Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 15:46

Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Ролан Гарос 2023 - тема за коментари 

Кои ще спечелят Ролан Гарос 2023?
Карлос Алкарас 20%  20%  [ 3 ]
Новак Джокович 40%  40%  [ 6 ]
Стефанос Циципас 0%  0%  [ 0 ]
Холгер Руне 7%  7%  [ 1 ]
Даниил Медведев 0%  0%  [ 0 ]
Яник Синер 0%  0%  [ 0 ]
Каспер Рууд 0%  0%  [ 0 ]
Друг 0%  0%  [ 0 ]
Ига Швьонтек 20%  20%  [ 3 ]
Арина Сабаленка 13%  13%  [ 2 ]
Елена Рибакина 0%  0%  [ 0 ]
Онс Жабер 0%  0%  [ 0 ]
Друга 0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 15

Ролан Гарос 2023 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари   |   11.06.2023 19:36

Diavolo написа:
След тази ера на тримата най-големи всички следващи са меко казано нелепи!

Ако позволиш ще те поправя. Вече не иде реч за тримата най-големи, а за най-великия и двамата му подгласници...

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари   |   11.06.2023 19:37

Получи се много качествен финал, като резултата малко лъже. Може би по-логично щеше да е 3-1 за Ноле.
Много съм горд с Рууд, дано да продължи да се развива така и му желая много успехи. Той е за пример!
Джокович и преди този турнир си беше Гоат, а сега не могат да го докоснат дори. Честито на неговите фенове! Уникален спортист!
Напълно заслужена и убедително спечелена рекордна 23 ГШ титла, гарнирана с трети кариерен шлем!

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари   |   11.06.2023 19:40

Diavolo написа:
Глупости, Джоко няма никакъв шанс с тази игра.

Тук също ще повдигна това убедително мнение. Без капка ирония, човекът в този форум, който най-много разбира и следи тениса, да изкаже това мнение... е меко казано нелепо :stop:

Изображение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари   |   11.06.2023 19:59

Уимбълдън ще го спечели - некст ген не могат да играят на трева. На Ю Ес Оупън ще се моли някой да отстрани Медведев, иначе се досещаш какво става ако се срещнат.

Иначе финалите ги спечели срещу Беретини, Киргиос Циципас и Рууд.

Тази ера ми напомня на годините по време на залязващия Сампрас и преди Федерер да изгрее. Шлемове печелеха такива като Йохансон, Агаси взе последния си шлем срещу Шутлер (?!), а Хюит спечели срещу Налбандиян на Уимби в най-скучния финал в историята.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари   |   11.06.2023 20:21

goro_levskara написа:
Diavolo написа:
Глупости, Джоко няма никакъв шанс с тази игра.

Тук също ще повдигна това убедително мнение. Без капка ирония, човекът в този форум, който най-много разбира и следи тениса, да изкаже това мнение... е меко казано нелепо :stop:

Айде, айде, не ми цитирай сега мнения далеч преди финала. Никой не очакваше титла от Джокович, дори и най-върлите му фенове, писал съм си с такива. Масово се очаквате титла от Алкарас. Ама това е положението. Догодина Надал ще спечели поне 2 ГШ титли, значи Джоката до края на 2024 г. не трябва да печели повече от 1 ГШ. :devil:

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари   |   11.06.2023 20:50

Не Адаш. Тук не иде реч за това кой какво е очаквал, а за това, че човекът който най-много разбира от тенис тук, отписва възможност Най-Великият в тениса да спечели турнира. За това идеше реч.

Иначе се върни няколко години назад, когато беше пуснал анкета, кой ще завърши с най-много титли от Великият и двамата големи и виж какво съм написал. Цялата логика сочеше именно това. Федерер беше накрая, като за него беше ясно. Надал е строго профилиран и освен Ролан Гарос беше ясно, че няма да може да спечели нищо друго. АО и ЮО се случи, просто защото го нямаше Джокович. И кой остана? Точно сърбина, който можеше да спечели всеки един турнир, освен РГ, като така и стана.

Иначе ще се радвам да ми върнеш другата година това мнение назад. Просто защото Рафа няма да може да спечели повече титла. РГ ще я вземе вече порасналия Алкарас. За другите е излишно да говорим. Възможно е Ноле да не спечели нищо вече, но то не му и трябва. Та така...

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари   |   11.06.2023 21:03

Надал е побеждавал два пъти Джокович на финал на УСО, а УСО е най-слабия турнир на Ноле от години. Така че не го включвай в сметката.
На АО, Надал и Джокович са играли твърде малко. Само 2 пъти. Прекалено много пъти се разминаваха. Но със сигурност разликата не е голяма.
Догодина ще видим дали Надал ще спечели или не. Ако беше здрав сега той щеше да е с купата, надявам се, че не си правиш илюзии за нещо друго?
Статистически Джокович беше Гоат и преди този турнир. Така че няма смисъл да има такива изхвърляния.
Иначе за масовия фен, Джокович никога няма да е най-великия, защото в сърцата на феновете отдавна са Надал и Федерер. Тези, които не са коне с капаци и все пак уважават играта и статистиката няма как да не му признаят титлата Гоат, нещо което аз направих ако не се лъжа още преди 2 години, но пък за тези 2 години много неще се промениха и Рафа избухна с 2 титли за една година. Сега отново има промяна. Догодина пак може да има. И ще е така, докато единия или и двамата не се откажат.
И по-скромно. Феновете на Джокович сте известни със своята надменност спрямо конкуренцията. ;-)

Последна промяна Diavolo на 11.06.2023 21:04, променена общо 1 път

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари   |   11.06.2023 21:32

Надал приключи с успехите на ГШ, ако участва въобще, ще е да могат другите да си оправят головата разлика в директните срещи. Оттук нататък постепенно Джоката ще сдава щафетата на по-младите поколения (това май с Медведев, Циципас, Зверев и Рубльов не се получава много, но с Алкарас и Руне е неизбежно), обаче тази година напълно възможно и да я приключи с Голям шлем.

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари   |   11.06.2023 21:37

Фен съм бил само и единствено на Джим Къриър. Началото на 90 не, когато ни пуснаха по кабеларките TV5 и гледах много запалено Ролан Гарос. Събирах си изрезки от вестници, интересувах се много.
Всичко останало е предпочитания. От най-великия и другите двама, винаги съм предпочитал Федерер. Това е ясно, както казваше навремето Олд Уобъл :laugh:
Ревало ми се е, когато на онзи епичен финал преди години на Уимбълдън, Джоко го би и то след мисля изпуснати два мачбола. Но Фед се отказа и от другите двама предпочетох Ноле. Но това не значи фенство, определено. Фен е доста силна и ангажираща дума и със сигурност не бих я приравнил с думата предпочитание.
Просто Джоко пише история и съвсем спокойно, без никакви притеснения, му слагам титлата ВЕЛИК. Това, което прави на корта на тези години е достойно само и единствено за уважение. Това е...

Изображение

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари   |   11.06.2023 22:01

Dobril написа:
Надал приключи с успехите на ГШ, ако участва въобще, ще е да могат другите да си оправят головата разлика в директните срещи. Оттук нататък постепенно Джоката ще сдава щафетата на по-младите поколения (това май с Медведев, Циципас, Зверев и Рубльов не се получава много, но с Алкарас и Руне е неизбежно), обаче тази година напълно възможно и да я приключи с Голям шлем.
В общи линии точно това смятах и аз да напиша.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари   |   11.06.2023 22:07

Аз бях фен на Път Рафтър и като цяло най-голямата загуба на тениса е изчезването на този стил, сервиз-воле. Имах малки надежди към Федерер в началото, но след 2004-та или 2005-та и той започна да играе ботски от основната линия. Джоко е велик за ерата си, но не е най-великият, а конкуренцията му е жалка. Само неговите върли фенове го възхваляват след поредната победа срещу Беретини (кой е този и на кое място е сега?).

Джоко просто изчака залязването на Фед и Надал, отказването на Мъри и остаряването на Вавринка, както и падението на Тийм.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари   |   12.06.2023 01:08

Сравнително добър финал се получи, най-вече в първия сет. Рууд се държа много достойно през цялото време и бе "трън в петата".
Джокович сподели след края на мача в едно от многото си интервюта, че му допада да играе тайбрек, това се видя много добре. Също така каза, че е пределно мотивиран да спечели още турнири от ГШ. Личното ми мнение е, че вече почва леко да издиша и не го виждам да се състезава до 40 години. Джокович е показвал през годините, че е човек който мисли за здравето си и не вярвам да направи компромиси, само за да удължи своята кариера и евентуално да спечели още титли. А ако през този сезон спечели всички титли от ГШ, то няма да има и кой знае каква мотивация според мен. Не казвам, че ще се откаже в края на годината, но си мисля че няма да продължи още дълго.
Иначе за мен има много интересни млади тенисисти, така че и в бъдеще няма да е скучно. Аз много харесвах Пийт Сампрас навремето, също Хенман и Русецки, макар и по-малко, но след това също имаше интересни играчи като Анди Родик, Марат Сафин, (поне за мен), ще има и в бъдеще.

След края на срещата Ноле поздрави лично Златан Ибрахимович, който беше на срещата, заедно с Килиан Мбапе. В отделна група бяха Оливие Жиру и други бивши и настоящи френски национали. Зарадва ме и присъствието на Яник Ноа, много подходящо за случая. Но Джоко най-вероятно неволно пропусна Майк Тайсън, който също беше на мача заедно с дъщеря си Милан, която също тренира тенис. Явно Ноле не е знаел за присъствието му. Преди мача Тайсън каза, че уважава всички тенисисти, но е голям фен на Ноле, най-вече заради неговото много земно поведение. Дъщерята на Майк Милан също е фенка на Джокович.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари   |   12.06.2023 07:41

Diavolo написа:
...Тези, които не са коне с капаци и все пак уважават играта и статистиката няма как да не му признаят титлата Гоат, нещо което аз направих ако не се лъжа още преди 2 години, но пък за тези 2 години много неще се промениха и Рафа избухна с 2 титли за една година...

Е така де - Рафа спечели AO, защото Ноле не се втурна като останалите о́вци да се ваксинира и ози нацитата го спряха... Иначе щеше да си остане с оная титла срещу Фед от 2009. И цифрите щяха да са още повече в полза на Джокера... (Дори няма да включвам в сметките, че и на USO не игра, а все пак беше финалист предишната година - почти постигнатия ГШ...)

Сега се загледах - от тримата Джокович е този с най-разнообразно печелените турнири от ГШ. Федерер е само с 1 FО, Надал с 1 1/2 AO (и два W), докато Джокович вече е с 3 FO, колкото и USO.

А за фенство - не мога да отделя Роже от Новак. Може би една идея повече ми харесваше Фед като игра (сигурно и заради един от треньорите му), но пък Ноле една идея повече като поведение извън корта... И двамата са супер. Определено след тях ми е Надал (фенска му работа, ама все пак - на вкус и цвет...).

А за симпатиите от младите години (за което Жоро спомена) - Стефан ис май мен (и Щефани ис май уомън).....

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3