Това ли е най-слабото младо поколение или да
| Автор |
Съобщение |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Това ли е най-слабото младо поколение или да | 11.09.2017 13:53
След като приключи и последният ГШ, може направо една анкета да си направим по въпроса. Досега всички ги оправдаха, че голямата четворка много им пречела, биели ги с опит и по-добър фитнес и блабла, но тази година Мъри и Джокович са бледа сянка на себе си и дори отписаха втората половина сезона, а тези хубавци пак нищо не правят в Шлемовете! Ок, Федерер и Надал ясно, че са във форма и играят силно, но защо на мястото на Вава, Чилич или АНДЕРСЪН не видяхме някой от тези велики таланти? Единствен Григор беше заплаха на АО, Сашето продължава да не е минавал 4-ти кръг, Кирьос - пълна дупка, Чорич пропадна съвсем, Тийм допусна срамен за мен обрат срещу Дел Потро и извън клея така и не стана фактор и пр...
Докога ще продължава това и кой според вас от тези вече две генерации ще пробие пръв и ще вдигне ГШ трофей?
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 11.09.2017 14:11
Аз много отдавна тръбя за най-келявото и слабо поколение за всички времена и визирам - Раонич, Нишикори, Димитров, Харисън, Томич и сие набори. От по-нладите, Чорич си е бот, няма оправяне. В смисъл той е едно много по-лошо копие на Джокович и просто няма за какво да се хване. Кирьос е несериозник (по-добре да бе станал баскетболист, хаха), а и на него големия проблем са тренировките, докато не го хване некой като Рашийд ще е вечно контузен или уморен. Т.е. Кирето трябва да е на 100% в зоната за да хване ръка на един турнир, ама кога и къде? Лотария. Сашко Зверев е логичния избор, защото натрупа доста престижни победи. Хвана Джокович и Федерер в подходящите моменти, но се възползва нали? Докато за други не може да се каже същото. След като е направил малката крачка (мастърсите), то не виждам причина да не извърви и голямата (ГШ). Вярно е, че на ГШ е лузър, но е млад и си има всичко, за да триумфира. Това което не ми харесва у него е, че въпреки физиката си и той е по-скоро процентен играч (нашия Григор и той е такъв, обича да разиграва) и няма едно основно оръжие. Какво имам предвид, може да завърши от всяка точка на корта, но това не му е натурално и в повечето случаи се пуска в дълги размени, които го изтощават. Под основно оръжие знаете какво имам предвид - форхенд/бекхенд/сервис/ретур. Нещо на което константно да се оповаваш и да ти дава перманентно предимство. Легендарния топ 3 притежават такива оръжия и за това са топ 3. Шаповалов ми вдъхва най-голямо доверие от съвсем младата вълна, защото ми напомня на ранния Надал (не като стил на игра, а като безпардонност, а и е перде). Трябва да се внимава и с Рубльов, но там трябва да се подобрявят сервиса и бекхенда. Но когато става въпрос за руснак, винаги трябва да сме нащрек.
Имай предвид, че много се развиха технологиите и средствата за възстановяване, така че когато правим генерални прогнози да имаме предвид, че след 30 год. възраст спокойно ще могат да се печелят титли от шлема. Т.е. пред най-слабото поколение (то наистина е такова) ще има още много, много шансове. Много е сложен въпроса и според мен никой не може да е сигурен в прогнозата си, но аз стрелям в тъмното и казвам, че Сашко ще спечели първи ГШ, преди останалите! И че Шаповалов също ще спечели титла от шлема (даже повече) и има заложбите да стане доминатор, но ще му трябва повечко време, още е твърде зелен. Нишикори, Раонич и Димитров не бива да се отписват, защото ако са в топ форма и попаднат на точното време и място защо не??? Имат опит, имат оръжия, имат финали и полуфинали. Но въпросът е дали ще се случи това? За да е интересно аз кавам - НЕ, няма да се случи! ха да видим сега. Нали за това е темата за смели прогнози, а не общи заключения...
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 11.09.2017 14:44
Напълно съм съгласен.
Все пак Саша Зверев (100%), Thiem (90%), Кареньо Буста и Григор (70-80%) вероятно ще играят на Мастърс финалите в Лондон.
Освен Сашата всички са с някакви успехи по шлемовете, Бустата е с четвъртфинал и полуфинал, Thiem с полуфинал и 3 пъти 4-и кръг, Григор с полуфинал и 4-и кръг.
Thiem е почти сигурен бъдещ шампион на РГ, след като се откаже Надал или му падне формата. Шаповалов ще стане много голям играч (пу-пу да не му е уроки). Сашата (не съм му фен, но се старая да съм обективен), като понатрупа опит и издръжливост, ще е фаворит навсякъде (малко е височък и крехък, та да не вземе да се посчупи, обаче). Кареньо Буста и Чорич вероятно ще са твърдо в Топ 10 (единият вече е, другият - като се пенсионират по-старичките, за него има време), но не ги виждам да печелят шлемове.
Григор на Уимби (и АО, когато е бърз като тая година), също ще е сред топ фаворитите след отказването на Бесните Страшни Пенсии.
Виждам, че Дявола е писал междувременно, донякъде се повтаряме, но ще оставя мнението си така.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 11.09.2017 15:05
то няма много избор - А. Зверев и Шаповалов, тоя втория малко да се ошлайфа, може да стане голям фактор, че е голямо перде.
Но ако питаш, кой пръв ще вземе шлем - някой измежду Тийм, Григор, Раонич, Нишикори или Зверев - то тук и късмет си трябва, жребий, отказали се, моментна форма
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 11.09.2017 15:12
Опа, забравих за Тийм. Моята прогноза е, че ще спечели Ролан Гарос (просто е много добър на клей, само да позаякне още малко кондиционно), но понеже вече съм писал за Зверев, то Тийм ще спечели този Гарос (или титла от шлема хайде) след Сашето. 
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 11.09.2017 15:15
Според мен, просто може сегашното поколение от Биг 4 (Биг 3 няма! Напомням, че май не схванахте и продължавата да бутате този несъществуващ от години термин!!) да премине в такова без такава голяма доминация на само 4 човека. Което НЕ значи, че новите играчи са слаби, даже хич. Просто примерно ще имаме Биг 7 или 8 (Великолепната Седморка  ) след като си заминат по каналния ред сегашните топ-тенЕсисти.  Но може и да греша. Времето ще покаже. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 11.09.2017 15:44
Нака, как така няма биг3? биг4 с Мъри ли визираш? Само дето Мъри има толкова ГШ титли колкото и Вавринка. Ок, знам какво ще кажеш. Номер 1, победи срещу топ 3, Мастърс титли, финали на ГШ, два златни олимпийски медала, купа Дейвис и т.н. Така е, не оспорвам. По вярното е, че има Топ 3, но има и Топ 4. И има две отделни статистики само с Фед, Рафа и Ноле и с четиримата (Фед, Рафа, Ноле и Анди).
|
|   |
|
 |
|
Naki
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 11.09.2017 15:50
Последна промяна Naki на 11.09.2017 15:51, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 11.09.2017 17:31
И колко от тия титли са на мърляча? Това, че така го пише в уикипедия и че британските журналисти дуднат за биг 4, нищо не значи. Мърльото е много по-близо като успехи до Вавринка отколкото до Федерер, Надал и Джокович. Къде са 3 ГШ титли и къде са 19, съответно 16? Да не говорим за седмици като номер 1, мастърси, хед-ту-хед и т.н. Иначе то е ясно, че такава тотална доминация на няколко души няма да има в близките 50 години, след като сегашните си заминат. Никой не говори за това, въпросът беше кой от младоците пръв ще хване ръка.
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 11.09.2017 17:36
Аз пък мисля, че е малко надценен Тийм. Не ми харесва постановката му - прекалено назад стои, дори за клей, и с тоя голям замах винаги има риск от лош тайминг и мисхотове. А и има същият проблем като Зверев и Григор - липсва в арсенала му изразено оръжие, с което да печели по-експедитивно и да пести сили. И в двата полуфинала на РГ беше повече от жалък. Ся, вярно, че срещу Надал и Ноле, ама нали говорим за новия крал на клея и т.н.? Така че за момента не го виждам с купата на Мускетарите, след 3-4 години - може би.
 |
|
Naki
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 11.09.2017 17:36
45. Не са малко. А за питането - е какво значение има!? Може някой от тях да вземе 1 брой титла от Шлема и после да се срине, и после съвсем друг младок да вземе примерно 3. Поживем, увидим. 
Последна промяна Naki на 11.09.2017 17:36, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 11.09.2017 19:24
Ама давайте реални прогнози де, хей. 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 12.09.2017 17:04
От чисто упорство - Григор пръв взема.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 12.09.2017 20:41
Да, последователен си, очаквах го това. И дано познаеш. 
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 13.09.2017 01:10
Аре, аз ще заложа за Кирьос тогава. Ако влезе в зоната за две седмици, защо не? Перде е, има важни победи срещу големите трима, малко акъл му трябва само.
 |
|
Naki
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 13.09.2017 02:04
Акъл няма да му дойде. А и изпусна момента - та ако нямаше оня малоумен бан за откровена негова глупост, адашът вероятно поне като резерва щеше да играе на Мастърс Къп 2016, а защо не даже като включен и като основен играч от 8те там. Което щеше да си даде голяма инерция и за АО 2017, а защо не и за цялата 2017. Ама на - малоумен е, и не личи да иска да се променя, даже обратното. Абсурд - дори със Мъри и/или Джоката липсващи на даден турнир от Големия Шлем няма как да стане това, ако не си промени отношението...  (което явно не се очертава да става)
Последна промяна Naki на 13.09.2017 02:05, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 13.09.2017 16:47
Career titles - 279, добре звучи. А 109 такива от един човек? 
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 13.09.2017 17:30
И аз се присъединявам към мнението на повечето. Мисля, че даже някъде го писах.
Шаповалов - това, че е направил 1-2 силни турнира нищо не значи. Нека го видим догодина и тогава да залагаме за него. Рубльов и Качаров - за тези не пишете, но според мен ще са сила голяма за в бъдеще и поне топ 15. Тиафо, Фриц, Доналдсън, Ескобедо - американските надежди изглежда по-слабички от руснаците. Като, че ли им липсва достатъчно талант. Д.Тийм - новият доминатор на червени кортове след като Надал се откаже. А.Зверев - бъдещ номер 1, въпрос на време е да почне и Шлемовете. Чорич - нищо няма да стане от него, дори и в топ 10 не вярвам да стигне.
Григор - не го броя вече за млад, но си мисля, че няма да може да спечели титла от Шлема, най-много финал. Просто не го виждам да издържи цял турнир, играейки перфектно без да се подаде на емоция. Трябва му ефективност.
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 14.09.2017 16:51
И на мен ми се струва, че това "ново" и по-ново поколение нямат никакви оръжия, на които да разчитат когато е напечено. Кой от младите на чф или пф от шлема е спасявал 0-40 примерно с характер? Да изпраска 3 първи сервиса и да задържи гейма. Иска се психика, да си перде. Е, някой ще каже "на 18-20г откъде манталитет?". Ами то Надал 2005 като взе гароса, някой говорил ли е изобщо за психика? Или си победител или не си. Всичко останало е проветрение на устата защо им липсва това, онова или третото. От днешните (те са много вече) Тийм и Сашко ми се струва, че ще имат най-успешно бъдеще. Естествено Зверев трябва да натрува мускули за да издържа на ГШ. В 2 сета, на хартия всеки може да избухне и на адреналин да бие Надал, Федерер и Джокович. Но пък защо Димитров не можа да бие Фед и Надал от толкова опити? Единсвено АО'17 беше равностоен и може да се каже, че не му достигна и малко късмет. Във всички останали срещи с Надал и всички с Фед беше победен още преди да излезе на корта (чиста лузърщина). Шаповалов след една година ще си проличи, но и аз смятам, че ще е много добър. Перде е. Тиафо също трябват 1-2 години, но и в него виждам потенциал. Нишикори и Раонич много контузии ги гонят. Имат резултати на шлема, но не знам дали ще продължат с контузиите или ще се стегнат. Все пак Раонич си е дърво, а Кей е чудо за 3 дни. Чорич също може да избухне в даден момент, но засега не е показал нищо. За шлем пък да не говорим. ПКБ - чакай бе, какъв е тоя млад блъскач? От доста се мотае в тура, спаринг на всички докато не дойде време да разпилява наш Гришо къде го хване - срам! Та то ако нашия иска да вземе шлем и като го няма топ3, там ще са всички от "младите" заедно с ПКБ. Как изобщо се добра до полуфинал на ЮС-а?
Не ме интересуват толкова другите, а за нашия писах много пъти, че ми се иска и му пожелавам да има кариера сходна с тази на Вавринка. Ако може да вземе 1 или дай боже 2-3 шлема като швейцареца в късния период от кариерата си, но това е доста оптимистична прогноза. В един момент Вава превключи на "перде моуд" на финала в Австралия срещу Надал, когато всички го отписахме. Чакаме и Гришо да превключи някой път на "перде моуд" и да закюска обичайните заподозрени... иначе сега с това клатене на топчето си го разнасят наляво надясно. Не ми се задълбочава сега, но е истина, че загуби агресивното в играта си за сметка на "подсигуряването" с топспин. Така си удължава разиграванията, когато може да направи уинър от удобна позиция, но не го прави, защото няма тази смелост.
Последна промяна Нема Значка на 14.09.2017 16:57, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Това ли е най-слабото младо поколение или да | 14.09.2017 18:13
ако чакате шлем от Гришо на АО е надеждата, там винаги се представя чудесно и е напълно свеж и му се получава играта, също и Уимбълдън, но напоследък там е на приливи и отливи, а РГ и ЮСО ще трябва да забравим, много неудобни и бавни са му настилките там, идеални са за Тийм например, това са закономерности и едва ли ще се променят в следващите сезони, естествено не са изключени изненади, а по темата то въпроса има и отговор 
Последна промяна juve на 14.09.2017 18:14, променена общо 1 път
|
|   |
|
|