Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 22:10

Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
А 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: А   |   17.09.2015 21:25

И да се върнем on-topic - не, според мен Григор няма да спечели шлем...много вероятно и Мастърс.

Въпреки това, мъжкият професионален тенис е ужасно конкурентен спорт, и дори достигането на Топ 30, какво остава за Топ 10, е невероятно постижение, което едва ли ще видим при друг български тенисист приживе.

Има малка доза вероятност Григор да e late bloomer (като любимеца ми Стан) и да спечели 1-2 шлема около 30-тата си годишнина, но не мисля, защото твърде много неща му липсват, които Вавринка винаги е имал.

Твърде рано го обявиха за бейби Фед, пък той се оказа по-скоро бейби Гаске - повтарям, и това, което е постигнал е много, просто не е шампион. Виждам много прилики с Бербатов - и за двамата бих казал - close but no cigar.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: А   |   19.09.2015 11:35

MCStranger написа:
И да се върнем on-topic - не, според мен Григор няма да спечели шлем...много вероятно и Мастърс.

Въпреки това, мъжкият професионален тенис е ужасно конкурентен спорт, и дори достигането на Топ 30, какво остава за Топ 10, е невероятно постижение, което едва ли ще видим при друг български тенисист приживе.

Има малка доза вероятност Григор да e late bloomer (като любимеца ми Стан) и да спечели 1-2 шлема около 30-тата си годишнина, но не мисля, защото твърде много неща му липсват, които Вавринка винаги е имал.

Твърде рано го обявиха за бейби Фед, пък той се оказа по-скоро бейби Гаске - повтарям, и това, което е постигнал е много, просто не е шампион. Виждам много прилики с Бербатов - и за двамата бих казал - close but no cigar.

Аз възприемам ливърпулското верую в случая и не се отказвам от прогнозата си, че Григор ще спечели нещо голямо - Мастърс или Шлем, както и че дори, о Боже, ще стане номер 1 ;-)

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А   |   19.09.2015 13:13

Аз не знам за номер 1, но все ми се струва, че на Уимбълдън все някога ще избухне. Ето има полуфинал, и ако не беше срещу Джокович, най-вероятно щеше да играе финал. Е, айде и Федерер да беше, нямаше да победи според мен, но Мъри, Надал или някой друг - щеше! Поне това са моите наблюдения.
Скромен съм и смятам, че една титла от Уимби за Григор е достатъчно. За повече не мечтая :-)
Да е жив и здрав, пък другото с характер ще го постигне.
:cheers:

Отговори с цитат
Мнение  Re: А   |   19.09.2015 23:21

Щом Чилич успя да спечели УСО, никой не може категорично да твърди, че и наш Григорчо няма да спечели титла от шлема. Не е невъзможно да изиграе един силен турнир и при повече късмет в схемата си, при слаба форма на някой от фаворитите, да достигне финал, а там да го чака някой от класата на Нишикори или Чилич.
Вярно е, че има много "ако", но точно тенисът не е нито само техника, физика, психика или късмет. И малцина са тези които имат по много от всичко, останалите като Григор и Чилич чакат да дойде и техния звезден момент и да избухнат.
След три години, нашият ще е в разцвета си, Фед вероятно няма да играе, а може би и Рафата. Джокович също няма да е същата машина. Аз в момента не виждам претендент от младите, който да бъде доминатор като светата тройка, така че е логично да се надяваме нашият да направи нещо повече. Но като за начало да си намери нов треньор.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А   |   20.09.2015 03:00

А нещо да кажете за мъжката постъпка на хасковския манекен да не дойде да помогне на българския тенис в един исторически за нас момент?
Щяхме да бием маджарите и да играем в 1 група догодина.
Но не по-важно е да мечтаем за титла от Уимбълдън след 10 години.
Лично на мен Григорчо ми падна много в очите с това скатаване и то в момент в който нямаше за какво да го прави и то в един провален изцяло сезон.

:uuu:

Отговори с цитат
Мнение  Re: А   |   20.09.2015 11:25

Е, вероятно Григор не е отказал участие за България с мисълта за титла на Уимбълдън :-)
Да не го съдим толкова остро, защото може да има и други причини, поради които е отказал. Вероятно си има някакви планове за подготовка и все пак няколко дни пътуване и мачове ще нарушат програмата му.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: А   |   20.09.2015 12:20

jjf написа:
Е, вероятно Григор не е отказал участие за България с мисълта за титла на Уимбълдън :-)
Да не го съдим толкова остро, защото може да има и други причини, поради които е отказал. Вероятно си има някакви планове за подготовка и все пак няколко дни пътуване и мачове ще нарушат програмата му.

За какво подготовка, то свърши сезонът. За да пада от Кукушкин и Сок в залите може би? :laugh: На Федерер и Мъри, дето се пръснаха да играят по всички турнири цял сезон, как не им пречи?

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: А   |   20.09.2015 19:17

Diavolo написа:
А нещо да кажете за мъжката постъпка на хасковския манекен да не дойде да помогне на българския тенис в един исторически за нас момент?
Щяхме да бием маджарите и да играем в 1 група догодина.
Но не по-важно е да мечтаем за титла от Уимбълдън след 10 години.
Лично на мен Григорчо ми падна много в очите с това скатаване и то в момент в който нямаше за какво да го прави и то в един провален изцяло сезон.

:uuu:

Да, така е, прав си - тъпо изпълнение.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2