Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 02:12

Отговори на тема  [ 59 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Снукър - Световно първенство 2013 
Автор Съобщение
(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Снукър - Световно първенство 2013   |   21.04.2013 14:26

И какво сега - Рони изглеждаше доста добре вчера, макар и да пропусна някои елементарни топки и си удължи ненужно мача. Въпреки че тоя Кемпбъл едва ли е критерий, разбира се.

Марк Уилямс май приключва с големия снукър, за голямо съжаление. Цял сезон пълна трагедия, снощи пак с някакви кански мъки успя да додрапа до 4-5 срещу пълния анонимник Майкъл Уайт.

От другите мачове гледах малко Джак Лисовски срещу Бари Хоукинс. Надценено е засега това момченце Лисовски. Очаквам Ястреба да го довърши лесно от 6-3.

Мърфи го пропуснах срещу Мартин Гулд (5-4 засега), но явно ще е тежък мач. Рики Уолдън пък се подигра с Майкъл Холт 10-1, но и този мач не го гледах.

Дот - Ебдън го пропускам също. И без това не мога да ги понасям тия двамата, особено пък сега един срещу друг.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   21.04.2013 20:27

Марк Уилямс заслужено отпадна след като беше трагичен в пореден мач... Не знам на какво се дължи този толкова рязък спад след като през цялата календарна 2011 беше най-постоянният играч, но е мъка да го гледаш така.

Джон Хигинс също играе много слабо и в момента губи 3-5 от ветерана Марк Дейвис. От старите пушки само Рони и донякъде Матю Стивънс и Марко Фу изглеждат на ниво, въпреки че и те са далеч от най-добрите си дни. Уайт и Дейвис отдавна са пенсионери, Хендри се отказа, Ебдън, Уилямс и Хигинс са трагични, Стивън Лий е наказан, Дохърти, Уотана и Драго вече никой не ги брои за живи. Честно казано, когато се откажат окончателно тримата гении набор 75, аз лично предполагам, че ще спра да следя, нито един от останалите не ми е интересен, дори Тръмп.

Последна промяна Henman на 21.04.2013 20:31, променена общо 1 път

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   22.04.2013 01:26

Има нещо такова. Една по една окапват легендите. То неслучайно Спиридонов днес нещо коментираше точно този въпрос. Май като цяло има спад в интереса към снукъра, въпреки че имало ужогромно покачване на наградните фондове, рекодни приходи от билети, бум на интереса в Китай (което какво ни вълнува нас, не е ясно) и т.н.

Конкретно Марк Уилямс според мен от раждането на третото му дете вече съвсем играе по инерция и явно е решил да приключва, той май и от топ 16 ще излети.

Иначе днес нямах много възможност да гледам. Видях само Хоукинс как доразмаза Лисовски (10-3), което е нормално за мен, но не и за фенове и букмейкъри, които брояха Лисовски за фаворит. Мърфи е бил Мартин Гулд по-лесно, отколкото очаквах (10-5), а смешките Дот и Ебдън също така очаквано не успяват да влязат във времето на сесията и приключват при един изигран фрейм по-малко (6-2).

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   22.04.2013 18:20

Ей сега сядам да погледам малко Хигинс срещу Дейвис, струва ми се доста рано да се отписва Хигинс дори и да загуби тоя мач, аз като фен на Ракетата се радвам че отново ще го гледаме, колкото до младите и аз мисля че не блестят особено, донякъде симпатизирам на Мърфи най-вече заради нападателния му стил на игра и на брейкбилдинга му, иначе Селби определено е класа, а Тръмп е прекалено надценяван, за мен той е играч средна класа.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   22.04.2013 21:09

Stuart написа:
Има нещо такова. Една по една окапват легендите. То неслучайно Спиридонов днес нещо коментираше точно този въпрос. Май като цяло има спад в интереса към снукъра, въпреки че имало ужогромно покачване на наградните фондове, рекодни приходи от билети, бум на интереса в Китай (което какво ни вълнува нас, не е ясно) и т.н.

Конкретно Марк Уилямс според мен от раждането на третото му дете вече съвсем играе по инерция и явно е решил да приключва, той май и от топ 16 ще излети.

Иначе днес нямах много възможност да гледам. Видях само Хоукинс как доразмаза Лисовски (10-3), което е нормално за мен, но не и за фенове и букмейкъри, които брояха Лисовски за фаворит. Мърфи е бил Мартин Гулд по-лесно, отколкото очаквах (10-5), а смешките Дот и Ебдън също така очаквано не успяват да влязат във времето на сесията и приключват при един изигран фрейм по-малко (6-2).

Честно казано не знам откъде идват тези рекордни приходи и покачени наградни фондове при положение, че специално във Великобритания никой вече не ходи на мачовете освен когато Рони играе. Единственото обяснение за мен е, че букмейкърските къщи, които са спонсари на голям брой турнири, включително Световното, осигуряват финансовата стабилност, което според мен не е добре, защото отваря вратата за уговорени мачове, хванати състезатели и всякаква подобна помия. Евгени Ставрев, когато коментира снукър, непрекъснато развива теории на конспирацията, но честно казано вече не знам дали няма някакви подобни игри, иначе откъде идват тия пари? Съмнява ме да са намесени най-големите, но играчите средна ръка са идеални за тази цел - при съвременната структура на тура не виждам как един състезател средна ръка може да си позволи да пътува за турнири в Китай, Австралия и т.н. и да е на плюс, ако приходите му са само от наградни фондове.

Иначе Марк Уилямс след финала в Шанхай през 2011 не е същият играч и самият той признава, че е спрял да полага необходимите усилия в тренировки.

Колкото до Дот и Ебдън - да не забравяме, че и двамата са световни шампиони и всеки един от тях е участвал в 3 финала в Крусибъл, но сегашната им продукция само затвърждава тенденцията на упадък при старите пушки.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   22.04.2013 22:01

Алън и Кинг правят здрав мач в момента :-)

Иначе добре, че Рони се завърна, иначе не знам каква скука щеше да е.
И все пак това е световното!! Мисля да гледам почти всичко каквото мога.
Сега е моментът на Селби, но дано не позная де, хаха

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   23.04.2013 23:55

Тоя Пумджанг ако бие Магуайър, това ще е най-голямата изненада от доста години насам на Световното. :)

Иначе Тръмп, Селби и Дин си потвърждават, че са основни фаворити, и вървят към общо взето безпроблемни победи в първия кръг.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   25.04.2013 21:28

Какво става на това световно?? Само 1 кръг е минал, а вече отпаднаха Нийл Робъртсън, Стивън Магуайър, Джон Хигинс, Марк Уилямс, Марк Алън и Матю Стивънс?! Подобна сеч не си спомням да е имало... Полуфиналист в най-долната част на схемата ще бъде някой измежду Майкъл Уайт, Дечават Пумджанг, Боб Милкинс и Рики Уолдън. :blink:

Най-логично в момента ми се вижда полуфиналите да бъдат О'Съливан - Мърфи и Уолдън - Селби, но нищо чудно поне двата от тези да паднат още в следващия кръг.. :-D

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   26.04.2013 21:32

Мърфи и Дот е мачът! :ura: :yes:

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   27.04.2013 00:43

В това момче Майкъл Уайт май има хляб. Харесва ми. А тоя Пумджанг няма такъв клоун просто. Пляска си сам, хили се като марула. :clown:

А Мърфи е крайно време да приключи с тоя Дот, че ми писна от присъствието му. Свърши една хубава работа - разкара Ебдън - и сега е време да поема за вкъщи и той.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   27.04.2013 19:19

Не че съм му фен на Рони, ама така като го гледам няма кой да го бие, дано да се окажа прав :first:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   27.04.2013 23:37

Бари Хоукинс взриви най-голямата бомба :-o
Това не съм го очаквал, определено... Селби яко чоуква на СП, не знам защо така. Щеше да стане мега мач с Динг, но уви.
Големия мач надявам се ще е Мърфи - Тръмп на 1/4 финала. :yes:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   27.04.2013 23:40

Henman написа:
нито един от останалите не ми е интересен, дори Тръмп.

Тръмп не ти е интересен? :о
Новия Рони?!
:-D Не, сериозно майтапя се, има нещо сходно с Рони, но колкото Григор с Федерер... Но това медиите са страшна работа, създадоха му ореол на мега талант, а и стилът му е доста взривен и нападателен, което се котира най-много, има добра визия и ето ти, стана новия масов любимец, особено сред жените. :dunno:
На мен ми е симпатичен, но някак си не мога да го харесам, не знам защо.
От младата вълна ме кефи Динг, определено :)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   28.04.2013 00:57

Аз за Хоукинс бях убеден, че ще направи много здрав мач срещу Селби - просто Ястреба е много тегав противник, когато е във форма, и е правил мега мачове дори с Рони, а Селби ми се видя поизчерпан след дългия сезон и многото турнири, но все пак очаквах да го измъкне с 13-10/11.

Иначе един от любимците на Спиридонов Марк Кинг потвърждава думите си, че играе снукъра на живота си и направи супер първа сесия срещу Динг - 6-2 за Бияча от Ромфорд. И тук според мен с пълна сила се пече изненадата като ги гледам двамата как стоят на масата.

Колкото до Тръмп, на мен повече ми прилича на Джими Уайт, но колкото и да го рекламират, няма харизмата нито на Хендри, нито на набор '75, нито на самия Уайт.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   28.04.2013 15:46

Хоукинс редовно си дъни Селби, нищо неочаквано. Миналата или по-миналата година пак го би точно на Световното.

Мърфи според мен няма шанс, ще чоукне още срещу Тръмп. А Рони да не го бързаме, защото още не е елиминирал Картър, а пък и Бингам (очаквам да бие Марк Дейвис) няма да е точно лесно препятствие.

В другата част на схемата съм за Рики Уолдън. Надявам се да стигне до финала, особено ако Дин отпадне сега.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   28.04.2013 16:18

Ясно е че от Рони може да се очаква всичко, но в това настроение в което е в момента е дошъл единствено и само за титла и съм сигурен че до полуфинала няма да има проблеми, нито Картър, нито Дейвис, нито Бингам ще го спрат, виж вече на полуфинала вече ще е по-трудно срещу Мърфи или превъзбудения Тръмп.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   29.04.2013 12:42

Рони получи най-добрия жребий от всички фаворити - пенсионера Кембъл, най-големия клиент Картър и после Бингам/Дейвис, които (и двамата) имаха най-добър брейк след първите 3-4 фрейма на мача им под 30 точки. :-D Все пак от това, което виждам, О'Съливан не е в специфичната за него форма, а и той никога не се е доближавал до това да защити титла в Крусибъл, така че според мен е до полуфинал най-много.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   29.04.2013 22:16

Роката разнася капитана :dance:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   29.04.2013 22:18

Добре де слушам го Ставрев и не ми се иска да вярвам, че едва ли не всичко било бизнес и нагласено?! Мърфи нямал шанс срещу Тръмп, защото било бизнес. Финалът бил ясен едва ли не - Тръмп - Дин, но ако се срещнат, то пък Тръмп нямал шанс, защото пак било бизнес... :outofspace:
И какво сега, Дин - световен шампион?

:ludnica:

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър - Световно първенство 2013   |   29.04.2013 23:23

Той тоя Ставрев напоследък само конспирации са му в главата и започва да дразни. И като всичко му е толкова ясно що не вземе да обясни например кой точно печели от постоянните тъпи и безинтересни мачове между Рони и Картър или пък от финали като Дот - Ебдън.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 59 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща