Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 02:38

Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Мадрид 2015 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   09.05.2015 11:04

Diavolo написа:
слабичко като цяло за Надал, но определено почва да напипва формата си. трябва обаче още много работа, в момента е на около 50% от пълния си потенциал на клей.
това което ми хареса е че отново дава дължина на ударите си и с тези досадни плиткажи изглежда приключихме, а това е добър сигнал и означава сила в краката и напипан тайминг. :-)

А на мен, което ми харесва, е че форхендът не е стабилен, а сервисът въобще го няма. И това е така от началото на годината, без да има по-дълъг период на подобрение. Така че шансът и на РГ да е така е много голям.
Иначе Григор днес опита да е прекалено търпелив, а на клей в търпеливост по-голям майстор от Рафа няма. Ако няма премерена доза агресия отсреща, Надал нещо трябва да се контузи, за да загуби. Все пак нелош турнир за Гришата, явно в момента това му е таванът - всички искаме повече, но не е малко и че имаме тенисист на това ниво, дето никога не е било, затова лично аз не му се ядосвам твърде много и все се надявам, че би могъл да направи следващата крачка все някога.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   09.05.2015 18:00

Страхотен мач на Надал срещу Бердих - няма какво да си кривя душата. След като снощи написах как форхендът му дава още доста брак, днес Рафа направо разби Бердих с марковия си удар - въртелив форхенд по правата. Толкова много успешни форхенди точно по правата не бях виждал от него от няколко години насам, направо от "доброто старо време", когато на клей никой не можеше да си помисли да го пипне. Дали това ще е тенденция или просто моментно настроение - бих искал да видя на финал с Нишикори, защото с Мъри би било ясно - скотиша си е смешко.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   09.05.2015 19:30

Наследството играе плейстешън тенис! :moufan:
Кузи само брои точките :laugh:
Е, кажете ми това не е ли ГОАТ игра?! могъща! :devil:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   09.05.2015 19:45

Diavolo написа:

А за физическите проблеми на Кузи няма ли да кажеш нещо - или това го пазиш само Надал като нещо вземе да заплита конците?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   09.05.2015 19:51

не видях да има проблеми, проблемите се появиха след франзелата в първия сет.
къде бяха проблемите вчера срещу Шарапова?
33 уинъра за 15 гейма за Петра! :helpless:
това са 2 уинъра на гейм :outofspace:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   09.05.2015 22:31

Абе кой го боли за Квитова?
Някой гледа ли Нишикорката? Нещо го разкриват май... :unsure: Баба ми има по-добър втори сервис, мани...
А утре Мърльо ще бъде разкрит...
После Надал евентуално срещу Джоката и така...

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   09.05.2015 22:51

Diavolo написа:

Квити ГОАТ си е машина, ама защо не изкоментира и мача със Серенка? Имаше ли местена на тромавия задник ляво-дясно в опит за достигане на плейстейшън уинърите? :laugh:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   09.05.2015 22:54

Аз пък мисля, че Мъри ще е по-тежък съперник за Надал от Нишикори. Япончето просто физически отстъпва на Рафа и с тоя сервис почти няма как да вземе лесна точка, освен това ми се струва, че формата му е с една идея по-слаба от миналата година. Докато Мърльо има нелоша постановка за противодействие срещу Надал благодарение на бекхенда и ретурите - миналата година в Рим прилагаше тактиките на Джокович и му направи франзела и почти го беше взел мача. Сега идва и след първа титла на клей в кариерата, така че би трябвало да е надъхан на макс.

Последна промяна Henman на 09.05.2015 22:55, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   09.05.2015 23:49

Henman написа:
Аз пък мисля, че Мъри ще е по-тежък съперник за Надал от Нишикори. Япончето просто физически отстъпва на Рафа и с тоя сервис почти няма как да вземе лесна точка, освен това ми се струва, че формата му е с една идея по-слаба от миналата година. Докато Мърльо има нелоша постановка за противодействие срещу Надал благодарение на бекхенда и ретурите - миналата година в Рим прилагаше тактиките на Джокович и му направи франзела и почти го беше взел мача. Сега идва и след първа титла на клей в кариерата, така че би трябвало да е надъхан на макс.

По принцип и аз съм съгласен с тая констатация, само че бръмбарите в главата на Мъри винаги са фактор, в колкото и силна форма да е. Но да видим де, да вкарва тия ретури от днес и може да стане мазало.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   10.05.2015 01:07

Раонич ще се подложи на хирургическа интервенция, пропуска Рим и е под голяма заплаха и за Ролан Гарос.
според мен ще направят всичко възможно да го вдигнат за Уимби, че има да защитава полуфинал, но зависи от възстановяването. според мен на 90% пропуска Ролан Гарос.

Цитат:
Milos Raonic @milosraonic
I will be undergoing surgery to repair a nerve in my right foot. I withdrew from Rome to be ready to compete as soon as possible.

:outofspace:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   10.05.2015 01:08

Мъри пък заявил след мача си с Нишикори, че обмисля отказване от Рим заради натрупана умора вследствие на двете поредни седмици тенис.
Това ако стане, то неговата четвъртина ще е мега смешна. И най-вероятно трагичния Пикс ще стигне някак си полуфинал.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   10.05.2015 15:40

Сандро е прав, в колко и добра форма да е мърльо, срещу Надал винаги се бъгва и накрая сдава багажа. Надал пък тъкмо набира скорост. Да, може би е по-добре Мъри на финал, вместо Кей, който игра безобразно и нещо ми се струваше преуморен. Абе титла за Надал и чакаме Рим да видим Джоката и Гришата.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   10.05.2015 21:46

Муахахаха...мисля, че всички, които се подиграваха на Мъри за Моресмо, е време да млъкнат:)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   10.05.2015 21:48

Нема Значка написа:
Сандро е прав, в колко и добра форма да е мърльо, срещу Надал винаги се бъгва и накрая сдава багажа. Надал пък тъкмо набира скорост. Да, може би е по-добре Мъри на финал, вместо Кей, който игра безобразно и нещо ми се струваше преуморен. Абе титла за Надал и чакаме Рим да видим Джоката и Гришата.

Сандро обаче си пожела Мъри да кове ретури и той го послуша. ДЕСЕТАТА се ОТДАЛЕЧАВА !!!

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   10.05.2015 21:50

MCStranger написа:
Муахахаха...мисля, че всички, които се подиграваха на Мъри за Моресмо, е време да млъкнат:)

Не знам някой в този форум да се е подигравал на Мъри за това. Браво на него, показно срещу Надал - остава само на Ролан Гарос да падне испанската армада и вярвам, че ще стане този път. Мъри днес игра много умно, стабилно, караше Надал да е агресор и Рафа се провали напълно. Форхендът от вчера пак си се върна в руслото от тая година, явно с Бердих нещо се беше объркал Надал. Иде и Рим, а там Джоката се връща - готви се решителният удар върху самочувствието на Надал!

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   10.05.2015 21:53

Говорех в световен план, имаше много такива гласове:)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   10.05.2015 21:53

Хохохо, такава гавра дори Джокович и Давиденко не са осъществявали срещу Маугли (за Налбандиян се колебая). :laugh: Как беше - от единия ъгъл до другия и обратно! Надал така и не измисли какво друго да прави цял мач освен да гони и да връща балонни лифтирани топки, а Мъри с тая брадица прилича на клей кортър ветеран и като нищо може да стигне дори финал на РГ, ако има малко късмет с жребия. Много стабилни удари и отлично движение по корта. Така и не разбирах толкова години какъв му е проблемът на червено, след като играта му е перфектна за тази настилка, но след тези две поредни титли би трябвало да се надъха. Ако бях на негово място, бих пропуснал Рим.

Надал е номер 7 от другата седмица. :-D

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   10.05.2015 21:55

Henman написа:
Така и не разбирах толкова години какъв му е проблемът на червено, след като играта му е перфектна за тази настилка, но след тези две поредни титли би трябвало да се надъха.

Откровено казано в началото като се появи по игрите и знаех, че е тренирал доста време в Испания, си мислех, че на клей ще е доста стабилен, а то до тази година беше ... нищо.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   10.05.2015 21:58

alessandron написа:
MCStranger написа:

Не знам някой в този форум да се е подигравал на Мъри за това. Браво на него, показно срещу Надал - остава само на Ролан Гарос да падне испанската армада и вярвам, че ще стане този път. Мъри днес игра много умно, стабилно, караше Надал да е агресор и Рафа се провали напълно. Форхендът от вчера пак си се върна в руслото от тая година, явно с Бердих нещо се беше объркал Надал. Иде и Рим, а там Джоката се връща - готви се решителният удар върху самочувствието на Надал!

Просто според мен на Надал му е доста комфортно да играе на червено срещу такива биг хитъри като Бердих. Хем му дават много непредизвикани грешки, хем не му се налага сам да генерира силата на ударите - подлага ракетата на тупалките и благодарение на лифта всичко попада в корта със сериозна скорост. А пък и мачът като тръгне в добра посока, обикновено Надал се разиграва още повече, докато днес се посдуха, след като не можа да върне пробива в първия сет.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Мадрид 2015 - тема за коментари   |   10.05.2015 22:01

alessandron написа:
Henman написа:
Така и не разбирах толкова години какъв му е проблемът на червено, след като играта му е перфектна за тази настилка, но след тези две поредни титли би трябвало да се надъха.

Откровено казано в началото като се появи по игрите и знаех, че е тренирал доста време в Испания, си мислех, че на клей ще е доста стабилен, а то до тази година беше ... нищо.

Е чак пък нищо... Все пак изигра два полуфинала на РГ, загубени от Надал. Вярно, 0 титли до тази година, ама те турнирите като са всичко на всичко 4 и са тотално доминирани от Надал и Джокович в последните 100 години как да стане. По-скоро преди имаше някакъв негативизъм като излезе на червено, който сега сякаш го няма.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща