Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 21:14

Отговори на тема  [ 479 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Australian Open 2017 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 17:01

Diavolo написа:
кармата е кучка.
Федерер би Надал по Надалски, с жалкарски медицински тайм аут и обрат в петия сет.
сигурно сме във Флашпарадос на времето, друго обяснение нямам.

Do You have any rules in there?

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 17:02

Is what he said.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 17:11

Дяволе, това е положението. Няма пълно щастие, дето се вика. Две исторически постижения едно след друго щяха да станат множко. Съжалявам за Надал, момчето се бори и показваше най-доброто от себе си в ключови моменти, но понякога и това не е достатъчно. Разбирам колко ти е тежко, но не ти прави чест да омаловажаваш титлата на Федерер и да го наричаш "дедко калитко".

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 17:18

Diavolo написа:
кармата е кучка.
Федерер би Надал по Надалски, с жалкарски медицински тайм аут и обрат в петия сет.

Хехе, след медикал таймаута стана 3:1 за Рафа, не падай прекалено ниско ;-)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 17:21

Може да се задавил с банан и да не може да диша :rofl:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 17:30

alessandron написа:
Diavolo написа:
кармата е кучка.

Хехе, след медикал таймаута стана 3:1 за Рафа, не падай прекалено ниско ;-)

Важното е, че го направи, а след това летеше по корта. Нз, всичко е история.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 18:48

Деволе, видя ли сега, като беше толкова сигурен, а на мене викаш да не съм пишел предварително, само дето на мен за Плишкова не ми дреме :laugh: а тая загуба на Надал е сугурно 2-та най-болезнена след тая от Вавринка, предвид, история, рекорди, легаси, каквото там искаш.

С тая победа Фед донякъде замазва най-голямата си рана в кариерата - негативния матчъп с Надал, ахилесовата пета му пета - момчето от Манакор.

Надал не е на себе си от 2 години, верно тук намери формата си, ама да си сигурен че ще бие в три сета макар и абоната си Фед си беше леко пренебрежително.

Жалко, това май беше последен шанс за титла, Джоко и Мъри няма да отпадат удобно в първите кръгове всеки пътсега шанса му е в меката РГ, ама шансовете да изравни Фед се изпариха, те и преди това бяха минимални, ама ги имаше, може, а Фед току що взел и Уимби с това темпо :outofspace:

П.П. Аз гледах само първия сет и си легнах към 3, че бях до късно навън, и по добре като гледам развръзката :laugh:

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 18:59

не случайно днес като станах рано се бях приготвил за титла на Федерер и страховете ми се оправдаха още 1 сет а даже и преди 5 бях сигурен че ще го вземе даже и да изоставаше, както и стана, което по принцип е невъзможно срещу Рафа, но този Надал не е оная машина от преди и колкото и да вдига нивота нивото, няма я вече тая сигурност и убеденост че няма как да загуби, може би вината затова са тия поражения точно на АО последните години все в оспорвани мачове, но и заслугата тука си е на Роджър че си съкрати хитро сетовете преди 5 сет едвам бяха минали 2 часа и нещо, което за мач на Рафа е лудост, просто перфектен швеицареца на тоя турнира, всички петсетки ги изигра гросмайсторски като Мастър Йода е, жалко че нямах пари в сметка поне финансово да се облажа :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 19:06

много са факторите

доста по-бързата настилка и по-малкия отскок на топката, ясния гейм план на Федерер
забележи и срещу Нишикори и срещу Стан и сега срещу Надал, въпреки че са 5 сета са далеч от 4 часа плюс, т.е. губи стратегически сетове без да се влага много, много и после хвърля всичко разчитайки на супер бързия си тенис, а и в този турнир като по поръчка му фунционираха и сервиса и форхенда и бекхенда.

Надал от друга страна няма оправдание. Сега чета да казва, че му липсвала скорост в краката. Ами сам си е виновен, като не може да приключва мачовете си в 3/4 сета ще е така.
Федерер нямаше да се мъчи с Григор 5 часа.
Яд ме е много, защото в петия сет Надал бе като титан, връщаше, гонеше и завършваше и всичко това за да печели с кански труд подаванията си. доказа за пореден път, че е с уникална психика и се бори до край, но този път имаше гоатски Федерер, нямаше чоук, а и всички останали фактори също тежаха.
и да и ореола на Надал не е същия, за това и много други тенисисти си вярват срещу него и го мъчат. Изобщо всичко тръгна от финала на АО' 2014 г.
И ако след всичко това този човек отново съумее да спечели ГШ ще е епохално.
вамос!

Последна промяна Diavolo на 29.01.2017 19:07, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 19:13

Diavolo написа:
.... и да и ореола на Надал не е същия, за това и много други тенисисти си вярват срещу него и го мъчат. Изобщо всичко тръгна от финала на АО' 2014 г.
вамос!

е това е тъжната истина ... за Надал

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 19:24

Наистина бекхенда на Федерер работеше по поръчка днес. По линията, ретури в краката на Надал, въобще не съм го виждал да удря толкова точни бекхенди. Това и Макенроу го отбеляза по ЕСПН.

Иначе най-голямата разлика за мен е в сервизите. Надал имаше проблеми в сервизгеймовете си и в петия сет това му изяде главата. Фед пък мачкаше с бруталната комбинация сервиз-форхенд. Фуутуорка му беше на много високо ниво.

Фед не се отказа в петия сет при 1-3, и при 2-3, когато Надал спаси 4 брейкбола. Заслужен шампион.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 19:28

Дяволе,и Надал имаше ден по-малко за почивка,което май накрая си оказа влияние.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 19:31

Christianssen написа:
Дяволе,и Надал имаше ден по-малко за почивка,което май накрая си оказа влияние.

Глупости! Дявола преди мача се скъса да обяснява как това нямало значение, че и статистики се извадиха дори.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 19:44

Balleta написа:
Diavolo написа:
.... и да и ореола на Надал не е същия, за това и много други тенисисти си вярват срещу него и го мъчат. Изобщо всичко тръгна от финала на АО' 2014 г.
вамос!

Виждам, че всички сте дошли на моите думи от преди 3 дни :yes: когато писах за изгряващата звезда и умиращото куче (което вярно хиперболизирах де).
Но Надал игра невероятно, и това трябва да се каже също. Просто Григор първо не бе на себе си след като не го проби при 15-40, и набързо изгуби и следващите 2 гейма, докато Федерер се бори като куче за всяка топка, дори когато Надал връщаше невръщаемото (а това го направи над 20 пъти в тези последни 5 гейма на 5ия сет!, колко други тенисисти биха го направили)!
Надал спаси над 10 брейкпойнта в тези 5 гейма, върна се дори от 0-40! За това само голям респект!

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 20:09

navy написа:
Balleta написа:
Diavolo написа:
вамос!

Виждам, че всички сте дошли на моите думи от преди 3 дни :yes: когато писах за изгряващата звезда и умиращото куче (което вярно хиперболизирах де).
Но Надал игра невероятно, и това трябва да се каже също. Просто Григор първо не бе на себе си след като не го проби при 15-40, и набързо изгуби и следващите 2 гейма, докато Федерер се бори като куче за всяка топка, дори когато Надал връщаше невръщаемото (а това го направи над 20 пъти в тези последни 5 гейма на 5ия сет!, колко други тенисисти биха го направили)!
Надал спаси над 10 брейкпойнта в тези 5 гейма, върна се дори от 0-40! За това само голям респект!

9 шанса за пробив спаси Рафа в петия сет - 3 като водеше с 1:0, включително 15:40, после при 2:1 спаси 1 адвантидж за Фед, след като допусна миниобрат от 40:30, после при 3:2 спаси 1 точка, при 30:40, но на втората вече Роджър проби, а накрая, при 3:4, спаси 4 точки за пробив, включително това 0:40.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 20:55

Balleta написа:
Diavolo написа:
вамос!

Факт.
Кристиянсен, Надал каза, че не е имал скорост, значи е оказало влияние, но не за това загуби мача Надал, писал съм защо. Много фактори и много числа, много адски много неща.
Хиксовете и Сандето, а и Балета

Надал се очакваше да отпадне още от Зверев, никой не говореше за него да е финалист, дори след отпадането на Джокович. Букитата му даваха 11.00, а Раонич бе с 6.00 за турнира.
Надал според мен с този турнир въпреки че не го спечели си върна тази аура и отново съперниците му ще подхождат с необходимия респект. Това да победи трима надъхани младежи не е малко, а и начина по който се измъкан в тези мачове, спектакъла срещу Федерер, който със сигурност е гледан от 90% от тенисистите в АТП веригата.
Надал е обратно в играта и лично за мен е фаворит за Ролан Гарос. Нека първо да я вземе нея и да станат 15 пък ще видим.
Федерер винаги е бил далеч, но трябва да има тръпка и драма.

Масово по сайтове, форуми и пр. включително и тук Надал бе обявен за МЪРТЪВА той не е и го доказа на целия свят.
И има още хляб в него и съм сигурен, че няма да остане на кота 14.
Жалко само за рекорда, за това ме е яд най-много.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 21:16

само с една корекция дяволе един надъхан младеж Зверев, все пак Раонич и Гришо са на 26 вече не са младежи а зрели и опитни тенисисти, но ние заради вечния топ 4, който обира всичко не правим разлика каква е възраста на преследвачите :laugh:

Последна промяна juve на 29.01.2017 21:17, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   29.01.2017 21:17

Надал лично аз изобщо не съм очаквал да отпадне от Зверев, помниш и в Тенисманията какво заложих на този мач. Очаквах повече от Раонич срещу Надал, но той пък се разболя. Знаех и, че Григор ще затрудни адски Рафа, защото константно го е правил, а истината е, че там и едно филе помогна много. Надал не смятам, че ще е фактор в гоненето на рекорда на Федерер, който теб лично те блазни най-много, казах вече и защо - след като Джокович, Мъри, Вавринка, Дел Потро, а и вече по-уверените Димитров и Раонич са тук, заедно с набиращия смелост Зверев, и за Рафа, и за Фед ще става все по-трудно, защото всеки следващ ден ги приближава към окончателния край. Надал заслужава като голям шампион едно последно изригване, най-вероятно на Ролан Гарос, но за да триумфира на друго място, ще има нужда от късмет в схемата като в Мелбърн. Защото, хайде да бъдем честни - преди финала Надал игра само с един топ 10 играч, колко според теб такива ГШ ще има още? Питах те и в друг пост - кога за последно се случи и номер 1, и номер 2 да отпаднат още в първата седмица? Колко често се случва това? Остава и въпросът с физическото състояние на Рафа (а и на Фед) - куп болежки заради дъъългия километраж и никога не се знае кога пак някоя ще се обади непреодолимо. Знаеш от биографията на Рафа за крака му, нали?

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2017   |   30.01.2017 00:36

Честито на Роджър. Чоукна доста пъти, но пък уинърите му бяха неземни, два пъти повече от Надал. И бекхенд, и форхенд и волета! Радвам се, че успях да стана толкова рано след снощния запой и да го гледам в местния Еврофутбол с едни френдове. Брачедчето даже заложи при 1-3 в петия при добър коефициент и си спечели цифра. Иначе след мача не коментирах, че бях гроги и се трупясах като се прибрах, че бях спал само 3 часа. Няй-якото на Федерер е, че на 35-36 години все още играе неземен тенис, но до голяма степен това се дължи и на факта, че освен техника и велик талант, той е и най-големия тактик от тенисистите и през цялата си кариера знаеше как да си разпределя силите за да е максимално long lasting. За Надал какво да кажа, не виждах умора никаква при него, но това далеч не им беше най-добрия мач, все пак се завръщат след контузии. Пожелавам му да запази формата и да видим още от него. Тъжно е когато си бил свидетел на цяло едно поколение воини от самото начало и им виждаш края. Аз вече съм го изживял един път! :cry: :-)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 479 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24