|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
Регистриран на: 05.06.2012 23:27 Мнения: 2718 Местоположение: planet earth
|

Хвала, Ноле ! | 19.03.2025 09:22
https://www.gol.bg/a/93-tenis/417779-novak-dzhokovich-sadi-tenisaТози спорт ми е извън радара, следя само резултатите на Джокович, защото е феномен в спорта като цяло! Това, което е инициирал, е гигантска стъпка, изправя се срещу Системата. Такива хора предизвикват само възхищение у мен. Интересно ми е дали двете приятелки - Федерер и Надал ще го подкрепят, или ПАК ще останат в сянката му ? 
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Хвала, Ноле ! | 19.03.2025 15:32
Не виждам причини Надалът или Федерерът да коментират това, или да се включат в инициативата. Все пак не са тенисисти вече, а пенсионери.  (Докато Джоката все още е..)
Последна промяна Naki на 19.03.2025 15:34, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: Хвала, Ноле ! | 20.03.2025 12:32
Общо-взето, това са пълни глупости и се надявам да не минат. Двата най-смущаващи за мен момента:
1. "Тенисистите печелят точки за ранглистата само като участват в турнири, организирани от ATP и WTA, което според PTPA ги принуждава да се движат в неустойчив график от 45 седмици годишно." Ами естествено, че точки ще се дават само за провеждани от официалните организации турнири, какво друго? Все едно ФИФА да дава точки за участие в турнири на друга футболна асоциация, доста е нелепо.... Никоя огранизация няма капацитет да следи и лицензира безкраен брой турнири, организирани от знайни и незнайни мераклии.
2. "...изтъква пример от Индиън Уелс, където милиардерът Лари Елисън, собственик на турнира, е бил възпрепятстван да увеличи наградния фонд поради разпоредбите на ATP и WTA." Айде сега кажете с ръка на сърцето, че сте ок милиардерите да си правят каквото си поискат с организираните от тях турнири и тенисът да се напълни с арабски шейхове и други съмнителни типове. Паралел със снукъра, където от известно време парите в даден турнир са водещи за неговите ранкинг точки - в последните години се наводни с китайски турнирчета, повечето от които - поне за мен - са на сравнително ниско ниво, но много от играчите не могат да си позволят да не участват в тях, защото китайците дават пари. Заради многото турнири и доста падна стойността на сенчърита и донякъде максимуми (пак, поне за мен). Не искам да виждам подобно нещо в тениса.
Като Джокович мисли, че тези неща са толкова несправедливи, да си направи паралелна асоциация, в която да практикува своите виждания, и да видим колко от професионалните тенисисти ще се присъединят към него.
Единствено частта за ITIA с антидопинговите и антикорупционните разследвания има резон, защото се вижда, че системата не работи добре и е желателно да се промени.
 |
|
albertz
|

Re: Хвала, Ноле ! | 20.03.2025 22:17
Съгласен съм и с двете мнения. Няма никаква уважителна причина Федерер и Надал да подкрепят Джокович в случая. А Новак по-добре да си гледа тениса, ако иска да помогне с нещо на играта като цяло и на свои колеги тенисисти, то има далеч по-добри начини.
|
|   |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|