Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 17:53

Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ДВА велики рекорда 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 17:51

oasis написа:
Аве Дяволе теб ще те питам понеже ти си цесекар, Левски имат положителен баланс срещу вас, по-титулувани и по-успели ли са от ЦСКА ;-)

едно е колективен спорт, съвсем друго е индивидуалния такъв...
Левски са на светлинни години от ЦСКА. ЦСКА е гордостта на българския футбол, евробоеца, отбора който държи почти всички рекорди и постижения. Да не отварям тема за това колко успели футболисти са излезнали от ЦСКА в чужбина и колко от Левски. Това е до манталитета, защото в Левски имат стаден манталитет. За Левски най-важното нещо на света е да победят ЦСКА, така мисли по-слабия и по-озлобения.
А този прословут ХТХ стана отрицателен за ЦСКА след 1990 г. когато ЦСКА беше умишлено мачкан и доведен до просешка тояга. Този отбор целенасочено беше спъван и разбиван само и само заради болните амбиции на някои хора.
ЦСКА е по-великия, по-силния и по-усешния клуб от Левски, а публиката на ЦСКА е същата спрямо тази на Левски.

Относно Надал - Федерер.
Федерер е по-успешния, по-комплексния тенисист, но не съм съгласен, че е по-добрия. Този ХТХ завинаги ще си остане петно в неговата кариера. Не може да те наричат ГОАТ и едновременно с това да са те побеждавали двойно повече пъти и то в най-силните ти години.
Надал както писа един форумен титан е разработка на ЦРУ с едничката цел да се спре невижданото чудо в световния спорт, Федерер и да лъснат слабостите му и да се види и че той е човек... Представи си само ако не се беше родил Надал на какво щеше да заприлича този спорт...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 17:53

oasis написа:
Значи ако сложим че настилките са общо казано три вида: клей, трева и хард, Федерер е с много повече успехи на две от тях, така че пак се връщаме в началото и ти казвам че няма място за срявнение между тях двамата. След като правилата са еднакви на всички настилки защо тогава има толкова голяма разлика в постиженията на Надал на клей и на другите настилки, еми защото на клей е най-добрия, а на другите настилки е доста след най-добрите, аз това се опитвам да ви обесня, ама вие не та не.

Значи има един спорт и той се казва тенис и само лузърите търсят оправдание в това или онова.
На клей, както и на хард корт и на трева правилата са едни и същи. Играе се спорта наречен тенис с по една ракета и една топка. До 6 спечелени гейма в сет, но с два разлика. Ако се стигне до 6-6 се играе тайбрек до 7 точки, но пак с две разлика. Форматът в зависимост от турнира е 2/3 или 3/5. Размерите на тенис корта са едни и същи, е понякога на някои места мрежата по-силно опъната, а на някои по-малко (като на Уимбълдън например).

:wave:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 17:58

Diavolo написа:
oasis написа:
Аве Дяволе теб ще те питам понеже ти си цесекар, Левски имат положителен баланс срещу вас, по-титулувани и по-успели ли са от ЦСКА ;-)

Левски са на светлинни години от ЦСКА. ЦСКА е гордостта на българския футбол, евробоеца, отбора който държи почти всички рекорди и постижения. Да не отварям тема за това колко успели футболисти са излезнали от ЦСКА в чужбина и колко от Левски. Това е до манталитета, защото в Левски имат стаден манталитет. За Левски най-важното нещо на света е да победят ЦСКА, така мисли по-слабия и по-озлобения.
А този прословут ХТХ стана отрицателен за ЦСКА след 1990 г. когато ЦСКА беше умишлено мачкан и доведен до просешка тояга. Този отбор целенасочено беше спъван и разбиван само и само заради болните амбиции на някои хора.
ЦСКА е по-великия, по-силния и по-усешния клуб от Левски, а публиката на ЦСКА е същата спрямо тази на Левски.

Относно Надал - Федерер.
Федерер е по-успешния, по-комплексния тенисист, но не съм съгласен, че е по-добрия. Този ХТХ завинаги ще си остане петно в неговата кариера. Не може да те наричат ГОАТ и едновременно с това да са те побеждавали двойно повече пъти и то в най-силните ти години.
Надал както писа един форумен титан е разработка на ЦРУ с едничката цел да се спре невижданото чудо в световния спорт, Федерер и да лъснат слабостите му и да се види и че той е човек... Представи си само ако не се беше родил Надал на какво щеше да заприлича този спорт...

Да не разваляме тенис темата с футбол, аз хипотетично зададох въпроса, колкото до Надал-Федерер и тук трябва да зе вземе в предвид че половината мачове са на клей, а и ако има нещо в което Надал превъзхожда то това е психиката.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 18:01

Относно рекорда за баланс срещу Топ 5 искам да кажа, че това не е официален рекорд.
Това е една статистика която аз самия си разбработвам от години, т.е. само за тенис маниаци. :-)

Официалния показател за който се пише е баланс срещу Топ 10 в света и там Роджър е безспорния номер 1

Ето я:
Фед +75 (победи/загуби)

Просто Фед има убийствен баланс срещу Топ 5-10, но много слаб срещу Топ 1-4 и от там идва тази разлика.
-
Рафа +59
Ноле +24
Мъри +13
Дел По -23 :-D
-
Сампрас +53
Бекер +56
Агаси +19
Лендъл +53
Макенроу +21
Борг +39

и т.н.

Това е официалната статистика.

Т.е.

1. Роджър
2. Надал
3. Бекер
4. Сампрас и Лендъл и т.н.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 18:06

Просто искам да ти обесня че тези статистики не означават нищо и са само за фенове като теб. Щото според тази статистика, Бекер по-голям от Сампрас - абсурд.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 18:12

Оейзис,
тук е мястото да ти кажа, че най-великите и престижни настилки са тревата и клея. Това са изконните тенис настилки. Аз самия се влюбих в този спорт заради Ролан Гарос, въпреки, че Уимбълдън ми е най-любимия турнир.
Хард корта е американска измишльотина, измислен от чиста комерсия, защото тревата и клея са трудни за поддържани и струват много повече пари, а и зависят доста от климата.

Не знам дали знаеш, но US Open се е играл и на зелен клей!!
А в дълъг период от време на три от четирите шлема настилката е била трева.
Хард корта е причината много спортисти да се контузят или преждевременно да им се съкратят кариерите. Това е една вредна и опасна настилка за здравето на тенисистите, най-вече ставите.
Също така това е и най-изравняващата настилка. Т.е. най-ботската, защото на нея всеки има шанс, без значение че този всеки може да е на 250 място и да е с класи под съперника си. Ако имаш силен сервис и силен форхенд и имаш ден може да победиш почти всеки.
На клея и треата не е етака, Оейзис!

На клея лъсват всички слабости които даден тенисист има. Това ще ти го каже всеки тенис учител. На клея може да видиш най-техничите разигравания, там интелектът и мисленето по време на разиграването също е от водещо значение
Тревата пък показва кой какъв усет към топката има. Това е настилката на която си личи кой какъв усет има, началните тенис рефкелски, чистия тайминг на ударите, техниката, китката.
На клея късата топка е убийство, както и сечения бекхенд, на тревата сечените удари, играта на мрежата, ретура, а тези неща не всеки ги може.

На хард корта може да си блъскаш колкото си искаш от дъното на корта, въпросът е дали ти изнася по-бързия отскок на топката или не, това вече си е индивидуално. Единственото предимство което предлага хард корта е, че топката не отсакача на криво както на клея (най-вече) и тревата.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 18:19

Diavolo написа:
Оейзис,
тук е мястото да ти кажа, че най-великите и престижни настилки са тревата и клея. Това са изконните тенис настилки. Аз самия се влюбих в този спорт заради Ролан Гарос, въпреки, че Уимбълдън ми е най-любимия турнир.
Хард корта е американска измишльотина, измислен от чиста комерсия, защото тревата и клея са трудни за поддържани и струват много повече пари, а и зависят доста от климата.

Не знам дали знаеш, но US Open се е играл и на зелен клей!!
А в дълъг период от време на три от четирите шлема настилката е била трева.
Хард корта е причината много спортисти да се контузят или преждевременно да им се съкратят кариерите. Това е една вредна и опасна настилка за здравето на тенисистите, най-вече ставите.
Също така това е и най-изравняващата настилка. Т.е. най-ботската, защото на нея всеки има шанс, без значение че този всеки може да е на 250 място и да е с класи под съперника си. Ако имаш силен сервис и силен форхенд и имаш ден може да победиш почти всеки.
На клея и треата не е етака, Оейзис!

На клея лъсват всички слабости които даден тенисист има. Това ще ти го каже всеки тенис учител. На клея може да видиш най-техничите разигравания, там интелектът и мисленето по време на разиграването също е от водещо значение
Тревата пък показва кой какъв усет към топката има. Това е настилката на която си личи кой какъв усет има, началните тенис рефкелски, чистия тайминг на ударите, техниката, китката.
На клея късата топка е убийство, както и сечения бекхенд, на тревата сечените удари, играта на мрежата, ретура, а тези неща не всеки ги може.

На хард корта може да си блъскаш колкото си искаш от дъното на корта, въпросът е дали ти изнася по-бързия отскок на топката или не, това вече си е индивидуално. Единственото предимство което предлага хард корта е, че топката не отсакача на криво както на клея (най-вече) и тревата.

Дяволе, незнам дали си разбрал, ама съм бил тенисист на детско и юношеско ниво(без някакви успехи), тренирал съм 6-7години, от 83-та до началото на 90-та, така че нямаше нужда от тези обеснения, наясно съм с нещата. Лично за мен най-интересен е тениса на хард корт.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 18:25

А сега останалите раздели (не са официални)

само с/у Топ 5

1. Надал +26
1. Бекер +26
3. Федерер +25
3. Сампрас +25
5. Борг +24
6. Лендъл +17
-
Агаси +9
Гуга Куертен +7
Ноле +1
Щих 0
Мъри -2

само с/у топ 3:

1. Надал +14 - това е вече уникално постижение!! :moufan:
2. Бекер +12
3. Борг +11
4. Лендъл +7
5. Гуга Куертен +3
6. Сампрас +2
7. Фед 0
-
Щих -1
Мъри -3
Ноле -4
Агаси -8

само с/у Топ 1:

1. Надал +8 :moufan:
-
Борг +3
Бекер +2
Крайчек +2 (7/5 баланс) :-o
Куертен +1
Сампрас -1
Дел По -2 (Дел По играе силно срещу действащия номер 1, респект!)
Щих -2
Фед -6 :-D
Мъри -6
Ноле -7
Агаси -15 :unsure:

Надявам се ви е било любопитно

Дяволо Прес :whistle:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 18:28

oasis написа:
Дяволе, незнам дали си разбрал, ама съм бил тенисист на детско и юношеско ниво(без някакви успехи), тренирал съм 6-7години, от 83-та до началото на 90-та, така че нямаше нужда от тези обеснения, наясно съм с нещата. Лично за мен най-интересен е тениса на хард корт.

Не знаех, евала :-)
Супер, тук са много малко такива ако изобщо има. :-)

На мен ми е интересно на всички настилки. Недей да си мислиш, че не обичам да гледам Мелбърн или ЮеС, напротив, просто не е честно 2/3 от състезанията в календара да са на хард корт. И виж ако някой изпъква на хард корт не е нещо кой знае какво, някак си е по-сиво и не се коментира толкова. Но да доминираш на клей или на трева е нещо изключително и винаги се е наблягало повече на това в историята.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 18:32

Има време и за Надал, ако не беше скатал половината сезон м.г. със сигурност само за него щеше да е - 5 към топ3...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 18:34

Е, разбира се, това са постижения, които непрекъснато се менят...
Само че докато младата вълна се намеша в Топ 5 слънцето ще почне да изгрява от запад... ;-)

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 18:34

Diavolo написа:
oasis написа:

Не знаех, евала :-)
Супер, тук са много малко такива ако изобщо има. :-)

На мен ми е интересно на всички настилки. Недей да си мислиш, че не обичам да гледам Мелбърн или ЮеС, напротив, просто не е честно 2/3 от състезанията в календара да са на хард корт. И виж ако някой изпъква на хард корт не е нещо кой знае какво, някак си е по-сиво и не се коментира толкова. Но да доминираш на клей или на трева е нещо изключително и винаги се е наблягало повече на това в историята.

Аз също гледам всички настилки, просто в последно време клея(може би и заради Надал) ми стана безинтересен, а и последния ми любимец Томас Енквист хич го нямаше на клей :laugh:

Последна промяна oasis на 13.06.2013 18:35, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   14.06.2013 00:42

Diavolo написа:
oasis написа:

толкова глупости на едно място отдавна не бех чел :rofl:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   14.06.2013 02:16

Всичко това е истина.
ЦСКА >>> Левски :devil:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   15.06.2013 03:35

Абе какво и да си говорим, най-интересните настилки за гледане са си клея и тревата. Харда също е интересен, ама там няма нестандартен отскок и е повече ботщина. Така, че, Дявола е прав.
Мен лично най-много ме кефи Уимби и после Ролан Гарос.
АО до колкото знам до преди 30 години е бил на трева, а РГ май до 1930 е бил на трева...

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   15.06.2013 13:10

Diavolo написа:
Оейзис, самото разделяне по настилки е изключително глупаво, за това и реагирах така. Когато видя някой фен на Федерер да ми говори за клей и останалите настилки винаги ме е напушвал смях. Виж сега този спор отдавна съм го спечелил в много по-реномирани места, ще ти го напиша и на теб.
На клей, както и на хард корт и на трева правилата са едни и същи. Играе се спорта наречен тенис с по една ракета и една топка. До 6 спечелени гейма в сет, но с два разлика. Ако се стигне до 6-6 се играе тайбрек до 7 точки, но пак с две разлика. Форматът в зависимост от турнира е 2/3 или 3/5. Размерите на тенис корта са едни и същи, е понякога на някои места мрежата по-силно опъната, а на някои по-малко (като на Уимбълдън например).

......

Тъй сега понеже ти приравняваш Надал (в топ 5 по величие за всички времена още миналата година, определян като такъв от всички светила в спорта и журналистиката) до Кафелников искам да ти кажа, че аз искам да не се признават постиженията на Роджър Федерер на хард корт. Изобщо махаш хард корта. Каква е тази там ботска настилка, не може така. Така де, щом на хейтърите на Надал не ви изнася клея искам да те попитам защо на нас останалите трябва да ни изнася нещо друго? Усещаш ли се по каква наклонност отива всичко и колко абсурдни стават всякакви спорове и полемики

Хайде със здраве :-)

Я пък аз да те попитам на СИН КЛЕЙ дали правилата не бяха същите? Ти ЗАЩО рева тогава? ;-) :laugh:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   15.06.2013 13:15

И друго - след като харда е най-ботски и всеки може да бие всеки, що така тогава Федерер имаше такава доминация? Пропукват се някои тези, а специално за клея е ФАКТ, че с бясно търчане и чакане на грешки можеш да имаш добър успех. Като добавим и специалния талант и ето ти 8 Гароса. Но на мен все още ми е интересно защо испанският съд не желае да отвори пробите, взети от "доктора" - защо, защо ...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   16.06.2013 02:04

Ами правилата бяха същите, ама на тази настилка не можеше да се приплъзва, какъв клей е това за Бога? ;-)
Това е все едно на финалния Мастърс на най-удобната за Фед настилка някъде по корта да има песък и топката да тупне в него. Как да ти го опиша, значи със сигурност ако беше само до воя на смърфовете едва ли щяха да го махнат синия клей. Самите организатори си признаха за грешката. Виж женския турнир до какава аномалия доведе. Луцие Храдечка игра финал, като в този финал направи двойно повече асове от Серина Уилямс. А Бердих и Дел Потро изиграха мач с толкова уинъри колкото и на Уимбълдън няма да си направят. Айде нема нужда. :-)

Колкото до хард корта, Федерер е номер 1 по този показател може би заради отличния си тайминг и бързата игра. Факт е обаче, че след 2008 г. Роджър изпитва много сериозни затруднения. Сега дали това съвпада с израстването на Надал, Джокович и Мъри или самия Федерер не е това което е бил до 2008 г. е друг въпрос. Факт е обаче, че Роджър натрупа много ГШ титли в един изключително подходящ момент... :-P

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2