Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 22:11

Отговори на тема  [ 404 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Следваща
Уимбълдън 2015 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   12.07.2015 19:45

Diavolo написа:
Ами чудесно. Абсолютен номер 1 е в момента, Ноле! Доказа го недвусмислено, а величието на Федерер се видя, че е силно, силно преувеличено. Жалко, че Надал и Джокович не бяха в пикът си по-рано...

И как се видя, че е силно преувеличено - на 34 години ли се видя? Аре аман с простотии, точно преди няколко часа друго приказваше :stop:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   12.07.2015 19:48

Diavolo написа:
Henman написа:
Я да чуя пак кой има по-добър ретур - Джокович или Мъри? :laugh: Някои от ретурите на Ноле си бяха абсолютно маркови, и то на първи сервис на Фед.

Мъри на трева и е доказано. виж и анкетата в мтф и попрочети мнения. От един мач не можеш да си правиш изводи. Освен това срещу Мъри, Роджър сервираше с 76% днес около 64% а и тогава времето беше топло и слънчево, бързи условия. Днес влажно и студено, по-бавни топки.
Чете ли изобщо какво писах за атмосферните условия. А и нямаше покрив в хода на целия мач.

Не мога да повярвам, че Джокович има цели 3 титли на Уимбълдън, лично за мен са повече отколкото заслужава там, но съдбата го компенсира явно за Ню Йорк и Париж.

Ами, ти направи сравнение с двата мача с Андерсън... Естествено, че като те притискат повече на ретур, процентът ще падне, защото форсираш сервиса повече. Най-нормалното нещо на света. То срещу Мъри си беше абсолютно разходка, все едно Мюлер срещу Григор гледам.

Иначе това за времето са подробности, нали Мъри е много по-добър от Джокович, не може такива фактори да водят до такива драстични разлики в обратната посока.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   12.07.2015 19:50

Henman написа:
Diavolo написа:
Henman написа:
Я да чуя пак кой има по-добър ретур - Джокович или Мъри? :laugh: Някои от ретурите на Ноле си бяха абсолютно маркови, и то на първи сервис на Фед.

Мъри на трева и е доказано. виж и анкетата в мтф и попрочети мнения. От един мач не можеш да си правиш изводи. Освен това срещу Мъри, Роджър сервираше с 76% днес около 64% а и тогава времето беше топло и слънчево, бързи условия. Днес влажно и студено, по-бавни топки.
Чете ли изобщо какво писах за атмосферните условия. А и нямаше покрив в хода на целия мач.

Не мога да повярвам, че Джокович има цели 3 титли на Уимбълдън, лично за мен са повече отколкото заслужава там, но съдбата го компенсира явно за Ню Йорк и Париж.

Ами, ти направи сравнение с двата мача с Андерсън... Естествено, че като те притискат повече на ретур, процентът ще падне, защото форсираш сервиса повече. Най-нормалното нещо на света. То срещу Мъри си беше абсолютно разходка, все едно Мюлер срещу Григор гледам.

Иначе това за времето са подробности, нали Мъри е много по-добър от Джокович, не може такива фактори да водят до такива драстични разлики в обратната посока.

Обобщение - Джокович е с по-слаб ретур от Мъри на трева, ама Федедер пък е надценен, а Надал е най-добрият :laugh:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   12.07.2015 20:04

Ами честито на Ноле и на феновете му. Изигра много силен мач, след леко бавния старт, заслужаваше и чиста победа, но хайде да кажем, че вторият беше като компенсация за пропуснатите шансове в първия за Фед. Много добро сервиране, а в хода на мача и много солидна игра на ретур. Единствено пасингите и лобовете не му влизаха днеска на сърбина и Роджър спечели доста точки с атаки към мрежата, но то не може всичко :-) . Ноле задминава моя човек, както и Конърс в класацията на победи от ГШ и избегна неприятната възможност успеваемостта му във финали да падне под 50 %. Изравни и х2х с Федерер, нещо, което му убягваше няколко пъти досега (винаги като доближеше на една победа, Роджър го биеше и повеждаше пак). И последно честито и тук на Шевата, с когото гледахме заедно мача, в компанията на студени Самърсбита 8-)

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   12.07.2015 21:18

никой не пуска число 9 за шлемовете на Ноле, иначе Серина, Федерер и Рафа като вземат шлем феновете изтерясват и веднага почват със статистиките и рекордите, за Джоко няма. И аз не съм му фен, но заслужава и той фенска маса, която липсва тук :laugh:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   13.07.2015 02:56

:fatal:
juve написа:
никой не пуска число 9 за шлемовете на Ноле, иначе Серина, Федерер и Рафа като вземат шлем феновете изтерясват и веднага почват със статистиките и рекордите, за Джоко няма. И аз не съм му фен, но заслужава и той фенска маса, която липсва тук :laugh:

Има бе, доста са просто не са от тези дето пишат много - Шева, Сперанца. Ичвил :-D ., Нема Значка, Мейджъра, Прототипа от скоро за други не се сещам сега

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   13.07.2015 10:26

Balleta написа:
:fatal:
juve написа:

Има бе, доста са просто не са от тези дето пишат много - Шева, Сперанца. Ичвил :-D ., Нема Значка, Мейджъра, Прототипа от скоро за други не се сещам сега

И аз принципно, въпреки че не гледам колкото вас и съответно не коментирам. Иначе много жалко за загубата от оня с пижамата в Париж, сега той щеше да е на крачка от историята, а не Дявола да се прехласва по дебеланата :)

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   13.07.2015 13:26

Като един от новите му поддръжници, нека най официално да честитя на Ноле титлата от Умбълдън. Браво така се прави!
От седемте му мача успях да гледам четири - 1-ви кръг, QF, SF и финала. Още веднъж честито.
Само дето тоя Ролан Гарос нещо му бяга по тъча, ама колко ще бяга година-две, все ще му кацне на Джоко - нека да е през 2016.

Айде едно странично въпросче. Рио 2016 нали ще бъде на клей - щото като чуя думата тенис и думата Бразилия и то веднага става = клей, както Лондон 2012 беше на трева. Не заради друго ами Нолката все някога ще избухне на клея и викам ако може да е 2016, абе въртя го суча го нещо за златно шлемче ми е мисълта. :-D .

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   13.07.2015 13:36

Prototype_Iblis написа:
Като един от новите му поддръжници, нека най официално да честитя на Ноле титлата от Умбълдън. Браво така се прави!
От седемте му мача успях да гледам четири - 1-ви кръг, QF, SF и финала. Още веднъж честито.
Само дето тоя Ролан Гарос нещо му бяга по тъча, ама колко ще бяга година-две, все ще му кацне на Джоко - нека да е през 2016.

Айде едно странично въпросче. Рио 2016 нали ще бъде на клей - щото като чуя думата тенис и думата Бразилия и то веднага става = клей, както Лондон 2012 беше на трева. Не заради друго ами Нолката все някога ще избухне на клея и викам ако може да е 2016, абе въртя го суча го нещо за златно шлемче ми е мисълта. :-D .

Скивай сега как Дяволето ще се включи и ще ти драсне одмах един ферман със статистики и какви ли не още доказателства, че това е абсолютно невъзможно да стане, понеже Ноле просто няма нужната физика, талант и прочее да направи шлем. :yes: :laugh:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   13.07.2015 13:42

Prototype_Iblis написа:

Рио е на хард.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   13.07.2015 14:06

хех, абсолютно невъзможно е някой да направи голям шлем.
шансовете на Ноле за ГШ са 0.00000000001%

Ри е на хард, заради Федерер мафията, а иначе официалното обяснение е за да има послужи като плавен преход към US Open, който също ще е на хард корт.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   13.07.2015 14:58

Случайно погледнах турнирчетата тая седмица и Серина е записала Бостад на клей, за какво и е това мизерно турнирче, предполагам ще го откаже или пък иска да се разходи до Швеция вместо да релаксира и да си почива за хард корт сезона, няма логика и без това трябва да гони още рекорди там, да не и изиграе лоша шега :outofspace:

Последна промяна juve на 13.07.2015 14:59, променена общо 1 път

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   13.07.2015 15:04

Diavolo написа:

Ри е на хард, заради Федерер мафията, а иначе официалното обяснение е за да има послужи като плавен преход към US Open, който също ще е на хард корт.

- Факт е че всички приеха победата на финалиста в пижама на финал в Париж за изненада. Интересно ми е дето си ги написал тия 0.00000000001% колко щеше да ги напишеш при три гш за Ноле ;-) и оставащ само юс-а.

- Тъпо че ще е на хард. Какъв плавен ход за УС-а бе, това да не им е намаляване на вредните емисии в околната среда, това са професионални тенисисти дето трябва да играят където и да е. Иначе може и МОК да са направили изключение само за Лондон.2012, то май всички олимпийски тенис турнири от новата история след завръщането на тениса са били на хард. И каква е тая Федерер мафия? Да не дойде Санде да ни пише пък за допинг мафията. :-D
Не, сериозно какво имаш предвид под Федерер мафия, че не съм много в час.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   13.07.2015 15:09

За останалите Олимпиади не мога да си спомня, но Барселона '92 беше на клей.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   13.07.2015 15:32

SUBXERO написа:

Да да да сетих се Барселона'92 наистина беше на клей. Оня швейцареца дето спечели (забравих му името) в спомените ми е мача му с Горан Иванишевич, имахме гости някакъв хърватин дето баща ми имаше някаква работа с него и той само ни надуваше главата с Иванишевич, че трябваше аз хлапето да му обяснявам как единственият човек заради който този спорт може да се гледа е Борис Бекер. :laugh:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   13.07.2015 15:42

Всеки си има право на мнение, ама ми писна да чета за "пижамата". Вавринка играе по-зрелищен тенис отколкото Ноле някога е играл, играе или ще играе и ако не бяха сериозните му ментални проблеми, всеки мач между него и Ноле е 100% на ракетата на Стан - щом го би на АО'14, където Ноле е GOAT, и на РГ, където Ноле беше свръхмотивиран...

И въобще хейтърщината към Рафа (към която се присъединявам), не е повод за фенщина към Джокович. Ноле играе ефективен, percentage тенис, с много движение по корта, издръжливост, сигурни удари от дъното на корта и през 80% от времето изчакване грешка на противника. Причината да бие Фед вчера е, че Фед е на 34, точка.

Джокович най-вероятно ще спечели още няколко шлема (силно се надявам да не направи Голям шлем) и вече е претендент за Топ 6-10 на всички времена, но тенисът му е скучен за неутралния зрител, освен това той все е онеправдан, все не го обичат, изобщо - примадона.

Ако Стан беше на полуфинала вместо Гаске, шампионът на Уимбълдън щеше да се казва Федерер, което щеше да си е напълно в реда на нещата.

Аз предупреждавах, че така ще се стекат обстоятелствата на финала, но нямаше кой да ме слуша - невъзможно беше Роджър да сервира два мача подред така, както го направи срещу Мъри. Освен това Ноле е с по-здрава психика, по-добър ретур (да, има спор Мъри или Ноле връщат по-добре на трева, но на този турнир това беше определено Ноле) и т.н., и т.н. Фед трябваше да потвърди пробива си в първия сет и да го вземе без тайбрек и щеше да има шанс за победа в 3-4.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   13.07.2015 19:50

Prototype_Iblis написа:
Diavolo написа:

- Факт е че всички приеха победата на финалиста в пижама на финал в Париж за изненада. Интересно ми е дето си ги написал тия 0.00000000001% колко щеше да ги напишеш при три гш за Ноле ;-) и оставащ само юс-а.

- Тъпо че ще е на хард. Какъв плавен ход за УС-а бе, това да не им е намаляване на вредните емисии в околната среда, това са професионални тенисисти дето трябва да играят където и да е. Иначе може и МОК да са направили изключение само за Лондон.2012, то май всички олимпийски тенис турнири от новата история след завръщането на тениса са били на хард. И каква е тая Федерер мафия? Да не дойде Санде да ни пише пък за допинг мафията. :-D

Въобразява си как ATP прави всичко възможно да добута Федерер до олимпийско злато на сингъл.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   13.07.2015 23:01

Хенмане, ето инфото за което пита:

Титла от ГШ с най-малко допуснати пробива:

1. Пийт Сампрас - 2 допуснати пробива на Уимбълдън - 1997 г. - рекорд в оъпън ерата
2. Пийт Сампрас - 3 допуснати пробива на Уимбълдън - 1993 г.
3. Рафаел Надал - 4 допуснати пробива на US Open - 2013 г. - рекорд в оъпън ерата
3. Роджър Федерер - 4 допуснати пробива на Уимбълдън - 2006 г.
5. Рафаел Надал - 5 допуснати пробива на US Open - 2010 г.
5. Анди Родик - 5 допуснати пробива на US Open - 2003 г.
5. Роджър Федерер - 5 допуснати пробива на Уимбълдън - 2009 г.

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   14.07.2015 00:12

Prototype_Iblis написа:
SUBXERO написа:

Да да да сетих се Барселона'92 наистина беше на клей. Оня швейцареца дето спечели (забравих му името) в спомените ми е мача му с Горан Иванишевич, имахме гости някакъв хърватин дето баща ми имаше някаква работа с него и той само ни надуваше главата с Иванишевич, че трябваше аз хлапето да му обяснявам как единственият човек заради който този спорт може да се гледа е Борис Бекер. :laugh:

Швейцареца не беше ли Марк Росе :unsure: :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   14.07.2015 00:20

Prototype_Iblis написа:

На Федерер само олимпийско злато на сингъл му липсва и ще е огромна реклама за олимпиадата и за тениса в частност ако най-популярния трнисист с най-мултимилионни договори спечели златото.
Трева няма как да го направят, че ще е твърде очевидно, така че очаквайте бърз хард корт.
Разбира се удобно забравяме, че Бразилия е страната на клея и че Бразилия' 2016 на хард корт е толкова безумно колкото в Лондон' 2012 г. да бяха играли на клей.
:uuu:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 404 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Следваща