Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 11:00

Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Кралят е мъртъв, да живее Кралят! 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
 Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   16.07.2023 21:00

Карлитос сътвори история и в един велик, епичен мач победи непобедимия!
Шапки долу пред бъдещия властелин!
И сега всички фенове на Джокович да палят свещи, защото това момче според мен ще счупи всички рекорди в тениса.

:first: :moufan:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   16.07.2023 21:04

Както писах по-рано днес. Мачът като заряд имаше кардинално значение за бъдещето на Алкарас, така както онзи паматен мач през 2008 г. когато Надал детронира Федерер. :devil:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   16.07.2023 21:12

Не знам какво още има да учи в тениса, но има мнооооооого да учи английски :-D :laugh: Интервюто му бе уникално, начина по който се изразяваше и срчаше развесели публиката :laugh:

Речта на Джоката беше класа - респект, но той може да се изразява ... когато не пусва на сръбски :laugh: Но сериозно, мноог добра реч, евала и емоциите взеха връх ..

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   16.07.2023 21:14

Diavolo написа:
Както писах по-рано днес. Мачът като заряд имаше кардинално значение за бъдещето на Алкарас, така както онзи паматен мач през 2008 г. когато Надал детронира Федерер. :devil:
Абсолютно прав се оказа, Дяволе. Доста дежа-вю моменти имах днес в течение на мача. Спомените от 2008 бяха живи.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   16.07.2023 21:25

Защо обаче крампира така в Париж ми е мистерия :/
Ето сега без крампи видяхме какво стана. Ноле с тази титла стана недосегаем за Рафа, а и с цели 3 кариерни шлема.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   16.07.2023 21:43

То по твоята логика Ноле вече е по-велик на клей от Куертен. Добре че мога да разсъждавам, а не гледам сляпо статистиката. :-D

На Ю Ес Оупън ще е касапница. Освен Джоковоч, Алкараз и Медведев, очаквам америкаците да бъдат фанатично подкрепяни (20 години от победата на Родик), както Рууд и Сунър да са "черните коне". Последният шанс на Джокович да спечели в САЩ и според мен ще му е най-трудният турнир тази година.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   16.07.2023 22:00

Ами Джокович е много по-добър на клей от Куертен :wave: ;-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   16.07.2023 22:03

И първа загуба за Ноле на финал на ГШ в 5 сета от ЮСО 2012 (срещу Мъри)!
Когато Рафа спечели Уимби' 2008, Карлито е бил на 5 годинки! :)
Рафа честити на Карлос в инстаграм ама с тези ограничения на снимките тук не ми се занимава, сори.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   16.07.2023 22:23

Ти само гледаш статистиките, за да направиш поредното си грешно прозрение, което е далече от истината за нас, разбирачите, следили тениса от няколко декади.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   16.07.2023 22:39

Много "бели" направи Алкараз днес :-D

Спря уникалния стрейк от 45 поредни победи на Джокович на Централния корт на Уимби, датиращ от последната му загуба през 2013 от Мъри :outofspace:

Провали опита на Джоко да изравнни Маргарет Корт с 24 победи в ГШ ... тоя рекорд не пада и не пада. Серина, Джоко, ще падне ли някога скоро ... ред му е както падна този на Ингемар Стенмарк

Спря Джокович да изравни рекорда на Фед по брой спечелени титли на Умби - 8

Спря Джоко към евентуален Гранд Шлем за 2023

.... сигурно пропускам и нещо друго :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   16.07.2023 22:40

Добре виж им резултатите на клей на Джокович и Куертен? Брой титли, брой победи.
Искаш играта ли да коментираме? Е, ако Ноле хване Гуга в най-лошия случай може да загуби сет. Човек, тениса много се разви. Нека не сравняваме тенисисти от различни декади.
Сега се играе много по-бърз тенис, много по-силов.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   16.07.2023 22:46

Ето Ъпдейт на едно място:

С победата си Алкарас спря няколко серии на Джокович:

1) Спря уникалната серия от 45 поредни победи на Джокович на Централния корт на Уимбълдън, датиращ от последната му загуба през 2013 г. от Сър Анди Мъри.

2) Провали опита на Джоко да изравнни Маргарет Корт от 24 победи в ГШ ...
Този рекорд не пада и не пада. Серина се огъна на него на няколко пъти, да видим сега Джоко. И изобщо ще падне ли някога скоро...

3) Спря Джокович да изравни рекорда на Федерер по брой спечелени титли на Умби - 8

4) Спря Джокович да изравни Федерер и Борг с 5 поредни титли

5) Спря Ноле да изравни Рафа с два дубъла в една година: Ролан Гарос + Уимбълдън (тук обаче лидер е Борг с 3 дубъла)

6) Спря Ноле за втори път в своята кариера да направи 3 поредни ГШ титли по календар и да гони големия шлем. Рекордът на Лейвър си остава в сила.

7) Спря и рекорда на Ноле от поредно спечелени тайбрекове за една календарна година. Ноле имаше 15 поредни спечелени тайбрека, което е рекорд в историята. Ноле спря на 16-ия тайбрек. И то по какъв начин. Къси топки, минаващи, мама мия.

8) Спря Ноле и да стане номер 1 отново, ама това вече и да стане и да не стане все тая, Ноле отдавна е рекордьор тук.

Алкарас може да стане единствения на тази възраст завършвал две години подред като номер 1
В момента води в Рейса с 730 точки пред Ноле и явно US Open ще е решаващ!

Последна промяна Diavolo на 16.07.2023 23:03, променена общо 2 пъти

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   16.07.2023 23:38

Ами в ерата на Куертен имаше клей корт специалисти като Кафелников, Мустер, Фереро, Бугера, Коретжa, а Джокович бие такива като Мъри и Рууд. В ерата на Федерер, той печелеше титлите си срещу Родик, Надал, Хюит на бързaта тревна настилка, където беше невъзможно да се играе 3 метра зад основната линия и да се пързаляш, за да върнеш някоя топка. И сервизът беше от голямо значение.

Затова ме дразнят такива "статисти", които прокламират, че Джокович е задминал еди кой си или сe изравнил не знам си кой.

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   17.07.2023 11:51

Diavolo написа:
Карлитос сътвори история и в един велик, епичен мач победи непобедимия!
Шапки долу пред бъдещия властелин!
И сега всички фенове на Джокович да палят свещи, защото това момче според мен ще счупи всички рекорди в тениса.

:first: :moufan:

Сигурен бях, че ще напишеш нещо нелепо :dunno:
Да кажеш, че най-великият в тази игра е "мъртъв", при положение, че той самия не е обявил своето отказване, е много комично изказване.
Все едно да кажеш, че Рони - най-великият в снукъра е "мъртъв" защото видиш ли загубил от Бресел, или пък да кажеш, че Реал - най-великият в Европа е "мъртъв", защото отпаднал в шампионската лига... Много, много неуместно и тъжно, изречено от теб, който толкова се интересуваш :dunno:
Аз бах на Горната Земя и не съм гледал мача, но щом Алкарас е спечелил, значи е било заслужено, ту не мога нищо да кажа. Но дори и в Париж да му беше последната титла на Джоко, това нищо не променя. Тенисиста спечелил най-много титли от големия шлем, което автоматично го прави най-великия в играта, както помежду другото са и Рони и Реал Мадрид.
Колкото и да не ти се ще, това са факти...
...А дали някой ще го задмине някой ден, ние това не може да гадаем...

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   17.07.2023 15:46

:rofl:

Първо това е популярен израз и термин в спорта, особено когато става въпрос за велик спортист в зенита си и млад и амбициозен младок на когото вещаят бляскаво бъдеще.
Самата психология е такава. Като предаване на щафетата. Никой не го приема буквално. Метафора е.
А че Джокович е ГОАТ съм го написал отдавна.

Ако някой е написал глупости, то това си ти. :wave:

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   17.07.2023 17:10

Diavolo написа:
:rofl:

Първо това е популярен израз и термин в спорта, особено когато става въпрос за велик спортист в зенита си и млад и амбициозен младок на когото вещаят бляскаво бъдеще.
Самата психология е такава. Като предаване на щафетата. Никой не го приема буквално. Метафора е.
А че Джокович е ГОАТ съм го написал отдавна.

Ако някой е написал глупости, то това си ти. :wave:

Ти сега за какъв ме помисли :outofspace:
Че за първи път, чувам този израз ли? :stop:
Но понеже, колкото и да си изненадан, този израз ми е познат от десетки години, та да ти кажа, че въпреки това, заставам зад написаното, което ти твърдиш, че е глупости...
Та отговори ми каква е разликата с Рони в снукъра, или Реал във футбола? Ама, когато Балета отпадна от ШЛ, или когато Ронката падна от Бресел, нещо не съм видял да пишеш за какъв е краля и да живее ли той, или не...

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   17.07.2023 20:12

Няма смисъл просто... :-D :helpless: :dunno:

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   17.07.2023 21:29

Diavolo написа:
Няма смисъл просто... :-D :helpless: :dunno:

Естествено, че така ще кажеш. Няма смисъл да обосновеш разликата между горе посочените примери и Джокович. Така ти отърва, определено...

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   17.07.2023 22:53

Човек излез от филма и спри да се нервираш за глупости. Няма смисъл да се обосновавам с нищо, защото е смешно това твоето. Спри се о време. :helpless:

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Кралят е мъртъв, да живее Кралят!   |   05.08.2023 01:57

циганката карлита е изключително гнусна и всъщност не тя спечели, а Джокович чоукна - спрях да гледам след като изпусна сет пойнта във втория сет и загуби тайбрека. Мачът си отиваше на 3:0. Просто гнусната мангалка спечели благодарение на злобната си амбиция, при Ноле умората, пренаситеността от трофеи, а и разбира се възрастовата разлика също си казаха думата.

По подобен начин малоумните мажоретки на федероса скуъртваха как последната спечели 5 сета срещу Сампрас 2001 - и онзи мач го гледах, Пийт играеше под 50% от потенциала си и пак можеше да бие и изтърва шансовете си. Случват се такива неща в тениса и едва ли са достатъчни за генерализация, но иначе на рекламните пропагандаторки на "най-новото е най-доброто" така им отърва, разбираемо.

Всъщност качеството на тениса и участниците трето десетилетие ПАДА. циганката алкарас през 90-те не я виждам да стигне топ 5.

Последна промяна Dobril на 05.08.2023 01:59, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща