Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 01:10

Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   21.04.2014 00:40

Невероятни драми тази вечер :ludnica:

ех как ме е яд за Магуайър, хем ми е любимец, хем щях да закова това 10-9 на точна и взимах 4 точки, защото е и дерби, това да хванеш на точен 10-9 ще е като 'максимум' за нас в играта :outofspace: :-D
Язък за нечовешкия снукър на Стивън от 6-8 фрейма.
А сега да видим Мърфи и Коуп.
Дано поне Шон продължи, защото световното има нужда от топ играчи и фаворити, след Магуайър най-лошото ще е и Мърфи да отпадне. :uuu:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   21.04.2014 00:42

Anfield написа:
Виж за Динг, макар и да е фен на Пуул, не бих се разсърдил ако поотпадне :)

Само аз ли в този форум харесвам Динг? :dunno: :-o

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   22.04.2014 02:05

Динг е аут! току-що загуби от Майкъл Уасли с 9-10. последният фрейм беше ебати трилъра :outofspace: , китаецът направи няколко грешки, но за съжаление всичко се реши от един флук на последната червена.
преди около час пък Веселякът Селби се измъкна след 10-9 също. :clown:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   22.04.2014 03:21

Нямам думи. Преди малко изгледах записа. Потресен съм.
То бива, бива, но няма такъв флук, ако бях на мястото на Динг щях да счупя щеката във вратлето на тоя пуяк.
Кой идиот е проклел така лошо Динг в Крусибъл не мога да разбера, но тежко му ако разбера :-( :uuu:
Световното загуби най-добрия и най-агресивен играч след Рони, огромна загуба за играта.

Последна промяна Diavolo на 22.04.2014 03:22, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   22.04.2014 23:58

Уасли игра много по-смело и агресивно през целия мач. Направи и повече сенчъри брейк от уж големия майстор на стотачките - 2 на 1. Динг да беше спечелил някой от мейджърите или поне шампионата на играчите, а не да ми се пъне по разни измислени китайски турнирчета и после да се пише играч на сезона. :stop:

Последна промяна Henman на 22.04.2014 23:59, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   25.04.2014 00:58

Няколко акцента, за да съживим коментарите. :)

1. На събранието в сряда Бари Хърн и компания взели интересно решение. От догодина всеки един жив световен шампион, независимо кога е вдигал трофея, ще има право да участва в квалификациите за Крусибъл и така бройката участници се увеличава от 128 до 144 човека. Освен това за легендите Стив Дейвис и Стивън Хендри ще има възможност за специален уайлд карт за всеки турнир, в който имат желание да участват, стига схемата от 128 души да не е запълнена. Сензационната новина от вчера е, че 7-кратният световен шампион Хендри е изявил желание да се върне в тура за някои турнири и амбицията му е да играе отново в Крусибъл. Любопитното е, че Хендри е споделил пред медиите, че при нормални обстоятелства не би се завърнал, но според него нивото на другите играчи в момента е слабо и това би му дало шансове да е конкурентен. Още по-любопитно е, че Хендо е зарязал жена си и двете им деца и тръгнал с някаква млада руса мацка, която, признавам си, на мен не ми е известна, но явно е сравнително популярна на Острова, и в резултат е отслабнал значително и е пуснал катинарче. :) Eто доказателство - https://twitter.com/SHendry775/status/459359113806643200/photo/1 Бари Хърн искал много и доминатора от 70-те и 6-кратен световен шампион Рей Риърдън да се върне в тура, което на мен ми звучи налудничаво.

2. Световният шампион Рони О'Съливан изостава от Джентълмена Джо Пери 5-3 след първата сесия, като Ракетата игра доста слабичко в този първи сеанс и имаше около 25 % успеваемост при дългите удари. Мачът ще се играе в рамките на 3 дни, като Пери ще се опита да стане един от малкото играчи, побеждавали повече от един действащи световни шампиони в Крусибъл, след като преди точно 10 години победи Марк Уилямс, вдигнал трофея през 2003. Ето кои са другите герои с такова постижение:

- Денис Тейлър - побеждава Рей Риърдън през 1979 и Стив Дейвис през 1985 в легендарния финал, решен по черната топка при 17-17;
- Стивън Хендри - побеждава Рони през 2002 в най-напрегнатия полуфинал в историята и Хигинс преди две години;
- Питър Ебдън - Ебо го прави в рамките на две години, през 2005 бие Рони в онзи скандален четвъртфинал с многото бавене и брейка от 12 точки, продължил 5 минути и 20 секунди, в който Ракетата загуби 7 от последните 8 партии, а през 2006 отстрани Мърфи пак на четвъртфинал;
- Стив Дейвис - цели пет пъти: бие Грифитс през 80-та, автора на първия 147 в Крусибъл Торбърн през 81-ва, Алекс Хигинс през 83-та, Джо Джонсън през 87-ма и Джон Хигинс през 2010 (!!). По-бързо трябва да го направят сър според мен. :)

В тази връзка любопитно за отбелязване е, че Джон Спенсър има две победи над Риърдън, когато вторият защитава титлата си (1970 и 1977), но само втората е в Крусибъл, а Иън МакКълък бие два пъти Дот в първи кръг (2005 и 2007), но при първият случай Дот е действащ финалист, а не шампион.

3. Ако някой не е гледал, веднага да си намери снимки с облеклото на Алън МакМанъс и по-точно панталона му и това на Космонавта Доминик Дейл и по-точно обувките му. :D

Последна промяна Henman на 25.04.2014 01:00, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   25.04.2014 01:26

Това с връщането в игра на някои пенсии си е шамар за сегашното поколение, но и още по-голям стимул за тях. Лично за мен е несериозно, а и Бари Хърн с тези болни амбиции, директно си заявява. Снукъра е в криза да викаме Бари Уайт и сие. След всичките тези полемики и действия дали пак най-накрая и въпреки всичко това което става няма да има доминация на новата вълна? Макар че Робо вече има една световна титла. Но пък направи две ще е много тежко постижение. Но говоря за Селби и Тръмп най-вече. Не ми се вярва, но ще видим. Ех, много ме е за Динг, още не мога да се помиря :dunno:

Само три фрейма успях да гледам от Рони и Пери и останах доста изненадан от формата на Ронката. Нещо тази година не ми изглежда така фокусиран. :outofspace:
Все пак това е дълъг формат, а Пери му е клиент, има само две загуби от него и 10 победи ако не се лъжа. Остава си смазващ фаворит в мача, но вече не съм така убеден за негова трета поредна световна титла.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   25.04.2014 01:42

Diavolo написа:
Това с връщането в игра на някои пенсии си е шамар за сегашното поколение, но и още по-голям стимул за тях. Лично за мен е несериозно, а и Бари Хърн с тези болни амбиции, директно си заявява. Снукъра е в криза да викаме Бари Уайт и сие. След всичките тези полемики и действия дали пак най-накрая и въпреки всичко това което става няма да има доминация на новата вълна? Макар че Робо вече има една световна титла. Но пък направи две ще е много тежко постижение. Но говоря за Селби и Тръмп най-вече. Не ми се вярва, но ще видим. Ех, много ме е за Динг, още не мога да се помиря :dunno:

Само три фрейма успях да гледам от Рони и Пери и останах доста изненадан от формата на Ронката. Нещо тази година не ми изглежда така фокусиран. :outofspace:
Все пак това е дълъг формат, а Пери му е клиент, има само две загуби от него и 10 победи ако не се лъжа. Остава си смазващ фаворит в мача, но вече не съм така убеден за негова трета поредна световна титла.

Селби и Робо не са баш ново поколение, все пак и двамата са вече над 30, а на такава възраст един Стивън Хендри започна да залязва. При всеки е различно, разбира се, а ако Рони намали малко оборотите и при слабата игра на Хигинс и Уилямс напоследък, най-логичното нещо е Динг, Тръмп, Робо, Селби и Мърфи да си разпределят големите турнири, което и сега се случва донякъде, извън световното. Все пак нещата са относителни, виждаш един Алън Макманъс как изживява втора снукър младост, а той е по-възрастен от тримата набор 75. За Доминик Дейл и Марк Дейвис важи същото, Дейвис дори успя да влезе в топ 16 за първи път в кариерата си на 40 и няколко години. Така че няма гаранции, може като нищо Хигинс и Уилямс да се завърнат на ниво догодина.

Колкото до пенсиите - според мен само Хендри може да направи нещо, ако е мотивиран и особено с това русо вдъхновение. Дейвис би бил много неудобен на младите с неговата сейфти игра, но е вече на почти 60 години. Тейлър, Торбърн и компания съм ги гледал по демота и няма как да стане. Но определено е много рязък завой в политиката на Хърн - в началото идеята беше за схеми от 128 човека, пълно равенство между всички, никакви привилегии за легендите, непрекъснато актуализираща се ранглиста и изхвърляне от системата на всички стари звезди, които се хвърляха на два турнира годишно и така спасяваха сезона. А сега вече имаме играчи със специален статут, което само по себе си променя цялата концепция.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   25.04.2014 02:12

Уф, верно ли, как лети времето, не е истина :outofspace:
Да, доста време мина вече, сякаш беше вчера когато Селби и Нийл бяха големите надежди.
Не знам ана сякаш снукъра подмладява или поне играчите не остаряват изобщо. Има нещо гнило тука... :-D

По темата, ами според мен Хърн прави грешка. Да има носталгия към Хендо, към поразяващата ръка Джими Уайт, към може би най-комплексния играч в историята Стийв Дейвис и т.н. Но някак си е несериозно.
А и защо да се привилегировани, всяко нещо с времето си, не е ли така? Не може да ти се дават даром неща, ти трябва да си ги заслужиш. Бий да те уважават. Аз съм на този принцип.
Абе няма значение де, каквото и да правят ще си гледам снукъра, макар че признавам си когато дойде денят в който Рони ще се откаже, то интересът ми ще спадне с 60/70%
Абе така си мислих и след отказа на Сампрас, ама ето че се появи Надал ;) Ама по-различно е, не знам, както и да е.
Иска ми се оттук-нататък всички фаворити да продължават и да гледаме епики на 1/4 финалите и 1/2 финалите. :razor:

Последна промяна Diavolo на 25.04.2014 02:15, променена общо 3 пъти

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   27.04.2014 00:14

Изтървах обрата на Рони.
Разбрах, че е обърнал от 9-11
Някой гледал ли е? Как игра Рони в тези 4 фрейма, сам ли си ги взе или имаше подаръци от Пери?
Чух от Спиридонката, че Рони е направил поредица от много яки дълги топки, ама само това.

От Рони и Джо гледах твърде малко, за да коментирам, но от другите 1/4 финали гледах над 80% от фреймовете и не съм доволен от нивото. Досега турнира беше по-скоро на висота, но след фойерверките в началото се случи логичното и тези които сътвориха изненадите сега падат зверски. Ето за това подобни победи като тази на Уасли вредят в дългосрочен план. Никой не иска да гледа пародии като това между Дейл и Майкъл.
Двамата най-възрастни участници на световното Дохърти и МакМанъс също бяха много зле, а Селби ще унищожи Алън. Селби и Картър също не беше кой знае какво. Най-много се очкваше от Хоукинс и Уолдън, но и там твърде много брак. А Рики не е истина какъв лузър е. Не стъклен, ами хартиен Уолдън :uuu: Уникално спичане в края на мача, сигурно и аз ако бях хванал щеката нямаше да сътворя такива безумия край сукното.
Поне вървим към обещаващи 1/4 финали, стига да няма нови тъпи сензации... :tomate:

Последна промяна Diavolo на 27.04.2014 00:16, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   27.04.2014 01:32

Рони имаше 97 % успеваемост при дългите удари в тази последна сесия и значително беше подобрил играта си, но много важен за изхода от мача беше един удар във фрейм номер 22 - беше 11-10 за Пери и около 40-50 точки аванс за Джентълмена, трябваха му още 2 или 3 вкарани топки и той направи отличен кенън по останалите на масата 4 червени, но бялата влезе в ъгловия джоб. Дори да беше останала на входа на джоба щеше да има червена за игра... Оттам нататък две сенчърита за Рони и победа.

Иначе и на мен не ми харесва нивото, почти не съм видял фреймове, спечелени в една визита досега, а масите през тази година по всеобщо мнение са по-лесни от нормалното. Особено Уолдън - Хоукинс и Кендо - МакМанъс бяха трагедии, Селби и Картър също имаха под 90 % успеваемост при опити за вкарвания, дори Рони се отчете с много брак в играта си. Специално МакМанъс си мисля, че беше много нервен заради уникалния шанс, който осъзна, че му се открива. Срещу Селби обаче ще е в ролята на аутсайдер и очаквам да играе доста по-добре.

А иначе интересно, че историята се повтаря с пълна сила - през 2000 г. Дейвид Грей, който дори на външен вид доста прилича на Уасли, побеждава в 1 кръг играча във форма Рони О'Съливан с 10-9, въпреки че Ракетата прави цели 5 сенчъри брейк в мача, а после Грей губи от... Доминик Дейл с 13-1. Сега, през 2014 г. Уасли победи играча във форма Динг с 10-9 и за момента губи от същия този Дейл със 7-1. :laugh: Нищо чудно Космонавта да се класира дори на полуфинал, докато много по-титулуваният, по-талантлив и 4 години по-млад уелсец Марк Уилямс си гледа световното от вкъщи.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   27.04.2014 15:36

При при Мърфи - Фу и Алън - Робъртсън ще има драма :yes:
снукъра отново не е на кой знае какво ниво, но добри са мачовете що годе :-)
И етстествено за доброто на снукъра (при целия респект към пистотела и Фу) е добре, Нийл и Шон да се класират и да гледаме мега дербита на 1/4 финалите между Рони и Мърфи и Тръмп и Робъртсън. :rock:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   29.04.2014 02:09

Утре Мърфи какви ще ги мъти не знам. Срещу Фу на моменти му трябваха по 4 чисти възможности, за да приключи фрейм. Срещу РОС никакъв шанс да си разиграва коня така, трябва да прави повече от 40, когато получи шанс. На всяка цена Мърфи не трябва да допуска изоставане от повече от 2 фрейма в първата сесия, иначе мачът може много бързо да замине по посока Чигуел.

В тоя втори кръг нямахме почти никакъв екшън, но през 2002 например повечето осминафинали завършиха сесия предварително, а оттам нататък мачовете бяха велики, така че дано и сега имаме нещо подобно. Макар че ако единият полуфинал е Рони - Дейл, очаквам кървава баня и счупен рекорд за разлика във фреймовете във формат 17 от 33. :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   30.04.2014 22:39

Хенмане,
има ли сайт в който да може да се вижда развитието на даден мач по фреймове?
Примерно искам да видя това 13-3 (гледах само първите две сесии, даже втората сесия до почивката) между Рони и Мърфи как е станало, кликам там и ми се показва фрейм по фрейм, самото развитие на фрейма?
А ако няма подобно нещо, то поне да се вижда крайния резултат от фрейма (88:6 или 140-0 или пък да показва брейковете поне, един кой си фрейм се печели от еди кой си с брейк от 82 или два брейка от еди колко си)

??? :-)

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   30.04.2014 22:43

http://livescores.love-snooker.com/Fram ... 1&m=213832

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   30.04.2014 23:00

Мерси :-)

ама има ли сайт с архив?
искам да видя световното ама преди 4 години, ами преди 20 години? Ама по същия начин, с подробности?

Или да кажем този сезон 2013/2014 г. турнир по турнир, седмица по седмица, ранкинг турнири, PTC та и пр.

? :-)

както е в тениса, на атп има всичко :)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   01.05.2014 01:03

Доскоро нямаше, но от 1 година някъде има - http://www.cuetracker.net/ . Тук има каквито душа ти иска статистики, макар че съм хващал някои съвсем дребни неточности, когато съм проверявал едно-друго - например да липсва някой мач от Премиър Лигата в хед-ту-хеда между двама играчи, но това са детайли и изключения, иначе има всичко.

Иначе за Мърфи - Рони - колкото и да ти е странно, Рони изобщо не игра А играта си, беше като в първите две сесии срещу Пери и самият той видимо беше недоволен от себе си, но Шон изпусна едно 6-7 фрейма след брутални грешки, когато беше в напълно печеливша ситуация. Особено груба беше една грешка по розова, когато бяха останали само розова и черна на масата. Всъщност Мърфи поведе с 2-0 и оттам взе само 1 партия до края. Изключително странен мач. МакМанъс пък беше свършил тотално бензина и не стана никакъв двубой срещу Селби, въпреки че в първата сесия се държеше. Добре, че другите два мача компенсираха и най-накрая видяхме малко драма. Доминатора се върна от 11-5 и дори поведе с 12-11, но Ястреба беше железен в последните два фрейма и ги спечели в една визита. Робо пък обърна от 2-6 и 8-11 прехваления Тръмп, който накрая съвсем издивя и взе да цели бордовете... Освен това озито най-сетне направи 100-тния сенчъри брейк. :-)

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   01.05.2014 01:09

Henman написа:
Робо пък обърна от 2-6 и 8-11 прехваления Тръмп, който накрая съвсем издивя и взе да цели бордовете... Освен това озито най-сетне направи 100-тния сенчъри брейк.

Добър обрат на Нийл и супер интересен полуфинал със Селби. И двамата са ми сред играчите, които харесвам, но ми се гледа финал Рони - Робо.
Много непривична за снукъра реакция при стотния брейк :-D :moufan:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   01.05.2014 01:53

То просто такова нещо не се беше случвало досега. :laugh: Макар че това си е изцяло заради бройката турнири, иначе като се има предвид, че Хендри е правил 16 сенчъри брейка само на Световно, което на всичкото отгоре не печели, то ако имаше толкова много ПТС-та през 90-те, щеше да направи към 150-200 сигурно. Същото важи и за Рони през сезон 2004-2005 например или Хигинс през 1998-1999.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   01.05.2014 02:01

Ей тоя Тръмп голям лузър ве :besnyo: :-x
и Дейл за малко да го хвана, не ми върви и това е. Трябваше да си ботирам и да не се правя на интересен.
Мислех с тоя 3 кръг да си реша титлата, ама то не било като тениса тук, явно ще трябва да се ботира, никакви изненади в тези дълги формати. :dunno:
до тук нито една изненада или резултат срещу букитата след 1 кръг, където беше нормално да има предвид многото мачове и по-равностойни двойки.
е здраве да е.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща