Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца
| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 24.09.2013 00:59
 |  |  |  | Bacchus написа: Дяволе, понеже коментара ти идва веднага след моя и си започнал с това, че спора отдавна е излязал от темата (споменато от мен в предишния пост), за момент ще предположа, че си се опитал да отговориш на мен... и така: Вариант 1: (Сиреч, предположението ми е вярно)... Хех, Надал, Надал, Надал... Не за това писах, де... Но, написал си дълга тирада, факт(!)... Като цяло, старание има, И пак е по тангентата на питането/писането ми. Извод - за адвокат не ставаш, или пък ДА(?). Та нали това се иска от тях - да говорят много и нищо смислено да не казват! Вариант 2: (Тъй де, писанието ти е - по принцип)... Ок, отчитайки дългия ти фернман, на моменти граничещ с детинска фенщина, ще кажа, че лично за мен Надал се е докалзал отдавна, и като спортист, и като личност! Фед ми е любимец (факт), но на черното бяло няма как да кажа. Така че, споко - Надал вече е графирал името си в историята, не е нужно така разпалено (и разпиляно) да го защитаваш, особено когато не виждам някой да казва (пише) обратното. П.п. И да, да бутнеш царя се иска сила, но за да умееш да играеш тази игра се иска... (това си го довърши сам)  |  |  |  |  |
Повярвай ми ти си последния с който искам да споря или увещавам в нещо. Изобщо не съм репликирал теб... така, ти каква игра играеш, защото нищо не ти се разбира за шах или за дама говорим? на безсмислени алабалистики се начетох нищо конкретно не сте написали в противовес на моето. Ако аз съм повтарял нещо, то вашето какво е ве? Като се е доказал за теб Надал какво хвърляш кал по него, а? Доказал се е утре по-рано. Доказаено е, че го зобат, нали така 90% от феновете на Федерер мразите и в червата Надал, спри се овреме ако обичаш!
Последна промяна Diavolo на 24.09.2013 01:00, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 24.09.2013 01:12
до Сандро и Стюърт за Надал/Фед наистина няма почти нищо съществено (за втория), при това с 180 мнения + си е сензация... нищо дирско няма в темата (за първия) защото няма личностни нападаки и простотии, а има спор и смислени абзаци със сигурност темата е находка за кибиците и неутралните то човек като не пише, що е мъртвило ама ако некой не е на вашето и се минава веднага в клишето, аааа няма да пиша повече и разбира се дявола е виновен за всичко.... 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: naja naje | 24.09.2013 01:14
Наж, приятелю, а някой отговори ли ми смислено и точка по точка на фермана който изписах, но не избирателно само там където му отърва и в което сте факири. За това пуснах отново някои неща от него + още нови, току-що написани. И недей си криви душата, че аз не съм или не се пробвах с какво ли не, уф. сега за останалото. знам какво искаше да кажеш, Наж, много добре знам... 1) Ти твърдиш, поправи ме ако греша, че Ако Фуентес не зобва Надал (колкото пъти го спомена само Хименес, сигурно всяка нощ химени сънуваш...  ), т.е. Надал да търчи като животно и изоглавен, то той нямало да има тази психика и психиката няма да е решаващата за да се измъкне или нещо от този род. Мога и да го доразвия, а нема смисъл.. Това е вярно ама само за принципа... Но до тук с допирните точки. Психиката ти помага да побеждаваш когато не си добре подготвен, когато ти е крив деня, когато все още не си достигнал максимума в хода на един турнир. Просто вярваш в себе си, играеш точка за точка, знаеш, че най-важната точка е следващата и се абстрахираш от играта на съперника и резултата на таблото. Чакаш своя момент. Знаеш, че той ще дойде, защото ти си големия шампион, а не онзи от другата страна!! 2) И другия спор е, че видите ли, не психиката е решаващата и какво беше още, че тя се развивала и усъвършенствала през годините и т.н. тъй, дявола е и читател и писател и още много други неща аз ти/ви казвам: психологията в световния спорт е най-важното нещопо-важна от таланта и физическата подготовка. Таланта в спорта конкретно е на трето място по значимост за един новобранец тук го пиша. Естествено, най-добре е трите неща да вървят ръка за ръка. Защото колкото и да си талантлив, колкото и да си издръжлив ако горе в главния мислите не са ти подредени от теб голям шампион няма да стане. Кое не е вярно? Аз какво казвам, че шампион/победител, спортист с шампионска закалка се ражда такъв! Съдбата го е предопределила за нещо голямо. Да по дяволите, така е. Но всеки диамант иска своето шлайфане. Трябва да попаднеш на идеалното място в точния момент. Трябва и някой, който да открие това у теб и да го развие. Големия психолог, учител и ментор тук в конкретния пример и спор се явява великия чичо Тони. Истинската психика у спортиста се изгражда още в детските и юношеските години, Наж. След това повярвай ми всички психолози, астролози и шамани на света взети заедно няма да ти дадат това, което нямаш! Вече си ужасно, ужасно закъснял. Това е аксиома за целия спорт, за индивидуалния, но и за клубния тоже! Как така някои неща се случват все на едни и същи отбори? Все са вечно втори, все се дънят по възможно най-идиотския начин, остават с калъфки, абе нещо винаги не достига. Говоря за футбола по цял свят, същото важи и за НХЛ и за НБА. Има отбори и отбори. Ще кажеш, традиции. Да! + психологията, която е невидима материя, но която присъства и се просмуква в съблекалните и е част от твоята клубна карма. Играчите сякаш се заразяват от нещо невидимо. Фатализъм му се вика. Знаеш, че преди теб този отбор е загубил 6 финала и когато се стигне до седмия такъв, почваш прекалено много да мислиш! Има бол примери за средняци по класа, които попадат в някой яхнал вълната отбор и играят над възможностите си. После отиват някъде другаде и са пълен ташак. Как така става. И обратния пример. Добри футбалери ама за отбор средняк, отидат у големия гранд и стават за смях. Знаеш ли защо? Защото се искат топки бате ви Ицо например имаше железни топки. За психологията може да се говори до утре. На възможно най-елементарното ниво го има. Аз например съм много добър на табла и карти. Има обаче един човек, срещу който не мога да играя. По-добър съм от него, печеля срещу почти всички останали, а той не, пада там, но като седна срещу него и нещо става!! Или някакво идиотско отиграване от моя страна, зар, калъч, геле, нема значение. Не става ве! Тези тенисисти които ти изброих във ферманчето ми, те какво сега, да не би да не са опитвали да променят нещо? Мислиш ли, че поне един от тях (ако не всичките на даден етап от своята кариера) не е наемал психолог. Те са чудесни играчи, завършени. Силни физически, топ 10 играчи, имат успехи, титли, победи срещу най-добрите. Но са чоукъри! 
Последна промяна Diavolo на 24.09.2013 01:16, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Bacchus
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 24.09.2013 01:19
 |  |  |  | Diavolo написа:  |  |  |  | Bacchus написа: Дяволе, понеже коментара ти идва веднага след моя и си започнал с това, че спора отдавна е излязал от темата (споменато от мен в предишния пост), за момент ще предположа, че си се опитал да отговориш на мен... и така: Вариант 1: (Сиреч, предположението ми е вярно)... Хех, Надал, Надал, Надал... Не за това писах, де... Но, написал си дълга тирада, факт(!)... Като цяло, старание има, И пак е по тангентата на питането/писането ми. Извод - за адвокат не ставаш, или пък ДА(?). Та нали това се иска от тях - да говорят много и нищо смислено да не казват! Вариант 2: (Тъй де, писанието ти е - по принцип)... Ок, отчитайки дългия ти фернман, на моменти граничещ с детинска фенщина, ще кажа, че лично за мен Надал се е докалзал отдавна, и като спортист, и като личност! Фед ми е любимец (факт), но на черното бяло няма как да кажа. Така че, споко - Надал вече е графирал името си в историята, не е нужно така разпалено (и разпиляно) да го защитаваш, особено когато не виждам някой да казва (пише) обратното. П.п. И да, да бутнеш царя се иска сила, но за да умееш да играеш тази игра се иска... (това си го довърши сам)  |  |  |  |  |
Повярвай ми ти си последния с който искам да споря или увещавам в нещо. Изобщо не съм репликирал теб... така, ти каква игра играеш, защото нищо не ти се разбира за шах или за дама говорим? на безсмислени алабалистики се начетох нищо конкретно не сте написали в противовес на моето. Ако аз съм повтарял нещо, то вашето какво е ве? Като се е доказал за теб Надал какво хвърляш кал по него, а? Доказал се е утре по-рано. Доказаено е, че го зобат, нали така 90% от феновете на Федерер мразите и в червата Надал, спри се овреме ако обичаш! |  |  |  |  |
Ама ти верно си Дявол  От контекста вадиш (виждаш) само това което ти е угодно. Брех, че майстор! За каква "кал" ми говориш по адрес на Надал, от моя страна, де? Много си лек, да знаеш! В момент на афект ако е, ок... само да не е перманентно, че става страшно!? П.с. Шах или дама, все тая - фигурки разни... П.п.с. И ако обичаш ме сложи в онези 10 %, които не мразим Надал, ама хич... Но тази кауза е загубена, май!? П.п.п.с. Пак ще спомена, писането ми е с друга насоченост, а именно за логиката и смисъла на спора, като такъв въобще! Нищо, ама нищо общо няма това с теб или Надал, вервай ми!
_________________ To reach a port we must sail, sometimes with the wind, and sometimes against it. But we must not drift or lie at anchor!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 24.09.2013 01:25
ок, радвам се, че си сред 10% ако наистина е така за логиката, ето изписал съм два фермана адресирани докогото трябва, най-вече втория и последния ми по темата. аз повече няма какво да кажа, наистина съм учуден как може да има спор за такова нещо но е интересно, спор няма. 
|
|   |
|
 |
|
Bacchus
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 24.09.2013 01:59
Първо - не вярвам да ти е последен пост по темата Второ - спор може и да няма вече, щото отегчи всички с тоя Надал и т.н. Изгуби брънката в разговора и всички "заспаха".  Бтв, може и поука да си извадиш от това. Трето - за логиката ти... "Защото колкото и да си талантлив, колкото и да си издръжлив ако горе в главниямислите не са ти подредени от теб голям шампион няма да стане. Кое не е вярно?"... Ами вярно е, разбира се, но на този постулат, ако смениш местата на елементите тезата остава все така жива, погледни само... 1 - колкото и да си фит, колкото и да си психически устойчив ако таланта липсва от теб голям шампион няма да стане - примери бол. 2 - колкото и да си талантлив, колкото и да си психически устойчив ако тялото не е ОК от теб голям шампион няма да стане - примери, като в т.1 Скиваш ли колко интересно нещо са думите... и ми говориш, че си бил писател  , тц, тц, тц Четвърто - много от примерите ти в последния пост са валидни само за колективния спорт. Тук имаме пак леко отплесване или хитро замаскирано "баламосване" Пето - Лека ти(ви) вечер!
_________________ To reach a port we must sail, sometimes with the wind, and sometimes against it. But we must not drift or lie at anchor!
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 24.09.2013 02:21
Няма. Има само за Фуентес, Хименес, мононуклеоза и т.н. И не казвам, че Дявола е виновен за всичко. Такова нещо никога не съм твърдял специално за тенис форума, най-малкото защото не следя и не пиша редовно. Но е факт, че няколко човека не изпускате възможност да се захапете и да преливате от пусто в празно.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 24.09.2013 02:35
Виноват Но докторите се споменават с основание, защото такава си беше темата. Това, че на някой не му харесва неговият любимец да е най-подозрителен, и се опитва всеячески да разводни темата без дори да се хаби да чете не променя фактите (да прелея още малко  )
_________________ A man only sees what he wants to see...
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 24.09.2013 13:36
Фермани пишеш, но изместваш темата и се правиш на луд. Кой изобщо е отричал всичките тия анализи за стабилната психика и ролята й в спорта, както и за достойнствата на Надал в това отношение. Ставаше дума за нещо съвсем различно и много по-елементарно за схващане, сега ще ти го напиша по точки и искам конкретен отговор на всяка една без извъртания за костната структура на Надал и как виел като куче. точка 1: Къде беше стабилната психика на Надал в най-бруталния полуфинал на века - срещу Дел Пони в Ню Йорк? Къде беше, когато взимаше по 7 гейма на Феня и Жо и 1 !!! срещу Миша? Да, ако си вярваш и имаш топки можеш да спечелиш 1-2 мача с грозна игра, но това е всичко. Извод: Надал никога нямаше да има и половината си успехи, ако не бяха уникалните му физически данни. Психиката е добавка, която му помага в най-важните моменти и го прави голям шампион, но за да стигне изобщо да тях, първо трябва да може да тича и да блъска до откат. Неелитека? точка 2: Психиката е доста абстрактно и сложно понятие, затова има и наука психология и хората я изучават с години. Естествено, че всеки човек по рождение се справя по-различен със стреса и напрежението, едни са по-притеснителни, други по-малко, трети, като Надал и Стоичков, са пълни пердета, но психиката не се изчерпва само с характер. Естествено, че когато печелиш и си в добра физическа форма, ставаш много по-уверен, а в спорт като тениса, който понякога се решава от точка-две/сантиметри, това е от изключително значение. Или не помниш как точно двамата с Агаси твърдяхте, че на Надал му трепнала ръката срещу Джокович на Уимбълдън '11 заради плескавиците преди това? ДА, ХУБАВО, преодолял е проблемите сега, но тогава си бяха факт и му костваха титла в Лондон. А какво да кажем за Федерер, който в най-добрите си години беше килър срещу всички останали и се възползваше от най-малката вратичка, но срещу Надал пропускаше по 15-20 брейкбола на мач?
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 24.09.2013 21:20
 |  |  |  | Bacchus написа: Първо - не вярвам да ти е последен пост по темата Второ - спор може и да няма вече, щото отегчи всички с тоя Надал и т.н. Изгуби брънката в разговора и всички "заспаха".  Бтв, може и поука да си извадиш от това. Трето - за логиката ти... "Защото колкото и да си талантлив, колкото и да си издръжлив ако горе в главниямислите не са ти подредени от теб голям шампион няма да стане. Кое не е вярно?"... Ами вярно е, разбира се, но на този постулат, ако смениш местата на елементите тезата остава все така жива, погледни само... 1 - колкото и да си фит, колкото и да си психически устойчив ако таланта липсва от теб голям шампион няма да стане - примери бол. 2 - колкото и да си талантлив, колкото и да си психически устойчив ако тялото не е ОК от теб голям шампион няма да стане - примери, като в т.1 Скиваш ли колко интересно нещо са думите... и ми говориш, че си бил писател  , тц, тц, тц Четвърто - много от примерите ти в последния пост са валидни само за колективния спорт. Тук имаме пак леко отплесване или хитро замаскирано "баламосване" Пето - Лека ти(ви) вечер! |  |  |  |  |
Има примери за успешни тенисисти без кой знае колко талант и обратното, много талантливи тенисисти без титла от шлема или без да са ставали номер 1. Тук не спорим за Сьодерлинг и Бердих или за Риос и Йохансон, а за Надал и неговото място в историята. Надал, както и всички легенди са компилация от талант, физика и психика. Талантът може да се развие (или да речем да усъвършенстваш един подход, който да е печелиш и да носи дивиденти, пък този от другата страна по-големия талант да му мисли с кое оръжие да ти противодейства), физиката да се подобри, но психиката мой човек - НЕ. За това и мога да ти дам една камара примери за отлично подготвени технически и кондиционно спортисти, но винаги оставащи в подстъпите на най-големия връх. Спортисти, които тъпчат на едно място. И за които знаем, че колкото и да поведат в резултата, дори и с два пробива аванс понякога нещо ще стане и ще загубят.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 24.09.2013 21:40
 |  |  |  | Henman написа: Фермани пишеш, но изместваш темата и се правиш на луд. Кой изобщо е отричал всичките тия анализи за стабилната психика и ролята й в спорта, както и за достойнствата на Надал в това отношение. Ставаше дума за нещо съвсем различно и много по-елементарно за схващане, сега ще ти го напиша по точки и искам конкретен отговор на всяка една без извъртания за костната структура на Надал и как виел като куче.
точка 1: Къде беше стабилната психика на Надал в най-бруталния полуфинал на века - срещу Дел Пони в Ню Йорк? Къде беше, когато взимаше по 7 гейма на Феня и Жо и 1 !!! срещу Миша? Да, ако си вярваш и имаш топки можеш да спечелиш 1-2 мача с грозна игра, но това е всичко. Извод: Надал никога нямаше да има и половината си успехи, ако не бяха уникалните му физически данни. Психиката е добавка, която му помага в най-важните моменти и го прави голям шампион, но за да стигне изобщо да тях, първо трябва да може да тича и да блъска до откат. Неелитека?
точка 2: Психиката е доста абстрактно и сложно понятие, затова има и наука психология и хората я изучават с години. Естествено, че всеки човек по рождение се справя по-различен със стреса и напрежението, едни са по-притеснителни, други по-малко, трети, като Надал и Стоичков, са пълни пердета, но психиката не се изчерпва само с характер. Естествено, че когато печелиш и си в добра физическа форма, ставаш много по-уверен, а в спорт като тениса, който понякога се решава от точка-две/сантиметри, това е от изключително значение. Или не помниш как точно двамата с Агаси твърдяхте, че на Надал му трепнала ръката срещу Джокович на Уимбълдън '11 заради плескавиците преди това? ДА, ХУБАВО, преодолял е проблемите сега, но тогава си бяха факт и му костваха титла в Лондон. А какво да кажем за Федерер, който в най-добрите си години беше килър срещу всички останали и се възползваше от най-малката вратичка, но срещу Надал пропускаше по 15-20 брейкбола на мач? |  |  |  |  |
Защо аз трябва да ти отговарям след като ти не си отговорил и не само ти нещо конкретно на моето. Давам ти и примери и отлично обосновани, но не, трябва аз да ти отговарям конкретно. Ам че то бива, бива, но..... Обаче ще ти отговоря, нямаш проблеми 1) стабилната психика не помага при разкъсан коремен мускул и когато преди това са те разигравали като идиот 4 дена иди ми дойди ми заради шибаното време. И забравяш също така, че Дел Потро беше във формата на живота си / турнира на живота си. Уон слем глори. Ха, чакай малко де, чакай малко... защо смесваш понятията. Надал винаги е имал силна психика. Ако нямаше щеше да е като Мустер примерно. Още 2006 г. тази легенда нямаше да я има ако беше загубил няколко ключови мача с Федерер. Дори и в тези моменти до 2009 г. той си беше номер 2 твърдо. И в тия години спасяваше мачболи на Федерер в най-силните му години. Обърна Любо на супер бърз хард в зала, би Агаси, би Ноле 2007 г. в Синси. То по твоята логика Надал само трябва да побеждава. Няма такъв спортист естествено. Надал падаше защото не играеше правилно. Играеше на хард като на клей, а и в много от тези мачове (онзи погром от Южни в Ченай какво ми го даваш като предния ден игра 4 часа с Моя, един епохален мач) Надал е бил изтощен и не е имал сили след това да търчи като изоглавен и да връща. Когато Рафа промени постановката си на игра, тези загуби секнаха. Но само един силен психологически спортист може да направи една такава трансформация успешна. Само една тенис легенда. Роден победител и шампион. Да осъзнаеш грешката си, да работиш над нея и да я превърнеш в твое предимство.и ако ти даваш тези примери имайки за цел да кажеш - ами ето не е бил назобан и е падал, като е назобан и търчи не пада - значи силна психика ама чак тогава. Така може да дадеш за пример големите мачове които Надал е измъквал през годините след слаба игра (защото когато играе силно, се получава нещо като ИУ 2007 г. или Пекин 2008 г.) или след драми. Не говорим за сегашния Надал, за стария говорим. Всички специалисти са обединени от идеята, че това което отличава Рафа от останалите е неговата ментална сила. А Роби Кьоник обича да казва - най-добрия състезател/противник, когото играта е виждала. 2) Да, сложно понятие е, съгласен съм. А и е доста абстрактно понятие. Все пак аз съм дал доста добри примери за психологията на индивидуално и клубно ниво За Надал - Ноле - ами това е най-добрия пример за силна психика. Защото нивото на двамата в периода 2011 - 2013 г. е горе-долу, грубо казано едно. 100% съм сигурен, че ако Надал не бе загубил онзи финал в Маями 2011 г. тази серия на Ноле нямаше да я има. Но няма как да се докаже тезата. Никога не може да се докаже. Двамата са равностойни като физика/спортно-технически са доста изравнени също, макар че Надал заради форхенда си поне за мен е по-добрия с много малко, но по-добър. Но ок, виждаш драми, 4 часови маратони, големи мачове, изравнени сили. И разликата е....? психиката. На Надал му трепваше ръчичката 2011 г. но след 2012 г. стана обратното. Ноле прави необичайни глупости, които преди правеше Надал. Е, всъщност Ноле прави повече такива глупости. Истината е, че 2011 г. Надал играеше много силно, но няколко ключови точки решаваха нещата.. Докато сега Ноле изключвайки Париж и Монреал някак си доста бързо сваля гарда. Както и да е. Ами какво да кажем, ти направо си ми подал топката да ти бия дузпата психика!Фед не си вярва срещу Рафа. Водил е с 4-0, с 5-1 и е губил сет. 2 мачбола, какво ли не моменти. Ако този лифт на форхенда е толкова гаден, по дяволите защо ще стига до тези пробиви и този убедителен аванс. Ама хоп в края на сета нещо става и топката лети у мрежата. Това за мен е чоукване. Нещо горе дава на късо. Не мога да ти отговоря конкретно, надали и психолог може.
Последна промяна Diavolo на 24.09.2013 21:46, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 24.09.2013 23:53
1. Няма значение защо точно е падал - дали заради неправилна постановка на игра, контузия или умора, фактът е, че до 2008 нямаше дори 1/4 финал на хард корт ГШ въпреки силната психика, която притежаваше и тогава!!! Естествено, че Надал има изключителна ментална силна и аз съм съгласен с теб, Роби Кьоник и останалите специалисти, но ако технически и физически не стои добре, тя няма как да му печели турнири. Кое е толкова трудно за схващане?
2. Ами ето, че ти сам достигаш до това заключение, което аз направих. Сам обясняваш как Надал е най-голямото перде в тениса /с което аз се съгласих/ и после казваш: "ако не беше загубил онзи финал в Маями нямаше да я има тази серия на Джокович и нямаше да му трепва ръката при 5-тата плескавица на Уимбълдън". Значи изводът е, че психическата нагласа не е константа /само характерът е!/ и търпи развитие в зависимост от моментни резултати И/ИЛИ физическа форма. Т.е., ако Надал не беше падал 4 пъти, щеше да играе по-уверено на Уимби и да спечели повече важни точки и т.н. А за Федерер никаква дузпа не ти давам да биеш - просто ти давам още един пример за играч с обективно шампионска психика, който я демонстрираше срещу всички други, но срещу Надал от един момент никога не я показваше, заради тежките загуби в миналото.
 |
|
Bacchus
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 25.09.2013 00:22
 |  |  |  | Diavolo написа:  |  |  |  | Bacchus написа: Първо - не вярвам да ти е последен пост по темата Второ - спор може и да няма вече, щото отегчи всички с тоя Надал и т.н. Изгуби брънката в разговора и всички "заспаха".  Бтв, може и поука да си извадиш от това. Трето - за логиката ти... "Защото колкото и да си талантлив, колкото и да си издръжлив ако горе в главниямислите не са ти подредени от теб голям шампион няма да стане. Кое не е вярно?"... Ами вярно е, разбира се, но на този постулат, ако смениш местата на елементите тезата остава все така жива, погледни само... 1 - колкото и да си фит, колкото и да си психически устойчив ако таланта липсва от теб голям шампион няма да стане - примери бол. 2 - колкото и да си талантлив, колкото и да си психически устойчив ако тялото не е ОК от теб голям шампион няма да стане - примери, като в т.1 Скиваш ли колко интересно нещо са думите... и ми говориш, че си бил писател  , тц, тц, тц Четвърто - много от примерите ти в последния пост са валидни само за колективния спорт. Тук имаме пак леко отплесване или хитро замаскирано "баламосване" Пето - Лека ти(ви) вечер! |  |  |  |  |
Дяволе, пак казвам, нищо лично, но дай сега да направим, заедно с тебе, разбор на поста ти...Има примери за успешни тенисисти без кой знае колко талант и обратното, много талантливи тенисисти без титла от шлема или без да са ставали номер 1. - ОК, ясно, да има. А има ли такива на които им липсва физика (или психика) но са успяли (или неуспяли) в тениса? Разбирам, че си гуру в статистиката, ето защо... давай. Тук не спорим за Сьодерлинг и Бердих или за Риос и Йохансон, а за Надал и неговото място в историята. - Ааааа, не... тук-мук, не на мене тия... Аз за Надал и мястото му, не споря. Недей по допирателната пак, моля те. (даже май го споменах вече - този спор си е някъде в теб (сам се справяй с това)... и, не намесвай другите в него, плс)Надал, както и всички легенди са компилация от талант, физика и психика. - съгласен! (Въпреки, че пак Надал се споменава... но, ОК, тук не дразни толкова)Талантът може да се развие (или да речем да усъвършенстваш един подход, който да е печелиш и да носи дивиденти, пък този от другата страна по-големия талант да му мисли с кое оръжие да ти противодейства), физиката да се подобри, но психиката мой човек - НЕ. Смесваш нещата, според мен. 1) Талантът (т.е. Дарбата, дадена свише) си е даденост – или се раждаш с него(нея) иле не... и няма как да се развие (в противен случай се намесваш в делата божии; бтв, тук за генетика не говорим, нали?).... Подход (това, за което пишеш, е вече друга бира – т.е Техника, и е нещо съвсем различно). 2) За физиката съм съгласен с теб, но за 3) ([i]"психиката мой човек - НЕ".) – Е, тук вече нагази в лук, щото ако беше така, ебем ти и психолози, психотерапевти, и други такива... и още нещо, не съм ти "твой" човек (може би визираше pink )[/i]За това и мога да ти дам една камара примери за отлично подготвени технически и кондиционно спортисти, но винаги оставащи в подстъпите на най-големия връх. Спортисти, които тъпчат на едно място. И за които знаем, че колкото и да поведат в резултата, дори и с два пробива аванс понякога нещо ще стане и ще загубят. - това вече е талаш, бегъл опит за затвърждаване на написаното от теб по-горе... ето защо ще го пропусна. |  |  |  |  |
П.с. Съвет: виж сега – да си фен е едно, но да спориш смислено - друго. Концентрирай се, моляте те, във второто! 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 25.09.2013 01:19
Дет се вика, Дяволе, много хора преди мен са казали всичко, което аз съм искал да кажа. Който разбрал - разбрал. Ще добавя само едно - в променливата "психика" има едно нещо, което задължително трябва да се отчита - противникът. Това също оказва влияние върху психическата устойчивост. И е отговор как чудесни атлети а.к.а Асафа Пауъл дават "накъсо" - характерът им като константа се оказва твърде ниска величина, за да се компенсира от увереността като променлива. Това е - иначе чудесни примери си дал, на Надал психическата му сила никой не я отрича, но да, категорично отричам, че тя е най-важната - най-важно е физическото състояние и не се отнася само до него. Като не можеш да тичаш, да стигаш навреме топката, да биеш сервис както трябва, никакво напъване топка за топка и точка за точка няма да ти помогне, за да спечелиш 13 Шлема. А физическото състояние може да се манипулира и подпомага - с допинг. И да, Надал е много подозрителен по този параграф заради всичко изброено в темата, по-подозрителен от всеки друг в прословутия топ 4. А обяснението ти за 10-те мили в час по-силен сервис на У СО 2010 лично за мен е леко наивно - щото Надал САМО на тоя турнир в цялата си кариера демонстрира такова нещо, дори тая година не беше на същото ниво от начален удар като сила. В блога, дето Нажата е дал, добре се поставя въпросът за Бари Бондс и силата на хвърляне - интересна тема за размисъл.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 25.09.2013 17:06
А ти какво казваш ве дървен философове? ае ако обичаш да не ми казваш точно на мене какво да правя. дойде тука от два дена и ми вика на мене над какво да съм се концентрирал. Алоу, не съм видял нещо стойностно от теб по темата или каквото и да било, за да даваш акъл на мен или на който и да е друг, ясно? пишеш некви идиотски изречения без да казваш АБСОЛЮТНО НИЩО нямаш примери, нямаш логично обяснение, една кръгла НУЛА, ето това са твоите брътвежи 100 пъти ви обясних и примери съм дал, от ваша страна - НИЩО а от твоя по-добре да не споменавам само тролиш, това правиш
Последна промяна Diavolo на 25.09.2013 17:17, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 25.09.2013 17:14
 |  |  |  | Henman написа: 1. Няма значение защо точно е падал - дали заради неправилна постановка на игра, контузия или умора, фактът е, че до 2008 нямаше дори 1/4 финал на хард корт ГШ въпреки силната психика, която притежаваше и тогава!!! Естествено, че Надал има изключителна ментална силна и аз съм съгласен с теб, Роби Кьоник и останалите специалисти, но ако технически и физически не стои добре, тя няма как да му печели турнири. Кое е толкова трудно за схващане?
2. Ами ето, че ти сам достигаш до това заключение, което аз направих. Сам обясняваш как Надал е най-голямото перде в тениса /с което аз се съгласих/ и после казваш: "ако не беше загубил онзи финал в Маями нямаше да я има тази серия на Джокович и нямаше да му трепва ръката при 5-тата плескавица на Уимбълдън". Значи изводът е, че психическата нагласа не е константа /само характерът е!/ и търпи развитие в зависимост от моментни резултати И/ИЛИ физическа форма. Т.е., ако Надал не беше падал 4 пъти, щеше да играе по-уверено на Уимби и да спечели повече важни точки и т.н. А за Федерер никаква дузпа не ти давам да биеш - просто ти давам още един пример за играч с обективно шампионска психика, който я демонстрираше срещу всички други, но срещу Надал от един момент никога не я показваше, заради тежките загуби в миналото. |  |  |  |  |
Не това е спора и това няма нищо общо с това което аз съм писал. Не знам нарочно ли се правиш, че не разбораш или да психика без правилните удари и кондиция победи и титли сама не носи. тя ти помага в моментите в които нещата с твоя противник са на кантар и тогава си личи кой е по-ментално силниядо никакво заключение не си стигнал до което аз съм стигнал всичко което съм изписал и дал като пример е така, ти вадиш някакви думи от контекста и си правиш някакви умозаключения, че после и ме цитираш все едно виждаш ли как съм дошъл на твоето. по-точно ти си дошъл на моето Ами разбира се. Съгласяваш се с мен относно тежката роля на психиката. Да, тя е променлива, но спортната форма и кондицията са още по-променливи. при Фед, Ноле и Рафа във форма биг пойнтс решават мачовете, а там печели този, който има по-здрави нерви и топки в това отношение Надал>Ноле>>Фед
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 25.09.2013 17:22
 |  |  |  | alessandron написа: Дет се вика, Дяволе, много хора преди мен са казали всичко, което аз съм искал да кажа. Който разбрал - разбрал. Ще добавя само едно - в променливата "психика" има едно нещо, което задължително трябва да се отчита - противникът. Това също оказва влияние върху психическата устойчивост. И е отговор как чудесни атлети а.к.а Асафа Пауъл дават "накъсо" - характерът им като константа се оказва твърде ниска величина, за да се компенсира от увереността като променлива. Това е - иначе чудесни примери си дал, на Надал психическата му сила никой не я отрича, но да, категорично отричам, че тя е най-важната - най-важно е физическото състояние и не се отнася само до него. Като не можеш да тичаш, да стигаш навреме топката, да биеш сервис както трябва, никакво напъване топка за топка и точка за точка няма да ти помогне, за да спечелиш 13 Шлема. А физическото състояние може да се манипулира и подпомага - с допинг. И да, Надал е много подозрителен по този параграф заради всичко изброено в темата, по-подозрителен от всеки друг в прословутия топ 4. А обяснението ти за 10-те мили в час по-силен сервис на У СО 2010 лично за мен е леко наивно - щото Надал САМО на тоя турнир в цялата си кариера демонстрира такова нещо, дори тая година не беше на същото ниво от начален удар като сила. В блога, дето Нажата е дал, добре се поставя въпросът за Бари Бондс и силата на хвърляне - интересна тема за размисъл. |  |  |  |  |
да, много адвокати се навъдихте, но аз съм си достатъчен и сам и винаги съм си бил. Нищичко не казвате по моите подточки, факти и примери, защото нямате какво да кажете, защото сте туше. Но аз не се крия и отговарям на всичко, а не избирателно... Като категорично отричаш моята теза за какво изобщо е спора? аз категорично отхвърлям твоята теза, а кой е прав и крив казах ти пусни тема/анкета и да ви видим кой мисли като мен и кой като вас. никога не съм си помислял, че мога да споря с ерудиран човек като теб за нещо толкова очевидно и всепризнато от всички специалисти и спортни корифеи по света.
Последна промяна Diavolo на 25.09.2013 17:23, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 25.09.2013 18:21
Всичко и по всички неща сме казали, но на теб нещо ти е приятно да се изкарваш "жертвата" - сам-самичък, но той печели, той громи, той смразява "троловете".
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 25.09.2013 19:32
Какви примери и подточки даваш ве, Дяволе, като ти само си пееш разни общи приказки за психиката в спорта (които по принцип са си верни, но не са по темата) и правиш някакви избирателни ретроспекции на минали сезони и мачове?! Ето, Сандро хубаво ти е синтезирал нашата теза в 10 реда и ти нямаш никакъв отговор освен: "не, нищо не разберете, смешни сте", че чак и тръгна да гониш малкото хора, които имат желание да пишат в тоя загубен форум?!
А за сервиса на Надал на оня ЮС Опън да направя добавка към мнението на Сандро, че само който не е играл тенис, може да си мисли, че при началния удар активна роля има само ръката. Напротив, за да се сервира с повече от 160 км/ч, е необходимо да се натовари цялата мускулатура на тялото (вижте например Родик и Мирни как работят с краката и сгъват коленете), така че колкото повече мускулна сила и експлозивност имаш, толкова по-лесно можеш да стигнеш скорости от по 200 и нагоре км/ч. Всеки сам може да си направи изводите.
Последна промяна Henman на 25.09.2013 19:33, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца | 25.09.2013 19:39
И кои са тия спортни корифеи, които признават какво по-точно? Че Надал е чист като момина сълза? Не ме карай да ти давам линкове към мнения на хора като Ники Пилич, Яник Ноа, Джеймс Блейк и много други повече и по-малко известни хора по цял свят, които също като нас, се съмняват.
|