Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 01:09

Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   01.05.2014 02:05

Henman написа:
Доскоро нямаше, но от 1 година някъде има - http://www.cuetracker.net/ . Тук има каквито душа ти иска статистики, макар че съм хващал някои съвсем дребни неточности, когато съм проверявал едно-друго - например да липсва някой мач от Премиър Лигата в хед-ту-хеда между двама играчи, но това са детайли и изключения, иначе има всичко.

Иначе за Мърфи - Рони - колкото и да ти е странно, Рони изобщо не игра А играта си, беше като в първите две сесии срещу Пери и самият той видимо беше недоволен от себе си, но Шон изпусна едно 6-7 фрейма след брутални грешки, когато беше в напълно печеливша ситуация. Особено груба беше една грешка по розова, когато бяха останали само розова и черна на масата. Всъщност Мърфи поведе с 2-0 и оттам взе само 1 партия до края. Изключително странен мач. МакМанъс пък беше свършил тотално бензина и не стана никакъв двубой срещу Селби, въпреки че в първата сесия се държеше. Добре, че другите два мача компенсираха и най-накрая видяхме малко драма. Доминатора се върна от 11-5 и дори поведе с 12-11, но Ястреба беше железен в последните два фрейма и ги спечели в една визита. Робо пък обърна от 2-6 и 8-11 прехваления Тръмп, който накрая съвсем издивя и взе да цели бордовете... Освен това озито най-сетне направи 100-тния сенчъри брейк. :-)

да, мерси за линка. :)
странно как може толкова години да е нямало подобно нещо. спомням си, че преди години търсих упорито и нищо не намерих по въпроса и това доста ме изненада и разочарова.
все пак това е спорт в който има много статистика и тя има много голямо значение.
Браво на тези, които са направили този сайт.
Иначе като гледам Рони е направил само още един сенчъри брейк след като спрях да гледам.
Гледах до 6-2 фрейма и след това нито един фрейм. Е гледах последния 16 фрейм за 13-3, в паузата на Тръмп - Робо
Все пак като цяло повечето мачове и сесии ги изгледах, ама няма как да се гледа всичко. Тези дневни сесии са ми много неудобни.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   01.05.2014 19:16

какво не му харесват някои на снукъра :dunno: :-? :laugh:

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   01.05.2014 19:29

Balleta написа:
какво не му харесват някои на снукъра :dunno: :-? :laugh:

Еми това е - спорт за розови чичковци. Какво ли не направи тая мадама, той си удря ли удря топките (във всеки един смисъл) и не му дреме. УжасТ и безумие.

Но да не разводняваме повече тази тема, смятам е редно да отворим нова по въпроса. Сигурен съм, че модераторите с радост ще ни помогнат ;-)

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   05.05.2014 20:44

Много нервен финал. Очаквам голямо надлъгване последната сесия. Луд мач...

Изображение

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   05.05.2014 22:40

goro_levskara написа:

не мога да повярвам направо. Селби не може да направи голям брейк, но играта се развива точно по неговия вкус- много сейфти, много тактика, с дълги паузи между точковите серии... Рони видимо се изнерви и започна да греши. днес е взел всичко на всичко 2 фрейма,а е загубил 8. загуби 2 фрейма от спечелени позиции, като особено фрапантен беше последният преди голямата почивка, в който изпусна една лесна розова, която и със затворени очи би могъл да вкара. затова исках Робо на финала, щеше да се получи отворен мач с акцент върху резултатността и брейк билдинга, но... :-( страх ме е,че ако загуби Ракетата ще се сдуха и може да окачи щеката, дано не съм прав.

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   05.05.2014 22:55

A.Agassi написа:
goro_levskara написа:

не мога да повярвам направо. Селби не може да направи голям брейк, но играта се развива точно по неговия вкус- много сейфти, много тактика, с дълги паузи между точковите серии... Рони видимо се изнерви и започна да греши. днес е взел всичко на всичко 2 фрейма,а е загубил 8. загуби 2 фрейма от спечелени позиции, като особено фрапантен беше последният преди голямата почивка, в който изпусна една лесна розова, която и със затворени очи би могъл да вкара. затова исках Робо на финала, щеше да се получи отворен мач с акцент върху резултатността и брейк билдинга, но... :-( страх ме е,че ако загуби Ракетата ще се сдуха и може да окачи щеката, дано не съм прав.

Точно този пропуск на розовата може би ще се окаже фатален за Рони. Селби не блести, но Ронката се срина нещо. Нека все пак да изчакаме да видим как ще се развият нещата.

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   05.05.2014 23:57

Антиснукъра печели
халал да им е на хейтърите на най-гениалния играч, който се е раждал някога.

:-x :-(

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   05.05.2014 23:58

A.Agassi написа:
не мога да повярвам направо. Селби не може да направи голям брейк, но играта се развива точно по неговия вкус- много сейфти, много тактика

това ще е най-кирливия шампион в историята
срам за тази игра

печели от грешките на Рони. Когато Рони играе като Рони се получава като на финала на мастърса :-x

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   06.05.2014 00:05

Diavolo написа:
A.Agassi написа:
не мога да повярвам направо. Селби не може да направи голям брейк, но играта се развива точно по неговия вкус- много сейфти, много тактика

това ще е най-кирливия шампион в историята
срам за тази игра

печели от грешките на Рони. Когато Рони играе като Рони се получава като на финала на мастърса :-x

е, евала и на него,че се вдигна, защото вчера след тежкия мач с Нийл беше като сянка. само че Рони се разконцентрира, не го довърши, когато можеше и днес вече всичко се обърка. и на мен не ми харесва снукъра на Селби, но... Рони не можа да задържи високото си ниво и влезна точно в любимото русло на Марк... :help: само един фрейм остана. :helpless:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   06.05.2014 00:08

ще спирам с този спорт, така ми се струва.....
Откаже ли се Рони край.
Такива като Селби, Мелби и пр. мумии не ми се гледат

:uuu:

Единствено Динг и донякъде Робо стават за нещо

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   06.05.2014 00:09

охххххххх ,а как му връзва не е истина. Ракетата прави някакви невероятни фаулове с бялата :besnyo: :ireful:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   06.05.2014 00:18

нема връзка направо. тая спортна 2014 ме затрупва само с разочарования. спирам да гледам всичко вече... :cry:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   06.05.2014 00:20

:tomate: :censored:

все пак има логика в тази антилогика.
Селби е най-комплексния играч от новото поколение (макар и той вече на 30 г.) и тази негова титла се чакаше много отдавна.

за мен Рони изпусна титлата, а не Селби я спечели.
Сега най-важното е Рони да остане позитивен и да не се отказва, защото спокойно може да вземе още 2/3 световни титли. При него ЕГН-то не се отразява както при наборите му, че и Хендри.

Жалко, много много жалко. :-(

*УР за Селби ''тактика''

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   06.05.2014 00:25

последния фрейм пак го измъкна през иглени уши. бещо нещо като микрокосмос на целия мач- Рони с по-големите точкови серии, с по-атрактивна игра, с некакви потове от невъзможни позиции, но идва момент, в който всичко се развива по възможно най-каръшкия начин- избяга му позицията, после фаул с бялата, после някакво невероятно стечение на обстоятелствата и Селби открадва частта (така взе поне 3-4 фрейма) офффффффффффффффффффффффффф :censored: :-? :uuu:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   06.05.2014 00:27

Първа загуба за Рони на финал в Крусибъл
А Селби влиза в престижния клуб на тройните шампиони (UK ; Мастърс ; Световна титла)

Слаб финал с много брак
Много слабо световно като цяло, с много горчив край
нито един мач няма да запомня, дори Робо - Селби

Последна промяна Diavolo на 06.05.2014 00:28, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   06.05.2014 00:32

A.Agassi написа:
последния фрейм пак го измъкна през иглени уши. бещо нещо като микрокосмос на целия мач- Рони с по-големите точкови серии, с по-атрактивна игра, с некакви потове от невъзможни позиции, но идва момент, в който всичко се развива по възможно най-каръшкия начин- избяга му позицията, после фаул с бялата, после някакво невероятно стечение на обстоятелствата и Селби открадва частта (така взе поне 3-4 фрейма) офффффффффффффффффффффффффф :censored: :-? :uuu:

Селби я умее тази антиигра, но няма шанс срещу брекбилдъри във форма.
Селби е като пиявица, впива се в тялото ти и лека полека ти пие кръвчицата.
Жалко, че Рони, който отдавна преодоля ''комплекса'' Селби му се върза на играта и след 10-5 просто не приличаше на себе си. Не знам, лично за мен изключително съмнителен развой. Може да звучи скандално, но след простотиите с Хигинс и при положение, че снукъра се издържа от букитата, то извинявай, но няма как да не се съмнявам. Сравнително скоро Рони размаза същия този Селби на любимия му мастърс, а сега просто спря да вкарва и започна да ниже идиотски грешки. :question:

Последна промяна Diavolo на 06.05.2014 00:32, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   06.05.2014 00:51

Надявам се, че коментарите са ви плод на емоция и разочарование, защото Селби изигра брилянтни две сесии днес! Да, имаше само една стотачка, но това не винаги е показателно - Рони на финала срещу Картър през 2008 и миналата година срещу Тръмп например не направи нито една. Тия мачове в дългите формати, когато вече има и много умора, се печелят с повече 50-тачки и здрава сейфти игра. А сейфти играта на Селби днес беше извънземна, Ракетата всеки път беше или на борда, или в снукър, как да не прави грешки и да не му се разбие ритъмът? Не знам от колко време го гледате, но на О'Съливан много често му се е случвало и в миналото да "замръзва" срещу тактици като Селби, Хигинс, Ебдън, Дейвис, когато трябва да чака продължително време, за да влезе в брейк. Иначе ясно, че ако са отворени топките, може да ги прави и с лява ръка и затворени очи и един умен играч никога не би трябвало да тръгва да се надстрелва с него, защото се получава 17-7, 13-3 и некви такива антимачове.

Последното разчистване на Селби, когато направи топспин кенън от синя, въпреки че беше от грешната й страна, и пласирането жълта-зелена-кафява, е един от най-силните брейкове изобщо в историята на Крусибъл. :-)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   06.05.2014 00:59

абе точно кенъна от синята беше ебати вързопа. бялата се вдигна нагоре и можеше да отиде навсякъде (аз гледах целия мач в бета с английски коментар и точно това казаха), а тя се отърколи идеално към зелената. иначе е ясно,че Ракетата е като Федерер и може да бъде бит само от "Надал" като Селби :-)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   06.05.2014 01:07

E, то ако гледаш ударите на тоя слоу моушън има подскоци на топките при всички удари. Китайските маси нещо хич не са стока, въпреки че уж копират едно към едно англичаните. Иначе това, че е подскочила е в ущърб на Селби в случая, щото траекторията си остава същата, но скоростта се намалява и можеше като нищо и да не стигне до червените.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари   |   06.05.2014 01:15

браво на селби надигра си ракетата тактически и психически, а последните 3 фрейма направи добри точкови серии, уникален тактик, това ми харесва в него, че може да печели с мисъл, тактика, то хубаво да вкарваш над 100, но това не е цялата красота на снукъра, както и във футбола не може да биеш всеки мач с 5:0, 6:0, ето видяхме ливърпул, тактиката си е част от играта и по принцип се възмущавам когато особено пубертетчетата плюят оня печелил грозно, и тн. като въобще не разбират, колко мисъл се крие в дефанзивната игра, която им изглежда грозна и едва ли не е срам за играта, но са далече от истината, колкото луната от земята :first:

Последна промяна juve на 06.05.2014 01:15, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща