Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 19:21

Отговори на тема  [ 51 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Феновете на Левски с 10% от футболния клуб 
Автор Съобщение
(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 21:13

Мисля, че това е важна тема, която не бива да бъде пропусната.
Тръст "Синя България" придобива 10% от клуба, дори и след капитализацията, която се очаква на 23.11 на Общото събрание.
Като прибавим, че има още около 4-5% в дребни акционери, то може да се каже, че след 23.11 Левски ще е между 10-15% собственост на феновете си, което е голяма крачка напред от това което си поставихме преди има няма 2 години, а именно придобиването на колкото се може повече акции от клуба.

Оттук наттък най-логичния ход за мен е:
- прехвърляне 1% от акциите на 10000 фена чрез жребий или дори чрез купуване само билет за мач;
- автоматично появяване на ПФК Левски на Българската фондова борса, което означава силно ограничаване на влиянието на големите акционери, а защо не и раздробяване на техните акции на много по-малки дялове;
- силен шанс за придобиване на повече от 15%+ акции под контрола на Тръст "Синя България", което вече гарантира много повече права според закона.

Уважаеми фенове на други отбори мисля, че привържениците на Левски отново ви показахме как се прави.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 21:25

Придобили били те акции. Кои бе баце? Тоя дето са дали по 20лв членски внос ли?

Тва ми звучи много смешно, не знам каква е тая еуфория. Има си фен артикули, има си тениски и различни видове сувенири...

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 21:30

Крал Блуфен написа:
Придобили били те акции. Кои бе баце? Тоя дето са дали по 20лв членски внос ли?
Тва ми звучи много смешно, не знам каква е тая еуфория. Има си фен артикули, има си тениски и различни видове сувенири...

Не знам кое ти звучи смешно, но същите тея които плащат по 20 лв. членски внос на година в Тръстта, спасиха клуба пролетта, организираха 2 юбилея за по-малко от 2 години, принудиха Батков да си отиде и като цяло вдигнаха отбора на крака.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 21:39

falkenbach написа:
Не знам кое ти звучи смешно, но същите тея които плащат по 20 лв. членски внос на година в Тръстта, спасиха клуба пролетта, организираха 2 юбилея за по-малко от 2 години, принудиха Батков да си отиде и като цяло вдигнаха отбора на крака.

Фалк, не ме разбирай погрешно - аз съм за идеята на Тръста и нямам против дори да членувам, просто не ми се е занимавало все още щото не виждам смисъл. Но е смешно е да си мислиш,че Тръста е някакъв фактор за политиката на управление на клуба. Адмирирам ентусиазма на Васко Колев и останалите - това е похвално. Само,че тия акцийки дето искаш да се разпределят на 10 000 човека и т.н освен сувенирна стойност, друга нямат и няма да имат.

Тва па как тръста принудил Батков да си тръгне дори няма и да го коментирам - надявам се сам да осъзнаеш колко нелепо звучи.

Запомни - фактор е тоя, който има пари. тръста с тая мижава членска маса няма такива и не може да влияе на тоя етап. Отделно като гледам как гугутките са окупирали Тръста с любезното съдействие на парашутиста Тонев та хептен не съм оптимист. Колев е идеалист, но не е фактор и няма как да бъде -пак казвам!

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 21:41

Тръста бил спаисл клуба - Боже,Боже ти май сериозно си се филмирал :laugh:

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 22:00

Дам Блуфи добре, че коментарите идват от теб, че ако го напиша аз ще стане че злобея. Идеята за тръста е добра тук две мнения по въпроса няма, но в БГ тази система е трудно да вирее поради простата причина че българина няма финансовия ресурс. Да може да окажат влияние за някой неща, но да определяш политиката на отбора е...... нали видяхме колко събрахте пролетта при продажбата на акции от батков нямаше и милион, това за колко време ще стигне според теб за издръжка на отбора. В нашите ширини за съжаление е приложима засега само системата чичко с пари или чички с пари.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 22:03

Крал Блуфен написа:

Изобщо не съм се филмирал. Тея 500-600 хил.лв пролетта ги извадиха главно членове на Тръстта.

Последна промяна falkenbach на 12.11.2015 22:04, променена общо 1 път

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 22:13

А милионите към НАП? И тях ли ги извадихте вие.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 22:22

falkenbach написа:
Крал Блуфен написа:

Изобщо не съм се филмирал. Тея 500-600 хил.лв пролетта ги извадиха главно членове на Тръстта.

Или си се филмирал или нямаш достатъчно информация какво реално се случва с нашия клуб. Което и да е няма никакво значение за мене. Тръста е отличен в организирането на юбилеи и други инициативи. Тръста може да помага на школата, може да събира пари за топки за децата, може да обединява фенове, може да стимулира хората да ходят по-редовно на стадиона. Това трябва да е неговата фукнция. В момента, в който Тръста реши,че е някакъв фактор в управлението на клуба и той решава нещо вече звучи смешно, повярай ми. Аз рабирам,че е яко за некви хора да казват как ТЕ били придобили еди колко си процента от Левски ама все пак е важно да не се губи връзка с реалността. Тръста НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖА отбора и следователно НЕ Е ФАКТОР.

Васко Колев е идеолог на Тръста и направи много неща, аз му правя евала и му се възхищавам на ентусиазма. Обаче не се заблуждавайте - той не може да решава нищо и утре да реши някоя гугутка да му стъпи на врата и да пее техната песен е до там. Като гледам в някои аспекти това вече се е случило. Не мога да го обвинявам защото той избор няма - човека е журналист с очила и е 70кила.

Надявам се ме разбра. Ако не си ше ти обясня некои неща по-натам на лични.

Последна промяна Крал Блуфен на 12.11.2015 22:23, променена общо 2 пъти

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 22:24

falkenbach написа:
Крал Блуфен написа:

Аз също извадих, без да съм член.
И двамата сте прави - все пак Тръста ни е супер достойно явление, което ако се работи правилно, рано или късно ще даде плодовете си.
Но все пак не Тръста спаси Левски, хората помогнаха, да, и толкова.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 22:26

gamen4o написа:
А милионите към НАП? И тях ли ги извадихте вие.

Милионите се извадиха от спестени пари за издръжка, от втората шестица и т.н.
Преди година само месечно се даваха 450 хил лв за заплати, сега са 200. Сам сметни 12х250 хил. Те ти 3 млн спестени.
Вие, между другото, колко погасихте към НАП? НУла лв ли чух?
БЛАГОДАРЯ

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 22:27

Уважаваните фенове на другите отбори презират синьото отборче :)

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 22:27

navy написа:
И двамата сте прави - все пак Тръста ни е супер достойно явление, което ако се работи правилно, рано или късно ще даде плодовете си.
Но все пак не Тръста спаси Левски, хората помогнаха, да, и толкова.

Да, трябва добре да се регулира функцията на Тръста и тогава може само да спечелиме всички от това. Докато такив акато Фалка ти обясняват кака Тръста накарал Батков да се махне и те спасили отбора от фалит обаче ше има много смях в залата. Айде мани ме мене...говорил съм с доста хора, които могат да помагат на отбора в най-различни инициативи - и те се смеят. А някои от тях са мног, много сериозни бизнесмени. Значи май требва да се смени подхода.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 22:36

Крал Блуфен написа:
Тръста НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖА отбора и следователно НЕ Е ФАКТОР.

Тръста може да не е финансов фактор, но зад него има силен човешки фактор, който може да влияе.
Защото ако феновете на Левски са обединени то повярвай ми има много механизми с които могат да влияят и са го правили.
Хубавото е, че вече имаме и някаква роля в собствеността. Като всяко акционерно дружество всеки акционер си има и своите правомощия, а притежателите на 10% най-малкото могат да изискват контрол над финансовите отчети и да предяват иск пред съда и да подведат под отговорност всеки член на надзорния съвет или управителния съвет. Нещо ако чорбарите го имаха можеха да направят с Томов или там който ги окраде привеждайки доказателства неща от кухната. С тея 10% си осигурихме едно, а именно прозрачност къде какви пари влизат от какво и т.н. Т.е. сценарий тип Цска при нас е изключен.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 22:39

tonzos_justice написа:

фенчета на третодивизионни селски отбори нямат място в темата за водача на А груба - подвивай опашка и бегай :wave: Тук слагам емотиконка - чупката :redcard:

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   12.11.2015 22:41

falkenbach написа:
Крал Блуфен написа:
Тръста НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖА отбора и следователно НЕ Е ФАКТОР.

Тръста може да не е финансов фактор, но зад него има силен човешки фактор, който може да влияе.
Защото ако феновете на Левски са обединени то повярвай ми има много механизми с които могат да влияят и са го правили.
Хубавото е, че вече имаме и някаква роля в собствеността. Като всяко акционерно дружество всеки акционер си има и своите правомощия, а притежателите на 10% най-малкото могат да изискват контрол над финансовите отчети и да предяват иск пред съда и да подведат под отговорност всеки член на надзорния съвет или управителния съвет. Нещо ако чорбарите го имаха можеха да направят с Томов или там който ги окраде привеждайки доказателства неща от кухната. С тея 10% си осигурихме едно, а именно прозрачност къде какви пари влизат от какво и т.н. Т.е. сценарий тип Цска при нас е изключен.

Пак ти казвам - нека тръста се ПРОМОТИРА сред феновете като някакво обединение, което помага на Левски чрез различни инициативи. Не се бийте в гърдите с проценти,собственост и акции защото това води до конфликти (много фенове са против защото си мислят,че определена група хора се бутата да са някакъв фактор) и до пренебрежение (хора, които могат да дават пари си викат: "тия смешници верват ли си?" и поради тая причина нема да дадат и един лев).

Говоря ти реално, некой път ако имам време ше дойда на некоя сбурка да ви обясня кво требва да се направи за да може тая идея да работи реално. Сега настроенията са 50 - 50 и има много голям скептицизъм, а това не е от полза на никой.

Просто забравете за тая собственост и тая роля - вие сте НИКОЙ. Ако некой има пари той ше има роля. С малка фенска маса не можеш да си фактор. А колкото повече се шуми за тая прословута собственост, толко по-малък шанса да се увеличава членската маса. Поне по мои наблюдения!

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   13.11.2015 16:09

Хора, защо продължавате да вярвате, че тръста е някакъв фактор сред феновете? Да, убеден съм, че идеите на тези хора са наистина добри и чисти, но вярвайте ми нищо свързано с феновете не се прави без разрешението на истинските фактори в сектора.
Трябва сериозен инвеститор, който да смее да се опълчи на тези фактори, да им спре кранчето, но тогава ще има Сиони (част 2). Тоест трябва някой по-силен от тях, но дори и да има такъв е малко вероятно, че ще се реши да се сблъска с тях.

Изображение

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   13.11.2015 16:43

Фалк, не бъди толкова наивен и слез от облаците :)

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   13.11.2015 17:42

Balleta написа:
tonzos_justice написа:

фенчета на третодивизионни селски отбори нямат място в темата за водача на А груба - подвивай опашка и бегай :wave: Тук слагам емотиконка - чупката :redcard:

Покажи се на снимка бе папагал :) Да видя, че си човек!

Последна промяна tonzos_justice на 13.11.2015 17:43, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Феновете на Левски с 10% от футболния клуб   |   13.11.2015 18:17

goro_levskara написа:
Хора, защо продължавате да вярвате, че тръста е някакъв фактор сред феновете? Да, убеден съм, че идеите на тези хора са наистина добри и чисти, но вярвайте ми нищо свързано с феновете не се прави без разрешението на истинските фактори в сектора.
Трябва сериозен инвеститор, който да смее да се опълчи на тези фактори, да им спре кранчето, но тогава ще има Сиони (част 2). Тоест трябва някой по-силен от тях, но дори и да има такъв е малко вероятно, че ще се реши да се сблъска с тях.

Днеска Васко Колев е казал, че посещаемостта е проблем. Е как да идеш на мач, като се блъскаш по 20 мин да влезнеш и почти толкова да излезнеш от стадиона?
Да пускат А-сектор и да има читаво паркиране и съм всеки мач на стадиона!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 51 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща