Шон, Шон, Шон.
Много ме е яд за магьосника. Това му беше шанса за 2 световна титла. Това беше.
Това китайче е уникално перде. Не че е имонизиран от груби грешки (на полуфинала розовата, днес черната от оригиналната и позиция, при голям брейк за него при 17:16) ама в супер тегави фреймове близо до края на мача той играе така все едно сме началото на откриващата сесия?! Докато при Мърфи го имаше напрежението. Беше по-стегнат и НЕ толкова смел, колкото обичайно е той. Не знам дали Ебдън е виновен (е кой друг?), но днес Мърфи отказа няколко атакуващи позиции от страх да не пропусне. Е, в крайна сметка това не го изведе до успеха. Така че е грешка! И Ебдън поне да беше го научил да не остава в 4 от 5 случая откриваща червена на съперника след разбиващ удар. Това е абсурдно просто. Много се ядосвах как прави едно и също нещо до откат. Имаше подобрение в 4-та сесия, но цялостно за финала голяма слабост.
Окей при 7-10 писах, че трябва да спечели с 5:3 третата сесия. И той точно това направи, ама при 12:10 след 5:0 така да свалиш гарда. Буквално без сили остана. Без енергия. Но това ако беше Ебдън щеше да играе грозно и да измъкне поне 1 от тези 3 фрейма. А той игра сватбарската. Никаква мисъл за сейфти позиции и някакви безумни атаки, камикадзета. Да се свършва и да се прибира да почива. А тогава когато трябваше да е смел не беше! Е, не може така... Много неща обърка Мърфи в този финал и за мен Ву заслужено го победи, но много ме е яд.
Но пък китаеца изобщо не трябваше да е на този финал. Марк Алън тази черна топка дето я изтърва аз ще я вкарам по дяволите! Това е абсурден пропуск. И то директен мачбол за финал. Това е еквивалент на дузпа на финал на световно, но да няма вратар и нападателя въпреки това да се подхлъзне и да не уцели вратата. Нещо такова.
Мърфи с 4-ти загубен финал. 1 от 5! Лошо, много много лошо.
Ву е само на 22 г. вторият най-млад световен шампион след Хендри, но има много да подобрява в играта си ако иска да стане голям шампион. Защитният му снукър не е на това ниво. Не е дори топ 10 по този показател. Контрола над бялата също трябва да подобри. Визирам нагласяването на топката за следващ удар след вкарване. Ако надгради над тези два елемента може да се превърне в абсолютна машина предвид възрастта му.
Едва 4 финал в Крусибъл, който завършва в 35 фрейма!
Като добавим и драмите на полуфиналите (17:16 и 17:15) това е едно от най-великите световни първенства за всички времена!
А китайчето победи на полуфинал и финал в последен решаващ фрейм!
Идва ли китайската доминация в този толкова британски спорт?
Втора поредна китайска световна титла. Ву има само 1 ранкинг титла и нямаше дори 1 победа в Крусибъл, а сега е световен шампион?!