Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри?
| Автор |
Съобщение |
|
albertz
|

Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 04.02.2013 16:50
Ферарио Спасов беше освободен от треньорския пост в Ботев Пловдив с мотива , че не се вписвал в концепцията на клуба и се търсело промяна в облика на отбора. Поне с тези аргументи съм запознат аз.
Гледайки първите дни от работата на Мъри обаче аз се питам каква ще е тази промяна и в крайна сметка ще прогресира ли отбора? Защото ако това не стане всички промени направени през зимата са безсмислени.
Видя се, че треньорския пост при "канарчетата" не е най - комфортното място. При новите собственици се смениха не малко треньори, а играта на тима "буксуваше". Познавайки Ферарио Спасов от престоя му в Литекс и ЦСКА знаем, че той залага на атрактивен стил на игра, а отборите му играят приятен за окото футбол. От видяното по телевизията през есента това в Ботев Пловдив като че ли не можа да се получи. Но честно казано аз не вярвам да се получи и при Мъри.
За да има самочувствието един отбор да играе офанзивен футбол този отбор трябва да има на първо място добра защита и добри дефанзивни изпълнители.
А Мъри реши да прави съществени промени точно в тази зона, в която е нужно повече време за обиграване и сработка на изпълнителите. Това според мен няма как да стане с един подготвителен лагер.
На вратата вече няма да е Шеткус, а най - вероятния титуляр ще е Страховяк, който може да мине за протеже на Мъри, понеже Стоилов вече е работил с него.
Централната двойка защитници също е променена. Имаше информации, че Мъри не желае Грънчаров, но засега той е в отбора и ще си партнира със Спрокел. Не можах да гледам Спрокел в игра за ЦСКА, но съдейки по физиката му той е тромав футболист. Бобан Грънчаров също е такъв тип футболист и така централната ьдвойка защитници ще бъде изградена от двама неповратливи футболисти. Новия вид на защиата се завършва от Веселин Минев в ляво, но той е доказано име, а и обстановката му е позната.
Като дефанзивен халф бе привлечен дърворезача Боби Галчев, което за мене е неудачен избор, особено когато се търсят бързи разигравания. Боби определено има проблем с обработката и контрола над топката. Беше освободен Паласуелос, а да освободиш чуждестранен футболист след само шест месеца не изглежда професионално.
В атака засега Мъри не залага на типичен таран, както беше и при Ферарио Спасов. В края на миналия сезон като допълнителна опция в нападението се появи Бамого, а сега в отбора е Луис Педро, въпреки че не съм запознат точно какъв тип футболист е той.
Може би няма да е зле да се обърне по - голямо внимание на футболисти от сателита Раковски. В средата на терена един Георги Аврамов е доказано име и за мен с нищо не е по - лош от Галчев.
В атака в Раковски в момента са двама бивши играчи на Спартак Пловдив - Георги Стоянов и Иван Площаков. ( Доколкото си спомням и поне еьдин от двамата играеше и в Марица) За мен те са добри играчи, на които може да се разчита. Въпреки че така и си останаха недооценени. Но и двамата са много по - добри футболисти от Станислав Костов, въпреки че характеристиките им не са напълно сходни. Много по - резонно е обаче когато пуснеш някой като резерва, с надеждата да промени нещо в мача, да разчиташ на еьдин от тях двамата, а не на Костов. Въпреки че може би и самия Костов няма да остане в отбора и ще стане съотборник на двамата в Раковски.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 05.02.2013 10:19
Факт е че това беше абсурдно назначение и над 90% от публиката не иска Мъро, така че провала му според мен е предначертан, тъй като при първият по сериозен спад, публиката ще го емне. Все пак програмата му дава някакъв шанс, защото при победа над Славия и особено над Левски в началото ще му даде кредит на доверие поне до мача с мангалите аптекари от столипиново с кюстендилско потекло претендиращи да са преки потомци на кроманьонците.
Все пак ако погледнем началото на Стоилов в Ботев, лично аз бих го определил като добро. Стоилов се освободи от т.нар. баберици, които нямаха място в Ботев. Точно Шеткус е единият от тях. Дойде при нас като национал и супер перспективен, а допусна страшно много грешки и показа колебливи игри. Е няма как да остане. Странно, че с него си тръгна и другият ни вратар Христо Иванов, който аз много харесвах, което е най-рисковото решение от гледна точка на това, че оставаме само с 1 опитен вратар Стаховяк. Ся викаш негово протеже бил - може, но да не забравяме, че цел номер 1 беше най-добрият български вратар в момента Владо Стоянов, който обаче предпочете офертата на Лудогорец и работата не стана. Та Стаховяк беше бекъп варианта. Та да се върнем на вратарите - ако първият се контузи, нещата стават леко притеснителни. От друга страна обаче така се отваря път на младите момчета от школата и по-специално на Росен Андонов, което ме радва.
Защитата - ултра дразнещият баберик Стефан Станчев най-накрая бе освободен. Кво имаме в защита. Феро игра с двойка централни Моливчето и Бобан. За мен Бобан е класа, не случайно е национал, а това че Мъри искал да се освободи от него не знам доколко е истина, засега такива индикации няма. Индикациите са че искат да разкарат Артур - много добър ляв бек, но проблема му е че не може да играе на друг пост, а заема и 1 квота за чужденец. Та в центъра явно ще се залага Спрокел и Бобан. За първият и аз нямам впечатления ще го видим. Резерви са Моливчето и Рахов, който е млад и перспективен и май остана единственият от сезона ни във В група. Другите защитници са Артур и Веско, които играят на един пост и тук може би ще има някакви ротации, както и Даната и Лазар Марин (запомни го това име) юноша, който вече се наложи в мъжкият състав. Определено проблема е десният бек.
За другите попълнения напред - Галчев и аз съм скептично настроен. Луис Педро - тук съм по-скоро оптимист. 22 годишен играч от холандското първенство няма как да не дава поводи за оптимизъм. Гледах го и на мача с Корона - доста техничен и бърз играч е - дано му тръгне. Забравяш едно ново попълнение - Ники Павлов, който ни развинти през миналият сезон в Б група с Любимец. Запомни го и това име, защото и той ще блесне скоро. Освободиха Рубен, което също е леко странно, но пък той така и не направи нищо впечатляващо. Другият освободен обаче е Петьо, по известен като Петко Атанасов, когото чакахме сума ти време да си покаже таланта. Тва момче обаче има един голям проблем не може да вкарва и от 10 положения я вкара 1, я не. Все пак той е пратен точно в сателита Раковски, заедно с други юноши и точно на тях ще се разчита, а не на Пльоко, който не можа да се наложи във В група, пък ти го виждаш да играе в А. Може ама в отбор като Монтана. Ся вярно Пльоко имаше и контузия ама ако беше толкова перспективен, щеше да го оставят за сезона в Б група, а те още тогава го разкараха.
Костов и мен ме дразнеше, но в момента показва израстване. Вандата е променен в положителен смисъл. Почна и да подава. Дали Стоилов му е казал 2-3 приказки или Кривият му е бил 2-3 шамара не знам. Факт е обаче положителната промяна.
Бамого е другото "недоразумение", за което обаче Феро казваше, че ще бъде във форма през пролетта и май ще се окаже прав. Бамого е свалил някое и друго килце и ще видим. Все пак играч минал и ИГРАЛ (а не седял на скамейката) през Олимпик Марсилия, не може да е чак такъв баберик, но ще видим през пролетта.
Какво ще се случи не знам. Аз лично очаквам през пролетта да сме пред Литекс и според зависи какви каши ще забъркат Титаните, по-вероятно да сме зад вас, но от вас всичко може да се очаква.
Колкото до въпроса - аз съм по-скоро песимист.
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 05.02.2013 20:54
не забравяите за още едно голямо недоразумение, а именно Мариан Огнянов, циганина вкарал на Челси, който няма място при нас, колкото до новите мисля че Галчев е голяма грешка, не мисля че Мари ще постигне нещо особено в Ботев, но вярвам че отбора ще играе по-нападателно отколкото при Ламборджинио и се надявам че нямя дя се затварят да пазат резултата, както се случи в доста мачове от първия полусезон
 |
|
albertz
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 06.02.2013 21:21
Благодаря за информацията!
За програмата за мачовете - лично за мен тя не е благоприятна за Ботев Пловдив. Почва се с гостуване на "Овча Купел" , а Славия като домакин, когато не вършат услуги, са стабилен отбор. Да не забравяме и че Ботев допусна тежко поражение на този стадион за купата. Въпреки че мястото носи хубави спомени на привържениците, зараьди официализирането на промоцията в елита. Следва мач с Левски. Вярно е, че когато Наско Сираков не е на "Герена" Левски са доста уязвим отбор, вярно е, че Ботев ще разчита на подкрепата на фантастичната си публика, но все пак според мен ще им е много трудно да спечелят. След това "канарчетата" имат гостуване на Черноморец. Ако "акулите" намерят решение на финансовите си проблеми и този мач няма да е никак лек. Мисля, че е излишно да продължавам по - нататък.
За вратарския пост съм запознат, че от клуба искаха усилено да привлекат Владо Стоянов. Не успяха, а щом Шеткус е бил много неубедителен (все пак аз не съм го гледал много) значи правилно са взели полския страж.
За Артур Енрике явно аз съм имал грешна информация. Знаех че играе на левия бек, но силния му крак е десния. Явно не е вярно. Но си мисля, че Ботев трябва да намерят силен десен бек и да позволят на Йордан Христов да играе по - напред, където според мен ще е по - полезен. Познавам този футболист от периода му в Спартак Пловдив ( иначе юноша на Марица) и така си мисля.
За Галчев писахме, но може би Стоилов има по - добра идея от страничните наблюдатели как да го използва, ще видим. Иначе Николай Павлов ми е познато име, не съм го споменал ,защото няма как да обърна внимание на всички. четох добри отзиви за него след първите контроли на отбора.
Спомена и Локомотив Пловдив. Значи винаги съм се чудел как в толкова футболен и привлекателен за инвестиции град за собственици на клубове дълги години са се изреждали разни несериозници и съмнителни типове, а в градове като Ловеч, Разград и преди в Шумен са се изливали много пари, за мен недалновидно. Обяснението с местните бизнесмени и някакъв вид патриотизъм от тяхна страна не ме удовлетворява напълно. А в Ботев управляваше Христолов, в Локо в близкото минало Галя Топалова и Коко Динев, сега и Марешки. А района около "Лаута" е супер привлекателно място за инвестиции.С голям търговски комплекс в близост, картинг писта, парк, заведения, воден комплекс, с пързалки, екстри. Даже четох в специализираните издания за строителство, че са обновили парка, сложили са осветление. А за отбора няма сериозен кандидат и той е в ръцете на разни хора, които не им е там мястото. За Ботев това може и да е добро, но за българския футбол като цяло не е .
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 06.02.2013 22:31
Чаво, аз точно това казвам - всичко зависи как ще стартираме. При провал със Славия и Левски, публиката ще го емни и светът ще му се види тесен на Мъри. От друга страна ако бием Левски, ще настане една еуфория и това определено ще му даде кредит на доверие. Ники Плавлов е юноша на Ботев 2002, школата на Андрей Павлов, баща му  . Тошко Неделев и той е от там. Самият Андрей Павлов беше в УС на Ботев и преди селяка и след него, но се оттегли. Иначе Ники Павлов е играл в Спартак, за това си прав. Днес Галчев е вкарал уникален гол. Бамого и той се отпуши. Общо взето в контролите до момента показваме добри игри, ще видим какво ще се случи по-нататък. За десен бек в момента на проби е един холандец Марлон Перейра (всъщност не знам дали е холандец ама там е играл), ще видим Стоилов какво ще реши за него. Интерес към Ботев винаги е имал, но селяка не искаше да продава. Мога да ти разказвам много за него ако те интересува ще пиша. В Локото си имаше силен спонсор ама го застреляха. После дойде втори ама и него застреляха и след това клубът изпадна в безтегловност, въпреки че с Коко Динев не бяха зле, ама там проблема е друг и ти го знаеш - тото. Колкото до стадиона, мястото му не е чак толкова уникално. Да има картинг писта до него, но парка Лаута е доста позапуснат парк и не е най-безопасното място. Имаше някакви идеи да го облагородяват (то от много години я има тая идея) не знам какво се случва. Аква парка пък изобщо не е чак толкова близо. За софийските мащаби да, но за Пловдив не. Реално в Пловдив всичко е доста близо, няма някакви огромни разстояния така че... А и тия облагородени места за които си писал не са част от стадиона, така че евентуалният собственик няма какво да закачи. Иначе най-точното определение за стадиона им е Задният двор на ВСИ (Висш Селскостопански Институт) и това си е самата истина  Иначе като каза местни спонсори си напълно прав. Другите 2 отбора направо мизерстват. Спартак се отказа от Б група и сега е във В. Марица стигна до Б окръжна. Сега е в А и има един малоумник собственик, леко копие на селяка. А за издръжката на тия два отбора не се искат толкова пари, но за съжаление няма кой да помогне там.
 |
|
albertz
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 07.02.2013 00:21
Като цяло на мен всичко ми е интересно. Ако имаш време и желание можеш да пишеш за периода на Христолов по - подробно.
Иначе за Спартак Пловдив знам, че най - вече от еьдин човек и неговото настроение зависеше финансирането, а имаха никак не лош отбор. Зорлем ги пратиха във В група. Искаха да избегнат плащането на разни дългове. Сега предполагам други хора ги финансират, но кретат в долната част на таблицата. Сигурно играят само много млади футболисти, без опит, няма кой да ги поведе, май няма и кой да ги научи да бъдат лидери.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 07.02.2013 13:53
Днес четох, че в Ботев Пловдив искат да вземат Маркиньос. По принцип добър футболист, но много непостоянен. Има лошия навик да "мачка" топката, а самият той е доста тромав. Особено пък след като са минали няколко сезона, откакто го гледах за последно. Но тази зима има доста спекулации, свързани с Ботев Пловдив, така че изчакаме, да видим какво ще стане.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 08.02.2013 23:17
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 09.02.2013 20:20
Не, Стоилов отдавна спря да се развива и живее със спомените от 2006-2007г.
 |
|
navy
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 12.02.2013 21:14
Ето го резилтата от "правилния футбол" 1:7 срещу Либерец.
|
|   |
|
 |
|
izgrev_lamerz
(Real Green)
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 12.02.2013 21:45
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 12.02.2013 23:18
Муаххахахахах копеле, при положение,че ви аналиме редовно от едно 15 години насам + незнам си колко години немате победа срещу Левски... требва сам да осъзнаваш колко нелепа е тая картинка. Честит ви Мъди от Хасково - идеално си намери местото =))
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
Последна промяна Крал Блуфен на 12.02.2013 23:19, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 13.02.2013 00:01
Мдааа нашите вече са разбрали идеите на Мъри и днес са играли правилно 
 |
|
sven_goran
Регистриран на: 27.08.2012 14:50 Мнения: 479 Местоположение: гр. София
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 13.02.2013 00:24
Ако Наско "свалените гащи" се върне в Пд, може и Мърито да почне да прогресира..., но на този етап ще е пълен регрес Р.Р. Незнам как може да се напише толкова дълъг текст за български футбол 
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 13.02.2013 00:32
Е, канар си а задаваш такъв паляшки въпрос.
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 13.02.2013 00:38
Ми при това положение е малко безсмислено да даваш мнение...
|
|   |
|
 |
|
sven_goran
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 13.02.2013 00:40
Канар - ама английски нашта БГ пародия на първенство спрях да гледам и да се интересувам преди 4-5 години 
|
|   |
|
 |
|
sven_goran
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 13.02.2013 00:43
Ами като съм си загубил 30-на години в следене на нашто първенство, мисля че мога да си давам мнението...
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 13.02.2013 08:58
Особено със Стоилов за треньор, съвсем пък нямате шанс за друго, освен почетна загуба.
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Ще прогресира ли Ботев Пд под ръководството на Мъри? | 13.02.2013 12:32
жалко, че тъпаците сложиха мача в събота, а не в неделя и няма да мога да присъствам. иначе е хубаво, че се надъхвате, но ние сме ЛЕВСКИ СОФИЯ!
В Пловдив ще пристигнем...
_________________В град като София, никой не е невинен!
|
|   |
|
|