Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 19:22

Отговори на тема  [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Шанхай 2013: Надал - Дел Потро 
Автор Съобщение
(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:32

alessandron написа:
Diavolo написа:

Много бързаш Санде, а точно ти когато даваш прогнози срещу Надал трябва да си крайно внимателен, тъй като досега не си познал нищичко от неговата кариера. По-точно казано, радвам се, че мислиш така, защото това е сериозен довод да стане точно обратното... :laugh: :wave:

Е аз не съм като теб, дето си знаел, че Федерер ще мине Пийт, ама така си говорел просто, ние чудно как друго сме разбирали. Колкото до това какво съм познал или не съм познал - да, не познах, че ще го помпат до откат с венозните системи, макар да беше близо до акъла. :-)

А за истинската същност на Федерер защо забравяш?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:34

alessandron написа:
pink написа:
3. Надал има поне още 4 години тенис на високо ниво: 16 шлема -> трябва да спечели само 4! :kn:

На Федерер шлемовете са 17 - нямам нищо против Надал да спечели 16. :laugh:

4 от 16 е идеята, макар, че аз викам да са само още 5 :whistle: :-D

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:34

Да, тичаше повече и пробяха повече метраж от Дел Потро, но това е защото пампаса целеше линните непрекъснато, а и вкарваше ебати ретурите.
По принцип Надал не е биг хитър, вие това не го ли разбрахте? Ако искате да броите уинъри си пуснете мач между Вердаско и Дел Потро. Ударите на Надал са спинирани и атакуващи, просто играта му е базирана на методично налагане на темпо и волята си. Уинър след поредица от силни удари, които подготвят самия уинър, както и предизвикване на множество предизвикани грешки у противника. Това също е агресивна игра. Дел Потро има различен атитюд. :-)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:38

На кой Дел Потро? Да не би на 18 годишния ?
Да не гледам тенис от вчера ..., извинявай но това е чиста 100 процентова игра - два часа да ми мериш линиите с по 160 км в час ... е такива уроди на бруталната игра - се появиха след пика на Федерер иначе казано след 2009 г.
От тогава няколко такива стигаха това ниво но за кратко. Фед или който и да било друг ще трябваше да играе същото ниво, което аз него не съм го виждал. Нито Надал съм виждал да играе близко до такова ниво.
Виждал съм само Джокович - 2011 и Дел Потро - края на 2009 и края на 2013. (Може би и още няколко откъслечни мача с участие на разни биг хитъри като Бердих, Содерлинг)

И въпреки това Надал можеше да спечели този мач. Трябваше да утрепа ритъма. Треаше му яко слайс и щеще да му накъса играта. Тоя дългуч щеше да се затруднява повече при техничните и по-ниски удари. Надал игра на много добро ниво смея да твърдя и загуби.
Трябваше да се помъчи да му дигне два три лоба, когато беше в защита. Но тоя има по-добра игра от Ноле на мрежата и с тея дълги ръце да се чудиш пасинг ли да търсиш или лоб.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:44

Айде, Пинк, понеже ми говориш за "невероятното ниво" на Дел Потро, дето ако играел както днес, нямало кой да го бие, КОНКРЕТНО ти давам три примера за такава игра на Пони срещу Федерер:

1. Ролан Гарос 2009 година (надявам се да не кажеш, че е на 18 години :laugh: ), 3:2 сета за Роджър

2. У СО 2009 година, 3:2 за Пони (не прилича на 2:6, 2:6, 2:6 от същата година на полуфинала срещу един общ наш познат, нали ;-)

3. Олимпийски игри Лондон 2012 - 2:1 сета за Федерер в най-дългият мач в историята 2 от 3 сета.

С други думи - по-атакуващ играч от Роджър Федерер в ИСТОРИЯТА НА ТЕНИСА едва ли се е раждал и евентуално само Пийт Сампрас може да се сравнява по показател "мисъл за атака и агресивна игра" с Федерер. Надал като е притиснат до стената, винаги "опира гръб в нея, докато тича" - тва е положението.

Между другото това с гевреците пак е от 2009-та - на Аустрелиън Оупън. Само го казвам, не го давам за пример за мач. И още нещо - Надал не игра лошо, да. Само дето Дел Потро му печелеше повече точки на ретур на първи сервис, отколкото на втори. В тоя ред на мисли няма да се връщам там на Нажата едно линкче, в което се задаваха въпроси как през 2010 година Надал само за У СО избаца сервис, дето не видяхме никога повече от него и дето само на сегашния У СО се доближи за него, че пак ще стане дълга и широка. ;-)

Последна промяна alessandron на 12.10.2013 17:47, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:45

Diavolo написа:
Henman написа:
Хайде сега обяснявайте ми колко атакуващ бил Надал - атакуващ е срещу Берлок и Нишикори или при решен мач, иначе, когато ножът опре до кокала, се връща на познатата дистанция 4 метра зад основната линия и започва да търчи като гламав.. Днес за целия двубой имаше сигурно 5 уинъра извън пасингите и сервисите.

Говориш пълни глупости :finger:
Ти колко пъти ще си мениш мнението? на US Open, писа, че Надал има най-могъщия форхенд и бил нечовек, сега бил върнат в училище. Интересна трансформация в коментарите ти за има няма един месец. :rofl:
Мога ли да попитам аз КЪДЕ беше Дел Потро на US Open? Мъчеше се като обран евреин срещу Хюит. Вие не разбрахте ли, че няма тенисист в света който непрекъснато да побеждава? Включително и Федерер през 2006 г.

Цитат:
Днес за целия двубой имаше сигурно 5 уинъра извън пасингите и сервисите

Много обичам да ми говорят наизуст.
Надал няма нито една точка/уинър от сервис и има само 4 пасинг уинъра. Всичко останало са уинъри след разиграване - общо 15 на брой.
И Надал изобщо не беше в защита, играеше си близко до основната линия. Просто не се получи този мач и заради много силната игра на Дел Потро и заради не особено добрата такава на него самия, особено във важните точки. Специално тук в Шанхай, настилката му пасва и очаквах повече от него, но загуби, голямата работа. Има си 5 мастърс титли за годината. Дел Потро за цялата си кариера няма нито една такава, току-що записа първата си победа над Надал след 2009 г. обаче видиш ли бил пратил Надал на училише.
Големи капацитети сте :uuu:
Ще видим догодина на Australian Open, кой как ще се представи :wave:

На ЮС Опън беше в някакъв ПлейСтейшън режим, който сега в Пекин и Шанхай отиде някъде на боклука (странна работа?!), но дори и в Ню Йорк, когато Ноле го натисна във втория и третия сет, пак се върна 3 метра назад и хвърчеше като луд да връща тупалките на сърбина. И чакай, чакай, никой не говори за това какво било в миналото и какъв бил Дел Потро - на мен ми е ясно, че пампаса непрекъснато има проблеми с кондицията и това ниво на игра не може да го поддържа в серия от турнири, НО в момента коментираме днешния мач, в който Надал беше изметен от корта и загуби по начин, който изобщо не приляга на световен номер 1. Така беше и в Пекин преди седмица, където "Лъвското сърце" беше 0/0 при възможностите за пробив.

Иначе за втората част от глупостите ти, освен да гледаме заедно мача и да броим колко пъти Надал търчеше от единия край до другия и се разтягаше като ластик, за да връща тупалките на Дел По, друг начин не виждам, за да стигнем до консенсус.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:46

Тебе какво те топли че Надал ще е взимал допинг - така или иначе няма да го накажат и целия свят ще помни тоя статс от който просто няма как да избягате.
Бтв - Федерер е почти перфектен(Ако изключим статса с Надал и това, че носа му е малко голям, но за второто той не е виновен). Аристократ - поне такова поведение има, стил, пари, контакти, семейство всичко му е на върха.

...

Обаче за такива като тези вервай ми тоя h2h ще го сънува докато е жив - а гледам и верните му фенове. Well, признавам - Дел По си пооправи неговия статс. Намали го малко и голямо веселие настана :)

Бтв: Чух че за Австралия му били приготвили още по хубав медец :) Доообре че има такива като Робредо, та да не го виждаме този мед в действие върху по изнежената част от спорта.

:rofl:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:51

Мен ли - нема кво да ме топли, то не аз играя, Федерер да си го мисли и да се тюхка, че не се е запознал навреме с д-р Хименес/Фуентес :unsure: .

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:52

pink написа:
Да не гледам тенис от вчера ..., извинявай но това е чиста 100 процентова игра - два часа да ми мериш линиите с по 160 км в час ... е такива уроди на бруталната игра - се появиха след пика на Федерер иначе казано след 2009 г.
От тогава няколко такива стигаха това ниво но за кратко. Фед или който и да било друг ще трябваше да играе същото ниво, което аз него не съм го виждал. Нито Надал съм виждал да играе близко до такова ниво.
Виждал съм само Джокович - 2011 и Дел Потро - края на 2009 и края на 2013. (Може би и още няколко откъслечни мача с участие на разни биг хитъри като Бердих, Содерлинг)

И въпреки това Надал можеше да спечели този мач. Трябваше да утрепа ритъма. Треаше му яко слайс и щеще да му накъса играта. Тоя дългуч щеше да се затруднява повече при техничните и по-ниски удари. Надал игра на много добро ниво смея да твърдя и загуби.
Трябваше да се помъчи да му дигне два три лоба, когато беше в защита. Но тоя има по-добра игра от Ноле на мрежата и с тея дълги ръце да се чудиш пасинг ли да търсиш или лоб.

Във втората част на поста си сам си опровергал тезата за непобедимия Дел Потро. Естествено, че когато противникът ти се е върнал толкова назад и блъска еднообразно, се нагаждаш към играта му и става по-лесно да го разнасяш ляво-дясно. Дел Потро става много по-уязвим и съответно победим, когато се сменя ритъма със слайсове, къси и излизания на мрежата. Надал не направи нищо от това днес и логично загуби.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:53

Henman написа:
pink написа:

Във втората част на поста си сам си опровергал тезата за непобедимия Дел Потро. Естествено, че когато противникът ти се е върнал толкова назад и блъска еднообразно, се нагаждаш към играта му и става по-лесно да го разнасяш ляво-дясно. Дел Потро става много по-уязвим и съответно победим, когато се сменя ритъма със слайсове, къси и излизания на мрежата. Надал не направи нищо от това днес и логично загуби.

И да зададем въпросът - кой най-често, В ПИКА СИ, точно по тоя начин - със смяна на ритъм, слайсове, къси и премерени излизания на мрежата парираше всичките такива като Дел Потро, дето сега изведнъж стават много непобедими, когато тоя същия ВЕЧЕ НЕ Е В ПИКА СИ?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:54

Между другото добре стана, че Надал падна в един, два турнира, че тоя форум да се поотпуши малко ... то по едно време някои и мачове се бяха отказали да гледат ..хеле ти писане ...някой между другото разбра ли, кога, в кой кръг и срещу кого отпадна Фед :-? :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:56

Глупости аз не съм писал. :-)
Ти писа, че Надал имам само 5 уинъра извън сервисите (което изобщо показва, че говориш наизуст и не знам дали изобщо си гледал мача, какви сервиси след като Надал няма нито един ас в мача), а те са 15 на брой. Или три пъти повече.
Надал игра силно и близко до линията. Просто не ми хареса отношението му към някои точки и отигравания, не бяха типични за него, както и да е.
Да, търчеше и се разтягаше, ти какво искаш, да стои на едно място ли? Срещу такава игра на Дел Потро това е положението. И въпреки всичко мача се реши в няколко точки. Надал беше много близко до обрат, но не можа да захапе както се кава на спортен жаргон. Да имаше още един сет, но уви, това е положението.
И съм писал също така защо Надал играе така. Дори и в плейстейшън формите си на отделните турнири през годините (2008/2010/2013), Надал никога не е бил и никога няма да бъде биг хитър или да играе размазващ тенис. Ако се кефиш на това кефи се, но не искай от Надал да играе това и после да сочиш с пръст ако не го прави. Играта на Надал е базирана на съвсем друга обосновка, въпреки че в същността си и сърцевината си то играта му пак е базирана на агресията. В тенис спорта, без значение дали в съвременния или преходния ако не си агресивен и ако нямаш могъщо нападателно оръжие голямо име от теб няма да стане. Е, по тази скала колко голям трябва да е Надал с неговите 12 ГШ титли. :-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:56

Отпадна в трети кръг, срещу Гаел Монфис. Ще почакам още три-четири години, когато Надал стигне сегашната възраст на Федерер и тогава също можем да коментираме отвреме-навреме. :-) А може и по-рано, ако вземе УАДА да смени маркетинга. :laugh:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 17:57

Отговарям: контра теза: ти първоначално излизаш с твърдение, че бил размятан както си искал Федерер и после ми даваш три мача 3:2, 3:2, 2:1.
2009 -> На колко е Пони -> 20 години - доста далеч да се мерси с по думите на много хора най-велик по това време, но аз още помня как псуваше Федерер на uso-финала тогава. Вметка: понеже тука мноу хора преекспонират темата с възрастта: по това време Надал е на 22 (Федерер печели първия си шлем на 22, Надал има 5 или 6)
Бреей загубил 6:2, 6:2, 6:2. Еми загуби, като не играе правилнилно по т'ва време на хард. Аз пак твърдя две неща:
1. 2009 беше последната супер пикова година на Гоат.
2. Дел Потро го би на харда на хардовете US open.
3. Дел Потро по т'ва време е на 20 или 21 години.

А ти какво твърдиш? Че Федерер в пика си щял да бие днещния изрод на 25 години Дел Потро (Забележи аз казвам в формата от днешния мач). Просто не вярвам. Прекалено нечовек го смятате Гоат - това ви е проблема и за това толкова ви боли от Х2Х срещу Надал и от опасността да не бъде задминат по шлемове.
Ми аз на Надал си му знам слабите страни. Днеска игра силно, даже бая и пак немаше как да бие.

Толкоз,

п.п. На Гароса тия тупалки нема как да се получат така, че там предимството му щеще да е много по-малко. И така следователно ти ми даваш в подкрепа на тезата си следното нещо
1. Загуба на турбо харда US open, 1 Победа в 3:2 но на клей и друг мач който каквото и да ми изкараш не можеш да ме убедиш, че Пони в 2012 година играе на нивото от днес.
Просто не виждам никакъв смисъл в тея аргументи. Наистина. Не се сърди.

Поздрави,

Последна промяна pink на 12.10.2013 18:04, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 18:01

Да, твърдя, че Федерер в пика си щеше да бие днешния Дел Потро в 4 от 5 мача. Защото Федерер, за разлика от Надал, все пак е по-силен на сервис, по-силен е в смяната на ритъма, по-често и по-успешно успява да ползва слайс и къси топки, с които точно великан като Дел Потро логично ще е затруднен и няма комфортно да блъска от основна, а ще трябва да тича и напред-назад - нещо, което дългучи като него хич не обичат, на тях им е по-добре да се разтягат настрани. А и още нещо - 2012 в Лондон пак не коментираш услужливо - тогава Дел Потро още ли е на 20? И примерите ти ги давам не като доказателство за тоталното превъзходство на Федерер, а като доказателство, че когато Дел Потро е играл като днес, щото и друг път му се е случвало, не само днес, Федерер му намира цаката.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 18:01

Остави няма смисъл да спориш, Пинк.
То е очевидно вече, че за никакъв ГОАТ не може да става въпрос.
с този срамен ХТХ няма начин. Дано Надал да спечели поне още 3/4 ГШ титли да го доближи съвсем и тогава няма да има какво да кажат. Сега все още има за съжаление.
Факт е обаче, че за съжаление в най-силните години Надал трябва да спори с изроди като Джокович и Мъри, а и този Дел Потро ако се опази от контузии ще е фурия през 2014 г. Сега и той е в златната си тенис възраст. Докато в най-силните години на Федерер имахме Родик, Хюит, Сафин, супер непостоянни или удобни стилово му тенисисти. Само Надал побеждаваше системно Федерер в най-силните му години, но самия Надал беше далеч от най-добрата си игра и беше все още много незрял като тактика и пр. неща.

Последна промяна Diavolo на 12.10.2013 18:03, променена общо 2 пъти

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 18:02

Diavolo написа:
.... Е, по тази скала колко голям трябва да е Надал с неговите 12 ГШ титли. :-)

баце, добре, че беше Дел По да ни покаже как Надал е играл тенис в първи клас :rofl: от теб обаче да го върнеш на кота 12 не съм очаквал :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 18:04

:-o :oops: :oops:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 18:04

Diavolo написа:
Остави няма смисъл да спориш, Пинк.
То е очевидно вече, че за никакъв ГОАТ не може да става въпрос.
с този срамен ХТХ няма начин. Дано Надал да спечели поне още 3/4 ГШ титли да го доблици съвсем и тогава няма какво да кажат. Сега все още за съжаление.
Факт е обаче, че за съжаление в най-силните години Надал трябва да спори с изроди като Джокович и Мъри, а и този Дел Потро ако се опази от контузии ще е фурия през 2014 г. Сеаг и той е в златната си тенис възраст. Докато в най-силните години на Федерер имахме Родик, Хюит, Сафин, супер непостоянни или удобни стилово му тенисисти. Само Надал побеждаваше системно Федерер в най-силните му години, но самия Надал беше далеч от най-добрата си игра и беше все още много незрял като тактика и пр. неща.

Ама разбира се, как забравихме КОНКУРЕНЦИЯТА и УДОБНИТЕ СТИЛОВЕ НА КОНКУРЕНЦИЯТА !!! Викни сега Мъри да ти подскаже през 2011 година ХЪЛК колко се зобаше ;-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро   |   12.10.2013 18:05

Balleta написа:
Diavolo написа:
.... Е, по тази скала колко голям трябва да е Надал с неговите 12 ГШ титли. :-)

баце, добре, че беше Дел По да ни покаже как Надал е играл тенис в първи клас :rofl: от теб обаче да го върнеш на кота 12 не съм очаквал :laugh:

Ми свикнал е да си седи все втори и логично му намалява заслуженото - всъщност може би вади един шлем от кумова срама заради ДОКТОРА ;-) :innocent:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща