Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32264 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Хенмане | 07.04.2014 01:52
това е, всичко свърши за сезона, на дневен ред е световното първенство в Крусибъл тиътър!  защо не вземеш да спретнеш една игричка като в тениса, сигурен съм че поне 5/6 човека ще играем, а може да има по-голям интерес. Отделно така следенето на световното ще е с още по-голяма тръпка. Така или иначе ще се гледа почти всичко, сега с още по-голям заряд. Отделно ако има интерес, а и дискусии за снукъра може да се сдобием и със специален подфорум само за снукър. Тук в този ''т.нар'' общ форум почти никой не влиза, защото тези секции остават скрити така да се каже. А и това ще е нова стъпка към развитието на самия сайт. Рано или късно ще дойдат и други хора, може да се направи рекламка на играта в основния бг снукър сайт и това да е едно добро начало. Трябва да се развиват форумите. Зимните забуксува малко, но е с много голям потенциал. Тениса е ясен, там потенциал винаги ще има, просто трябва малко свежа кръв. Футбола е проеблемен като цяло, дано покрай световното живне, там както обещах отдавна ще направя специална Мания, по подобие на последното европейско първенство. 
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Хенмане | 13.04.2014 21:21
Принципно нямам нищо против да организирам такава игра, но да не си играем само ние двамата накрая? Ще е хубаво, ако хора като Томи, Анфийлд и още 2-3, които коментират снукъра, но не помня по никове, пишат в тая тема дали имат желание за прогнози.
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Хенмане | 13.04.2014 21:22
Спомням си,че много сериозно ме беше ощетил в играта за Европейското като не призна златната обувка на Торес. Надявам се сега да няма подобни гафове и тесли към Краля 
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Хенмане | 13.04.2014 21:33
Аз ще се включа. Тъкмо ще имам още една причина да гледам малко повече срещи :) Предполагам че и Роско ще прояви интерес.
 |
|
Pocko
(Real Green)
|

Re: Хенмане | 13.04.2014 21:34
Задължително ще се включа 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32264 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Хенмане | 14.04.2014 18:19
Ако има успех може да се доразвие и с прогнози за Мастърса и UK Championship, поне тези два турнира + световното, значи общо 3 турнира на сезон. Мисля, че е идеално  Като световното сега ще е като пилотна версия. Но апелирам към Анфо да се направи отделен форум снукър, защото да пускаме тук в общата секция 'спорт' не върви. И като най-запален фен предлагам Хенман за модератор, стига той и вие да сте съгласни. Ако всичко се провали и няма интерес естествено ще се спрат игрите, а ако не се коментира и снукъра и самия форум може да се затвори, но е хубаво да има засега. Със сигурност ще е по-активен от моторните спортове, а и повече форуми не пречат на сайта. Всеки от приходящите юзъри трябва да открива нещо за себе си, а специално снукъра в България е много популярен и има доста голям брой симпатизанти (хайде така да го кажем). До Хенмана, относно правилата/точкуването трябва добре да обмислиш нещата, защото тук прогнозирането е трудно и вариантите са много, не е като в тениса, където имаш 2-0/2-1 или 3-0/3-1/3-2 т.е. е по-удачно според мен да даваш диапазони (като хендикапа в баскета). пример за 1 кръг: значи абсолютно познат точен резултат 10-2 или 10-9 не върви некак си, това си е чисто тото. виж ако имаме 10-4 (като тук да се включва победа при 4 допуснати фрейма, т.е. заковаваш точен резултат ако победиш с 10-0, 10-1, 10-2, 10-3, 10-4) или 10-7 (между 5 и 7) 10-9 (при 10-8/10-9) мисля схващаш. сега диапазоните може и да са по-разбити и различни, не съм го мислил, щрихирам на прима виста. но ти се решаваш де ами това е 
Последна промяна Diavolo на 14.04.2014 18:20, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Хенмане | 15.04.2014 23:46
Тоя Марк Уилямс направо ми скъса нервите. Толкова балъшки грешки направи, че дори да го псуваш не заслужава. А на мудния противняк Макманъс за капак на всичко през целия мач му връзваше по най-калитарския начин, ега изтегли Рони и падне 10-0. За пръв път без Уилямс на световно след 17 години. Започнал е да играе като пълен чичак и да удря рязко и дървено бялата все едно гледам Дейв Харолд или Фъргъл О'Браян. Не мога да си обясня как е възможно само за 2 години и половина от номер 1 в света и игра като на плейстейшън да стигне до това плачевно състояние. Забравил е да играе ли или какво?  На всичкото отгоре и Матю Стивънс отпадна от гаргамела Том Форд, а Стив Дейвис не само, че нищо не направи в тия квалификации, но изпадна извън топ 64 и загуби тур картата си за следващия сезон след 36 години като професионалист.  Добре поне, че Кен Дохърти се класира, дано и Ебдън го последва утре. Иначе за играта - ще го направим с точни резултати, на пръв поглед изглежда трудно да се хване, но не е точно така и където съм виждал снукър игри с прогнози в нета, винаги е било на тоя принцип.
Последна промяна Henman на 15.04.2014 23:47, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари | 19.04.2014 12:39
Началото е дадено с мач на Рони срещу представителя на Финландия - Робин Хъл. Едва ли ще има някаква драма в този мач, въпреки халф сенчъри брейка на Хъл.
На другата маса може би ще е малко по-интересно - ирландеца Кен Дохърти, който остана един от малкото представители на по-старото поколение, ще търси място напред срещу постоянно прогресиращия Стюарт Бингам.
Докато пиша това, първият фрейм в турнира бе спечелен от Ракетата.
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари | 19.04.2014 16:11
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари | 19.04.2014 18:16
Стига ве, това не може да стане... световното трябва да е винагв Ангия и винаги в Крусибъл
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13100 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: AW: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари | 19.04.2014 19:02
Не ми се вярва, безпрецедентно кощунство ще е, да не кажа някоя по-силна дума. Снукърът все още се води консервативен спорт, но в света на парите все повече неща стават възможни. Редуцирането на фреймовете естествено е с цел цялото да се направи по-тиви-френдли, само дето това е спорт на концентрационна основа, каквито са и голфът и кърлингът примерно, не може да се кастри поголовно за да бъде вкаран в праймтайм формат като американските спортове. Ако това все пак стане, тогава би било възможно и да доживея и първия финал на Уимбълдън в Катар примерно. Какво доживях, егати...
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: AW: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари | 19.04.2014 20:38
Това е интересна тема. Според мен аргументът за праймтайм формата не издържа, защото в миналото ЮК-я се играеше още от първи кръг в две сесии, така че пак можеше да сложиш завършека на един мач в прозорец от 19 до 22 ч. Другите турнири не са пипани чак толкова сериозно, те и преди си бяха 5 от 9 фрейма до полуфиналите, сега някои са 4 от 7, което не е сериозна разлика. Тезата на Хърн по-скоро беше, че, видиш ли, обикновеният зрител като седнел да гледа, искал да види завършека на нещото, а не да чака две-три сесии, както е на Световното. Което е тъпо, щото във футбола, волея, баскета и къде ли още не се играе на разменено гостуване и понякога трябва да чакаш седмица или две, за да разбереш победителя от даден сблъсък обаче не виждам някой да се оплаква?! Цялата работа всъщност е, че в момента освен Рони, никой друг не е интересен на масовата аудитория и това няма как да го промениш като редуцираш фреймове или местиш турнирите в Китай. Това е все едно да те боли корема и да отидеш на зъболекар... Тъпа работа.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари | 19.04.2014 21:01
Хенмане, твоя фаворит за световната титла, Мърфи го закърши нещо ;) да няма ШОК още в 1 ия кръг :О
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: AW: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари | 19.04.2014 21:03
Да, много добре казано. Искат по-малко фреймове с идеята да е по-бързо и драматично всичко, но точно обратното ще се получи. Това е същото като онова брожение сред некви малоумници (американци преди всичко) дето искат да махнат 3/5 формата на ГШ и Дейвиса и навсякъде вече да се играе във формат 2/3 
Последна промяна Diavolo на 19.04.2014 21:04, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13100 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: AW: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари | 19.04.2014 21:27
За състоянието на световния елит към момента, както и за атрактивността на новото поколение не мога да говоря, понеже от много години вече съм го занемарил този прекрасен спорт. Първият ми любимец беше навремето Джими Уайт, а в голфа рулираше Ник Фалдо, смятай значи. Тогава по турнирите играеха кажи-речи 10 (десет) абсолютни топ-играча, всеки един от които беше в състояние да бие другите, имаше голяма доза неизвестност и мачовете често се решаваха от няколко гениални отигравания или просто от това, кой в какъв тонус е в деня на мача, щото и това го има естествено. Играчи като Уайт, Хендри, Дейвис, Парот, Хигинс, Ебдън, Рони етц. направиха снукъра тогава световноизвестен. Сега Рони е пак на линия, но един Господ знае колко дълго още. И освен него от старата гвардия май почти никой не остана. Тук-таме чувам познато име и си казвам "Този още ли играе бе?", ама това е все по-рядко. Мислех си, че е просто защото не се интересувам активно, но щом и ти ги виждаш горе-долу така нещата, значи снукърът определено изживява криза на поколенията. За праймтайма също приемам, че си прав, не бях се замислял в детайли. Така че остава аргументът с двубоя в завършен вид, което си е направо смехотворно.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: AW: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари | 20.04.2014 13:24
 |  |  |  | SUBXERO написа: За състоянието на световния елит към момента, както и за атрактивността на новото поколение не мога да говоря, понеже от много години вече съм го занемарил този прекрасен спорт. Първият ми любимец беше навремето Джими Уайт, а в голфа рулираше Ник Фалдо, смятай значи. Тогава по турнирите играеха кажи-речи 10 (десет) абсолютни топ-играча, всеки един от които беше в състояние да бие другите, имаше голяма доза неизвестност и мачовете често се решаваха от няколко гениални отигравания или просто от това, кой в какъв тонус е в деня на мача, щото и това го има естествено. Играчи като Уайт, Хендри, Дейвис, Парот, Хигинс, Ебдън, Рони етц. направиха снукъра тогава световноизвестен. Сега Рони е пак на линия, но един Господ знае колко дълго още. И освен него от старата гвардия май почти никой не остана. Тук-таме чувам познато име и си казвам "Този още ли играе бе?", ама това е все по-рядко. Мислех си, че е просто защото не се интересувам активно, но щом и ти ги виждаш горе-долу така нещата, значи снукърът определено изживява криза на поколенията. За праймтайма също приемам, че си прав, не бях се замислял в детайли. Така че остава аргументът с двубоя в завършен вид, което си е направо смехотворно. |  |  |  |  |
Най-куриозното е, че Джими Уайт продължава след всичките тези години да е най-популярният играч специално в ЮК-я. Преди 4 години му дадоха уайлд кард за Мастърс и въпреки че играта му в момента изобщо не е на ниво, за първи път имаше атмосфера като на спортно състезание, дори Рони Ууд беше на трибуните. Снукърът има сериозен проблем според мен, след като не Динг и Робъртсън, а играч от 80-те и 90-те като Уайт продължава да има феновете на своя страна. Това е все едно на никой да не му пука за Надал и Джокович, но когато Макенроу играе демо мач, да пълнят стадионите?! Икономически погледнато е много лошо и точно това се опитва да преодолее Хърн, но как да стане? Опитаха да направят Тръмп новия Рони/Уайт, но не стана. Сега чета, че искал да дава уайлд кард за тура на Дейвис, Уайт и отказалия се Хендри от догодина, за да привлече хората по залите, което означава, че положението е доста забатачено и се връщаме към лесния начин. Иначе това за старата гвардия е ту партс, както казва доктор хонорис кауза на Пловдивския университет. От една страна хора като Уилямс, Дейвис, Стивънс, Ебдън дръпнаха назад, но от друга - от 2007 насам включително всички световни първенства (без 2010) се печелят или от Рони, или от Джон Хигинс. Хора като Джо Пери, без да блестят, продължават да са в топ 16. Сега гледам и 44-годишният Кен Дохърти, който размазва уж топ играча Стюърт Бингам и от 0-3 вече води 7-5. Същият този Бингам загуби 6-7 поредни фрейма срещу вече доста слабичкия Хендри преди две години в първи кръг и накрая падна 10-3 или 10-4. Отново Хендри в две поредни години размаза самия Динг в Крусибъл, когато китаецът вече беше смятан за фаворит за титлата. И т.н., още много примери могат да се дадат. Цялата работа е, че старат гвардия започва да отстъпва, но няма достатъчно силна нова, която да я изтласка напълно..
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
|

Re: AW: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари | 20.04.2014 16:24
Хм, колко интересни новини (за мене са си наистина новини) научих от поста ти, благодаря за което. Сега ми стана още по-интересно, само дето времето го няма. Ще гледам поне в нета да "вляза малко в час".
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари | 20.04.2014 18:46
Страхотна победа за Кен Дохърти! От 3-5 спечели 7 поредни фрейма и отстрани един от фаворитите Стюърт Бингам. Трагична игра на Бинго за пореден път на световно, на моменти изглеждаше сякаш не може да вкара топка.  Сега със сигурност ще имаме стара класика на 1/8 финалите, защото съперник на Дохърти ще бъде или Хигинс, или Алън МакМанъс. Ако Джон се класира, ще напиша два-три любопитни факти за това съперничество, което си има около 20-годишна история. Иначе фаворитът на Дявола Динг отново показва, че не обича Крусибъл и още в 1-ви кръг не му спори играта срещу младока дебютант Майкъл Уасли. Засега изостава 2-3, но можеше и да е повече. Довечера очаквам Мърфи да извади тежката артилерия и да се справи с талантливия, но лабилен Джейми Коуп. 
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари | 20.04.2014 18:54
Единият трябва да е свързан задължително с едно почерпване в един самолет Иначе изненадващо и за мен Кен продължи напред. Аз също очаквам Шон да обърне мача. Предполагам че и Магуайър ще се посъбуди. Виж за Динг, макар и да е фен на Пуул, не бих се разсърдил ако поотпадне :)
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Световно първенство по снукър '14 - тема за коментари | 20.04.2014 19:09
Моля, моля, фаоворит номер 2 след Рони, важно уточнение 
|
|   |
|
|