Колкото до Джокович, според мен е напълно възможно да заплаши дори рекорда на Федерер от 17 титли. Мъри тотално няма идея какво да прави срещу него, пробва днес да играе с повечко плоски удари и да бъде по-агресивен, но когато играеш дефанзивно в 90 % от мачовете си, е трудно да превключиш просто така, без да направиш и доста грешки. Големите въпросителни този сезон ще са Вавринка и Раонич. Евентуално успешно завръщане на Дел Пони също може да усложни нещата за Ноле, но за момента изглежда доста съмнително.
Аз мисля, че ще бие рекорда на Федерер за Шлемове, както и този за седмици начело на ранкинга.

Medved
Re: Australian Open 2016 | 31.01.2016 20:48
Прът в спиците или масло в огъня?
Серина била по-важна от биг Щефи? Ахахаха :D Гяволе, подобни изказвания тук са весели като част от клубния фолклор, ама в ония, големите форуми с мега-гига специалистите, в които пишеш, сигурно удрят девета степен по скалата на жалкарството. Дано там не се излагаш с подобни изхвърляния :)))

Balleta
Re: Australian Open 2016 | 31.01.2016 20:50
Henman написа:
Цитат:
Статистически малко са хората по-добре подготвени от мен, просто в конкретния случай аз лично не съм правил такъв стат и си спомням нещо, което съм чел преди време и така съм си решил че е. Голяма работа като не е вярно, въпрос на проверка за няколко секунди, което не съм правил, защото никога не съм гледал аз лично това нещо сам за себе си. Всъщност никак не е малка работата де, защото излиза, че Щефи има сериозно предимство, а това нещо тушираше донякъде това и предимство... Като добавим и седмиците като номер 1 и общия брой титли, то Серина просто трябва да спечели още 2 титли и толкоз.
Ами, не са точно 2 титли и толкоз точно щото Златния Шлем на Граф + повече седмици като номер 1 + 3 години повече завършени като номер 1 + много повече титли + сезон с 86 победи от 88 мача тежат доста в полза на германката. За конкуренцията до утре може да се спори дали масата съвременни еднотипни блъскачки с нещо превъзхождат Навратилова, Евърт, Селеш и т.н. А и нека да ги вземе тия 2 титли Горилямс и тогава да говорим - вече 2 пъти се проваля, а тая година ще навърши 35 г.
Да не говорим, че Щефито е единствената не само със ЗЛАТЕН ами и с не-календарен, в рамките на една година СУПЕР ШЛЕМ - Финален Шампионски Мастърс, АО, РГ, Уимби, УСО и Олимпийско злато - 87/88
Иначе Серенка взе да пада от Винчита и Керберчета точно преди или на финала, явно психиката за пробиване на рекорд много и тежи ...

TheExorcist
(New Mersey Razors)
Re: Australian Open 2016 | 31.01.2016 22:27
Diavolo написа:
Prototype_Iblis написа:
Аз между другото отдавна щях да му го пиша това на Дяволето, че ме дразнеше с тия 2 свиня-шлема дето постоянно ги споменаваше, ама все нещо се отвличах.
И без тях за мен Серина е много по-велика и важна за играта отколкото Щефи е била някога.
Е не, това мина всякакви граници. Серина не е по-велика от Селеш, ти с Граф я сравняваш ...Ако тя играеше в конкуренцията на тези двете знаеш ли как щеше да помирише титли?!
Последна промяна TheExorcist на 31.01.2016 22:30, променена общо 1 път

Prototype_Iblis
(The Grizzlies)
Re: Australian Open 2016 | 31.01.2016 23:01
Абе, какво му обясняваме на Дявола няма смисъл, все едно да обясняваме на Ван Бастен, как да направи гол-шедьовър от малък ъгъл на финал на европейско първенство. Той най-вероятно е гледал толкова тенис мачове колкото всички тука накуп х 10. Сигурен съм че за пред себе си и той не може да отрече че Граф е единицата, еталона, нормата за женски тенис и всичко се равнява по нея. Тества народа тука във форума, ако някой му се върже, върже ако не здраве да е . Просто по някаква причина е станал фен на това анаболно недоразумение, което кой знае по каква неведома линия е получило разрешение за участие във WTA.
Иначе АO завърши по-настина страхотен начин, аз гледах общо 4 сета третия в женският финал и трите днес срещу шотландският ревльо, не го видях да плаче, май се е примирил със съдбата си. Иначе Ноле крачи към 17-тия миг и историята, като по пътя трябва да прескочи и едно островче в Средиземно море. Няма как да не се зарадвам и за треньора му - моят любимец в тоя спорт за всички времена. Добавям и неуспеха на финала на гореспоменатият участник във WTA и всичко заспива

Medved
Re: Australian Open 2016 | 31.01.2016 23:15
Prototype_Iblis написа:
Абе, какво му обясняваме на Дявола няма смисъл, все едно да обясняваме на Ван Бастен, как да направи гол-шедьовър от малък ъгъл на финал на европейско първенство. Той най-вероятно е гледал толкова тенис мачове колкото всички тука накуп х 10. Сигурен съм че за пред себе си и той не може да отрече че Граф е единицата, еталона, нормата за женски тенис и всичко се равнява по нея. Тества народа тука във форума, ако някой му се върже, върже ако не здраве да е . Просто по някаква причина е станал фен на това анаболно недоразумение, което кой знае по каква неведома линия е получило разрешение за участие във WTA.
Иначе АO завърши по-настина страхотен начин, аз гледах общо 4 сета третия в женският финал и трите днес срещу шотландският ревльо, не го видях да плаче, май се е примирил със съдбата си. Иначе Ноле крачи към 17-тия миг и историята, като по пътя трябва да прескочи и едно островче в Средиземно море. Няма как да не се зарадвам и за треньора му - моят любимец в тоя спорт за всички времена. Добавям и неуспеха на финала на гореспоменатият участник във WTA и всичко заспива
УчастниК!!! Да се знае! Хахахаха, брутално мнение!

Нема Значка
(New Mersey Razors)
Re: Australian Open 2016 | 31.01.2016 23:45
Гяволе, я вземи да се събудиш! Единствената въпросителна за РГ е Вавринка!!! Тва да си знаеш! Може да очакваме нещо и от Нишикори или Цонга, ама и те като Надал им давам максимум четвърфинал. Даже на Рафа му е много. Още на четвърти кръг ако му се падне някой по-стабилен като Симон, ще го изхвърли! Иска ми се другият финалист да е ново лице, ама малко трудно и то на клей. Дано да е симпатягата Цонги.

jjf
Re: Australian Open 2016 | 31.01.2016 23:50
Аз се присъединявам към мнението на Гявола за Джокович. Според мен е много по-добър от предишните години и няма да се повтори годината само с една титла от ГШ. Разликата е, че е подобрил сервиза си, станал е много по-стабилен и способен да се измъква от негативните развои на мачовете. Най-големият проблем е, че конкуренцията я няма никаква. Фед ще си остане най-великият за мен, играта му е най-вдъхновяващата, но вече има някакви шансове само на наистина най-бързите настилки и то ако сервира много стабилно. Видя се миналата година на Уимби и ЮСО, че беше в страхотна форма и въпреки това загуби. Не виждам какво повече може да направи тази година. Просто Джокович, подобно на Надал, го измъчва с връщаческите си маниери. Надал продължавам да смятам, че има шансове на клей ако се опази от контузии. Все пак там наистина е кралят. Въпросът е дали ще успее да си вдигне чак толкова много ниското ниво. Мъри, да не забравяме, че имаше проблясъци миналата година на клей и той е единственият, който има потенциала да развие дотолкова нивото на играта си, че да се противопостави на Джокович. Мъри обаче си има един маниер в играта си на мишка и рядко се престрашава да надскочи пасивната си игра, която му изяжда потенциала. А за мен той е много по-талантлив от Джокович. Не разбирам защо през годините не разви по-агресивен стил на играта си. Няма да забравя, когато навлизаше в тениса преди 8-9 години загуби един мач от Надал (дали не беше на АО), но тогава направи феноменални излизания на мрежата. И после се закотви на задна линия, където е видно, че Ноле го надиграва. Вавринка е способен да победи всеки, но по-скоро трябва да се говори вече в минало време за него. Огромният проблем при него е да успее да поддържа високо ниво през целия мач. Все пак той остава "скритата лимонка" и е достатъчно непредсказуем. От младите "надежди", там май няма надежда. С оглед представянето на бота Раонич, ако продължи да работи по възходяща линия, за мен има най-голям шанс. Сервизът му може да го задържи в мач срещу всеки един противник, а видяхме, че е подобрил придвижването си и ударите си. Но за момента той е само една хипотеза, а не и реална заплаха. При Нишикори дори не мога да разбера какво се случва и защо загуби инерцията от 2014г. Наш Гришко пък изобщо не бих го и слагал в сметките. Имам усещането, че тази година ще е малко по-добра от предишната, но няма да се доближи до успехите си от 2014г. За него ще е най-важното да започне да побеждава играчите извън топ 8- това ще знак, че се е завърнало част от постоянството му. Не може да губи от Троицки и да си мисли, че върви в правилната посока. Така че да загърбим статистиките и да се съсредоточим в реалността, която сочи, че Джокера има всички предпоставки тази година да пише в историята на тениса с големи букви
п.с. За човек като мен, който не посещава толкова често форума, този спор за Годзила и Щефи изглежда доста безсмислен. Просто да се сравняват две епохи в тениса не е възможно да се направи обективно.

Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Re: Australian Open 2016 | 01.02.2016 02:15
TheExorcist написа:
Е не, това мина всякакви граници. Серина не е по-велика от Селеш, ти с Граф я сравняваш ...Ако тя играеше в конкуренцията на тези двете знаеш ли как щеше да помирише титли?!
На какво си тази вечер? Я, наздраве! Единствено за Селеш имаш право, не че е по-велика от кралица Рина разбира се, а че ако не беше болния немски фен на немската кобила Граф, то последната изобщо нямаше да има този ореол, който има в момента. Това е болезнената истина фенчета на кака Щефи. Няма 'АКО' Томич. Ако Серина била при Граф и Селеш нямало да помирише титли? Това как го разбра, хаха. Такива сравнение нито при жените, нито при мъжете са уместни.
Аз само ще цитирам самата Щефи, която преди 3 години каза, че Серина Уилямс има най-завършената и силна игра в историята на женския тенис и че ако играе най-добрия си тенис не може да сториш абсолютно нищо срещу нея.
Последна промяна Diavolo на 01.02.2016 02:16, променена общо 1 път

Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Re: Australian Open 2016 | 01.02.2016 02:18
alessandron написа:
Аз мисля, че ще бие рекорда на Федерер за Шлемове, както и този за седмици начело на ранкинга.
Направо ще спечели златен шлем тази година и общо 22 ГШ титли Айде моля ви се поспрете се малко
Иначе ще е шокиращо ако точно той стане ГОАТ. Всички легендарни и епохални спорове и култови теми в стария Дир по оста Фогел - Дявол относно Фед-Надал ще отидат по дяволите заради некъв инатлив кафанец решил да прави тенис кариера от 2011 г. насам.

Medved
Re: Australian Open 2016 | 01.02.2016 02:29
Аз не знам защо в дискусиите продължава да се пробутва името на един треторазряден тенЕсист, някогашен титан на венозно помпане, след като същият си стегна багажа и се изниза по непрани гащи още във втория ден на турнира?!?! Това някакво некачествено ехо ли е, което постепенно ще заглъхва, докато тенис светът отброява - 11, 12, 13, 14, 15 - АЙМООООООООООО! :))))))

spurs
(Arlito)
Re: Australian Open 2016 | 01.02.2016 11:42
Balleta написа:
Иначе Серенка взе да пада от Винчита и Керберчета точно преди или на финала, явно психиката за пробиване на рекорд много и тежи ...
А, Балетче, няма да се разберем така... какво е това неуважително отношение към спасителките на женския тенис
Според мен всеки уважаващ себе си ценител и естет трябва да изписва имената им само с главни букви: ВИНЧИ и КЕРБЕР

SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
Re: Australian Open 2016 | 01.02.2016 13:18
spurs написа:
Balleta написа:
А, Балетче, няма да се разберем така... какво е това неуважително отношение към спасителките на женския тенис
Според мен всеки уважаващ себе си ценител и естет трябва да изписва имената им само с главни букви: ВИНЧИ и КЕРБЕР
Аз съм по-скоро за Св. Винчи и Св. Кербер. А може и Вмч. Винчи и Вмч. Кербер, макар че тези са ми прекалено страдалчески, а ние уж искаме да се радваме и да ги превъзнасяме. Алтернативно може да се помисли и върху н.т.в. (нейно тенис-величество).
_________________ GREENANDGOLDUNTIL THE CLUB IS SOLD!

spurs
(Arlito)
Re: Australian Open 2016 | 01.02.2016 15:24
Ами малко силни ми идват, за мен в съвременния спорт може да има само един светец - Св. Александър Томов, да се свети името Му, да пребъдат дните Му!

Prototype_Iblis
(The Grizzlies)
Re: Australian Open 2016 | 01.02.2016 19:12
spurs написа:
Ами малко силни ми идват, за мен в съвременния спорт може да има само един светец - Св. Александър Томов, да се свети името Му, да пребъдат дните Му!
ахахахахахах. Добре бе, това беше яко!!! Левскарчетата, трябва да си направите шалчета с лика му, ваш човек е! Верно, че секса при него беше при брутален. Първият път 16 точки, обаче аут от ШЛ, вторият път 6 поредни, обаче В група. То това е нещо, като да спечелиш от тотото милиони, обаче да се наложи да ти ампутират крайниците - иди се радвай.

alessandron
(Primus Maximus)
Re: Australian Open 2016 | 01.02.2016 20:02
Diavolo написа:
alessandron написа:
Направо ще спечели златен шлем тази година и общо 22 ГШ титли Айде моля ви се поспрете се малко
Иначе ще е шокиращо ако точно той стане ГОАТ. Всички легендарни и епохални спорове и култови теми в стария Дир по оста Фогел - Дявол относно Фед-Надал ще отидат по дяволите заради некъв инатлив кафанец решил да прави тенис кариера от 2011 г. насам.
Ако се абстрахираме от пристрастията, просто в период от 3-4 години за Джокович няма постоянна заплаха от поне един константен играч на неговото ниво. И преди съм ти казвал - рекордите са за да се подобряват. Ноле се труди зверски и си заслужи шанса да излезе на пистата за подобряване на великите постижения. Сега зависи от него.

TheExorcist
(New Mersey Razors)
Re: Australian Open 2016 | 02.02.2016 03:00
Аз само ще цитирам самата Щефи, която преди 3 години каза, че Серина Уилямс има най-завършената и силна игра в историята на женския тенис и че ако играе най-добрия си тенис не може да сториш абсолютно нищо срещу нея.
Това сигурно някакъв шантав журналист е перифразирал думите и. Няма как да го е казала самата тя, или дори и се е изпуснала едва ли го е мислила. Междудругото, когато стана това със Селеш, точно Щефи беше първата, която я посети в болницата и и даваше пълен кураж и изразяваше цялата си подкрепа.

alessandron
(Primus Maximus)
Re: Australian Open 2016 | 02.02.2016 10:28
TheExorcist написа:
Това сигурно някакъв шантав журналист е перифразирал думите и. Няма как да го е казала самата тя, или дори и се е изпуснала едва ли го е мислила. Междудругото, когато стана това със Селеш, точно Щефи беше първата, която я посети в болницата и и даваше пълен кураж и изразяваше цялата си подкрепа.
Уникално смешни сте, включително Дяволето, като вземете да обяснявате как любимецът ви нямало как да каже или мисли нещо, все едно вие сте го казали или не, а не съответният човек. Защо пък да не го мисли?

spurs
(Arlito)
Re: Australian Open 2016 | 02.02.2016 13:01
Prototype_Iblis написа:
spurs написа:
ахахахахахах. Добре бе, това беше яко!!! Левскарчетата, трябва да си направите шалчета с лика му, ваш човек е! Верно, че секса при него беше при брутален. Първият път 16 точки, обаче аут от ШЛ, вторият път 6 поредни, обаче В група. То това е нещо, като да спечелиш от тотото милиони, обаче да се наложи да ти ампутират крайниците - иди се радвай.
Знам че не е по темата, но може Мейджа да отдели тези мнения в отделна тема, ако реши - смятам, че Св. Александър Томов заслужава такава, в която да събираме творчеството му. Ако го направи, ще издиря фундаменталните му интервюта от миналата година, в които произнесе знаменитата си реплика "Александър Томов никога не пипа чуждо", както и дето обясняваше, че по цяла седмица е ходил с 5 лева в джоба, защото всичките си пари е давал в цска
Та по въпроса за шалчетата, няма такива, но има тениски:

Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
Re: Australian Open 2016 | 02.02.2016 13:10
spurs написа:
Prototype_Iblis написа:
spurs написа:
Знам че не е по темата, но може Мейджа да отдели тези мнения в отделна тема, ако реши - смятам, че Св. Александър Томов заслужава такава, в която да събираме творчеството му. Ако го направи, ще издиря фундаменталните му интервюта от миналата година, в които произнесе знаменитата си реплика "Александър Томов никога не пипа чуждо", както и дето обясняваше, че по цяла седмица е ходил с 5 лева в джоба, защото всичките си пари е давал в цска
Също: "На тези, които казваха, че съм откраднал - прощавам им", то май и оттук тръгна това за светеца...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения