Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 03:03

Отговори на тема  [ 18 мнения ] 
Олимпиада или милитариада?!? 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Олимпиада или милитариада?!?   |   30.12.2013 12:22

Два атентата с близо 30 жертви разтърсиха Русия вчера и днес. Трагичните случки във Волгоград отново извадиха на водещо място темата за сигурността по време на започващите само след 6 седмици зимни олимпийски игри в Сочи.

Честно казано, и петте процента шанс за един мой олимпийски тур до Сочи се изпариха до последната стотна. И, не, не ме плаши тероризма, ами. Плашат ме всичките произтичащи от него малоумни мерки за сигурност, които са способни да стъпкат достойноството и убият позитивните светоусещания на всеки нормален човек. И какво излиза - вместо да се насладиш на големия спортен празник и да почувстваш най-пълно олимпийския дух, ти ще си заграден отвсякъде от милиционерско присъствие и задушен от фанатизиран милитаризъм. Не, благодаря! Ебем ти и олимпиадата в такъв случай!

:uuu:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Олимпиада или милитариада?!?   |   30.12.2013 15:54

На товарищ Путин и цялата му там олигаршеска вурхушка ще им излезе през гъзЪ това натискане за Олимпиади и Световни. Едно е ясно отдавна - едва ли ще има някакъв приличен профит, като се вземат предвид всичките му там рушвети покрай спечелването на домакинствата, мине се през типично руските грандомански и безвкусни проекти покрай организацията и провеждането на, които не са нищопо-различно от показване на мускули и се стигне до мамутските мерки за сигурност, които така или иначе, но най-вече на фона на последните събития във Волгоград, са си неизбежни. Дано поне бъдат достатъчни, че жертвите ще са най-вече невинни хорица, изсипали куп пари за да бъдат съпричастни на Олимпиадата.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   31.12.2013 11:43

Хехе, да наречеш предстоящите игри безвкусни, е доста пресилено. Особено на фона на още пресния спомен за олимпийския парад на кича и пошлотията, състоял се преди няма и две години в сърцето на цивилизована Европа. Аз не знам до какви дълбини трябва да потъне някой бъдещ организационен комитет на олимпиада или световно, за да достигне някога колосалната безвкусица, която беляза последните летни игри :(

А за грандоманщината тепърва ще си правим изводи. Засега имам по-детайлен поглед само върху залата за кърлинг - едно много приятно съоръжение, проектирано специално за този спорт, за което е помислено и в перспектива - след игрите може да бъде разглобено и пренесено на някое по-подходящо място за интересите на спорта, а не да се ползва две седмици и да потъне неизползвано в забрава на гъза на географията.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Олимпиада или милитариада?!?   |   31.12.2013 14:57

Всичко е въпрос на вкус, копеле. Аз лично от Лондон само откъси гледах, които ми харесаха. И точно понеже всичко е субективно, в такива случаи обикновено гледам какви отзиви се чуват сума сумарум, а те бяха определено позитивни, при това си говорим за медии от различни държави.
Сега, ти им симпаризираш на блядовете, сигурно ще ти хареса това, което ще измъдрят. И да не ти хареса, едва ли ще си признаеш, но това е друга тема. Аз не мога да ги дишам в много отношения, воглаве с ненадминатия им афинитет към голямото, помпозното, лъхащо на кич и безвкусица. Брадъре, живея заобиколен от стотици СССРци, знам за какво говоря. Блядът си е бляд, по-зле са от всичките му тук турци, араби, италианци, гърци, че и цялата екс-Юго-пасмина, наистина нямат конкуренция!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   31.12.2013 15:33

Не знам за твоите блядове, ама как въобще може да наречеш това нещо безвкусно:

Изображение

:-) :bear: :cheers:

Последна промяна Medved на 31.12.2013 15:34, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   02.01.2014 11:58

Абе зимна олимпиада, в морски курорт само по-себе си е доста странно... ама живи и здрави да са - отдавана домакините са ясни как се избират :censored:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   02.01.2014 14:35

Долавям, че намирате за нередно една от топ-3 силите в зимните спортове да получи домакинството на зимна олимпиада за първи път в историята? :unsure:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   02.01.2014 15:02

Bjoern Bo написа:
Долавям, че намирате за нередно една от топ-3 силите в зимните спортове да получи домакинството на зимна олимпиада за първи път в историята? :unsure:

Аз лично нямам против Русия да е домакин, но това Сочи ми навява асоциации за Несебър, което в едно изречение със зимни спортове някак не ми се вързва.

Може и да бъркам ама...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   07.01.2014 14:28

От днес влизането на автомобили в 350-хилядния Сочи ще се извършва контролирано, а достъпът до града на външни автомобили е забранен, освен ако нямат специално разрешително. Въвеждат се и ограничения за корабоплаването в Черно море. Засилено е присъствието на органите на реда, разположени още от ноември в този балнеолечебен курорт, намиращ се между Черно море и Кавказ. Около 37 хил. полицаи и войници ще бъдат мобилизирани да гарантират сигурността на игрите. Наблюдение ще се извършва и от Космоса чрез сателити, каза министърът на извънредните ситуации на Русия Владимир Пучков. Военните ще разположат в Сочи и зенитни комплекси "Панцир-С1", ново поколение ракети земя-въздух. Русия ще следи също така всички комуникации, благодарение на система, която позволява на Федералната служба за сигурност да има достъп до всички телефонни и интернет комуникации.

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/vyvedoha-nebivali-merki-za-sigurnost-v-sochi-6002321

Ясно е, че сме се запътили с бързи крачки към нов фашизъм, ама трябва ли да е толкова явно и скоропостижно, посягайки толкова безпардонно на един от символите на мира - олимпийските игри?!? Нямаше ли някакво неписано правило, че бойните действия се прекратявали по време на олимпиада? Нито и помен от това, нещо повече - олимпийското село се превръща във военен полигон и май на никой не му прави впечатление тази профанска подмяна.... :(

Олимпиадата в Сочи е най-голямото международно събитие, организирано от Русия след разпадането на СССР през 1991 г., и президентът Владимир Путин особено държи да го превърне във витрина на постиженията на Русия, отбелязва АФП.

Хубава амбиция, ама какво по-точно ще превърнеш във витрина бе, таварищ Путин? Щото нещо само милитаризъм и параноя се прокрадват основно във водещите редички на този славен поход за себедоказване...

:no:

Последна промяна Medved на 07.01.2014 14:33, променена общо 2 пъти

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   07.01.2014 14:51

малко като оф почти :), но ето малко снимки от местата, на които ще се проведе Олимпиадата:

http://www.echo.msk.ru/blog/ottenki_serogo/1232670-echo/

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   07.01.2014 15:06

Да си призная, и аз като бай Момчи бях малко скептичен към домакинството на морски град, но сега намирам цялостната концепция на игрите в Сочи за доста добра. Два ареала - градски (морски) и планински, като всичките спортни обекти от градския ареал са позиционирани на едно място. Като прибавим към това чисто културната страна на нещата и широката руска душа (щото, нали, смисълът на олимпиадите не е само да си мерим стотните), то изборът на домакин за такъв голям спортен празник си беше повече от перфектен,. Но, изглежда, всичко това е на път да бъде стъпкано в калта от войнишкия ботуш.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   07.01.2014 15:38

Само по себе си е уникално малоумие да правиш Олимпиада в район като Кавказ. Но при руснаците нищо не ме учудва.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   07.01.2014 18:54

Съгласен, Мекджъре, но след атентата в Мюнхен навремето не може да се рискува...
По-добре засилена охрана отколкото най-лошото...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   07.01.2014 19:09

Щом като има такъв нездравословен параноичен страх от "най-лошото", по-добре олимпийските игри да се закриват, отколкото да продължават съществуването си под формата на такъв жалък и лицемерен фарс, противоречащ из основи на изконните олимпийски принципи и идеи!

:-|

Последна промяна Medved на 07.01.2014 19:10, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   07.01.2014 23:36

по-скоро хората трябва да се променят, но това няма да стане никога, поне не и след някой огромен апокалипсис някой ден...
Сам казваш, навремето в древна Гърция са спирали всякакви военни действия, това отдавна е останало в... древността.

според мен това ще е една добра олимпиада, а руснаците са широко скроени хора. Надявам се залите и пистите да пълни с хора и да я има тази несъществуваща никъде другаде специфична атмосфера, но ще видим :)

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   26.01.2014 07:40

Мейджъре, коментара ти за кенефите в Сочи?!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   29.01.2014 01:15

bai Momchil написа:

Какъв коментар - въпреки всичките жалки обвинения в хомофобство, изплюти от разни луничави маргинали с разпорени халки, братушките им направиха модерни санитарни възли, че да могат Джон и Джон да си ходят дискретно до тоалетната и да пускат по някоя аки, хванати ръчичка за ръчичка, а педерунгелите неблагодарни пак намериха да изсмърдят нещо недоволно. Е, няма угодия за тази долна розова сган!!!

:-x

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Олимпиада или милитариада?!?   |   30.01.2014 00:10

Bjoern Bo написа:
bai Momchil написа:

Какъв коментар - въпреки всичките жалки обвинения в хомофобство, изплюти от разни луничави маргинали с разпорени халки, братушките им направиха модерни санитарни възли, че да могат Джон и Джон да си ходят дискретно до тоалетната и да пускат по някоя аки, хванати ръчичка за ръчичка, а педерунгелите неблагодарни пак намериха да изсмърдят нещо недоволно. Е, няма угодия за тази долна розова сган!!!

:-x

:moufan: :moufan: :moufan:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]