Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 02.06.2019 19:33
А Халеп пак цъка с някви анонимки цял турнир и ще е свежичка в крайната фаза, ама дявола дума на обелва естествено 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 02.06.2019 19:54
Недей така, предстои култов мач с Ига Швятек, която и да е тая .... 
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 02.06.2019 20:08
Франсетата по-смешен жребий не можаха ли да наредят? Направо трябваше Надал, Федерер и Джокович да ги пуснат директно от четвъртфиналите, докато другите се избиват в 4-5-часови кървави мачове... 
 |
|
Hiksa
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 02.06.2019 20:54
Абе не е вярно, Вавринка при нормални обстоятелства щеше да е фаворит срещу Фед, но след тази петсетка при този пек, не знам как може да удържи повече от сет на ниво във вторник. Само дъжд и отлагане би го спасил. Аз исках финал Доминатора-Станимал, но ще се получи ботско Джокера-Матадора. Кретените от NBC добре че се усетиха да превключат на този мач, че започнаха предаването си със Стивънс-Мугуруса, а корта на женския мач е почти празен, за разлика от другия 
|
|   |
|
 |
|
goro_levskara
(Underground)
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 02.06.2019 21:03
Естествено както ви отърва пишете. Халеп е играла с анонимки По тази логика Надал с кой игра? С Джоко, Фед, Тийм? Нека бъдем обективни. Цуренко е 27 ма в ранглистата, Гофен също 27 ми. Значи Цуренко е анонимка, а Гофен е топ фаворит  Така ли да разбирам?
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 02.06.2019 23:08
при мъжете верно се трепат пет сета почти всички, а Джоко Надал и Фед си цъкат и те с анонимци, да сме обективни, поне вървим към последен мач може би на клей между Федерер и Надал на 1/2 финал това ще си струва определено 
Последна промяна juve на 02.06.2019 23:09, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 02.06.2019 23:11
Дяволе, какво ти е мнението за наглото поведение на маемонката Серина след загубата й?
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 02.06.2019 23:30
аз лично говорех за Ига ....
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 02.06.2019 23:51
Аз съм за Мугуруза и много симпатичната Конта, но не знам дали ще издържи. При мъжете хванах малко от Вавринка и Циципас, баси драмата драмата накрая, тоя грък в момента ми се очертава любимец, дано се развие, още е само на 20. А тоя другия дебелак открай време ме дразни, време е да се отказва!
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 03.06.2019 00:01
ти може и да си за Мугуруза, но тя вече падна от Слоан ... 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 03.06.2019 12:13
Уникален мач между Циципас и Вавринка мача на годината за мен! Жалко, много жалко, че Стефанос загуби такъв мач точно, но играта му е толкова красива и има толкова много за развиване, че чак се плаша колко далеч може да стигне. Но пък и се радвам за Стан, мой стар любимец. Не човек, а стомана, Станимал!  Не вярвах, че ще удържи на устрема на младока, не и след контузиите, не и след този сезон до тук, но ако се вгледаме по-внимателно ще видим, че резултатите му напоследък се подобряват. В този мач на моменти игра като истинско животно, като в най-добрите си години, но срещу себе си имаше много силен Циципас. Лично за мен от това което видях, Циципас изтърва мача с безобразното си поведение при точките за пробив, особено в петия сет, когато имаше безброй възможности, включително и 0-40 в 1 ия гейм, но това е положението. Самия завършек на мача с този бекхенд на Стан бе сюрреалистичен апотеоз на цялата класика! Безобразна игра на Векич, а Слоун напомни на миналата година и формата си от РГ и УСО по-предната. Мугуруса започна много силно, но след това Стивънс превключи на моуд режим. Да няма повторение на миналогодишния финал? Федерер изнесе най-силния си мач, аз лично очаквах Майер да се заяде в мача, но или е играл много слабо или Фед е бил прекалено силен. Не мога да кажа, защото този мач не го гледах. Надал игра много добре, но отново срещу себе си имаше вдъхновен съперник, който летеше по корта. Но стигна само за 1 пробив в мача и добри впечатления с движението си и страстта на корта.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 03.06.2019 19:47
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 04.06.2019 01:47
Излезе истината по случая. Поредната журналистическа простотия в търсене на евтина сензацийка. Изобщо не стоят така нещата. Става въпрос за гаф на франсетата. Серина иска по-малка стая, за да се приключи по-бързо, защото не е искала изобщо да говори и това е нормално и често срещано при спортистите след тежка загуба. Организаторите намират по-малка стая, но впоследствие решават/настояват Серина да е в главната стая (явно им е много по-интересна очаквайки нещо така по-пикантно) и прекъсват Тийм и го пращат в малката стая. Серина като е разбрала вече е било свършен факт и дори е казала ''Това е грубо'' Също така не върви Тийм да реве като ощипана девица след това по медиите и той разбрал-недоразбрал. Ако е мъж ще го преглътне и ще се държи достойно. Даже започнаха да го подиграват вместо да го съжаляват големия мъченик, дискриминиран толкова безпардонно. Така е когато не се проверява информация, а се преписва нещо публикувано под емоция на някой в туитър... 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 04.06.2019 02:02
Очаквах повече от Щруф, но при това влажно време и тежки топки с бавна настилка му отне сервиса и стана лесна плячка на Ноле. Лошото е, че го дават цяла седмица лошо времето, т.е. влажно, дъждовно и облачно и това е изцяло в полза на Джокович и минус за Надал и Тийм. Но ще видим. То и днес трябваше да има буря и проливен дъжд, а вместо това пекна слънце късния следобед и привечер. От това което видях това бе най-добрия мач на Джокович в турнира. И статовете не лъжат. Тийм и той очаквано вдигна нивото в началото на втората седмица и преби Монфис. А аз очаквах спектакъл тук. То такъв имаше ама солов. Ако Зверев и Хачанов не подлеят водица ни чака истинска класика на полуфинала. Дел По днес бе неузнаваем. Толкова много грешки и толкова много пропилени моменти. От друга страна Хачанов надблъска дори и блъскач номер 1, Дел По. Зверска сила има в русначето и ако продължава така да се развива го чака и него голямо бъдеще. Много мощ има, а и никак не лоша защита. Негов първи 1/4 финал на ГШ турнир, да му е честито. Кей и Беноа направиха поредната епика на тазгодишния турнир. Качеството на беше чак толкова високо, макар и да имаше спиращи дъха разигравания. В петия сет с тези пробиви малко като на женски мач заприлича, но и двамата се раздадоха на макс и играха на върха на моментните си възможности. Заслужена победа за Нишикори, поне според мен. Изненадващо поне за мен Сашето изригна и победи един от шлагерите на сезона, Дон Фабио. Жалко, много исках да гледам точно този Фонини срещу Джокович, но Фонини и ГШ са чужди понятия. Жалко за големия талант, който този несериозни има. Зверев игра стабилно, но все още е далеч от това което показваше миналата година. И какъв е този хилав женски сервис с по 10 двойни на мач? Шампионката при жените от миналата година премаза шампионката при девойките от миналата година.  Симонкааааааа за информация на Балета. Единствения гейм, който полякинчето взе бе с пробив, когато... Халеп сервираше за 1ия сет... Кийс преби Синякова, но и последната бе вече гроги и нямаше енергия да тича. Барти и свинкята направиха не лош мач. Ашли е най-развиващата се тенисистка и скрития фаворит за титлата, лошата новина за нея е, че е в половината на Халеп. Но точно такива като Барти на хартия би трябвало да печелят клей турнирите. Бърза, разнообразна, остра, добра защита, добро покритие и бояк дух. Анисимова развенча Болшова. Кореняк американката също трябва да се следи, защото това 17 г. момиче ниже уинър след уинър от всички краища на корта, но няма физиката на бизона, а и много техника.
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 04.06.2019 08:27
Я дай линк към твоята проверена информация, защото и аз четох, че двете (малка и голяма) стаи за интервюта за били заети, Уилямс - без директно да иска някой да бъде изгонен - е настоявала да не чака, и затова французите са решили да прекъснат Тийм. https://www.independent.co.uk/sport/tennis/french-open-2019-dominic-thiem-serena-williams-press-conference-joke-a8940681.htmlWhile Williams did not request for Thiem to be ousted, she was unwilling to wait for the Austrian to finish and the second interview room was also in use, leaving organisers in a difficult position.
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 04.06.2019 15:58
Единствената причина, поради която ме е яд, че Джо Конта гази Слоун е, че Слоун има по-големи шансове срещу Халеп на клей. И в този ред на мисли - ако Джо си свърши работата, в тази половина всички сме за Маркета - знаем, че при нея Симончето е с абонаментна карта:)))))
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 04.06.2019 16:52
Готовоооо...В UK ще полудеят - Конта преди тази година нямаше победа на Ролан Гарос, а сега е на полуфинал. С оглед на формата, в която се намира, може би ще се справи с Маркета/Мартич и е на финал.
Има една друга активна тенисистка, която има само загуби на French Open, освен в годината, когато става шампионка - познайте коя (джокер, Дяволът е луд по нея:))))))
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 04.06.2019 18:01
То баланса на Остапенко на Ролан Гарос е просто смразяващ, едва ли има друг такъв случай в историята на тениса - най-успешния турнир евър за Остапенко е и от друга страна най-мизерния … няма такава ирония
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 04.06.2019 19:57
освен това с Остапенко другия парадокс е кога Контесата стана клей-специалистка от тази година май, при жените е пълно с всекви парокси и фантастики, за разлика от опитните доминатори при мъжете които си мачкат 100 години, поне съм доволен че Федерер с триста зора ще бие коравия Стан, че искам за един последен път вечното дерби в тениса на червено, голям мач правят може пък и Вавринка пак да обърне  не стана за щастие 
Последна промяна juve на 04.06.2019 20:01, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари | 04.06.2019 20:20
Мачът на Фед и Стан беше почти като тоя на Стан и Циципас, отстъпва единствено, че е 4 сета. Невероятен тенис, Станимал показа, че физически е ок и определено казано през цялото време изходът беше неясен. Фед едно 20-тина точки за пробив, но направи само 2?! И реално почти всеки път при точка за пробив Станимал си я отиграваше като пич, без да дава никакви шансове - брутален сервис, а ако не веднага с него, то от втори-трети удар печелеше. Роджър при всички изпуснати брейкболи имаше само един-два полушанса, от равностойни позиции опита на риск, помня един бекхенд по правата още от втори удар, много труден след като топката на Стан кацна съвсем близо на линията и логично пропуск. Който обаче иска да гледа що е то тенис, да гледа геймовете при 5:4 за Федерер в третия сет и при 5:5 в същия сет. Е какви топки направиха и двамата тогава, особено Федерер как спаси точката за пробив при 30:40 и 5:5 и той сигурно не знае - ебаси волетата. Дано Стан задържи нататък в сезона и да земе да тресне един Уимбълдън за ужас на вси тенис спецове 
|
|   |
|
|