| Автор |
Съобщение |
|
MCStranger
|

Re: А | 17.09.2015 21:25
И да се върнем on-topic - не, според мен Григор няма да спечели шлем...много вероятно и Мастърс.
Въпреки това, мъжкият професионален тенис е ужасно конкурентен спорт, и дори достигането на Топ 30, какво остава за Топ 10, е невероятно постижение, което едва ли ще видим при друг български тенисист приживе.
Има малка доза вероятност Григор да e late bloomer (като любимеца ми Стан) и да спечели 1-2 шлема около 30-тата си годишнина, но не мисля, защото твърде много неща му липсват, които Вавринка винаги е имал.
Твърде рано го обявиха за бейби Фед, пък той се оказа по-скоро бейби Гаске - повтарям, и това, което е постигнал е много, просто не е шампион. Виждам много прилики с Бербатов - и за двамата бих казал - close but no cigar.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: А | 19.09.2015 11:35
 |  |  |  | MCStranger написа: И да се върнем on-topic - не, според мен Григор няма да спечели шлем...много вероятно и Мастърс.
Въпреки това, мъжкият професионален тенис е ужасно конкурентен спорт, и дори достигането на Топ 30, какво остава за Топ 10, е невероятно постижение, което едва ли ще видим при друг български тенисист приживе.
Има малка доза вероятност Григор да e late bloomer (като любимеца ми Стан) и да спечели 1-2 шлема около 30-тата си годишнина, но не мисля, защото твърде много неща му липсват, които Вавринка винаги е имал.
Твърде рано го обявиха за бейби Фед, пък той се оказа по-скоро бейби Гаске - повтарям, и това, което е постигнал е много, просто не е шампион. Виждам много прилики с Бербатов - и за двамата бих казал - close but no cigar. |  |  |  |  |
Аз възприемам ливърпулското верую в случая и не се отказвам от прогнозата си, че Григор ще спечели нещо голямо - Мастърс или Шлем, както и че дори, о Боже, ще стане номер 1 
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: А | 19.09.2015 13:13
Аз не знам за номер 1, но все ми се струва, че на Уимбълдън все някога ще избухне. Ето има полуфинал, и ако не беше срещу Джокович, най-вероятно щеше да играе финал. Е, айде и Федерер да беше, нямаше да победи според мен, но Мъри, Надал или някой друг - щеше! Поне това са моите наблюдения. Скромен съм и смятам, че една титла от Уимби за Григор е достатъчно. За повече не мечтая Да е жив и здрав, пък другото с характер ще го постигне. 
|
|   |
|
 |
|
jjf
|

Re: А | 19.09.2015 23:21
Щом Чилич успя да спечели УСО, никой не може категорично да твърди, че и наш Григорчо няма да спечели титла от шлема. Не е невъзможно да изиграе един силен турнир и при повече късмет в схемата си, при слаба форма на някой от фаворитите, да достигне финал, а там да го чака някой от класата на Нишикори или Чилич. Вярно е, че има много "ако", но точно тенисът не е нито само техника, физика, психика или късмет. И малцина са тези които имат по много от всичко, останалите като Григор и Чилич чакат да дойде и техния звезден момент и да избухнат. След три години, нашият ще е в разцвета си, Фед вероятно няма да играе, а може би и Рафата. Джокович също няма да е същата машина. Аз в момента не виждам претендент от младите, който да бъде доминатор като светата тройка, така че е логично да се надяваме нашият да направи нещо повече. Но като за начало да си намери нов треньор.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: А | 20.09.2015 03:00
А нещо да кажете за мъжката постъпка на хасковския манекен да не дойде да помогне на българския тенис в един исторически за нас момент? Щяхме да бием маджарите и да играем в 1 група догодина. Но не по-важно е да мечтаем за титла от Уимбълдън след 10 години. Лично на мен Григорчо ми падна много в очите с това скатаване и то в момент в който нямаше за какво да го прави и то в един провален изцяло сезон. 
|
|   |
|
 |
|
jjf
|

Re: А | 20.09.2015 11:25
Е, вероятно Григор не е отказал участие за България с мисълта за титла на Уимбълдън Да не го съдим толкова остро, защото може да има и други причини, поради които е отказал. Вероятно си има някакви планове за подготовка и все пак няколко дни пътуване и мачове ще нарушат програмата му.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: А | 20.09.2015 12:20
За какво подготовка, то свърши сезонът. За да пада от Кукушкин и Сок в залите може би?  На Федерер и Мъри, дето се пръснаха да играят по всички турнири цял сезон, как не им пречи?
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: А | 20.09.2015 19:17
Да, така е, прав си - тъпо изпълнение.
|
|   |
|
|