Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 02:38

Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал) 
Автор Съобщение
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 14:25

Nole написа:
Напълно е права Сперанца да реагира така. Може да не се е изразила съвсем точно, но е напълно права че за пореден път Надал стана за смях правейки се на палячо. Ясно е че има проблем, но клоущината с тия сервиси в края на втория сет беше прекалена... Дето се казва, тоя турнир никой не го спечели, но само един се изложи. :) Честито на Вава, а Надал май за трети път след година като номер едно ще се разпадне... Очаквам да бъде бууснат за клея и след него отново да е сянка на себе си.

оо ти изпълзя :rofl: мислех,че до Уимбълдън нема да те видим :-)

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 14:30

Изразила съм се точно както съм искала да се изразя и си стоя зад думите. И никога не съм се правила на хрисима и добронамерена, винаги съм казвала мнението си без да обиждам. И на Новак съм се ядосвала, когато е симулирал, и сега ме е яд, че Надал не остави Вавринка просто да го надиграе. Сега настроението е някакси минорно, но титлата е повече от залужена и се радвам за Стан.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 14:38

Айде пък сега и Джоко симулирал...КОГА?!Виж за Мъри съм на 100% сигурен.За Рафа днес не мога да кажа,понеже не съм гледал,но ме съмнява да се е преструвал :innocent:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 14:44

Christianssen написа:
Айде пък сега и Джоко симулирал...КОГА?!Виж за Мъри съм на 100% сигурен.За Рафа днес не мога да кажа,понеже не съм гледал,но ме съмнява да се е преструвал :innocent:

Всичките са симулирали, единственият, дето си е карал без подчертаване на болежки и гримаси, е Федерер. Но той пък достатъчно се е разправял със съдии и не е казвал недвусмислено, че някой удар на противника във важен момент е точен, ами се е правил на ударен, което не му прави чест. Всеки с кусурите си - иначе как щяхме да се дърлим тук? ;-)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 14:46

абе много е лесно вкъщи от дивана да кажеш кой симулирал и кой се преструвал. особено на финал на ГШ, естествено имало е моменти, в които са ме дразнели гримасите, таймаутите, отказванията на Рафа, но точно в този мач е абсолютно безумие да се твърди това. можеш да играеш умряла лисица един сет, но след това да заиграеш пак сякаш нищо не е било, ако след като върна пробива в 4-ия сет беше почнал да сипе силни сервиси, да гони до дупка и да се надъхва, щеше да е наистина жалко и смешно, но не видяхме нищо такова. просто в третия сет за малко Стан не знаеше какво да прави- дали да мачка силно с риск да греши или да играе ляво-дясно с повече спин. видя,че Рафа рискува с единични удари и се преориентира добре. намали грешките, успокои се на ретур и нямаше какво да го спре. пак казвам и за последен път- евентуалната контузия, болежка или схващане не умаловажават по никакъв начин победата на Стан. след Корольов в първи кръг, уолковърът на Поспишил, сега и на финала- късметът казват помагал на силните. :-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 14:49

Бтв. мен щеше да ми е много интересен мачът на Стан с Поспишил, даже си бях наумил да гледам евентуално, ако е в човешко време, но ...

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 18:48

Отдавна не бях гледал тенис - от детските ми години (Сампрас/Агаси). Сега изгледах част от финала и останах разочарован - качеството на тениса ли е станало толкова зле, аз ли съм забравил какво е било, или просто тия двамата спретнаха едно нищо...
А това което слушах за Надал, че ще бие с лекота явно не се сбъдна - а самия Надал ми се стори, че играе сякаш желае да загуби... единственото хубаво, е че
Гришо има добър потенциал и може да го гледаме все по-често по финалите на такива турнири.

Последна промяна Keanu на 26.01.2014 18:54, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 18:53

Keanu написа:
Отдавна не бях гледал тенис - от детските ми години (Сампрас/Агаси). Сега изгледах част от финала и останах разочарован - качеството на тениса ли е станало толкова зле, аз ли съм забравил какво е било, или просто тия двамата спретнаха едно нищо...
А това което слушах за Надал, че ще бие с лекота явно не се сбъдна - а самия Надал ми се стори, че играе сякаш желае да загуби... единственото хубаво, е че нашия има добър потенциал и може да го гледаме все по-често по финалите на такива турнири.

е на теб ти се е падна най-калпавия мач какво да ти хареса .... :laugh:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 18:55

Deja vu!

За кой ли път? Не е имало един мач в кариерата на Надалм който той да е загубил без медицински причини. Отврат!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 19:06

Надал (гугъл превод, че не ми се търси на английски):

"
At what point of the match did you feel the injury and what is your assessment of it at this stage?

I do not have a serious injury, it's just a back strain and it'll Affect me for a few days, four or five days. That's it, nothing more. But in a match as important as this one, you can not win with a constraint like that. It's the first time it's happened to me in a match of this size, although I've had the odd warning on other occasions, like in Montreal.

Did the biggest problems come on your serve?

From the warm-up onwards, que is when i noticed something, I was getting more and more restricted in each service game, and the next serve was a little worse [each time]. I do not have much luck at this tournament and it's a little hard to take because i feel the conditions here are good for me. But that's part of life. It's been two exciting weeks have ended painfully That, though all I can say is how moving the response of the crowd was towards me. The last thing I wanted was to retire in the end. I'm proud of myself That I did not.

DESPITE Struggles your injury, you won the third set ...

I always try to do my best and I managed to survive as best I Could. That September I won Because Stan got nervous. Two or three times I thought acerca going and shaking his hand. But I've Given everything I had and I leave with a feeling of sadness but contentment Also, Because no one can demand more than what I gave today. As I say, that's life and that's sport.

And Wawrinka?

He played to the same level unbelievable That I've been playing. He's a good friend. To beat him in a match like this I needed to be in the right shape to take the game right to the limit and make life difficult for him. I simply Was not in the right shape to do that.

"

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 21:28

Diavolo написа:
Очаквам титла номер 14
[...]
Но какъвто и да е развоя вярвам в титла номер 14 и ново място в историята за Рафа.

:rofl: :rofl: :rofl:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 21:31

A.Agassi написа:
честита титла на Стан! никой не я очакваше...

...не съм говорил за подобряване на рекорда на Фед, дори и да бе спечелил тук , пак щеше да е трудна задача, но не това е най-важното.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 21:33

Значка, на човека му е достатъчно тежко, нека да не му се подиграваме.
Само да питам - Стан във втория най-възрастен тенисист, спечелил първата си титла от шлема ли се превръща?

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 21:34

Не искам да реагирам агресивно :-)
Честита титла на Стан. :first: За мен вече не е чоукър.
А за Рафа... не един или два пъти съм казвал - той не може да губи. Големите шампиони знаят и да губят... да губят честно!!! Надал не може! Така, че - :finger: за него!
Скоро време и Гришо ще го тупа навсякъде, както Ноле 2011. :yes:
Айде Рафи :wave:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 21:45

Нема Значка написа:
А за Рафа... не един или два пъти съм казвал - той не може да губи. Големите шампиони знаят и да губят... да губят честно!!! Надал не може! Така, че - :finger: за него!

и какво нечестно и недостойно направи, че така и не разбрах от многото хейтърски брътвежи, това, че стисна зъби и не се отказа и дори взе сет ли ??? ... аре бегайте у лево всички разбирачи :tomate:

Значка олекна ли ти батко, Джокера що изкара две елементарни топки в аут с Вава, пак ли куфарчетата са проговорели, я раздуй :rofl: :rofl: :rofl:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   26.01.2014 22:03

"и какво нечестно и недостойно направи, че така и не разбрах от многото хейтърски брътвежи, това, че стисна зъби и не се отказа и дори взе сет ли ??? ... аре бегайте у лево всички разбирачи :tomate: "

Историята си е история и репутацията си е репутция. Никой не може да му я отнеме.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   27.01.2014 00:14

Нема Значка написа:
Diavolo написа:
Очаквам титла номер 14
[...]
Но какъвто и да е развоя вярвам в титла номер 14 и ново място в историята за Рафа.

Нема Значка написа:
Та... честита титла на Надал!
Бердих, Вава, Фед, Мъри... срещу надал са... :helpless:

Нема Значка написа:
И така, честита 14-та титла на Надал. Казвам го за 2-ри път.

:clown:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   27.01.2014 00:23

Закопа го :laugh: :laugh:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   27.01.2014 01:31

IchWill написа:
Значка, на човека му е достатъчно тежко, нека да не му се подиграваме.
Само да питам - Стан във втория най-възрастен тенисист, спечелил първата си титла от шлема ли се превръща?

Не е, Вава е на 28 години в момента, Андрес Гомес е бил на 30, когато печели Ролан Гарос през 1990, Петр Корда беше на 30, когато спечели АО през 1998, а Горан също беше на 30 без 3 месеца, когато триумфира на Уимбълдън през 2001. За тези се сетих на първо четене, възможно е да има и други. И за Алберт Коста се замислих, но се оказа, че той е бил на 27 без месец, когато спечели РГ през 2002.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Рафаел Надал срещу Станислас Ваврика(финал)   |   27.01.2014 02:26

Balleta написа:
Нема Значка написа:

...пак ли куфарчетата са проговорели, я раздуй :rofl: :rofl: :rofl:

Един човек, който е много навътре в нещата ми каза, че след като Надал за пореден път е унижил Федерер на ГШ с 3:0, Фед му е направил магия! :fatal:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3