| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Какво каза Фед на Мъри | 25.01.2013 23:15
http://www.youtube.com/watch?v=5Zj2OFhw ... r_embeddedНякой забеляза ли го това в хода на мача? Не сме го коментирали. Много изнервен беше Роджър в този мач, първо нападна Молина, че не го гледал в очите като му говорил (  ), а тази ситуация беше при 6-5 за Мъри в четвъртия сет, когато сервираше за мача при 2-1 сета аванс. Доколкото си спомням беше първата точка в гейма, хубаво разиграване завършило с минаващ уинър на Мъри от форхенд. Та в хода на разиграването се видя как Фед налитайки на мрежата каза нещо нелицеприятно на Мъри, последния след това направи един типична за него гримаса - казваща ''Окей, окей, дай да играем'' или нещо подобно значеща, но видно беше, че Мъри беше изненадан неприятно и учуден. Само невинно да вметна, че ако Надал си беше позволи такава хулиганска постъпка щеше да има мега световен рев... Мнооого любопитен момент.... 
Последна промяна Diavolo на 25.01.2013 23:16, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 25.01.2013 23:39
ами по устните му чета Fucking Stop!, една теория е,че Мъри на няколко пъти уж е спирал на топки, близо до линията, но в последния момент не е нито спирал играта, нито обжалвал. на пресконференцията след мача и двамата ги попитаха за инцидента, но те не му отдадоха голямо значение. Фед каза, че за него не се е случило кой знае какво и се надява и за Мъри да е така. Шотландецът пък отказа изобщо да коментира какво точно му е казал Фед и го отдаде на напрежението и желанието за победа, нещо случвало се много пъти. от това, което видях на мрежата се поздравиха горе-долу сърдечно, така че не очаквам кой знае какви последствия. а иначе Федката отдавна се знае,че като печели е много усмихнат и голям джентълмен, но като не вървят нещата са му виновни съдии, хоук ай, публиката, щаба на противника и т.н. то по принцип няма лошо, всеки има спортна злоба и понякога избуяват страстите, но затова никой не трябва да се изкарва света вода ненапита. за да стигнеш до абсолютния връх на такъв популярен спорт трябва да си егоист малко или много, да си силен характер и да имаш желязна воля за победа и килър инстинкт. и все пак в сравнение с други спортове, тениса си е цял еталон за колегиалност и джентълменство. така че...
Последна промяна A.Agassi на 25.01.2013 23:40, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 25.01.2013 23:48
 |  |  |  | ANDY MURRAY написа: Q. How surprised were you by what he shouted when you were at the net at 6 5 in the fourth? You had a funny look on your face at that point. ANDY MURRAY: I mean, I wasn't that surprised. I mean, stuff like that happens daily in tennis matches. You know, in sport, the stuff that some people say on football pitches and in basketball and all sorts of sports. I mean, it was very, very mild in comparison to what happens in other sports. It's just one of those things.
Q. Did it rattle you at all? ANDY MURRAY: No. I think it didn't rattle me. I think he raised his game, you know, and that's what happens. Sometimes guys need to get, you know, emotion into the match. He definitely raised his level and played in that game I think he hit two balls onto the line and was extremely aggressive after that.
Q. Can you repeat what he said? ANDY MURRAY: It's not relevant what he said. You know, it doesn't really matter. It's something that happens, like I say, all the time on tennis courts, in sport, all the time. Especially when it's a one on one sort of individual combat. It's not relevant. There's no hard feelings. Q. Was it a word that we might struggle to get in our newspapers? ANDY MURRAY: It's not relevant what was said, you know. I'm sure Roger won't talk about it and I have no interest in discussing it either, because, like I say, it happens all the time. People will want to make a big deal of it and it isn't really a big deal. |  |  |  |  |
Мдааа, нямаше как да пропуснеш, хехе. Добре е все пак, че намери повод да намесиш Надал, щото нещо не го видях в Австралия, що така? 
_________________ A man only sees what he wants to see...
|
|   |
|
 |
|
Petita
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 25.01.2013 23:50
Ами, за да има рев, първото условие е Надал да играе, а той къде е А и след като мъри нищо не казва, значи има причина... Дали е било изпускане на пара, дали не е било чак толкова пикантно, колкото се спекулира, дали е от уважение не мога да кажа И пак, обещавам ти да рева много силно  , когато Надал се върне в тура и започне с циганските си номерца, които, за да съм честна, доста намаляха последните години... Сега съм любопитна като не е номер едно дали ще се върне към онова си държание от преди или наистина е израстнал
|
|   |
|
 |
|
zorijb
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 26.01.2013 00:03
 |  |  |  | A.Agassi написа: ами по устните му чета Fucking Stop!, една теория е,че Мъри на няколко пъти уж е спирал на топки, близо до линията, но в последния момент не е нито спирал играта, нито обжалвал. на пресконференцията след мача и двамата ги попитаха за инцидента, но те не му отдадоха голямо значение. Фед каза, че за него не се е случило кой знае какво и се надява и за Мъри да е така. Шотландецът пък отказа изобщо да коментира какво точно му е казал Фед и го отдаде на напрежението и желанието за победа, нещо случвало се много пъти. от това, което видях на мрежата се поздравиха горе-долу сърдечно, така че не очаквам кой знае какви последствия. а иначе Федката отдавна се знае,че като печели е много усмихнат и голям джентълмен, но като не вървят нещата са му виновни съдии, хоук ай, публиката, щаба на противника и т.н. то по принцип няма лошо, всеки има спортна злоба и понякога избуяват страстите, но затова никой не трябва да се изкарва света вода ненапита. за да стигнеш до абсолютния връх на такъв популярен спорт трябва да си егоист малко или много, да си силен характер и да имаш желязна воля за победа и килър инстинкт. и все пак в сравнение с други спортове, тениса си е цял еталон за колегиалност и джентълменство. така че... |  |  |  |  |
Да, нещо подобно. По-скоро You fucking stopped! със съответния жест към окото, за да покаже, че го е разконцентрирал. Моментно изпускане на нерви, не беше прав естествено, нищо непозволено не е направил Мъри и мисля правилно и двамата го отминаха инцидента. Пък и Анди доста често храни и себе си, и публика, и съдии, и противници по време на тирадите си, просто не го прави в лицето на противника. Другите също доста често не си поплюват, той и затова Мъри е казал, че много по-лоши неща се чуват по време на мач понякога. Ами аз съм фен на Федерер и винаги съм оставала с впечатлението, че той всъщност е МНОГО избухлив. Пък и всички сме чували за ракетите, които е трошил като юноша и първите му години в тура. Няма само черни и само бели хора на тоя свят, всички си имат кусури.
|
|   |
|
 |
|
Caliente
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 27.01.2013 23:37
+1 Въобще не съм изненадана, че постъпката му бе омаловажена и бе подмината почти без коментар. Винаги е имало двойни стандарти.Не за първи път Фед се държи неджентълменски, но няма начин да се посегне на Свещената крава в тениса. Брандът Федерер е съвършен- най-великия, от богата държава и т.н., не може да има и сянка на съмнение, че е самото съвършенство и непогрешимост. Виж всеки друг щеше да е брутално критикуван и Рафа, и Джоко, и който хванеш. Ами Вика, буквално я разпънаха на кръст за една реплика и я разковаха дните точно преди финала.Вместо да се съсредоточи върху играта си и предстоящия финал, даваше пресконференции и се обясняваше.Ама Вика е от Беларус, не от Швейцария.Фед при никакви обстоятелства не би бил подложен на подобен брутализъм. Само да вметна, че го харесвам като тенисист и съм дълбоко респектирана от кариерата му, ноо не ми импонира, точно заради такива постъпки.
_________________ If you're afraid of losing, then you daren't win.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 27.01.2013 23:50
Азаренка изобщо не беше разпъната заради реплика, ами за откровен тактически номер, неприсъщ на тениса. Колкото до Федерер, нашият Агаси (форумния) добре беше казал, че ако не си характер и ако не си малко егоист, не може да печелиш толкова много в големия спорт. Нажа пък пусна линк точно от пресконференцията на Мъри след мача и точно по тоя въпрос, ама не - можем сега да четем по устни 
|
|   |
|
 |
|
Banditoo
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 27.01.2013 23:57
Твоя любим коментар - не може да се сравняват жени и мъже 
 |
|
Caliente
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 28.01.2013 00:07
Точно репликата й провокира цялата драма, не самата постъпка. Колкото за прийома дали е неприсъщ, по-скоро е доста присъщ и редовно се практикува. Тия хора имат всякакви болежки и във всеки един момент могат да повикат физиото и то с основание. Впечатлението ми е, че доста често, когато стане напечено на корта, тенисисти използват тази възможност от правилника. Изтърваната реплика от Вика и факта, че опонентката й е американка, за която решиха, че е новата Серина, беше причината за тази буря от страсти.
По темата за Фед. Съгласна съм, че да успееш ти трябва характер и силно его, никъде в коментара си не съм казала обратното и не в това виня Фед, а в проявяване понякога на арогантност, която се толерира, защото е голяма звезда. Мъри се държа, като пич. Просто беше великодушен и не искаше да се обяснява . Има респект от Федерер, както всички други и затова беше тактичен. Колкото до Фед, той знае, че ще му се размине и си го позволява, което за мен е неприемливо. Така виждам нещата.
Последна промяна Caliente на 28.01.2013 00:09, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
vogelfrei
(Extreme Zombies)
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 28.01.2013 00:52
Днес и двамцата псуваха, надъхваха се грозно, а Ноле риташе топки и блъскаше ракети в корта. Нещо от това да се е коментирало?
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 28.01.2013 00:53
В нагорещен момент от мача си изпуска нервите. За 4 или 5 път в последните не знам колко години. Едва ли в този момент е мислел дали ще му се 'размине' или не. То, ако беше помислил, нямаше да се стигне до там :) Да не говоря, че това е тоя същия тенесист, дето бе обявяван за 'робот', щото не показвал емоции. Като покаже обаче - не били правилните емоции. Угода няма, ей... А иначе, че звучи арогантно Фед понякога... ами звучи, ама и аз да имам 17 ГШ и за ще твърдя, че всеки един мач е на моята ракета. На който не му харесва - да спечели 18 :)
|
|   |
|
 |
|
Caliente
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 28.01.2013 01:31
Никой не отрича качествата и успехите му, за да ми излизаш с аргумента за Титлите му. Респект към кариерата му и това, което е постигнал, но точно тази цифра 17 не му дава право да се държи, като гамен. Колкото, до Мъри, мда той си псува,като шотландски каруцар ката ден и ката мач, но нямам спомен да е отправял нецензурни реплики към съперник, в това е лекия нюанс, ако ме разбирате  .Същото важи и за Ноле. Но ви влизам в положение, ако Рафа сгафи и аз ще скоча на амбразурата да го защитавам.Но съм сигурно, че няма начин да изпадне в идентична на тази ситуация. Първо защото е джентълмен и спортсмен, а и защото има желязна психика и никога не изтърва нервите си по време на мач.Той май е единственият, който не съм виждала да хвърля ракета в пристъп на гняв. Мен това повече ме кефи и респектира от броя титли и успехи, не че са му малко и предвид възрастта му със сигурност ще се увеличат, но както казах не това е най-важното, по-точно НЕ САМО ТОВА Е ВАЖНО,поне за мен.
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 28.01.2013 01:38
 |  |  |  | Caliente написа: Никой не отрича качествата и успехите му, за да ми излизаш с аргумента за Титлите му. Респект към кариерата му и това, което е постигнал, но точно тази цифра 17 не му дава право да се държи, като гамен. Колкото, до Мъри, мда той си псува,като шотландски каруцар ката ден и ката мач, но нямам спомен да е отправял нецензурни реплики към съперник, в това е лекия нюанс, ако ме разбирате  .Същото важи и за Ноле. Но ви влизам в положение, ако Рафа сгафи и аз ще скоча на амбразурата да го защитавам.Но съм сигурно, че няма начин да изпадне в идентична на тази ситуация. Първо защото е джентълмен и спортсмен, а и защото има желязна психика и никога не изтърва нервите си по време на мач.Той май е единственият, който не съм виждала да хвърля ракета в пристъп на гняв. Мен това повече ме кефи и респектира от броя титли и успехи, не че са му малко и предвид възрастта му със сигурност ще се увеличат, но както казах не това е най-важното, по-точно НЕ САМО ТОВА Е ВАЖНО,поне за мен. |  |  |  |  |
Хаха, като Дявола Евангелието ме четеш. Никъде не съм казал, че оправдавам случката. Титлите бяха по отношение на арогантността. А това за Надал как е спортсмен... по-добре да не го зачеваме. Стига само да се каже 'медицински таймаут' и темата се обезмисля много жестоко :) Да цитирам от един друг форум: 
|
|   |
|
 |
|
Caliente
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 28.01.2013 02:01
Напротив, чета те с цялата обективност на която съм способна. Ти оправдаваш арогантността с броя титли, за мен това е неприемливо.Броя титли може да е повод за добро самочувствие, но не и за арогантност. Сега за Рафа. Той има проблеми с колената, дали заради ген, дали от стила му на игра, но заради тендинита постоянно играе с болки. Предвид, че от години страда от това заболяване, нормално да възникват проблеми по време на мач.Всеки тенисист, който има проблем, може да извика физиото, правилника го разрешава. Това че някой се вкарва във филми и вижда конспирации и сценарии някъде не означава, че това са факти, това са просто догадки и свободни съчинения. От години чета тия аргументи и се питам докъде може да стигне фенщината, че да загубим състрадателността или поне да не можем да я проявим към съперника. Радвай се, че любимецът ти има здрава физика. Комай само за него не съм чувала да откаже турнир, заради контузия, подчертавам контузия не заболяване. Всеки има право на мнение. Уважавам твоето, но не го приемам, аргументите ти още по-малко.
Последна промяна Caliente на 28.01.2013 02:12, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 28.01.2013 02:20
Благодаря :) Аз не виждам никаква арогантност, просто високо самочувствие. Солидно подплатено обаче. Ето след мача с Мъри например Роджър каза няколко пъти, че Мъри е играл по-добре и за това е спечелил. Ама това не се вижда, щото арогантност нали... Тук пък няма никаква фенщина - Надал е царят на медицинския таймаут в ключов момент. И остави ти колената един път като взе да пада го заболя големият пръст на крака... неудържимо го заболя :) След толкова писане из форуми последното, което очаквам, е някой да приеме каквито и да е аргументи, дори да му извадят очите 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 28.01.2013 09:45
 |  |  |  | Caliente написа: Напротив, чета те с цялата обективност на която съм способна. Ти оправдаваш арогантността с броя титли, за мен това е неприемливо.Броя титли може да е повод за добро самочувствие, но не и за арогантност. Сега за Рафа. Той има проблеми с колената, дали заради ген, дали от стила му на игра, но заради тендинита постоянно играе с болки. Предвид, че от години страда от това заболяване, нормално да възникват проблеми по време на мач.Всеки тенисист, който има проблем, може да извика физиото, правилника го разрешава. Това че някой се вкарва във филми и вижда конспирации и сценарии някъде не означава, че това са факти, това са просто догадки и свободни съчинения. От години чета тия аргументи и се питам докъде може да стигне фенщината, че да загубим състрадателността или поне да не можем да я проявим към съперника. Радвай се, че любимецът ти има здрава физика. Комай само за него не съм чувала да откаже турнир, заради контузия, подчертавам контузия не заболяване. Всеки има право на мнение. Уважавам твоето, но не го приемам, аргументите ти още по-малко. |  |  |  |  |
Хахах, всеки път ли го заболели колената Надал, като е станало напечено? Айде стига, че става като обясненията на политик за референдум за ядрена енергетика. Колкото до това, че не си го виждала Надал никога да не бил се репчил на противник, припомням веднага - четвъртфинал на Мастърса в Мадрид през 2006 година Тогава Рафа нарочно се заяде с чеха и то във втория сет баш в тайбрека и спореше страшно яко със съдията, а накрая предизвика публиката да освирква Бердих, но той показа нетипично здрави нерви и спечели. Надал и на Финалния Мастърс в Лондон е правил сценки. Така че не точно на нас тия, от много години следим тенис и на топ играчите им помним в кой гардероб са си сложили кирливите ризи. п.п. А Федерер е отказвал турнир заради контузия - преди три години Мастърса в Париж, когато не излезе срещу Джеймс Блейк мисля беше заради болки в гърба.
|
|   |
|
 |
|
vogelfrei
(Extreme Zombies)
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 28.01.2013 11:07
Федерер е отказвал и други турнири заради контузия - стига да споменем, че две поредни години не игра в Мадрид и Париж в края на сезона заради глезен и т.н. А това, че редица пъти е играл въпреки контузии и дори е печелил, само показва за какъв спортист говорим. Колкото до спортсменството на Рафа... доста ме разсмя тази сутрин. Няма нужда да говорим, нека кадрите говорят: СодаРосолБердихНолеСода+БердихЗа медицински таймаути, грозно надъхване (което не било срещу противника, ама само директно, иначе въздейства ужасно много в негативен смисъл), откази, когато играта не тръгне (върхът на неуважението и омаловажаването на труда на противника) няма какво да говорим. Страшният спортсмен.
|
|   |
|
 |
|
zorijb
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 28.01.2013 11:19
Ц. Азаренка я нападнаха, защото поиска медицинско прекъсване в изключително важен момент на срещата, точно когато беше пробита като сервираше за мача, а след това в пряк текст каза, че е повикала физио, защото се е почувствала "overwhelmed" И да, ако не играеше срещу "бъдещата Серина", нямаше да се вдигне чак толкова шум. Нещата обаче са безкрайно различни. Федерер си изпусна нервите на няколко пъти в мача с Мъри, както са го правили и Надал, и Мъри, и джокович. И не, Федерер не е напсувал Мъри. Има огромна разлика между fucking stop или you fucking stopped (според изтчника) и you fucker примерно. Да не говорим, че от години се прави подробен граматически, синтактичен и най-вече семантичен разбор на всяка пресконференция на Федерер, както от фенове, така и от преса и съответно се пишат дълги фермани всеки път, когато каже нещо, излизащо извън нормите на политическата коректност в тениса.
|
|   |
|
 |
|
Caliente
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 28.01.2013 18:57
Шах и мат Леле как ме налазихте от всички посоки  .При такава численост на противника нЕмам никакъв шанс Нито вие ме убедихте във вашата теза, нито аз успях дори да ви размисля, че е възможно поне малко Фед да е непогрешим  За сближаване на позицията няма какво да говорим, това е causa perduta. Ако тръгна да отговарям на всеки, ще трябва да изпиша цели фермани. Накратко, викането на физиото е разрешено от правилника и е с цел запазване здравето на тенисистите.При всяко физическо неразположение е задължително да се използва, за да не се задълбочи проблема.Някои тенсисти по-рядко имат контузии и съответно по-рядко използват тази опция, други напротив.Но това по никакъв начин не определя кой е повече или по-малко спортсмен. Погледнах някои от линковете, просто нямам време да изгледам целия "доказателствен материал" на обвинението  , но никъде не видях нападане на опонента, а спор със съдията при спорни ситуации, нещо което се случва почти във всеки мач и то нееднократно. Случаят с Бердих го помня отлично, защото симпатизирам и на чеха.Тогава публиката подкрепяше горещо Рафа, нещо нормално предвид, че е испанец. Томас се изнерви и започна да ги провокира с жестове да замълчат.Обстановката стана доста нажежена и имаше реплика между двамата. За съжаление на Бердих публиката не му прости и на следващия ден просто го разкъса и той загуби мача, май срещу Гонзалес, ако не ме лъже паметта, не ми се търси в Гугъл, а и не е важно. Макар чеха да ми е безкрайно симпатичен, сам си го търсеше, навсякъде по света публиката подкрепя местните любимци и е глупаво да се буташ между шамарите. За Фед, няма какво повече да кажа, това което мислих го изложих в по-горните постове, голям тенисист, но не ми импонира, като човек.Въпрос на вкус казало кучето и си облизало дупето. В заключение, всеки гледа от собствената си камбанария и е готов да извини и непростимото у любимеца си, а най-невинното действие на съперника, да го приема, като непростим грях. Та така. Приятна вечер!
|
|   |
|
 |
|
vogelfrei
(Extreme Zombies)
|

Re: Какво каза Фед на Мъри | 28.01.2013 19:16
Само няколко неща.
Първо, никъде никой не е казал, че Фед е непогрешим. Само че ти сякаш искаш да изкараш Надал такъв. :) А това, че едни се проявяват като неспортсмени заради изпуснати реплики, втори - заради строшени ракети, трети - заради спорове със съдиите, това е все неспортсменско. И ако трябва да претегляме топ 4, не съм сигурен, че Фед няма да е преди останалите, та оттам и този "ореол", който ти визираш, но всъщност е обективна оценка на много тенис зрители по цял свят.
Второ, това за физиото много хубаво, но не и когато очевидно нямаш контузия и го правиш с цел разваляне ритъма на съперника. Много добре предполагам, че знаеш какво е някой да навлезе във форма и друг просто да му прекърши устрема с някой гаден номер. Е, Надал може и да е взимал правомерно физио, обаче поне пет пъти го е правил, без да има никакъв сигнал, никакъв белег, че нещо не е наред. Сега никой не помни онзи финал в Хамбург, но аз няма да го забравя цял живот, защото това си беше явна измама. Да не говорим с Печнер на Уимби и изобщо айде да не почваме и тук с обвинителните актове, че ще станем бетер Инквизицията. :)
|
|   |
|
|