Ролан Гарос 2014 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 27.05.2014 22:14
а за последното съм съгласен, защото там е пълно с хейтъри и на Надал Всъщност ти какво очакваш от Димитров? Защото всичко, което е постигнал до тук съм го предвидил отдавна в кафето, т.е. изобщо не съм изненадан от постиженията му. Но Григор е на светлинни години от Федерер и няма да се доближи и на 10% от постиженията му. Ей това трябва да го проумеят болните му фенове. Да му се радвате като български спортист и толкоз. Не летете в облаците, Григор не е от това тесто. Единствения му шанс се крие в това, че тези около него са същите. Когато залезнат сегашните терминатори всички ще се напечелят, кой повече, кой по-малко...
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 27.05.2014 22:17
Очаквам да стане номер 1, па макар и за по-кратък отрязък от време, да спечели някой Шлем след време, а защо не и повече от един. Изобщо не говоря и никога не съм очаквал да стане някакъв нов Федерер. Иначе аз му се радвам и не се вкисвам така да се каже, като загуби, защото както е нормално да се печели, така е нормално да има и по някоя загуба, а от тия загуби някои да са неприятни.
Последна промяна alessandron на 27.05.2014 22:18, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 27.05.2014 23:20
Не вярвам да стане номер 1, нито да спечели шлем. Абе не знам, тия новите са толкова еднакви в посредствеността си, че ми е трудно да правя такива прогнози, но до тук Григор не ме е убедил, че има силите за ГШ и номер 1. А доста години го гледам вече.
Последна промяна Diavolo на 27.05.2014 23:21, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 28.05.2014 01:12
 |  |  |  | fc_bayern написа:  |  |  |  | Henman написа: На Гришо според мен му пречи целия тоя хайп, който типично по български го следва след всяка една победа. Спечели един мач, ако ще да е и в Делрей Бийч, и веднага се почва с патриотичния шит и как е по-велик от Федерер и Джокович взети заедно и това от хора, които хал хабер си нямат от тенис. Същата работа като с волейболистите, когато вземат 1-2 мача...
Сигурен съм, че Рашийд му помага да остане стъпил на земята обаче пак ми се струва, че прекалява с някои демонстрации. Това да се прави на Федерер на корта с тоя небрежарски стил и постоянни опити за хот догове и други такива простотии, да прави циркове с Ноле и с Маша през ден да се закачат публично... Не знам, според мен би било по-добре, ако пробва като Раонич да работи спокойно, без много-много да се шуми около него. |  |  |  |  |
Прав си българина като цяло няма психологията да издържи на такива важни и тежки мачове. Дори и да играе срещу най-добрия като Надал например и надмине себе си като му поведе с 2:0 сета, представяш ли си какво става в главата му, какви мисли започват да му нахлуват:''край свърших си работата'', ''беше лесно'', ''победих го''. И оттук следва главоломно падение и обратът е налице. Оня ден волейболистите еп.132424 на сериала български манталитет. А пък да тръгне да обръща ''загубен'' мач или поне да положи някакво минимално усилие за отпор - мисията невъзможна. Нас ни бива в бързите победи някой спортист вдигнал щанга или направил туш за един миг. |  |  |  |  |
Аз не бих абсолютизирал така нещата, защото много пъти се е случвало и волейболисти, и футболисти, и самият Гришо да показват характер и да обръщат мачове срещу големите. Проблемът за мен е в типично българския комплекс за малоценност. Спечели ли някой наш спортист или отбор голям мач и веднага се почва с до болка познатия поток на разсъждение: "ето го нашето момче, идва от бедната клета малка 7-милионна България и се опълчва срещу могъщите чужденци, ах, какъв герой" и прочие, прочие... Няма нищо лошо в това да си "сам срещу всички", защото и сърбите го правят и им носи успех, но не мога да си обясня защо трябва да си извисяваш постиженията, акцентирайки непрекъснато върху това колко смотана е държавата ти?!? Гришо и волейболистите са топ професионалисти в своите спортове и е напълно нормално да постигат победи. Те трябва да бъдат оценявани на базата на техните качества и потенциал, а не на базата на брой на население и развитие на икономиката - в крайна сметка да не би Китай или Швейцария/Лихтенщайн, които са първенци в тези две категории, да са най-силни в спорта, погледнато мащабно?! Та така, за мен този комплекс много ни пречи и повлиява на спортистите ни и им пречи да довършат работата до край. Затова в спортната ни история е бъкано с 1/2 финали и 4-те места, но не и с титли и финали. Същите аргументи за малката България се повтарят и като оправдание за загубата точно преди върха и резултатът се брои за супер успех. Това не е манталитет, с който се става голям шампион. Както казваше Пийт Сампрас навремето - да, спечелих турнира, от утре отивам да тренирам за следващия, защото никой не се интересува от случилото се вчера. За съжаление, не мисля, че някога ще се отърсим от този стил на мислене - ей сега гледах Рудолф при Слави и нашият, докато не му навря една баница с праз в устата, не се спря. Да покажем, че и ние ги можем тия работи и няма кво да ни се правят западняците...
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 28.05.2014 01:21
 |  |  |  | Diavolo написа: Хенмане, той Григор от много години само по паспорт е българин. И да не мислиш, че чете коментарите по форумите или като цяло следи бг медиите, които са 90% слугинаж на силните на деня. Силно се съмнявам. Григор никак не го харесват в мтф и го обиждат по какви ли не начини, общо взето никъде не се харесват такива небрежари както си писал и никой не ги взима на сериозно по-точно казано. Да оставим, че му липсва манталитет на голям шампион и че си пада малко позьорче, ами най-напред да вземе да си подобри ретура за който пишем вече 4 години. Не е нормално да има толкова слаб ретур. И от бекхенд продължава да е твърде неубедителен. Иначе, че е надарен с много тенис качества се вижда от всеки, независимо дали е лаик или спец. Ако има ден може да бие почти всеки, но е твърде непостоянен и тръгнат ли на зле нещата, не е такъв боец да обърне хода на мача. Няма я тази специфична спортна злоба каквато я има в други големи шампиони. Този шум около него със сигурност му пречи, но пък може и това да му харесва това положение, няма как да знаем. По-скоро болшинството от хората искат да е номер 1 в света и да печели ГШ титли и да чупи рекорди и за това подобни загуби са шокиращи и се драматизират твърде много, а трябва да се гледа много по-реално. Григор е много далеч от най-добрите в света. И като манталитет и като психика, а и има определени слабости в играта, които ''ботчета'' като Нишикори ще използват винаги и така. |  |  |  |  |
Има фейсбук, има туитър, а и българските журналисти нонстоп му досаждат за интервюта и го запознават със ситуацията - няма как да не усеща истерията. Просто Гришо в момента ми прилича на типичния българин, попаднал в светлината на прожекторите, желаещ да се покаже в пълна степен на всички колко е велик (като играч-техничар, шоумен, плейбой и т.н.). И Ноле го прави, може би, защото също е балканец, но някак при него не е толкова позьорско, а и има тенис аргументите. Ще видите, че ще позная и Раонич ще направи най-силна кариера от младите - да, все още е дърво, но е отдаден на 100 % на тениса, върши си работата, без да попада много-много пред обективите, подобрява непрекъснато с малки стъпки играта си и има най-точния екип до себе си в лицето на Пиати и Любичич, докато за Рашийд аз лично съм по-скоро раздвоен.
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 28.05.2014 03:38
Не можах да гледам нача. Чета че не е успял да пробие доктора, който игра финал в неделя срещу Гулбис май... в Ница. Че е във форма, няма спор. А и нашия по статистиката не е далеч от тази на Иво ама си е паднал в стрейтс. Иначе гледам във фейса снимчици ала бала... Доста отпуснато и лигаво тинейджърско поведение. Да вземе малко пример от Нишикори и Раонич. Относно загубата - не е кой знае какво. На УС колко пъти е отпадал в мачове срещу напълно преодолими съперници?! Сега пък да стане драма, нали спечели 3 турнира и не може да си позволи да отпада в първи кръг на ГШ. Има още да се учи и тия "лоши дни в които нищо не ти се получава" трябва да са все по-малко. Дори тогава да печелиш. На Уимби все още нищо не е доказал. Имаше лоши загуби и контузии, но нали на трева се чувства най-добре?! Верно на Куинс игра полуфинал с Банди. Може и да спечели турнира някой ден с малко късмет и ако е мотивиран. Ще видим тая година как ще се представи на тревата. На клей направи силен сезон, като изключим тази му загуба на РГ.
А между другото, тия от евроспорт го питаха още в Рим какво очаква от РГ и той намръщено каза че там не се чувства добре. Странни му били кортовете...
Последна промяна Нема Значка на 28.05.2014 03:42, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 28.05.2014 10:06
Срещу Райбера игра (и загуби) Карлович, и това беше в Дюселдорф. Гулбис беше на другия турнир в Ница.  Между другото почти идентични като резултат финали - и двата 2:0 сета победи, първият сет на 1 гейм в Ница - на 2 в Дюселдорф, 2рият сет - с тайбрек, една точка разлика - в Ница - 7:5, в Дюселдорф - 7:4 в тайбрека. 
Последна промяна Naki на 28.05.2014 10:11, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 28.05.2014 15:14
Какво става със Серенка!?  Някой гледа ли мача (аз не)?
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 28.05.2014 15:34
Е, какво стана - най-накрая го разкриха дебелият бизон. Време беше да се появи някой, който да играе като хората срещу Уилямс, а не само да блъска безмозъчно като Азаренка и Шопарата. Много хляб има в това момиче Мугуруса. 
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 28.05.2014 16:03
и с това отпадане на уилямс схемата яко се отвори за шарапова, единствените клей специалистки са стосър и цибулкова, но те пък са в една част и победителката не е ясна, на цвети и нямам вяра слаба е на клей, маша ще я разцепи, а в долната половина дано поне халеп стигне финал има шанс и на нея се отвори след отпадането на ли, но пък може и да има още изненади, женски тенис там всичко е с краката нагоре, тъй че да не давам генерални прогнози, но браво на мугуруза отлично игра, но като че ли и серина игра на 20-30 % явно има някав проблем, тая година и е слаба, доста загуби записа, не е лесно да защитава титлите от миналата година, сега ще има време да се готви за уимбълдън, където е длъжна да спечели, че и в нейното царство ако я разкрият, нещата става много зле при нея.
Последна промяна juve на 28.05.2014 16:05, променена общо 3 пъти
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 28.05.2014 19:15
Да бе да, Серина е в лоша форма този сезон и е много непостоянна. Мугуруса с тази си умна игра срещу Серина от миналата година си заминаваше с геврек и франзела.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 28.05.2014 19:16
Иначе това бе първата победа на д-р Иво на Ролан Гарос от 8 години... сметайте а и да не успееш да пробиеш някого на клей в три сета говори адски зле за ретура ти...
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 28.05.2014 19:48
Пирона водеше с пробив на Маша в първия сет и накрая го загуби 7-5. За момент си помислих, че ще отпадне и Шарапова ама уви... пускам мача и гледам Пиронкова надула дупе. Нещо ми се струва качила килца. Нещо ми се струва тромава, явно има проблеми. Викна масажистка на корта...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 28.05.2014 20:30
Серина Уилямс не е отпаднала ве, защо лъжете преди малко преби Корне голяма драма, голям мач. Та значи за малко да стане чудо. Тейлър Таунзенд (тая сигурно е 120 кг) водеше с 5-1 в третия сет и пропиля 4 мачбола!!! За да се стигне до 5-4 30-30, но Ализе сбърка две поредни топки и така Таунзенд спечели мача на живота си. Джонката много умно си бие Кукушката засега, само със сервис и психика, големец 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 28.05.2014 20:39
Абе тая Таунзенд как се търкаля до корта - кой ли я засилва и има ли космодиск?  Ех, къде е Крайчек ...
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 28.05.2014 21:03
Последна промяна juve на 28.05.2014 21:04, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 29.05.2014 21:58
Нандоооооо, оооо Нандоооооооооооооо 5 ремонт в кариерата на Ооооо, Нандооооооооо великан! невероятен мач, уникален 5 сет в който видяхме всичко най-красиво от играта на клей 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 30.05.2014 17:35
тия френски селяндури, как прекъснаха играта за 1 минута точно на мачбола, чилич се разконцентрира и направи двойна грашка. такъв хубав мач да свърши така, но евала на хърватина толкова добре на клей не помня да е играл, верно че имаше късмет с 3-4 късметлийски точки, но се раздаде напълно и като нищо можеше да влезе в 5 сет, а джоката хич не бе стабилен, явно сузан ленглен не му пасва много и ударите му не спореха. чака го още работа, най-вероятно цонга и раонич са следващите съперници и както казах с такива играчи бомбардери му е трудно, че не му дават ритъм с мощните тупалки да се настрои добре, както срещу испанските връщачи например, дано има още епики. 
Последна промяна juve на 30.05.2014 17:36, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 30.05.2014 19:13
Ууупс Маша днес е била в лошо настроение и е раздавала гевреци 
|
|   |
|
 |
|
fc_bayern
|

Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари | 31.05.2014 00:26
Гришо я е вдъхновил, как ще се излага пред него я!!! Нашия, вместо да гледа като отвеяно магаре, да вземе малко пример да се научи как се играе тая игра. http://gong.bg/tenis/goliam-shlem/grisho-vdyhnovi-hubavata-masha-ot-tribunite-280176
_________________ЛУДОГОРЕЦ ШАМПИОН!!! 
|
|   |
|
|