Australian Open 2015 - Тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 25.01.2015 16:47
Съдията на стола Джейк Гарднър се осра на два пъти, като отсъждаше преиграване при спечелени точки за Григор, и то в много важни моменти. Едното беше при 5-5 0-15, когато сервисът беше абсолютно неспасяем, и именно след тоя момент българинът загуби фокус и предаде гейма на 0. Аман вече от такива простотии, много ми е чудно на какъв критерий ги избират тия лайнсмени, защото все са някакви комични дъртаци и особено по Шлемовете грешките взеха много да зачестяват. А Григор игра добре, но истината е, че трябваше да си спечели четвъртия сет още при 5-2, когато имаше сетбол. Изпусна и аванс от 3-0 в първия сет. Все едно гледаме един и същ повтарящ се филм всеки път, когато излезе срещу биг 3 - играе, бори се, равностоен е и дори на моменти надиграва опонента си, но изпуска шансове и накрая пада с 3-1. Време е вече да прави следващата крачка, както я направи Нишикори срещу Ноле, а не да се радваме на достойни представяния. Двамата с Рашийд трябва да поработят върху сервиса - в един момент беше спечелил само 37 % от всички изиграни точки на втори сервис, което дори срещу класен ретурджия като Мъри е малко. Ретурът днес беше на ниво, но и там може да се работи. Направи ми впечатление и, че твърде често взимаше превес и тръгваше към мрежата, но при по-ниските волета срещаше трудности и ги изплюваше балонно на т-то, което позволи на скотиша да обърне един куп загубени точки.
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 25.01.2015 16:51
 |  |  |  | Henman написа: Съдията на стола Джейк Гарднър се осра на два пъти, като отсъждаше преиграване при спечелени точки за Григор, и то в много важни моменти. Едното беше при 5-5 0-15, когато сервисът беше абсолютно неспасяем, и именно след тоя момент българинът загуби фокус и предаде гейма на 0. Аман вече от такива простотии, много ми е чудно на какъв критерий ги избират тия лайнсмени, защото все са някакви комични дъртаци и особено по Шлемовете грешките взеха много да зачестяват. А Григор игра добре, но истината е, че трябваше да си спечели четвъртия сет още при 5-2, когато имаше сетбол. Изпусна и аванс от 3-0 в първия сет. Все едно гледаме един и същ повтарящ се филм всеки път, когато излезе срещу биг 3 - играе, бори се, равностоен е и дори на моменти надиграва опонента си, но изпуска шансове и накрая пада с 3-1. Време е вече да прави следващата крачка, както я направи Нишикори срещу Ноле, а не да се радваме на достойни представяния. Двамата с Рашийд трябва да поработят върху сервиса - в един момент беше спечелил само 37 % от всички изиграни точки на втори сервис, което дори срещу класен ретурджия като Мъри е малко. Ретурът днес беше на ниво, но и там може да се работи. Направи ми впечатление и, че твърде често взимаше превес и тръгваше към мрежата, но при по-ниските волета срещаше трудности и ги изплюваше балонно на т-то, което позволи на скотиша да обърне един куп загубени точки. |  |  |  |  |
Много точен анализ - този мач беше за пет сета, това е. Иначе не съм съгласен само с едно - сетболът в четвъртия сет не можеше да го вземе, Мъри си го изигра с хубав сервис и натисна веднага след това, Григор беше на три метра зад основна и можеше само да се надява на грешка. Определено Димитров върви напред и се развива, вече действително е равностоен, но тази година му трябва голяма победа на турнир от Шлема срещу Ноле, Рафа, Фед или Мъри, това е.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 25.01.2015 16:53
И аз така мисля, освен това Кириос е значително по-удобен като стил на игра за Мъри, защото няма защитата на Григор и блъска с много сила през цялото време, което ще позволи на Мъри да си играе любимата контра игра. Но съм съгласен с Дяволето, че Ник показва железни нерви и определено е биг мач плейър, което е впечатляващо предвид годините му. Очаквам в бъдеще да пердаши здраво. 
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 25.01.2015 16:57
Факт, Кирьос ми харесва и на мен, показва и здрави нерви, но да видим как ще развие вариативността в играта, щото за толкова висок играч това си е важно.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 25.01.2015 16:59
Гледах малко и от Надал - Кевин и в първия сет южноафриканецът с бебешката глава имаше една камара брейкболи, включително 0-40 при 5-5, но ги изтърва всичките и после предаде мача. Не е много ясно какво е нивото на Надал, защото в тази първа част играеше страшно много плиткажи, но някак се измъкна в негов стил. После понавлезе в корта, но пък срещу сломен духом съперник винаги е лесно... Нямам доверие на Бердих, така че май вървим към познатата ботщина Надал - Мъри в тази половина на схемата и нищо чудно там да има крайно изтощителни 5 сета. 
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 26.01.2015 05:35
Голям мач между Цибулка и Азаренка и Вика е аут. Цибулка взе първия сет, след което Аза се върна в мача, имаше целия моментум, спечели 2-я сет, проби и поведе с 2:0 в третия, но кучето Цибулкова върна пробива, изравни за 2:2 и оттам нататък я размаза, ато точката за 5:3 в третия сет за Цибулка може и да е точка на турнира при жените. Голямо куче тая Цибулка, по държане, а и по визия си е направо питбулче Сега Серена - Мугуруза, победителя отива на Цибулка, ще има ли отмъщение за Ролан Гарос или испанката ще стане черна котка за терминатора 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 26.01.2015 08:00
уфф, измъкна се Серинка още като видях схемата, този потенциален мач никак не ми харесваше и е имало защо. Определено Мугуруса е влезнала под кожата на малката Уилямс и тя беше изключително нервна, но все пак този изключителен характер я измъкна за пореден път. Пореден мач в който Серина адски мудно потегля, далеч е от най-добрата си форма, но колкото по-напред отива и колкото повече мачове играе ще става все по-добра и опасна. с Цибулкова я очаква адски труден мач, словачката се движи със скоростта на светлината и стига всичко. Сервиса ще трябва да работи иначе ще е много сложно.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 26.01.2015 08:27
Мугуруза и тя е за убиване няколко недопустими грешки в ключови моменти на брейкпойнт пропиля, няколко пъти и мрежата бе в полза на Серена,резултата лъже много, Серена за малко да гризне дръвцето....пфу
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 26.01.2015 08:54
да, Мугурузка игра силно, но на хард корт и трябва много повече опит, за да бие Уилямс. Това не е Ролан Гарос все пак. и викам оттук-нататък Серинка да вземе да си печели първия сет и да не се мъчи толкова. 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 26.01.2015 11:33
Серина бие ли Цибулкова трудно вече някой ще я бие накрая. два пъти се измъква, да видим третия път, дано ги повтарят особено цибулкова-азаренка ми се гледа, това е бил мача на дяня и двете са в страшна форма, но на словачката тука и върви и може да бие всяка. ще е як мач срещу Уилямс. гадно ми се падат жените 2-3 сутринта не мога да ставам и то решителните мачове, после на запис като знам резултата, тръпката не е същата. вавринка се е измъчил с гарсия и на 1/4 финал култов мач срещу Нишикори, дано е в нощна сесия, ще стане спектакъл 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 26.01.2015 13:39
Винъс последния сет се развихри и размаза Радванска, която цял мач нищо не игра и ако не бяха детинските грешки на Винъс щеше да падне и по-бързо в два сета. Слаб мач като цяло много брак, но по-агресивната и търсеща победата заслужено би. Засега Навратилова нищо не е направила с Ага, явно ще им трябва още време. Раонич се измъкна в 5 сета срещу Лопес и така ако Джокович си вземе протоколния мач срещу Мюлер, всички от топ 8 се класират на 1/4 финала без Федерер, на негово място е Кириос. Това показва че Гришо трябва по-скоро да се добута до осмицата за да не среща първите 4-5 играчи още на 1/8 финала. трябва да направи тази следваща крачка следващите месеци и можеби ще е по-уверен да си използва възможностите срещу топ играчите:-)
Последна промяна juve на 26.01.2015 13:40, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 26.01.2015 16:07
при мен е обратно, по малките часове са мъжете, но не се оплаквам де, аз обичам да гледам женски тенис....  Иначе Вика не е в чак толкова страшна форма, далеч от познатата Вика.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 27.01.2015 03:36
Маша - Джени, ще е готин мач отвсякъде, айде да почват 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 27.01.2015 04:29
Халеп?!  явно лаймската болест си казва думата блях тез бактерии и вируси 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 27.01.2015 06:32
то пък не стана мач, Маша просто размаза Бушар, че и сервиса и влизаше, да не повярваш. Супер мач на Маша, един от най-добрите, които съм гледал. Сега руско дерби на полуфинала с Макарова. Х2Х там е 5-0 за Маша, която много рядко губи от рускини. В другия поток пък 3 американки... Надал и Бердих почнаха, а мача е силно интригуващ предвид факта, че Бердих може да сътвори история и да стане първия играч в Опън ерата, който губи 18 поредни пъти от един съперник  Бердих за рекорда 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 27.01.2015 07:21
Не му е до рекорди на Бердих, дотук яко пердаши Надал...вече сет за него и 3:0 във втория 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 27.01.2015 07:32
6:0 във втория, аз си лягам утре да разправяте.... 
|
|   |
|
 |
|
Christianssen
Регистриран на: 15.03.2013 16:39 Мнения: 245 Местоположение: Бургас
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 27.01.2015 08:08
Естерчето,балете.Естерчето.Крилца са му поникнали на Томаш  Айде дано се завърже поне малко тоя мач.За Мъри-Кириос съм убеден че ще е битка.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 27.01.2015 08:49
Бердих дали не се изгаври с Рафи, хаха. Няма да компенсира 17 поредни загуби, разбира се, но това геврече все пак си беше красота.  Прави ми впечатление, че от началото на годината чехът е понамалил малко силата на бекхенда за сметка на точността и е работил върху разни тактически хитринки като силно подсечения сервис от дюс страната, който днес създаваше огромни проблеми на Надал. Явно Валверду наистина е много добър анализатор и резултатите на Бердих дотук не са случайни. А за Надал какво да кажем - в третия сет се поразигра малко, но като цяло играта му си е мъка и не е мръднала от нивото от втората половина на 2014. Слаб сервис, по-бавно придвижване, плитки удари и малко уинъри. Не знам дали още има някакви контузии или е просто липса на игрова практика, но определено може да благодари на жребия, че преди Бердих игра само с дребосъци и лабилния Андерсън.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари | 27.01.2015 08:52
уфффф :( Тамън виждах един фирмен обрат, но уви. Жалко, че не вкара мача в четвърти сет, да го пробваме Бердиха. Сигурно пак щеше да победи, но така някак си нагарча, язък за труда. Бердих този път показа железни нерви. Явно си има магия и никой не може да победи някого повече от 17 пъти подред... Много силен и отлично подготвен Бердих на любимия му хард на открито срещу един не добре подготвен Надал, логично 3-0. Вярвах в чудеса явно. Самия Надал си каза откровено, че не бива да го считаме за фаворит, но всички си мислехме, че ни пуска по пързалката, а всъщност той винаги е бил откровен. Нищо не вървеше при Рафа. Нито сервиса, нито ударите от задна линия, но нищо стъпка по стъпка ще надобрява. Видно е за пореден път, че колкото по-дълъг става мача, толкова по-добре започва да играе Рафа. Обичайното бавно навлизане в мача, кошмарен втори сет и после се вдигна, но не му остана време да си доразвие това завръщане. Кредити за Томаш за което, но Надал просто игра слабо. А сега, Бердих има отлични шансове за финал. Успех му желая, винаги съм го харесвал. След като Вавринка спечели ГШ, защо пък и Бердих да не го стори. 
|
|   |
|
|