Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 20.09.2026 21:02

Отговори на тема  [ 17 мнения ] 
Индонезия - България 0-1 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Индонезия - България 0-1   |   30.03.2026 19:04

Изображение

България победи Индонезия с минималното 1-0 в Джакарта и спечели в това издание на FIFA Series 2026. България са 4/4 в турнири за FIFA Series, а това бе първа загуба за Индоневия под ръководството на новия им треньор, англичанина Джон Хърдман, извл Канада на Световно първенство.

Единственият гол за нашите вкара Марин Петков от дузпа в 37-та минута, а той спечели и приза за играч на турнира. Българите излязоха само с един играч над 30 години - Димитър Велковски, като средната възраст на нашия отбор е точно 24 години. Ние бяхме и без най-изявения си играч Илия Груев-младши на този турнир.

Нашите футболисти започнаха малко смутено, но се защитаваха добре. В ЦСКА трябва да са доволни, че имат Теодор Иванов в състава си. Но всички бяха на ниво. Дузпата беше малко спорна, но тя бе отсъдена след преглед от ВАР, аз лично не бих я дал. Марин Петков бе безпогрешен, но в интерес на истината ни липсваха положения. Индонезийците от своя страна имаха само един точен удар в очертанията на вратата ни, но два пъти напречната греда ни спаси. Но и Димитър Митов, който пази днес, нямаше кой знае колко работа на вратата.

След мача името на г-н Георги Иванов бе съобщено по високоговорителя, той слезе на терена в елегантен черен костюм, заедно с регионалния отговорник на ФИФА и още един човек. Гонзо поздрави играчите на Индонезия и лично награди нашите, като връчи и купата на Филип Кръстев.

Въобще много пищна организация от домакините, със светлинно шоу преди мача, с песни след него. Много хубав стадион, който макар и не пълен даде една прекрасна атмосфера, благодарение на домакинската публика, която подкрепяше всеотдайно своите футболисти почти през цялото време. За съжаление България най-вероятно нито ще има такъв стадион някога, нито пък ще получи такава подкрепа от трибуните. Не говоря някой да дойде да гледа звездите на Англия, Испания, Франция, Италия или Нидерландия и да има театрална атмосфера, а наистина отборът да бъде подкрепян и обичан, както го направи индонезийската публика.

Много се изговори и коментира с какви отбори играем. Да, играем със слаби отбори, но и нашето ниво не е високо, за да имаме претенции. Какво, ако беше някой друг щеше да каже на Бразилия примерно, вижте колко съм готин, айде да играете с нас. Разбира се, че няма как да стане. Това си е турнир на ФИФА, излъчван официално чрез техен стрийм, те определят турнирите, кой с кого да играе, като търсят да има равностойни мачове и да има интерес. Нещо като Лига на нациите, където отборите също са пресяти. А и все по-трудно е да уредиш контролен мач, още повече като не си атрактивен отбор. В тези серии участват и отбори като Австралия и Камерун, вярно заедно и в много по-силен турнир, заедно с Китай. Участва и Казакстан, където се инвестира много във футбола и като цяло в инфраструктурата.
Сега на предстоящото Сетовно също ще има много ндеравностойни сблъсъци, преди години също Испания игра на Купа на Конфедерациите с Таити, но такива са изискванията на турнирите.
И ние сме играли и преди с Индонезия през 70-те, когато имахме силен национален отбор. Играхме и с ОАЕ преди Световното 1994, мисля завършихме наравно, а тогава футбола там бе на много ниско ниво, не че сега е на много високо. Но никой не е правил такава драма и да има толкова негативизъм.

Последна промяна albertz на 30.03.2026 19:07, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 08:49

Чаво, не съм съгласен. Стига оправдания. Кому е нужно? Сума ти футболисти скатаха, а тия дето не скатаха ся ще ги видиш какъв дроб ще са. Пътуване 15 часа в посока, смяна на климата с горещо влажно време и за какво? Да играем 1 мач с Индонезия? И какво толкова ще ни помогне този мач да се развием като отбор? Тва със Соломончетата си беше абсолютна гротеска, както писаха от Дарик. И задавам въпроси - Гърция и Сърбия като не се класираха за СП, защо не играят във ФИФА Серии? Сърбия игра контрола с Испания!

И ок ФИФА ни го организирала. Само че забеляза ли, че има 2 типа ФИФА серии. В първата има някакви групи не съм им задълбавал в регламента, но в тях са 4 групи:

Китай, Австралия, Камерун, Куракао
Финландия, Н. Зеландия, Чили, Капо Верде
Узбекистан, Венецуела, Габон, Тринидат и Тобаго
Казахстан, Намибия и Коморите

Що не сме там? Ей тва са отбори от нашата черга и с тях си струва да играем. Само че, ние сме в някакви други ФИФА Серии с тия турнирчета на елиминации с отборите на:
Соломончета, Сейнт Китс, Индонезия, Азербайджан, Сейнт Лусия, Оман, Сиера Леоне, Обединени Вирджински острови, Американска Самоа, Порто Рико, Гуам, Вуанда, Гренада, Кения и Естония.

Обогатихме ли си познанията по география? Никакъв смисъл няма от това. От ФИФА са го натиснали Гонзо и той е казал Йес, щото друга дума на английски не знае. :dunno:

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 08:57

Абсолютно съм съгласен. И въобще това не е турнир като Лигата на нациите и Купатана конфедерациите, където си длъжен да участваш, отборите се класират/разпределят по някакви критерии и се тегли жребий. Това е приятелски турнир под егидата на ФИФА, със сигурност никой не ни е задължил да играем със Соломоновите острови, по някаква причина нашите ръководители са решили, че това е добре да се направи, при положение че от всякаква гледна точка е очевидно, че не е така.

А ОАЕ по онова време бяха участник на последното световно първенство. Нищо общо с Индонезия и особено островите.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 09:40

spurs написа:
Абсолютно съм съгласен. И въобще това не е турнир като Лигата на нациите и Купатана конфедерациите, където си длъжен да участваш, отборите се класират/разпределят по някакви критерии и се тегли жребий. Това е приятелски турнир под егидата на ФИФА, със сигурност никой не ни е задължил да играем със Соломоновите острови, по някаква причина нашите ръководители са решили, че това е добре да се направи, при положение че от всякаква гледна точка е очевидно, че не е така.

А ОАЕ по онова време бяха участник на последното световно първенство. Нищо общо с Индонезия и особено островите.

И какво им е на Индонезия? Абсолютно отбор от нашето ниво.

А всяка победа и трофей носи самочуствие на обременените от бой и загуби играчи. Винаги е от полза.

И единствения минус остава разстоянието- ок, ама ние не се готвим за нищо, кой и за какво се е изморил.

Ако мач на България с Индонезия е срамен, какво е мач на Аржентина с Мавритания и срамното 2-1.

Футбола се промени, географията отдавна не е фактор.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 11:08

Приемам аргумента за различните турнири за ФИФА серии, но отново пиша, това го решава ФИФА. Те са определили кой с кого да играе.
И по това тези серии ми приличат на Лига на нациите. И там има различни нива, отборите са селектирани така в различните нива, че да има равностойност. Иначе да, онова е официален турнир, това не е.
За ОАЕ също приемам аргумента, само че те са участник на СП 1990, не на това 1994. А четири години не са малко. Качеството на състава не значи, че е същото. Справка нашия национален отбор 1994 и 1998.
Двама човека твърдят, че нашите са можели да откажат това турне. Приемам, че е така. Само че това означава или въобще да няма контрола или тя да е пак с някой невзрачен отбор, а като знам нагласите у нас, едва ли коментарите щяха да са по-различни. Единствения евентуален плюс е с пътуването.
Ние не сме нито Гърция, нито Сърбия. За да обясня защо трябва да се връщам назад във времето и да коментирам политика, не искам да го правя.
Ако трябва да използвам футболни аргументи, то Сърбия е участник на последното ЕП, като от него са минали по-малко от две години, и имат и някой и друг играч във водещ отбор.
Може и написаното от мен да изглежда като оправдание, Аз се опитвам да обясня нещата от моя гледна точка.
Мога да дам реален пример, само че от друг спорт, как един напън на дадени хора да направят нещо с минимално или въобще без участието на федерацията завърши с неуспех. Но ще стане много дълго. Общо казано, в България всеки си намира повод да плюе по другия, когато е в опозиция, без въобще да има някакви солидни аргументи, че той би се справил по-добре. Сега е Гонзо, преди беше Боби Михайлов, преди това Батето, той също отнесе не малко критики.
А в кръга на шегата Гонзо ви донесе международен трофей, сега ако се разбие хегемонията на Лудогорец, трябва и паметник да му се издигне. :laugh:

Иначе забравих снощи да пиша, че не знам защо не се викаше досега (поне аз не знам) Владимир Николов, аз го знаех като име от по-рано. Интересен футболист, който има потенциал. Вярно, че е Мое мнение, не знам доколко обективно, но на мен отборът ми харесва много повече, Без такива като Кирил Десподов.

Последна промяна albertz на 31.03.2026 11:10, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 11:43

Аз също не мога да коментирам дали сме можели, иле не сме можели да откажем това турне, но то е обидно. Ако бяхме в отборите с групи бих го приел и там мачовете биха имали смисъл. Но това тук си беше пародия. И знам, че не сме нито Сърбия нито Гърция. Ясно ми е това. Но виж отборите около нас повечето играят в баражи и на балканският полуостров никой друг не играе във ФИФА серии. Дори и Черна Гора. Факт ние сме най-слабите на Балканите и нас ни приравняват с отбори като Лихтенщайн (пропуснах да ги сложа в списъка и те участваха в нашите серии) и Естония. Какво повече да коментирам? Били сме Индонезия. Хубаво бихме и кво?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 11:55

Ама ти сам си задаваш въпроси и сам си отговаряш :-D Ами като сме на нивото на Лихтенщайн и си го знаем, защо да не играем с Индонезия? То и тях едвам бихме с дузпа. Значи добра е била контролата и полезна.
Ние нямахме победа не знам колко беше там над година ли, повече ли, но иначе срам било.

Точно от теб който правилно се нервира , когато феновете на “родните грандове” реват как паднали от Враца, Добриджа или Септември и даваш примери с Англия и как вече всеки може да падне от всеки, сега говориш за стам, все едно Индонезия не може да ни бие. Аз съм сигурен, че и със Сейнт Китс нямаше да е толкова безпроблемно. По скоро Соломоните не бяха за там, не България.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 12:14

Нашия футбол беше добре по времето на соца. Оттам нататък имаше една инерция, но държавата тотално абдикира от спорта. А в Северна Македония има стадион, който прие финал за Суперкупа на Европа.

За мен подмладяването (поредно) е добре, но най-големия проблем е липсата на качествени футболисти, независимо в каква възраст. Иначе все така си остава трудно за нашия национален отбор да гради играта, да създава положения. По-лесно му е другия отбор да води играта. Но ако се научат да противодействат по-добре на силни отбори пак е нещо. Предстоящото издание на Лига на нациите ще покаже има ли някакъв напредък или си тъпчем на едно място.

Липсата на подкрепа и постоянните критики също не помагат. Чуваме от агитките на Левски и ЦСКА, а и на други отбори, как искали повече българи в съставите си. А в същото време като стане въпрос за националния отбор (където от известно време няма натурализирани състезатели, а само наши) е пълна апатия, агитките не подкрепят националите. А се кефят на разни чуждестранни "перли". От една страна постоянно оплакване защо не играят български футболисти в клубовете ни, от друга за националите "мани ги тия, какво да ги гледам".

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 13:13

Ае пичове, не сте събличали по физическо, а коментирате!
Кой ви дава право? :laugh:
А кой разпореди това безобразие.....турне до Индонезия, мисля, че всички въпроси трябва да са към Ромзо...но няма кой да ги зададе по-остро.
Спортната ни журналистика е по-зле и от мисирките е нюзрума на bTV...
Ползи от турнето има , иначе.
Мениджърите на младите футболисти са доволни, Ромзо също, Куфарите в делегацията като Кривия видяха една прекрасна страна , Филип Кръстев и Маринчо си вдигнаха цената...Освен това, в Индонезия има невероятни цигари, местно производство, Санпурна, примерно...къде ще ги опита Ромзо, ако не на място?

Момчи се кахъри за футболистите, че пътували и щели да са изморени...
Абе, Момчи, на кой в съвременния футбол му пука за футболистите ?!??На Инфантино сигурно ?! Ако умрат на терена, има още...гладиатори винаги ще се намерят.
Аре не се занимавайте с глупости, ми гледайте как косоварите ще думнат Турция .
довечера.

А Боби Михайлов бил починал, чувам. Лека му пръст, Батето го очаква да си оправят сметките горе. Тъжна е съдбата на бившите шефове на БФС...
Какъв ли край го очаква Ромзо....

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 13:35

Лека му пръст на Боби Михайлов! Винаги е неприятно, когато някой си отива от този свят преждевременно. Като шеф на БФС не се справи, но беше много добър вратар. Радвал ме е с изявите си, особено на Световното през 1994. Интересното е, че любимец му е бил Джони Велинов, сега и двамата са някъде другаде, може би на по-добро място. Аз имам автограф от Боби, още си го пазя в София.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 13:42

Balleta написа:
Ама ти сам си задаваш въпроси и сам си отговаряш :-D Ами като сме на нивото на Лихтенщайн и си го знаем, защо да не играем с Индонезия? То и тях едвам бихме с дузпа. Значи добра е била контролата и полезна.
Ние нямахме победа не знам колко беше там над година ли, повече ли, но иначе срам било.

Точно от теб който правилно се нервира , когато феновете на “родните грандове” реват как паднали от Враца, Добриджа или Септември и даваш примери с Англия и как вече всеки може да падне от всеки, сега говориш за стам, все едно Индонезия не може да ни бие. Аз съм сигурен, че и със Сейнт Китс нямаше да е толкова безпроблемно. По скоро Соломоните не бяха за там, не България.

Не сме чак толкова зле. От двата турнира за сериите дето пуснах ние сме по-скоро за първият. Проблема ми не е че играем с Индонезия, а че няма полза от това. От това турне трупаме само негативи. 15 часа в посока, смяна на климат - жега и влага. Тия футболисти са хора и това ще им повлияе негативно. Но това ни се обяснява от БФС и тренера, че било от полза и не знам си кво още.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 14:01

Да почива в мир Боби Михайлов!! Голям вратар с принос за успехи на Левски и националния отбор на България. С Наско Сираков са рекордьори по мачове на световно, имат по 11 и не се очертава скоро някой да подобри постижението им.

Чаво, Велинов е кум на Михайлов при първия му брак. По неговото време в БФС, помогнаха финансово за лечението на Велинов от рак.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 14:04

Не лоша победа за самочувствие преди сериозната кампания от есента.
Индонезия са един отбор под средното за Европа ниво, горе-долу на нивото на последната урна в Лигата на нациите, може би една идея по-добре. Така ги виждам.
Но предвид условията (над 30 градуса и около 70% влажност) и домакинското предимство си е добра победа като за нас. Да, като за нас, защото в момента нивото ни е такова, че точно такива отбори ще те канят за приятелски турнири, а не Япония или Реп Корея.
Индонезийците удариха две греди, но според мен едната им беше нередовна. При нас Владо Николов изтърва чисто положение, което сам си изработи, имаше и още един шанс при една бърза засечка от крак. Всъщност за целия мач направихме точно три атаки като хората. Тази за дузпата и тези двете на Владо. Здравко Димитров ми хареса най-много.
Не ми хареса Митов на вратата, доста неориентиран, а и защитата също можеше да се справи по-добре. Да играеш нисък блок срещу Индонезия не е добре, но тук се връщам с встъпателните си думи - горещина и влага.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 17:58

albertz написа:
Нашия футбол беше добре по времето на соца. Оттам нататък имаше една инерция, но държавата тотално абдикира от спорта. А в Северна Македония има стадион, който прие финал за Суперкупа на Европа.

Миналата година бях в Скопие и отидох да видя стадиона. Понеже там имаше някакво младежко първенство по лека атлетика, беше отворено и успях да вляза и да обиколя доста - и по трибуните, и по подходите около стадиона. Еми за мен е абсолютна мистерия как тази съборетина е била допусната до такъв мач. Абсолютна пародия, явно ремонтирана в някакъв момент, но супер некачествено, много неща са недовършени, абсолютно на нищо не прилича.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 18:17

Май след мача на Левски там преди две години, се говореше, че теренът бил в ужасно състояние.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 19:19

Левски там ли игра, не беше ли някъде другаде? Иначе остави терена, трибуните, подходите, външния вид, околността, всичко е потрес.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Индонезия - България 0-1   |   31.03.2026 19:22

Vendome написа:
Да почива в мир Боби Михайлов!! Голям вратар с принос за успехи на Левски и националния отбор на България. С Наско Сираков са рекордьори по мачове на световно, имат по 11 и не се очертава скоро някой да подобри постижението им.

Чаво, Велинов е кум на Михайлов при първия му брак. По неговото време в БФС, помогнаха финансово за лечението на Велинов от рак.

Да почива в мир, винаги ще го помня като големия вратар Боби Михайлов, всичко останало няма място за коментар сега.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]