Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 21:11

Отговори на тема  [ 142 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Miami Open' 2017 - тема за коментари и закачки 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Miami Open' 2017 - тема за коментари и закачки   |   07.04.2017 16:46

Diavolo написа:
Не разбирате, много далеч сте от същината на нещата, не само аз мисля така. Говорим за чист талант и усет към топката. Просто Надал е научен да играе неправилно, сега можеше да гледате един уникален гоат по всички параметри на играта, нещо като Джордан в баскета или Грецки в хокея. Без слабо място. Но за добро или лошо имаме това, което също не е малко. Ако не се бе появил, тениса нямаше да е същия. И след 100 г. ще се говори за това трио, Надал, Джокович и Федерер. Всичко започна от 2005 г. и така до ден днешен.

Как се измерва „чистия талант и усета към топката” – никой не знае? Дори Дявола не може да измисли мерни единици за тези дарования. Но всеки знае – Девола също, как се оценява тенис кариерата: брой голям шлем титли; брой титли от ATP World Tour Finals; брой седмици №1; общ брой ATP титли. Всичко друто като: „как четеш играта”; „чист талант”; „усет към топката” и всякакви други измишлъотини е само фенска суета.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Miami Open' 2017 - тема за коментари и закачки   |   08.04.2017 15:21

Diavolo написа:
Не разбирате, много далеч сте от същината на нещата, не само аз мисля така. Говорим за чист талант и усет към топката. Просто Надал е научен да играе неправилно, сега можеше да гледате един уникален гоат по всички параметри на играта, нещо като Джордан в баскета или Грецки в хокея. Без слабо място. Но за добро или лошо имаме това, което също не е малко. Ако не се бе появил, тениса нямаше да е същия. И след 100 г. ще се говори за това трио, Надал, Джокович и Федерер. Всичко започна от 2005 г. и така до ден днешен.

To доста хора знаят и гледат Един Уникален ГОАТ, нещо повече от Джордан и Гретци взети заедно, други залагат на куци коне. :innocent:
До някъде съм съгласен, че психо-физическите дадености са доста у Надал но са изявени предимно в защитата. В областта на атаката и мрежата не е феноменален както в отбраната и не му е вродено. Едва ли щеше да го научи който и да било. Колкото Бекер успя да подобри волетата и смача :laugh: на Джокович.
От истинските и велики ол раундъри, а те са само 3-ма, като Федерер води с много на №3 и №4 , моята е класация относно дадености е следната:

ГОАТ

2.Борг
>>
3.Джоко
4.Надал.
Много ще е интересно от тази година да бъде ускорена играта на всички турнири и Над-Джок бъдат изправени пред кардинална промяна, подобна на ФЕД (2008-2014 г.) ситуация. Дали ще могат на 29-30 години да се приспособят и какви успехи ще имат?
И 2мцата уцелиха доста благоприятни условия и то за доста дълъг период от време.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 142 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8