| Автор |
Съобщение |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 20:52
 |  |  |  | navy написа: Сравнението ти е меко казано несериозно. И съм написал защо, все още сме месец януари и дотук в този месец Григор има 10 победи от 10 мача, в т.ч. и над 3а от топ 10, както и над още 2а мисля ранкирани пред него, а той бе 15и или 17и. Първа Атомна ако играе като РБ Лайпциг защо да не бие Левски, да речем. Григор има много по-богат арсенал от действия от Надал (той има един форхенд и толкова, абсурдно е дори да се сравняват към днешна дата - сервис, удари, движение, защита и излизания на мрежата - Григор ги може всичките на перфектно ниво), а и те ще играят след 15 часа, а не утре в миналото време. Единствено е важно да не излезе пренавит и да е спокоен - няма какво да губи Григор, това е. Има ли такава нагласа победата ще е негова. Най-нормалното е Надал да бие, според всички. Лично на мен ми е суперстранно бруталното подценяване на Димитров, просто не е истина. Гледах му 2 или 3 мача - ми нямам грам забележки. Не може да е свръхчовек, греши, но бие, и то по най-категоричния начин!!! |  |  |  |  |
Мислиш във футболни параметри, не в тенис параметри - и ти го казвам като човек, който особено в последните години гледа доста повече тенис, отколкото футбол. В тениса доста често е по-важно да можеш едно-две неща на супер ниво и да ги правиш, а не да можеш всички работи на много добро ниво. Когато си наясно, че можеш да се облегнеш на едно нещо и то работи кажи-речи безотказно, тогава е по-лесно да строиш тактика и психически не се затормозяваш в различни ситуации какво да правиш, щото правиш едно и също. 10 победи от 10 мача нищо не е, пак ти казвам, това не е футбол. Гледай утре и ще видиш, че мачът с Надал ще е нещо съвсем различно за Григор - особено внимавай как ще е форхендът на Надал срещу бекхенда на Григор. И още нещо - ако Григор успее, дай Боже, да стигне финал, гледай в какво темпо ще му играе Федерер - даинг дог, това е най-смешното нещо, което съм прочел, с оглед представянето в Мелбърн.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 21:07
Евала за мнението, копеле, аз няма какво да добавя. Отдавна знам, че рекордът на Щефи ще падне, въпрос на време един вид, дори и да стане чудото и Винъс да надскочи себе си, малкото говедо както писах по-рано и до 40 може да играе като демон, аз просто не виждам кой може да я бие когато стегне, тия са просто мутанти. Единствено няма да има годишен шлем + Олимпийска титла, но това е по-скоро обстоятелствен момент съчетан с форма и конкретно време и не е най-важното.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 21:14
 |  |  |  | Balleta написа: Снощи гледа хмаа и се изнервих ... няма такава калитарщина, като тая на Уилямс, Коко държа един сет, направо унищожи с игра Винъс в тайбрека и после мина в посредствен моуд - редуване на уникални удари с уникални тъпизми, докато Винъс играеше яко с мощ, а и сервиза и бе убийствен. Ама то Коко затова е и Коко, няма как ей така извенъж да станеудото, от игра, който в кариерата си дотук бе пеелил едва мача на АО. Ама е симпатяга и определено вече ми е любимка. Гледам Девола нещо се е развихрил то нормално много му се насъбра напоследък в тениса, няколко пъти го обявавя за мъртъв, големи и велики турнири ги принизява, като най-тъпите само заради отпадането на любимците му. Истината - АО17 влиза в топ 3 на най-калитарските турнири за 'танка'. Великия жребий и ход на турнира, определи Серена да играе с един единствен представител на топ 10 (и то сийд номер 9) до самия финал, където среща 36 годишната си амортизирана сестра в предначертан финал за рекорден ГШ - е какво да говорим за идиотия повече, една минута няма да гледам от тая пародия на тенис. Ундърдога Коко междувременно отстрани Бушар, Кербер и Мугуруза и стигна абсолютно непозната територия, където очевидно чоукна след спечелен първи сет и възможността за финал. Бухахахха пътя на серена: Бенчич - непоставена, 19 годишната тийнеджърка, тотално излязла извън форма след контузии и отсъствия от кортовете и свлякла се до номер 59 Шаваржова - непоставена, номер 63 в ранглистата към момента Гибс - непоставена, номер 76 Стрицова - поставена, номер 16 в ранглистата Джоана Конта - единствената поставена в топ 10 (номер 9 сиийд) Барони - непоставена, без коментар Винъс - тук мач няма, а и да има е с една 36 годишна пред пенсия 'звезда'  |  |  |  |  |
мухаха, е кой да срещне ве балетче? Серинка какво е виновна, че другите чеп за зеле не стават. Ето, кака ти Серинка втора поредна година е на финал в Мекбърн. Къде е бота Кербер, световната номер 1? Константност и постоянство балетче. Това е единствения показател по който може да различиш истински големите от просто добрите. В първите кръгове Серина на хартия имаше най-тежките съпернички. Бенчич си е име, да не говорим за Шафаржова, финалистика на ГШ и куче. Стрицова бе в суперформа, нещо като Коко и затрудни на макс Серина, но сервиса я измъкна втория сет иначе отиваше в трети и там не се знаеш с оглед нервите, които я обезеха. Конта също е в супер форма. С титла преди турнира, летеше по корта, мачкаше всичко живо. Реално Серина можеше да срещне топ 5 играчи на полуфинала и финала, ама Плишкова и Кербер се издъниха. Споко ще се срещнат по-нататък през сезона и ще им набие канчетата. Специално на чешкото дългокрако дърво има да си връща за Ню Йорк, а Серина не прощава както много добре знаеш като фен на Маша. Винъс е е спуер форма и би победила всяка друга ако питаш мен. И може да не е топ 10 играч по ранглиста ама играта и в момента е за топ 3. Та така.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 21:38
Absolutely!  От такъв играч може само да учиш, не само в спорта, но и в психологията. Даже и да падне на финала, това, което прави и измъква нещата си е феноменално само по себе си!
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 22:03
 |  |  |  | Diavolo написа:  |  |  |  | Balleta написа: Снощи гледа хмаа и се изнервих ... няма такава калитарщина, като тая на Уилямс, Коко държа един сет, направо унищожи с игра Винъс в тайбрека и после мина в посредствен моуд - редуване на уникални удари с уникални тъпизми, докато Винъс играеше яко с мощ, а и сервиза и бе убийствен. Ама то Коко затова е и Коко, няма как ей така извенъж да станеудото, от игра, който в кариерата си дотук бе пеелил едва мача на АО. Ама е симпатяга и определено вече ми е любимка. Гледам Девола нещо се е развихрил то нормално много му се насъбра напоследък в тениса, няколко пъти го обявавя за мъртъв, големи и велики турнири ги принизява, като най-тъпите само заради отпадането на любимците му. Истината - АО17 влиза в топ 3 на най-калитарските турнири за 'танка'. Великия жребий и ход на турнира, определи Серена да играе с един единствен представител на топ 10 (и то сийд номер 9) до самия финал, където среща 36 годишната си амортизирана сестра в предначертан финал за рекорден ГШ - е какво да говорим за идиотия повече, една минута няма да гледам от тая пародия на тенис. Ундърдога Коко междувременно отстрани Бушар, Кербер и Мугуруза и стигна абсолютно непозната територия, където очевидно чоукна след спечелен първи сет и възможността за финал. Бухахахха пътя на серена: Бенчич - непоставена, 19 годишната тийнеджърка, тотално излязла извън форма след контузии и отсъствия от кортовете и свлякла се до номер 59 Шаваржова - непоставена, номер 63 в ранглистата към момента Гибс - непоставена, номер 76 Стрицова - поставена, номер 16 в ранглистата Джоана Конта - единствената поставена в топ 10 (номер 9 сиийд) Барони - непоставена, без коментар Винъс - тук мач няма, а и да има е с една 36 годишна пред пенсия 'звезда'  |  |  |  |  |
мухаха, е кой да срещне ве балетче? Серинка какво е виновна, че другите чеп за зеле не стават. Ето, кака ти Серинка втора поредна година е на финал в Мекбърн. Къде е бота Кербер, световната номер 1? Константност и постоянство балетче. Това е единствения показател по който може да различиш истински големите от просто добрите. В първите кръгове Серина на хартия имаше най-тежките съпернички. Бенчич си е име, да не говорим за Шафаржова, финалистика на ГШ и куче. Стрицова бе в суперформа, нещо като Коко и затрудни на макс Серина, но сервиса я измъкна втория сет иначе отиваше в трети и там не се знаеш с оглед нервите, които я обезеха. Конта също е в супер форма. С титла преди турнира, летеше по корта, мачкаше всичко живо. Реално Серина можеше да срещне топ 5 играчи на полуфинала и финала, ама Плишкова и Кербер се издъниха. Споко ще се срещнат по-нататък през сезона и ще им набие канчетата. Специално на чешкото дългокрако дърво има да си връща за Ню Йорк, а Серина не прощава както много добре знаеш като фен на Маша. Винъс е е спуер форма и би победила всяка друга ако питаш мен. И може да не е топ 10 играч по ранглиста ама играта и в момента е за топ 3. Та така. |  |  |  |  |
абе в каква форма е Винъс, ок сервира отлично и това е. Ти поне гледа вчера, видя ли колко брейкбола пропиля Коко - то това може да е бил и някакъв своеобразен рекорд, Жинъс трбяваше да падне без проблем, ако не беше насреща и Коко, която очевадно е много добра, ама не може да държи константно ниво цял мач или поне няколко поредни мача. Винъс бе смляна в тайбрека, тоя тайбрек е за учебника Колкото до пътя на Серена, бях сигурен, че ще извадиш от 9 кладенеца вода, хъката мъката, фактите са, един предтсвител на топ 10 и: тийнеджъра Бенчич, Сафаржова, Гибс, Стрицова, Конта, Барони, 36 годишната Винъс Сега не знам какъв сценарий ще измисли таткото, може би 2:1 за Серена, иначе ако реално играят е 6:1/6:1 за малката
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 22:07
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 22:12
 |  |  |  | alessandron написа:  |  |  |  | navy написа: Сравнението ти е меко казано несериозно. И съм написал защо, все още сме месец януари и дотук в този месец Григор има 10 победи от 10 мача, в т.ч. и над 3а от топ 10, както и над още 2а мисля ранкирани пред него, а той бе 15и или 17и. Първа Атомна ако играе като РБ Лайпциг защо да не бие Левски, да речем. Григор има много по-богат арсенал от действия от Надал (той има един форхенд и толкова, абсурдно е дори да се сравняват към днешна дата - сервис, удари, движение, защита и излизания на мрежата - Григор ги може всичките на перфектно ниво), а и те ще играят след 15 часа, а не утре в миналото време. Единствено е важно да не излезе пренавит и да е спокоен - няма какво да губи Григор, това е. Има ли такава нагласа победата ще е негова. Най-нормалното е Надал да бие, според всички. Лично на мен ми е суперстранно бруталното подценяване на Димитров, просто не е истина. Гледах му 2 или 3 мача - ми нямам грам забележки. Не може да е свръхчовек, греши, но бие, и то по най-категоричния начин!!! |  |  |  |  |
Мислиш във футболни параметри, не в тенис параметри - и ти го казвам като човек, който особено в последните години гледа доста повече тенис, отколкото футбол. В тениса доста често е по-важно да можеш едно-две неща на супер ниво и да ги правиш, а не да можеш всички работи на много добро ниво. Когато си наясно, че можеш да се облегнеш на едно нещо и то работи кажи-речи безотказно, тогава е по-лесно да строиш тактика и психически не се затормозяваш в различни ситуации какво да правиш, щото правиш едно и също. 10 победи от 10 мача нищо не е, пак ти казвам, това не е футбол. Гледай утре и ще видиш, че мачът с Надал ще е нещо съвсем различно за Григор - особено внимавай как ще е форхендът на Надал срещу бекхенда на Григор. И още нещо - ако Григор успее, дай Боже, да стигне финал, гледай в какво темпо ще му играе Федерер - даинг дог, това е най-смешното нещо, което съм прочел, с оглед представянето в Мелбърн. |  |  |  |  |
Точно това мислех да напиша и аз Санде, но по друг начин, изпреварил си ме. Нейвито е пич, но от коментарите му си личи, че малко е гледал тенис. Какво значи '' перфектни удари'', Григор има толкова дупки в играта принципно, просто формата му е силна в момента, но това не означава, че старите кучета ще се огънат пред едната форма. Все пак дано Уилям Уолъс си отвоюва името!
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 22:14
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 22:27
 |  |  |  | alessandron написа:  |  |  |  | navy написа: Сравнението ти е меко казано несериозно. И съм написал защо, все още сме месец януари и дотук в този месец Григор има 10 победи от 10 мача, в т.ч. и над 3а от топ 10, както и над още 2а мисля ранкирани пред него, а той бе 15и или 17и. Първа Атомна ако играе като РБ Лайпциг защо да не бие Левски, да речем. Григор има много по-богат арсенал от действия от Надал (той има един форхенд и толкова, абсурдно е дори да се сравняват към днешна дата - сервис, удари, движение, защита и излизания на мрежата - Григор ги може всичките на перфектно ниво), а и те ще играят след 15 часа, а не утре в миналото време. Единствено е важно да не излезе пренавит и да е спокоен - няма какво да губи Григор, това е. Има ли такава нагласа победата ще е негова. Най-нормалното е Надал да бие, според всички. Лично на мен ми е суперстранно бруталното подценяване на Димитров, просто не е истина. Гледах му 2 или 3 мача - ми нямам грам забележки. Не може да е свръхчовек, греши, но бие, и то по най-категоричния начин!!! |  |  |  |  |
Мислиш във футболни параметри, не в тенис параметри - и ти го казвам като човек, който особено в последните години гледа доста повече тенис, отколкото футбол. В тениса доста често е по-важно да можеш едно-две неща на супер ниво и да ги правиш, а не да можеш всички работи на много добро ниво. Когато си наясно, че можеш да се облегнеш на едно нещо и то работи кажи-речи безотказно, тогава е по-лесно да строиш тактика и психически не се затормозяваш в различни ситуации какво да правиш, щото правиш едно и също. 10 победи от 10 мача нищо не е, пак ти казвам, това не е футбол. Гледай утре и ще видиш, че мачът с Надал ще е нещо съвсем различно за Григор - особено внимавай как ще е форхендът на Надал срещу бекхенда на Григор. И още нещо - ако Григор успее, дай Боже, да стигне финал, гледай в какво темпо ще му играе Федерер - даинг дог, това е най-смешното нещо, което съм прочел, с оглед представянето в Мелбърн. |  |  |  |  |
Санде, сигурно имате своите основания и като експерти в гледането да се изказвате. На силния форхенд аз лично бих избрал сечен бекхенд като отговор. Като имаш едно-две супер неща противника би могъл да ги неутрализира и тогава си аут. А като можеш много на много добро ниво винаги можеш да промениш нещо в хода на мача. Както и да е, ще видим утре, надявам се Григор да бие.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 23:12
[/quote] Санде, сигурно имате своите основания и като експерти в гледането да се изказвате. На силния форхенд аз лично бих избрал сечен бекхенд като отговор. Като имаш едно-две супер неща противника би могъл да ги неутрализира и тогава си аут. А като можеш много на много добро ниво винаги можеш да промениш нещо в хода на мача. Както и да е, ще видим утре, надявам се Григор да бие.[/quote]
Сеченият бекхенд върви основно, когато си максимално затруднен от удара на противника. Защото ако си двурък няма как толкова бързо на скъсиш диаметъра на позицията ти, изискава намеса на цялото тяло, а това са части от секундата и нямаш време за реакция. Това е инстинкт. Аз също играя тенис бекхенд с две ръце, не усъвършенствах този с една ръка, въпреки, че е по-акуратен, но като ме разтегнат, нямам друг избор освен да я цепна леко. Иначе освен за сила не знам с какво двуръкия бекхенд е по-добър.
Малко са майсторите, които могат да правят уинъри с много силни едноръки бекхенди, като Едберг и Федерер примерно.
Последна промяна TheExorcist на 26.01.2017 23:15, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 23:56
Санде, сигурно имате своите основания и като експерти в гледането да се изказвате. На силния форхенд аз лично бих избрал сечен бекхенд като отговор. Като имаш едно-две супер неща противника би могъл да ги неутрализира и тогава си аут. А като можеш много на много добро ниво винаги можеш да промениш нещо в хода на мача. Както и да е, ще видим утре, надявам се Григор да бие.[/quote] Сеченият бекхенд върви основно, когато си максимално затруднен от удара на противника. Защото ако си двурък няма как толкова бързо на скъсиш диаметъра на позицията ти, изискава намеса на цялото тяло, а това са части от секундата и нямаш време за реакция. Това е инстинкт. Аз също играя тенис бекхенд с две ръце, не усъвършенствах този с една ръка, въпреки, че е по-акуратен, но като ме разтегнат, нямам друг избор освен да я цепна леко. Иначе освен за сила не знам с какво двуръкия бекхенд е по-добър. Малко са майсторите, които могат да правят уинъри с много силни едноръки бекхенди, като Едберг и Федерер примерно.[/quote] Може да съм гледал 2-3 мача на Григор, но съм сигурен, че играе бекхенд с една ръка, дясна. Колкото по-силен удар посрещаш, толкова по-лесно е да го подсечеш с бекхенд, и толкова по-сложно става връщането отсреща. С други думи не разбрах това дето го написа.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Australian Open 2017 | 27.01.2017 00:16
Сеченият бекхенд върви основно, когато си максимално затруднен от удара на противника. Защото ако си двурък няма как толкова бързо на скъсиш диаметъра на позицията ти, изискава намеса на цялото тяло, а това са части от секундата и нямаш време за реакция. Това е инстинкт. Аз също играя тенис бекхенд с две ръце, не усъвършенствах този с една ръка, въпреки, че е по-акуратен, но като ме разтегнат, нямам друг избор освен да я цепна леко. Иначе освен за сила не знам с какво двуръкия бекхенд е по-добър. Малко са майсторите, които могат да правят уинъри с много силни едноръки бекхенди, като Едберг и Федерер примерно.[/quote] Може да съм гледал 2-3 мача на Григор, но съм сигурен, че играе бекхенд с една ръка, дясна. Колкото по-силен удар посрещаш, толкова по-лесно е да го подсечеш с бекхенд, и толкова по-сложно става връщането отсреща. С други думи не разбрах това дето го написа.[/quote] В първото ми изречение е отговора. Като ти шибнат много силен удар, точно със сечено може да върнеш. Това важи и за форхенд. Няма повече да коментирам по въпроса. Просто се разтягаш и нямаш друг избор. Иначе наистина дано Григор сътвори чудото. 
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Australian Open 2017 | 27.01.2017 01:24
Нейви точно обратното, Григор трябва да играе повече лифтиран бекхенд както преди 2 г. Ако тръгне да сече, Надал ще го смачка с форхенда. Федерер е може би най-големия майстор в сечения бекхенд и с него тормози всичко живо в атп веригата, но познай кой никога не се е впечатлявал от сечения му бекхенд... Надал има невероятно чувство да взема топката буквално от земята и така я избърсва, че много пъти съм виждал как прави директно уинър от подобно положение, смятай. Ако Григор играе сечено, значи е решил да е дефанзе, с лифта ще тормози повече Надал, но пък и ще се изтощи повече. То оправия няма... Най-добре е микса. Основно да лифтира, но от време на време и да сече и да излиза и на мрежата.
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Australian Open 2017 | 27.01.2017 01:34
Към Дявола: Ако Григор вземе, че бие, за кой ще си на финала? 
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Australian Open 2017 | 27.01.2017 01:51
Иначе гледах последните 4 мача на Григор в Мелбърн, но за жалост утре няма да мога да гледам. Евентуално между 12 и 13ч ако успея. Смея да кажа, че с ония от Южна Корея беше най-трудния мач за Димитров, ако може да се каже. В другите мачове не видях грам заплаха. Може би за това има вина самия Григор. Но май никой не го е тествал сериозно досега. Гаске и Гофен не успяха. Утре май ще е първия сериозен тест, което идва чак на полуфинал. Не знам дали е хубаво или лошо, по-скоро второто. Хубавото е, че не е преуморен или поне така ми се струва. Дано успее да вземе първия сет и да се отпусне малко, че в мачовете по между им е яко сдървен (с изключение мача в Пекин). Ако успее да намери ритъма си и да развява Надал като на клея в Монте Карло, където само крампите на Григор спасиха Надал от поражение, то може да си го бие в 4 сета. Все пак Рафа е по-опитния и според мен нещата са 55 на 45 за испанеца. Най-вероятно ще го излъже някак си старото куче. Дано не му се получат нещата и да гризне дръвцето. Испанските медии яко подценяват Димитров. "Вечната надежда" и разни такива епитети за българина. Успех на Григор!
|
|   |
|
 |
|
tennis fan
|

Re: Australian Open 2017 | 27.01.2017 02:32
Пич, аз пък харесвам играта на Надал и не разбирам, с какво не ти е симпатичен. Но категорично не харесвам когато ме лъжат. Да тениса на Надал е печеливш и впечатляващ, но е постигнат със забранени за останалите участници в тура средства – казва му се допинг. И колкото и да ти е досадно, не мога да започна да харесвам да ме лъжат.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Australian Open 2017 | 27.01.2017 04:45
Няма да мога да гледам този мач за съжаление, че от 10 съм по едни задачи на путката си майчина! Но ще гледам записа и няма да чета коментари. Но финалът, който и да е ще го гледам със сигурност! 
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Australian Open 2017 | 27.01.2017 08:08
Точно сеченият бекхенд не работи срещу Надал, защото той като никой друг успява да приклекне на такива топки и освен това има невиждано горно въртене на топката от форхенд, а е левичар. Казано просто - обратното въртене на сечения бекхенд той го обръща в горно въртене и директно завършва в много от случаите. От Федерер по-добър в сечения бекхенд няма, а знаеш, предполагам, какъв му е балансът с Надал и една от причините е точно тази. Надявам се ти да излезеш прав за нагласата, естествено че и аз се надявам Григор да спечели, но със сигурност няма да е със сечен бекхенд.
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Australian Open 2017 | 27.01.2017 09:55
Признавам ви с Дявола, без майтап: http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/26/2907477_glasut_na_ekspertite_kak_grigor_dimitrov_moje_da/?ref=exclusivenews Остава и да видим какво точно ще се случи! В Бет365 залога за победа е 1.4/3 в полза на Надал.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2017 | 27.01.2017 09:59
е за Григор много ясно. 
|
|   |
|
|