапоухов допусна гол от голяма дистанция, след удар на Бейхан. Вярно, красиво, но беларусинът има не малка вина, не беше избрал най-добрата позиция за пласиране. Но ЦСКА предотврати нов провал, след като има два гола преднина през сезона и ще играе финал. Срещу Лудогорец ще е много трудно, въпреки че не съм ги гледал скоро. Дано отиде повече публика на финала, дано футболистите на ЦСКА имат ден.
Хубаво почитане за празника на Георги Денев, но се изненадах неприятно да го видя в инвалидна количка. Вярно е, че не съм се интересувал напоследък какво става с него, но го помня в близкото минало, че беше добре. Даже редовно даваше прогнози за италианското първенство на страниците на "Мач Телеграф". То не пречи и от инвалидна количка да ги дава де, но пак пиша, изненадах се. Дано е нещо временно, да не е за постоянно.
На тази дата няма да пиша за славната история на ЦСКА и за огромните постижения на спортните им клубове. Ще пиша как методично наследството на ЦСКА оставено на спортните терени се обезличава, като целта е да се заличи напълно, все едно никога не е било.
Днес с поредната гнусна атака на простата жена приличаща на бременна свиня Станкс Златева, която оглави федерацията за борба и си помисли, че е хванала Господ за шлифера. Досега единственото с което ще се запомни е непрестанните атаки към клуба по борба на ЦСКА и Гриша Ганчев. Само че на това вече сме се нагледали и наслушали и във вдигането на тежести, и в авттомобилната федерация и в парламента. Какви са резултатите всеки сам може да си направи преценка. "Ние сме много готини и мислим само доброто, ама тези преди нас много са крали и затова не се получава". Горе-долу това се повтаря от десетилетия в различни сфери на обществения живот, но какво се постига с това не става ясно. Като се прави на голямата шефка, Златева да продължи добрите традиции на този спорт, а не само да хвърля кал по другите и да търси оправдания.
Спирката на новото метро не можело да се казва "СК ЦСКА". Хубаво, но дайте някакви смислени аргументи. Имало натиск, какъв натиск? Политиците си затварят очите за различен натиск от силните на деня, клякат пред олигархията, но се правят на много принципни и силни когато им се отдава възможност. Но както каза и председателят на ОСК ЦСКА Георги Калчев част от аргументите са възгласи "Само Левски", а решенията се взимат от такива регистрирали се във ФБ като "cuki_levskarq", което недвусмислено показва интелекта на подобни индивиди.
Откъснаха част от волейболните зали на ЦСКА, лишиха десетки деца от място за трениране, гимнастическия клуб на ЦСКА редовно е ставал жертва на погром от вандали. За какво се създаде залата "Арена София"? Бивша "Армеец". За да се събира там утайката на обществото от цяла България. Отивам миналата есен на волейбол жени ЦСКА-Марица във "Васил Симов". Гледам голямо струпване пред "Арена София" Гъмжи от хора. По пътя хора на сериозна възраст от някаква кола ме питат с разтреперан глас ще могат ли да влязат, къде да паркират. Викам им малко по-надолу има полицай, той ще ви каже най-добре какво да правите. Помислих си, че някаква голяма музикална звезда гостува в България. Като направих справка, какво да видя "Топ инфлуенсър на България" или някаква подобна глупост беше. Какво да коментирам повече?
Как лети времето. Четири години без Георги Димитров - Джеки, един от най-добрите български защитници, носил капитанската лента и на националния отбор. Единственият играч, наред с Красимир Безински, достигнал два пъти до участие на полуфинал с български клубен тим. През 1982 за КЕШ и 1989 за КНК с ЦСКА.
Първо, да напиша няколко новини за волейболния клуб. Най-добрият реализатор на тима в последните години Страхиня Бързакович отиде да играе в Румъния, централния блокировач Стефан Чавдаров отиде в Нефтохимик, а един от най-добрите разпределители в лигата Влади Станков в Локомотив Пловдив. Тимът взе Теодор Тодоров, който идва от попривършилия парите Дея. Уж имал оферта и от Нефтохимик, но избрал ЦСКА. Аз загубих бройката кое поредно завръщане е това на Тодоров в ЦСКА, но съм против такива трансфери. По-добре да играят юноши, отколкото такива като него.
За футболния отбор мога да кажа, че като че ли намери ритъма, но втората група в таблицата не е неговата ествествена среда. Все пак най-важно е класирането за евротурнирите, дали чрез купата или първенството и да се направи конкурентен отбор за по-дълго участие. Защото не само за мен това са истинските мачове, тези у нас са повече или по-малко безмислени.
Радвам се за голямата еуфория за финала за купата. Няма да навлизам в подробности, но този интерес оборва много от споровете, които сме водили тук през годините. Аз няма да мога да съм на стадиона, защото съм далеч, но радостта ми при евентуален триумф няма да бъде по-малка. Но мисля да я запазя за себе си. Ако не се получи, то със сигурност ще има нов шанс. Пожелавам си да няма ексцесии, провокации и всичко да започне и да завърши като един голям празник, независимо от развръзката.
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Re: ЦСКА 2024-2025 | 22.05.2025 12:47
Днес гъзим лайногореца! Червеното море на Васил Левски ще погълне орките.
САМО ЦСКА!

Diavolo
(Extreme Zombies)
Re: ЦСКА 2024-2025 | 22.05.2025 21:41
Нашите мишоци за пореден път се насраха пред пълни трибуни и супер атмосфера срещу същия съперник. Първото полувреме що годе мач имаше. Второто полувреме с много късмет опазихме това 0-1, защото орлите спокойно можеха да ни качат на тройка ако имаха ден, ама и те са далеч от нивото си през пролетта. Много слаба и бездушна продукция на ЦСКА през второто полувреме, като ще запомня само един страхотен удар от 22 метра и това беше. То не че първото полувреме създадохме нещо. Много, много слаб ЦСКА. Тази велика публика не заслужава това и не знам докога ще продължава тази мъка. Явно край няма.

TheExorcist
(New Mersey Razors)
Re: ЦСКА 2024-2025 | 22.05.2025 22:14
Diavolo написа:
Нашите мишоци за пореден път се насраха пред пълни трибуни и супер атмосфера срещу същия съперник. Първото полувреме що годе мач имаше. Второто полувреме с много късмет опазихме това 0-1, защото орлите спокойно можеха да ни качат на тройка ако имаха ден, ама и те са далеч от нивото си през пролетта. Много слаба и бездушна продукция на ЦСКА през второто полувреме, като ще запомня само един страхотен удар от 22 метра и това беше. То не че първото полувреме създадохме нещо. Много, много слаб ЦСКА. Тази велика публика не заслужава това и не знам докога ще продължава тази мъка. Явно край няма.
Атмосферата беше уникална, евала, черпиха ме един билет и нямаше как да не отида, бях за ЦСКА, не харесвам Лудогорец, а какви пичаци имаше не е истина!!!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения