НИКОЙ, АМА НИКОЙ ВЕЧЕ ДА НЕ СЕ СЪМНЯВА В ГРИГОР
| Автор |
Съобщение |
|
jjf
|

Re: НИКОЙ, АМА НИКОЙ ВЕЧЕ ДА НЕ СЕ СЪМНЯВА В ГРИГОР | 20.04.2013 00:46
Аз съм умерен оптимист. "Умерен", защото все още физиката му е част от неговата слаба страна. Макар, че не гледах мача се видя накрая, че тези крампи са признак на все още слаба физика. Положителното е, че това се тренира и предполагам при правилен подход ще успее да се конкурира по издържливост на останалите. Психиката му също е слаба страна от играта му, няма смисъл да коментирам защо. Може би донякъде това се дължи на физическите му проблеми, когато не е на 100% свеж.Може би му трябват няколко турнира като този, за да натрупа самочувствие. Знам ли, времето ще покаже....... Тактически има още много да учи. Сам призна, че третия сет е влязъл в капана на Рафа и е правил дълги разигравания. А се видя, че Надал изпитва сериозен дискомфорт, когато го привикат на мрежата с къса топка и макар, че я достига, играе доста несигурно. Може би Григор трябваше да опита нещо в тази посока, но пък е лесно да му давам съвети от компютъра :) "Оптимист" съм защото тези няколко мача показаха, че Гришо има страхотен потенциал, че притежава удари, техника и придвижване, които не отстъпват на тенисистите от ТОП 20. Определено е най-идейният и вариативен играч от младото поколение. Със сигурност има какво да се желае, но върви в правилната посока. Може да прозвучи малко пресилено, но го казвам, без пристрастие, че съм българин: за мен Григор е нещо като Спасител за тениса. Бях се отчаял, че след като Федерер окончателно залезе (а това не е много далече във времето), нивото на тениса ще падне. Само вижте по-детайлно игровата тактика на ТОП играчите (с изключение на Федерер), както и на младите надежди и ще си дадете сметка че тенисът се превръща в едно блъскане (и пъшкане) от основната линия. Няма ги неочакваните къси топки, волетата или слайсовете, които да разнообразят разиграванията. Наистина Григор има стила на Федерер, а дори и най-големите антифенове на Роджър ще признаят, че когато му върви играта е невероятна наслада да се гледа тенис и всъщност показва пълния облик на този спорт. А според мен Григор показа доста моменти от "магията на Федерер". При всички положения за момента съмнения има, защото Григор не е демонстрирал постоянство, а и към ТОП 10 може да се стигне бързо. Не може обаче да се омаловажа и постигнатото, особено от хора, които седят пред ТВ-то или пък играят на аматьорско ниво. Този спорт е много по-труден, отколкото изглежда. А и да не забравяме, че Федерер проби сериозно на 23г., макар че тенисът бе по-бърз и не толкова изтощителен, както сега, а сериозна прилика между неговата игра и тази на Григор има. Дори и това представяне на Григор е похвално и трябва да му се отдаде заслужено уважение.
Желая от все сърце на нашето момче да върви само нагоре и да ни радва с играта си !!!!
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: НИКОЙ, АМА НИКОЙ ВЕЧЕ ДА НЕ СЕ СЪМНЯВА В ГРИГОР | 20.04.2013 11:12
Шифтъре, аре стига с тия "унижения" и сравнения. Федерер, дето има 17 титли от ГШ, провери и той кога взема първата си титла от АТП изобщо. Нещо верно много хора се изказват за тенис, без да са вникнали в тоя спорт. Сегашният топ 4 е едно от най-уникалните явления изобщо в тениса - правилно си погледнал кой какво има, виж сега по ГШ и Мастърсите колко често се случва някой, който и да е, извън топ 4 да стига дори до полуфинална фаза. А тенисисти като Дел Потро, Цонга, Бердих всъщност са зверове, но излязат ли срещу по-високото ниво и се вижда какво пък представляват тия другите, четиримата. Толкова високо вдигната летва, колкото е сега в тениса, не е имало - като нуждата да покажеш постоянство. Да вземеш сет на Рафаел Надал в Монте Карло и до самия край да не е ясно кой всъщност ще спечели е нещо, което заслужава похвали. Григор сме го критикували, когато си го е заслужавал, но когато трябва да се похвали, трябва. Който не вярва в успеха му си е за негова сметка - аз се радвам, че България го има и му пожелавам да е жив и здрав и да върви все така уверено по пътя, по който е тръгнал.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: НИКОЙ, АМА НИКОЙ ВЕЧЕ ДА НЕ СЕ СЪМНЯВА В ГРИГОР | 20.04.2013 11:14
 |  |  |  | jjf написа: Аз съм умерен оптимист. "Умерен", защото все още физиката му е част от неговата слаба страна. Макар, че не гледах мача се видя накрая, че тези крампи са признак на все още слаба физика. Положителното е, че това се тренира и предполагам при правилен подход ще успее да се конкурира по издържливост на останалите. Психиката му също е слаба страна от играта му, няма смисъл да коментирам защо. Може би донякъде това се дължи на физическите му проблеми, когато не е на 100% свеж.Може би му трябват няколко турнира като този, за да натрупа самочувствие. Знам ли, времето ще покаже....... Тактически има още много да учи. Сам призна, че третия сет е влязъл в капана на Рафа и е правил дълги разигравания. А се видя, че Надал изпитва сериозен дискомфорт, когато го привикат на мрежата с къса топка и макар, че я достига, играе доста несигурно. Може би Григор трябваше да опита нещо в тази посока, но пък е лесно да му давам съвети от компютъра :) "Оптимист" съм защото тези няколко мача показаха, че Гришо има страхотен потенциал, че притежава удари, техника и придвижване, които не отстъпват на тенисистите от ТОП 20. Определено е най-идейният и вариативен играч от младото поколение. Със сигурност има какво да се желае, но върви в правилната посока. Може да прозвучи малко пресилено, но го казвам, без пристрастие, че съм българин: за мен Григор е нещо като Спасител за тениса. Бях се отчаял, че след като Федерер окончателно залезе (а това не е много далече във времето), нивото на тениса ще падне. Само вижте по-детайлно игровата тактика на ТОП играчите (с изключение на Федерер), както и на младите надежди и ще си дадете сметка че тенисът се превръща в едно блъскане (и пъшкане) от основната линия. Няма ги неочакваните къси топки, волетата или слайсовете, които да разнообразят разиграванията. Наистина Григор има стила на Федерер, а дори и най-големите антифенове на Роджър ще признаят, че когато му върви играта е невероятна наслада да се гледа тенис и всъщност показва пълния облик на този спорт. А според мен Григор показа доста моменти от "магията на Федерер". При всички положения за момента съмнения има, защото Григор не е демонстрирал постоянство, а и към ТОП 10 може да се стигне бързо. Не може обаче да се омаловажа и постигнатото, особено от хора, които седят пред ТВ-то или пък играят на аматьорско ниво. Този спорт е много по-труден, отколкото изглежда. А и да не забравяме, че Федерер проби сериозно на 23г., макар че тенисът бе по-бърз и не толкова изтощителен, както сега, а сериозна прилика между неговата игра и тази на Григор има. Дори и това представяне на Григор е похвално и трябва да му се отдаде заслужено уважение.
Желая от все сърце на нашето момче да върви само нагоре и да ни радва с играта си !!!! |  |  |  |  |
Няма какво повече да се добави, покрива се изцяло с моето мнение. Единствената разлика е, че аз съм определено оптимист за Григор
|
|   |
|
 |
|
Марадона
|

Re: НИКОЙ, АМА НИКОЙ ВЕЧЕ ДА НЕ СЕ СЪМНЯВА В ГРИГОР | 21.04.2013 10:00
Това, което трябва да се отчете според мен е, че за първи път имаме тенисист, който се надиграва с най-добрите и на моменти ги мачка. В историята на този спорт, който е един от най-популярните и красивите никога не сме имали възможността да подкрепяме българин на толкова високо ниво. Т.е от тази гледна точка би трябвало всички като българи да сме яко за Григор всеки мач и турнир и да се надяваме да пълним заведенията очаквайки поредния полуфинал или финал на мач от Голям Шлем.....но това засега е в сферата на мечтите. Според мен всички фенове на Федерер, Надал, Джокович и т.н трябва веднага да станат фенове на Григор:)
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: НИКОЙ, АМА НИКОЙ ВЕЧЕ ДА НЕ СЕ СЪМНЯВА В ГРИГОР | 22.04.2013 12:26
 |  |  |  | alessandron написа: Шифтъре, аре стига с тия "унижения" и сравнения. Федерер, дето има 17 титли от ГШ, провери и той кога взема първата си титла от АТП изобщо. Нещо верно много хора се изказват за тенис, без да са вникнали в тоя спорт. Сегашният топ 4 е едно от най-уникалните явления изобщо в тениса - правилно си погледнал кой какво има, виж сега по ГШ и Мастърсите колко често се случва някой, който и да е, извън топ 4 да стига дори до полуфинална фаза. А тенисисти като Дел Потро, Цонга, Бердих всъщност са зверове, но излязат ли срещу по-високото ниво и се вижда какво пък представляват тия другите, четиримата. Толкова високо вдигната летва, колкото е сега в тениса, не е имало - като нуждата да покажеш постоянство. Да вземеш сет на Рафаел Надал в Монте Карло и до самия край да не е ясно кой всъщност ще спечели е нещо, което заслужава похвали. Григор сме го критикували, когато си го е заслужавал, но когато трябва да се похвали, трябва. Който не вярва в успеха му си е за негова сметка - аз се радвам, че България го има и му пожелавам да е жив и здрав и да върви все така уверено по пътя, по който е тръгнал. |  |  |  |  |
Федката спечели първата си титла през 2001 още като тинейджър на 19. Същата година победи Сампрас на Уимбълдън, стигна четвъртфинал и вече беше около топ 10. Година по-късно завърши в челната осмица и игра полуфинал на Мастърс Къп, а точно на възрастта на Григор (22 без месец-два) спечели Уимбълдън за първи път. Джокович и Дел Потро също спечелиха ГШ-та на 21, Мъри игра финал на ЮС-а пак на 21. Всичко това не е решаващо, разбира се, но аз се притеснявам Григор да не стане като Гаске - помним, че франсето би Федерер точно в Монте Карло във втората най-успешна година на Маестрото изобщо и всички почнаха да го определят за бейби Фед, за сигурен бъдещ номер 1, хвалеха му перфектната техника и най-вече бекхенда с 1 ръка (същото, което се говори и за Димитров сега), а в крайна сметка какво стана? Със сигурност не това, което се очакваше. Така че Григор да работи здраво във фитнеса, данните определено ги има, но един сет срещу Надал, дори в Монте Карло, е твърде малко, за да правим сигурни заключения за бъдещето.
|