Уимбълдън' 2017 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 10.07.2017 22:39
Е, определено имаше зрелищен мач с участието на Надал, макар и срещу Мюлер, не Чилич  Качествен мач, в който по-заслужилият победи - Мюлер определено ме изненада приятно, не вярвах да издържи физически и психически след толкова пропуснати мачболи.
 |
|
Orel62
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 10.07.2017 22:48
Корт номер 1 е възможно най-бавният на Уимби, евала на Мюлер за играта и нервите които показа. Условията за Надал бяха идеално нагласени-супер силен сезон, бавен корт и Мюлер. Поредно отпадане рано на ГШ и то в 5 сета, седмицата започва добре.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 10.07.2017 23:01
Слушах от началото на 5-ия сет и успях да гледам от 9-9 или нещо такова - голям мач - браво и на двамата! Ще се постарая да бъда максимално обективен - Рафа беше с най-тежкия жребий дотук (реално, не на хартия) от Биг 4. Заслужаваше повече шанс, а му се падна Мюлер във формата на живота си. Същевременно Ноле играе срещу Павлашек/Гулбис/Манарино, Роджър - срещу Миша Зверев и Григор, които макар и с висок ранкинг, са му абсолютни абонати. Мъри, който е в ужасна форма, не среща нито един сервитьор и/или специалист на трева (освен може би Дреди), а нестабилни психически като Бублик, Фабио и Пер.
Голям поклон на Мюлер, не трепна, възползва се прекрасно от това, че сервираше първи в петия сет, почти нямаше момент, в който Надал да не беше под натиск. Дано запази формата си на serve&volley за следващия мач - Маринко ми е вторият най-неприятен играч в тура. Чилич сервира доста по-добре от Рафа, но пък е по-слаб от основната линия и на минаващи удари. Х2Х е 2:0 за Чилич, последно на полуфинала преди две седмици на Queens Club, в три сета, учудващо без тайбрек.
За жалост на Роджър, Раонич обърна Зверев. Вярно, Милош е в много по-слаба форма от миналата година, а Фед - тъкмо обратното, но все пак е неприятен противник на четвъртфинал на трева, Сашата щеше да загуби протоколно.
Повтарям прогнозата си от по-рано днес, полуфиналите са Чилич-Мъри и Джокович-Федерер, като Мъри трябва да подобри много сериозно формата си, за да стигне финал (но при него никога не се знае - игра полуфинал на РГ и оказа сериозен отпор на Стан, въпреки че влезе там в кошмарна форма и клеят му е най-слабата настилка).
Финалът, от който ме втриса - Джокович-Чилич - е мноооого вероятен.
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 10.07.2017 23:08
Прекрасно се получи, че Надал падна горе-долу неочаквано, че Дявола отдалече беше подготвил терена за евентуална загуба, я от Чилич, я по-нататък, но така, както се получи, май и той не го е очаквал. Все пак по някое време очакваме и включване от Долината на Мълчаливите, в момента фабриката за оправдания работи на свръхобороти предполагам, а една пространна хвалебствена чернова за идната неделя най-вероятно се е озовала преждевременно в кръглата папка. Иначе с оглед на развитието на мача и крайния резултат, мога само да съжалявам, че не можах да гледам, без значение кои са участвали в него.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
Последна промяна SUBXERO на 10.07.2017 23:11, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 10.07.2017 23:14
тая загуба на Рафа си бе очаквана, просто на трева си е свършен от 2011, успеха за него е да минава няколко кръга и все ще му се падне играч във форма, жалко че чичко Мюлер няма никаква харизма, но пък си играе човека на трева, тука не е конкурс за манекени все пак, интересно на 1/4 финала дали Роджър ще вземе реванш от Раонич, ще е голям ташак ако падне за втора поредна година от канадеца, но той не му излиза със свалени гащи като Гришо и го е бил 3-4 пъти странна работа, но очаквам 3:1 за Федерер тоя път, а Мъри ми се вижда слаб, но ще стигне полуфинала, ама ако там е Чилич тегава работа, за него ще по-добре чичката Мюлер да разчисти и него и финала на Съра е сигурен, а за Джоко се усложнява работата, отиде му почивния ден и ще играе два поредни мача, това за полуфинала е ясно за кой е добре, хехе 
Последна промяна juve на 10.07.2017 23:15, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Orel62
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 10.07.2017 23:18
Куери Чилич е 1/2 финала от горната част
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 10.07.2017 23:32
абе очаквана не беше, даже си бе доста неочаквана, особено тоя старт от 2:0, да не говорим, че после при 2:2 почти всички очахваха да затвори, а Мюлер да се сдуха, ама уви ... издържа люксембургеца 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 11.07.2017 01:32
поне загубата е от тревен специалист и предните две от Браун и Кириос също, спря да пада от такива като Дарси например още 1 кръг, това е положителното, малшанс е че все най-неудобните с мача на годината се падат, ама като тревата му е уязвима така ще е, на клей каквито и да му се паднат си бие, но там си е властелин, интересен ще ми е харда в Щатите какво ще направи, там може да застраши Мъри и да му вземе първото място, дано успее, още малко остана, че тая протъркана трева ми писна, сбъркаха организаторите като проточиха Уимбъдъна чак в началото на юли, а не в края на юни, което си бе идеално, то трева още от втория ден няма, ами играят на пръст заради постоянните горещини 
Последна промяна juve на 11.07.2017 01:33, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 11.07.2017 02:01
Трябва да се отбележи обаче, че Надал е надобрял на трева - през 2005 загуби от Мюлер с 1-3 сета, а сега го докара до 15-13 в петия. Става все по-опасен.
 |
|
Hiksa
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 11.07.2017 02:24
Мюлер не трепна! При 4-3 във втория сет при нелепо загубена точка след брутално разиграване, после обърна Надал и взе сета. При 9-9 в петия, Надал имаше 4 точки за пробив (което си бяха 4 скрити мачбола) и успя да се измъкне. Това му беше най-силният му мач от онзи, дето размаза Родик на Ю Ес Оъпън. Мисля, че това е най-доброто постижение на представител на Люксембург, нали? Жалко, че Чилич ще го смели. Но все пак втози турнир ще станем свидетели на най-доброто постижение на канадец, така че 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 11.07.2017 02:40
а 2011 г. как завърши? 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 11.07.2017 02:44
Григор е уникална лигня и повече да не съм чул и дума за него, ок? Само аз му вярвай в целия форум, но лайното си е лайно. Дришня. И все пак не искам да се оправдавам, но случи възможно най-тежкия жребий за него. Ако бе в горната половина имаше всичко шансове за полуфинал, че дори и финал там. А ако пък бе при Ноле, пак имаше реални шансове за полуфинал. Но не ще се падне точно с Федерер в 4 ия кръг, за което и сам си е виновен де, защото можеше да е много по-напред в ранкинга. Но определено вече може да се говори, че австралийския хард корт е идеалната настилка за Григор. Настилката на която играта му се разгръща най-добре. И ако някога изобщо спечели титла от шлема, ще е именно там. Тревицата също му е удобна, но когато срещу него играят бързо и се оплита. Бекхенда, който работеше толкова добре в Австралия и после в София (по инерция може би) тотално го предава след това във всеки един турнир.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 11.07.2017 02:47
Надал е абсолютен фаворит за УСО ако запази това ниво, за по-реални прогнози нека изчакаме Роджърс къп и Синси, но ако в момента трябва да избирам претендент номер 1 за титлата от последния турнир от шлема, то това ще е Надал. И не го казвам, като негов фен, а гледайки кой как играе и през сезона и в момента.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 11.07.2017 02:52
Балетче, какво толкова и харесваш на латвийската бъчва? Форхенда и е изключително грозен, като постановка, как ги кове тези уинъри и тя не знае. Ок, талант, чувство, разбирам, но е грозно за гледане. Бекхенда и е по-добрия удар, като техника, но пък кове по-малко уинъри от него. Логика? Мне, женска му работа... Ниско, трътлесто, няма харизма, не знам какво толкова намирате в нея. Спечели една ГШ титла, която бе най-голямата сензация в този спорт от 30 г. насам сигурно и сега изведнъж стана голямата фаворитка навсякъде? Айде моля ви се, слезте на земята. Утре Винъс е длъжна да влезе в ролята на злата мащеха и да сложи край на приказката за латвийската пепеляшка. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 11.07.2017 02:57
Ко речи? както казах Халепче отпрати по живо по зраво дразнещото беларусче Плишкова е фаворит за номер 1 в момента, но след американския хард, Халеп ще излезе на 1 място, бъди сигурен в това. А и дори да отпадне още утре румънката, този турнир няма да е провал за нея. Мега провал е за жирафа, големия фаворит за титлата на букитата и на теб, хихи с тия кокили за крака и с тази походка ала мумията, Плишкова трудно ще постигне нещо на тревата. Трябва да промени стилът си на игра, движението си, ретура си. Само с блъскане на сервиса и форхенда няма да стане. Другите също блъскат, но и се движат добре, а движението е изключително важно за тревата. Справка и общия ни любимец, Надал. На клей и хард компенсира, но на трева, това което е загубил, като скорост и взривност му коства победата днес.
Последна промяна Diavolo на 11.07.2017 02:58, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 11.07.2017 03:00
за харизмата не си прав за мен си има на фона на останалите скучни тенисистки, затова с тая титла от шлема постигната с много агресивна и вдъхновенна игра си спечели маса нови фенове Остапенко, пък не ми се мисли и ако вземе Уимбълдън, утре мача срещу Винъс за мен е блокбъстъра при жените, даже Конта-Халеп ми бледнее смятай, а там ще има също какво да се види, най-странния мач е Вандевеге-Рибарикова, ще е интересно ако дребната словачка излъже здравата кечистка Ронда 
Последна промяна juve на 11.07.2017 03:01, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 11.07.2017 03:21
Относно Надал, след края на мача мислех да прекратявам цялата тенисмания, но след няколко валидола и един студен душ, а и след няколко яки сериала реших да продължа с мазохизма. Но наистина ми идва малко в повече да мъкна всичко на плещите си без никаква подкрепа, особено след мач като този след който не ми е до тенис ама изобщо със седмици напред. Това ще е последната Мания ако от догодина не получа масивна подкрепа във всяко едно отношение, сериозно ви го казвам. Мъжкия турнир умре, това е ясно и сега цялата ми фенска подкрепа отива към Винъс и женския турнир като цяло. Много нещастни хейтърчета се кефят, нека, паднало им е. Естествено не им пука, че люксембургската плешива мумия развали целия турнир. Развали класиката с Чилич, развали евентуална класика с Мъри, да не говорим за мега зрелището на финала с Фед/Ноле. Разликата между мен и вас, че аз в такива случаи винаги викам за врага (и в тениса и във футбола) само и само да гледам класики и зрелища, а не клоунади. Надал изигра много силен мач и изобщо не заслужаваше да загуби. Това го казвам съвсем сериозно. Не знам честно казано как изобщо загуби след играта която показа, а и статистиката ме подкрепя безусловно. Надал спечели близо 10 точки повече в хода на мача, имаше безброй шансове за пробив, двойно по-добър показател уинъри/ънфорси, по-добър показател в сервиса (и първия и втория) и даже закова рекордните за него в турнир от шлема 23 аса?!?! И въпреки това загуби?!?!  След близо 5 часа игра, в неговата часова зона и то не срещу Джокович или Федерер, а срещу Мюлер. Просто нямам думи. Кошмар. Абсолютен кошмар.  Това може да се случи само на тревата, за това и тази настилка няма как да е показателна за каквото и да е. Искам да попитам чичото, а и Рафа, защо за бога се върна на рекламните пана в петия сет при положение, че тотално доминираше на корта преди това и разчиташе сервиса на Мюлер??? Защо??? А при онези 4 шанса за пробив в петия сет, как може да сбъркаш 3 пъти, как???!!! Да не говорим колко му връзваше на Мюлер с линиите и най-вече филето. Така дойде и пробива във втория сет. Не мога да обвинявам Надал и няма да го сторя, просто съм много разочарован, защото след Федерер, Надал показваше най-стойностната игра до тук. Летеше по корта и пласираше уинъри от всички краища на корта. Както и 2014 г. бе готов за титлата, но бе спрян от играч направил мача на живота си. Тогава Кирьос, сега Мюлер. Само че тогава Надал не го очакваше това и дори игра страхливо, докато сега игра силно, но съдба, не може да избягаш от нея. В петия сет, Рафа не ми се видя много свеж. Закъсняваше за ударите, малко бяха сервис геймовете в които имаше комфорт. Това в миналото нямаше как да се случи. Явно е, че е загубил най-сериозното си оръжие, скоростта в краката. Това бе фатално и в Мелбърн на финала срещу Федерер, просто тази загуба от дядката тогава бе абсурдна и недопустима. Тази срещу Мюлер, който е 20 пъти по-слаб тенисист от него също е скандална и недопустима. Рафа, Раааааааа. Нищо, сега почивка, после тренировки, ще е свеж и имам изключително добро предчувствие за северноамериканския хард корт. За Уимбълдън нямах очаквания, даже имаше сигнали, че може да танкира целия тревен сезон, но след начина му на игра и като цяло в турнира и в мача срещу Мюлер се чувствам ограбен от съдбата. Нелогична, несправедлива и изключително кошмарна, нелепа и болезнена загуба. И да, тенисът загуби, а защо, ще видите още в сряда, когато Чилич ще се гаври с жив труп на корта. И да, респект и браво на Мюлер че издържа и той не знае как, но издържа, разбира се с много помощ от Надал и съдбата. Жалко само, че жребия изпрати Мюлер при Надал, а не при Мъри или Джокович, които разцъкват с некви френските клоуни. А целия мач Надал - Мюлер се превърна в абсолютна класика. Един от най-великите тревни мачове, които изобщо съм гледал някога, а аз съм гледал много. Дам, пак стана класика с участието на Надал. Дали печели или губи, нз, той е там, абониран за тези гладиаторски битки. Когато един ден се откаже, завинаги ще го запомнят с това. 
Последна промяна Diavolo на 11.07.2017 03:26, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 11.07.2017 03:31
Остапенко да вземе и Уимбълдън? Абе хора, осъзнайте се ве. Това ако стане, значи женския тенис е в изключително сериозна криза, но не, не виждам как ще стане. И Юве има разлика между агресивна игра с много униъри и безумна игра с много уинъри, защото на Остапенко играта е точно такава. 50 на 50 или ще влезе или не. И ако не стане с груба сила, значи ще стане с още по-груба сила. Остапенко можеше да отпадне поне 4 пъти на Гароса, а и сега срещу Свитолина, спечелен мач след като водеше с 5-2 насмалко да го осере. Сама се закопа, после сама се изкопа. Нали се сещаш, че това няма как да продължи вечно и когато птиченцето излети от рамото тогава ще я видим как ще се справи. Сега животът е песен, ама утре... Ще видим. Но да, в отсъствието на кралицата много странни неща взеха да се случват. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 11.07.2017 03:46
същото нещо обърках дните и кръговете, ама важното е, че дразнещите дефанзета, Возняка, Кербера и Агата са АУТ в един и същи ден.  Или с една дума - празник за женския тенис! Жалко, че при мъжете всичко умре, ама няма идеален свят, уви. 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Уимбълдън' 2017 - тема за коментари | 11.07.2017 05:32
 |  |  |  | Diavolo написа: Остапенко да вземе и Уимбълдън? Абе хора, осъзнайте се ве. Това ако стане, значи женския тенис е в изключително сериозна криза, но не, не виждам как ще стане. И Юве има разлика между агресивна игра с много униъри и безумна игра с много уинъри, защото на Остапенко играта е точно такава. 50 на 50 или ще влезе или не. И ако не стане с груба сила, значи ще стане с още по-груба сила. Остапенко можеше да отпадне поне 4 пъти на Гароса, а и сега срещу Свитолина, спечелен мач след като водеше с 5-2 насмалко да го осере. Сама се закопа, после сама се изкопа. Нали се сещаш, че това няма как да продължи вечно и когато птиченцето излети от рамото тогава ще я видим как ще се справи. Сега животът е песен, ама утре... Ще видим. Но да, в отсъствието на кралицата много странни неща взеха да се случват.  |  |  |  |  |
ами аз затова и викам камикадзе и затова ме кефи 
|
|   |
|
|