Re: Дискусия - 18 седмица от 2015
| 03.05.2015 01:03
ами в първия му мач в Ещорил срещу Алберт Рамос спечелен от него с 6-3 6-7(5) 7-6(3)
в тайбрека на третия сет при 1-0 точки за Рамос, Ник в поредния си изблик на ярост запрати с всичка сила една топка в трибуните (знаеш, че това е забранено и се наказва) и това трябваше да означава директна дисквалификация за Кирьос, защото по правилник при трето подобно провинение губиш наказателен гейм (в случая тайбрека). Фъргъс Мърфи обаче (отново той, изключително слаб и страхлив съдия) се направи на разсеян и шокиращо за всички обяви, че не е видял какво е станало???!!!
то цял свят видя, ама той не бил видял?! Рамос спря да играе и последва близо десетминутен спор. Така и обаче нищо не последва, а Рамос загуби всякакъв интерес към мача и не му се играеше и демонстративно загуби тайбрека. Преди този случай за който ти пиша, Кирьос имаше две официални предупреждения, едното за демонстративно счупена ракета и още едно за нецензурни реплики (Кирьос директно си псуваше на силен и ясен английски). Лично за мен още преди това плачеше за решителното наказание, защото при една спечелена точка изригна като Хълк в близост до мрежата демонстративно застанал фронтално срещу Рамос, все едно му крещеше на него.
извинявай, но това е тенис, а не ММА.
Доколкото знам, Рамос е завел официална жалба срещу Кирьос и поведението му на корта и срещу съдията на стола, Мърфи. Официално становище обаче няма, няма и да има. Кирьос вече е на финал. Трябваше да го дисквалифицира супервайзера или на следващия ден да се вземе някакво решение. Сега е късно вече.
Лично за мен, а и за много хора по света това е грубо нарушаване на правилата на ATP и от там следва въпросът, защо изобщо има правила след като не се спазват?!