| Автор |
Съобщение |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Телевизиите и спорта | 27.01.2013 14:44
Чак пък голяма... Мейджа за пореден път е против модерния футбол, така да се каже. Ама ние що му се вързваме и 'спорим' с него, вместо да се наслаждаваме на чистотата в , примерно, кърлинга... не знам :)
_________________ A man only sees what he wants to see...
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Телевизиите и спорта | 28.01.2013 01:10
Мейджо, гледай малко баскетбол и тогава можем да продължим да дискутираме с теб по въпроса.
Иначе "неофициални" таймаути може да има по много причини - проблем с часовника (често се случва), преглеждане на повторения, кръв по терена, всякакви недоразумения и непредвидени обстоятелства като във въпросния мач и т.н. Правилата са такива, че не може всеки път като се спре играта треньорите да събират играчите около себе си и дават указания. Какво толкова има, което не разбираш? Втълпил си наш Мейджо нещо и айде спорене до откат по въпроси, от които си няма никаква представа.
Иначе има и задължителни таймаути с цел реклама - TV timeouts. Щом си чел правилата (ако си ги чел), там си пише кога и при какви условия се назначават телевизионните таймаути.
И не, не всички отбори в НБА са просто пътуващи циркове, които се местят от град на град. Има си достатъчно отбори, които изобщо не са се местили или от 30-40-50 години са в даден град и си имат лоялна фен база - Селтикс, Никс, Булс, Сънс, Лейкърс, Бъкс, Рокетс, Блейзърс и т.н.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Телевизиите и спорта | 28.01.2013 01:20
Е, тоя път не мисля, че е такъв случая със споренето до откат. И аз като прочетох се учудих какви са тия таймаути, при които не може да се говори с играчите, особено като се има предвид, че ги взима треньорът, и се канех да попитам, сега горе-долу разбрах (макар че пак не ми е ясно защо са забранили да дават указания де, ама както и да е). Иначе това с телевизионните таймаути не мисля, че е нещо странно. В много спортове ги има, волейбола например.
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Телевизиите и спорта | 28.01.2013 01:40
Той треньорът взе таймаут, но се оказа, че няма право на такъв, какъвто искаше. По принцип в такива ситуации не съм съвсем сигурен, но май се дава технически фаул на треньора. Не ми се чете да го гледам точно така ли беше, няма и значение. В случая съдиите не му отчетоха таймаут, съответно все едно не го е взел треньорът. Лейкърс си използваха въпросния оставащ им таймаут по-късно в мача.
А защо са забранили указанията? Ами защо са ги забранили в тениса? Какво пречи при всяка почивка между геймове или сетове играчите да се консултират с треньорския си щаб?
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Телевизиите и спорта | 28.01.2013 01:55
Е, ама в тениса по принцип са забранени. А тук по принцип можеш да даваш указания, по време на игра треньорите са едва ли не в игрището и дуднат постоянно, ама в някакви моменти нямат право да събират играчите и да дават указания. Сигурно си имат причина за това де, не споря, само ми прозвуча странно :)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Телевизиите и спорта | 28.01.2013 03:54
 |  |  |  | Stuart написа: Мейджо, гледай малко баскетбол и тогава можем да продължим да дискутираме с теб по въпроса.
Иначе "неофициални" таймаути може да има по много причини - проблем с часовника (често се случва), преглеждане на повторения, кръв по терена, всякакви недоразумения и непредвидени обстоятелства като във въпросния мач и т.н. Правилата са такива, че не може всеки път като се спре играта треньорите да събират играчите около себе си и дават указания. Какво толкова има, което не разбираш? Втълпил си наш Мейджо нещо и айде спорене до откат по въпроси, от които си няма никаква представа.
Иначе има и задължителни таймаути с цел реклама - TV timeouts. Щом си чел правилата (ако си ги чел), там си пише кога и при какви условия се назначават телевизионните таймаути.
И не, не всички отбори в НБА са просто пътуващи циркове, които се местят от град на град. Има си достатъчно отбори, които изобщо не са се местили или от 30-40-50 години са в даден град и си имат лоялна фен база - Селтикс, Никс, Булс, Сънс, Лейкърс, Бъкс, Рокетс, Блейзърс и т.н. |  |  |  |  |
Добре де, има проблем с часовника - таймаут докато не бъде отстранен проблема; има преглеждане на повторения - таймаут докато не завърши преглеждането; кръв по терена - таймаут докато не бъде изчистена кръвта. Това го разбирам. Не разбирам защо в конкретния случай, който обсъждаме, съдията трябва да се прави на клоун, разменяйки си тъпи смешки с треньорите, явно докато изтече някакво време, вместо играта да бъде подновена моментално след установяване на грешно викнатия таймаут?!?! Както и да е, да не досаждам повече с тъпи въпроси... Благодарности за разясненията, както и на бай Момчил, че сподели опит от мястото на събитието :)
|
|   |
|
|