Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 02:37

Отговори на тема  [ 232 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Следваща
Australian Open 2015 - Тема за коментари 
Автор Съобщение
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   25.01.2015 16:47

Съдията на стола Джейк Гарднър се осра на два пъти, като отсъждаше преиграване при спечелени точки за Григор, и то в много важни моменти. Едното беше при 5-5 0-15, когато сервисът беше абсолютно неспасяем, и именно след тоя момент българинът загуби фокус и предаде гейма на 0. Аман вече от такива простотии, много ми е чудно на какъв критерий ги избират тия лайнсмени, защото все са някакви комични дъртаци и особено по Шлемовете грешките взеха много да зачестяват.

А Григор игра добре, но истината е, че трябваше да си спечели четвъртия сет още при 5-2, когато имаше сетбол. Изпусна и аванс от 3-0 в първия сет. Все едно гледаме един и същ повтарящ се филм всеки път, когато излезе срещу биг 3 - играе, бори се, равностоен е и дори на моменти надиграва опонента си, но изпуска шансове и накрая пада с 3-1. Време е вече да прави следващата крачка, както я направи Нишикори срещу Ноле, а не да се радваме на достойни представяния. Двамата с Рашийд трябва да поработят върху сервиса - в един момент беше спечелил само 37 % от всички изиграни точки на втори сервис, което дори срещу класен ретурджия като Мъри е малко. Ретурът днес беше на ниво, но и там може да се работи. Направи ми впечатление и, че твърде често взимаше превес и тръгваше към мрежата, но при по-ниските волета срещаше трудности и ги изплюваше балонно на т-то, което позволи на скотиша да обърне един куп загубени точки.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   25.01.2015 16:51

Henman написа:
Съдията на стола Джейк Гарднър се осра на два пъти, като отсъждаше преиграване при спечелени точки за Григор, и то в много важни моменти. Едното беше при 5-5 0-15, когато сервисът беше абсолютно неспасяем, и именно след тоя момент българинът загуби фокус и предаде гейма на 0. Аман вече от такива простотии, много ми е чудно на какъв критерий ги избират тия лайнсмени, защото все са някакви комични дъртаци и особено по Шлемовете грешките взеха много да зачестяват.

А Григор игра добре, но истината е, че трябваше да си спечели четвъртия сет още при 5-2, когато имаше сетбол. Изпусна и аванс от 3-0 в първия сет. Все едно гледаме един и същ повтарящ се филм всеки път, когато излезе срещу биг 3 - играе, бори се, равностоен е и дори на моменти надиграва опонента си, но изпуска шансове и накрая пада с 3-1. Време е вече да прави следващата крачка, както я направи Нишикори срещу Ноле, а не да се радваме на достойни представяния. Двамата с Рашийд трябва да поработят върху сервиса - в един момент беше спечелил само 37 % от всички изиграни точки на втори сервис, което дори срещу класен ретурджия като Мъри е малко. Ретурът днес беше на ниво, но и там може да се работи. Направи ми впечатление и, че твърде често взимаше превес и тръгваше към мрежата, но при по-ниските волета срещаше трудности и ги изплюваше балонно на т-то, което позволи на скотиша да обърне един куп загубени точки.

Много точен анализ - този мач беше за пет сета, това е. Иначе не съм съгласен само с едно - сетболът в четвъртия сет не можеше да го вземе, Мъри си го изигра с хубав сервис и натисна веднага след това, Григор беше на три метра зад основна и можеше само да се надява на грешка. Определено Димитров върви напред и се развива, вече действително е равностоен, но тази година му трябва голяма победа на турнир от Шлема срещу Ноле, Рафа, Фед или Мъри, това е.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   25.01.2015 16:53

alessandron написа:
juve написа:
жалко супер мач да свърши по тоя начин, но гришо трябваше да си затвори при 5:3 сета и нямаше да има нито съдийски грешки, нито късмет за противника. така изпусна надал и джокович, сега и мъри. много се трупат тия загуби по тоя лековат начин и изпуснат сет, когато ги надиграва и тежат на психиката му за да мине на тяхното ниво и да ги бие, колкото е близо до тях, толкова далеч. а мъри ще бере ядове с кириос, оня е непукист и получи ли възможности да вземе мача едва ли ще ги изпусне, но мач с мач не си приличат, но както и да е. гришата не заслужаваше такъв край :no:

Никви ядове няма да бере, Кирьос вече е натрупал умора и най-много един ефектен сет за фойерверк с помощта на публиката.

И аз така мисля, освен това Кириос е значително по-удобен като стил на игра за Мъри, защото няма защитата на Григор и блъска с много сила през цялото време, което ще позволи на Мъри да си играе любимата контра игра. Но съм съгласен с Дяволето, че Ник показва железни нерви и определено е биг мач плейър, което е впечатляващо предвид годините му. Очаквам в бъдеще да пердаши здраво. :-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   25.01.2015 16:57

Факт, Кирьос ми харесва и на мен, показва и здрави нерви, но да видим как ще развие вариативността в играта, щото за толкова висок играч това си е важно.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   25.01.2015 16:59

Гледах малко и от Надал - Кевин и в първия сет южноафриканецът с бебешката глава имаше една камара брейкболи, включително 0-40 при 5-5, но ги изтърва всичките и после предаде мача. Не е много ясно какво е нивото на Надал, защото в тази първа част играеше страшно много плиткажи, но някак се измъкна в негов стил. После понавлезе в корта, но пък срещу сломен духом съперник винаги е лесно... Нямам доверие на Бердих, така че май вървим към познатата ботщина Надал - Мъри в тази половина на схемата и нищо чудно там да има крайно изтощителни 5 сета. :-D

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   26.01.2015 05:35

Голям мач между Цибулка и Азаренка и Вика е аут. Цибулка взе първия сет, след което Аза се върна в мача, имаше целия моментум, спечели 2-я сет, проби и поведе с 2:0 в третия, но кучето Цибулкова върна пробива, изравни за 2:2 и оттам нататък я размаза, ато точката за 5:3 в третия сет за Цибулка може и да е точка на турнира при жените. Голямо куче тая Цибулка, по държане, а и по визия си е направо питбулче :laugh:

Сега Серена - Мугуруза, победителя отива на Цибулка, ще има ли отмъщение за Ролан Гарос или испанката ще стане черна котка за терминатора :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   26.01.2015 08:00

уфф, измъкна се Серинка :tennis:
още като видях схемата, този потенциален мач никак не ми харесваше и е имало защо. Определено Мугуруса е влезнала под кожата на малката Уилямс и тя беше изключително нервна, но все пак този изключителен характер я измъкна за пореден път. Пореден мач в който Серина адски мудно потегля, далеч е от най-добрата си форма, но колкото по-напред отива и колкото повече мачове играе ще става все по-добра и опасна. :devil:
с Цибулкова я очаква адски труден мач, словачката се движи със скоростта на светлината и стига всичко. Сервиса ще трябва да работи иначе ще е много сложно.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   26.01.2015 08:27

Мугуруза и тя е за убиване няколко недопустими грешки в ключови моменти на брейкпойнт пропиля, няколко пъти и мрежата бе в полза на Серена,резултата лъже много, Серена за малко да гризне дръвцето....пфу

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   26.01.2015 08:54

да, Мугурузка игра силно, но на хард корт и трябва много повече опит, за да бие Уилямс. Това не е Ролан Гарос все пак.
и викам оттук-нататък Серинка да вземе да си печели първия сет и да не се мъчи толкова. :-D

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   26.01.2015 11:33

Серина бие ли Цибулкова трудно вече някой ще я бие накрая. два пъти се измъква, да видим третия път, дано ги повтарят особено цибулкова-азаренка ми се гледа, това е бил мача на дяня и двете са в страшна форма, но на словачката тука и върви и може да бие всяка. ще е як мач срещу Уилямс. гадно ми се падат жените 2-3 сутринта не мога да ставам и то решителните мачове, после на запис като знам резултата, тръпката не е същата. вавринка се е измъчил с гарсия и на 1/4 финал култов мач срещу Нишикори, дано е в нощна сесия, ще стане спектакъл :-D

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   26.01.2015 13:39

Винъс последния сет се развихри и размаза Радванска, която цял мач нищо не игра и ако не бяха детинските грешки на Винъс щеше да падне и по-бързо в два сета. Слаб мач като цяло много брак, но по-агресивната и търсеща победата заслужено би. Засега Навратилова нищо не е направила с Ага, явно ще им трябва още време. Раонич се измъкна в 5 сета срещу Лопес и така ако Джокович си вземе протоколния мач срещу Мюлер, всички от топ 8 се класират на 1/4 финала без Федерер, на негово място е Кириос. Това показва че Гришо трябва по-скоро да се добута до осмицата за да не среща първите 4-5 играчи още на 1/8 финала. трябва да направи тази следваща крачка следващите месеци и можеби ще е по-уверен да си използва възможностите срещу топ играчите:-)

Последна промяна juve на 26.01.2015 13:40, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   26.01.2015 16:07

juve написа:
Серина бие ли Цибулкова трудно вече някой ще я бие накрая. два пъти се измъква, да видим третия път, дано ги повтарят особено цибулкова-азаренка ми се гледа, това е бил мача на дяня и двете са в страшна форма, но на словачката тука и върви и може да бие всяка. ще е як мач срещу Уилямс. гадно ми се падат жените 2-3 сутринта не мога да ставам и то решителните мачове, после на запис като знам резултата, тръпката не е същата. вавринка се е измъчил с гарсия и на 1/4 финал култов мач срещу Нишикори, дано е в нощна сесия, ще стане спектакъл :-D

при мен е обратно, по малките часове са мъжете, но не се оплаквам де, аз обичам да гледам женски тенис.... :-) Иначе Вика не е в чак толкова страшна форма, далеч от познатата Вика.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 03:36

Маша - Джени, ще е готин мач отвсякъде, айде да почват :music:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 04:29

Халеп?! :helpless: :-x :uuu:

явно лаймската болест си казва думата
блях тез бактерии и вируси :sick:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 06:32

Balleta написа:
Маша - Джени, ще е готин мач отвсякъде, айде да почват :music:

то пък не стана мач, Маша просто размаза Бушар, че и сервиса и влизаше, да не повярваш. Супер мач на Маша, един от най-добрите, които съм гледал. Сега руско дерби на полуфинала с Макарова. Х2Х там е 5-0 за Маша, която много рядко губи от рускини.
В другия поток пък 3 американки...

Надал и Бердих почнаха, а мача е силно интригуващ предвид факта, че Бердих може да сътвори история и да стане първия играч в Опън ерата, който губи 18 поредни пъти от един съперник :-D Бердих за рекорда :laugh:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 07:21

Не му е до рекорди на Бердих, дотук яко пердаши Надал...вече сет за него и 3:0 във втория :-|

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 07:32

Balleta написа:
Не му е до рекорди на Бердих, дотук яко пердаши Надал...вече сет за него и 3:0 във втория :-|

6:0 във втория, аз си лягам утре да разправяте.... :innocent:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 08:08

Естерчето,балете.Естерчето.Крилца са му поникнали на Томаш :-D Айде дано се завърже поне малко тоя мач.За Мъри-Кириос съм убеден че ще е битка.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 08:49

Бердих дали не се изгаври с Рафи, хаха. Няма да компенсира 17 поредни загуби, разбира се, но това геврече все пак си беше красота. :laugh: Прави ми впечатление, че от началото на годината чехът е понамалил малко силата на бекхенда за сметка на точността и е работил върху разни тактически хитринки като силно подсечения сервис от дюс страната, който днес създаваше огромни проблеми на Надал. Явно Валверду наистина е много добър анализатор и резултатите на Бердих дотук не са случайни.

А за Надал какво да кажем - в третия сет се поразигра малко, но като цяло играта му си е мъка и не е мръднала от нивото от втората половина на 2014. Слаб сервис, по-бавно придвижване, плитки удари и малко уинъри. Не знам дали още има някакви контузии или е просто липса на игрова практика, но определено може да благодари на жребия, че преди Бердих игра само с дребосъци и лабилния Андерсън.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 08:52

уфффф :(
Тамън виждах един фирмен обрат, но уви. Жалко, че не вкара мача в четвърти сет, да го пробваме Бердиха. Сигурно пак щеше да победи, но така някак си нагарча, язък за труда. Бердих този път показа железни нерви. Явно си има магия и никой не може да победи някого повече от 17 пъти подред... :-D
Много силен и отлично подготвен Бердих на любимия му хард на открито срещу един не добре подготвен Надал, логично 3-0. Вярвах в чудеса явно. Самия Надал си каза откровено, че не бива да го считаме за фаворит, но всички си мислехме, че ни пуска по пързалката, а всъщност той винаги е бил откровен. Нищо не вървеше при Рафа. Нито сервиса, нито ударите от задна линия, но нищо стъпка по стъпка ще надобрява. Видно е за пореден път, че колкото по-дълъг става мача, толкова по-добре започва да играе Рафа. Обичайното бавно навлизане в мача, кошмарен втори сет и после се вдигна, но не му остана време да си доразвие това завръщане. Кредити за Томаш за което, но Надал просто игра слабо.
А сега, Бердих има отлични шансове за финал. Успех му желая, винаги съм го харесвал. След като Вавринка спечели ГШ, защо пък и Бердих да не го стори. :-)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 232 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Следваща