Re: АО - полуфинали - тема за коментари
| 25.01.2013 19:13
Първо, честито на Мъри, и ако има фенове тук и на тях.
Хубав мач направиха, с доста грешки, но и с доста агресия и от двете страни.
Първи шок за мен - Мъри беше по-агресивен от Фед. Не само на свои подавания, но и когато посрещаше. Нямаше нищо общо с предпазливия тенисист от миналите им срещи на ГШ.
Втори шок - Сервисът на Мъри. Ясно е, че Федерер не беше съвсем на 100 % на ретур, но и така да е, Мъри спечели адски много чийп пойнтс, изключвайки 20-те аса. Много е работил над този елемент.
Трети шок - форхенда на Мъри. Ебати. Това същият тенисист ли е.
Фед не беше нещо съвсем наред. Не мисля, че беше контузен, но не се чувстваше комфортно. Първият сет сервира отвратително. И някой друг, а не ретурът на Мъри да беше от другата страна, пак щеше да се мъчи на своите подавания. Нисък процент първи сервис, слаби, лошо насочени, без грам мисъл. Не знам студено ли му беше, ама не се траеше тази работа.
Пети сет Фед намали оборотите леко, интензитета спадна, съответно Мъри само това чакаше. Бавничък ми се стори цял мач федерер, годинките почват да си казват думата полека-лека.
Хареса ми мача и ще стискам палци на Мъри на финала, АКО играе по този начин. Надявам се, че не е било само стратегия за мача с Федерер, мисля, че има възможности да прилага тази контролирана агресия, разнообразна и вариативна игра. Хареса ми.