Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 13:49

Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Синсинати 2023 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Синсинати 2023   |   21.08.2023 17:25

Само да кажа едно голямо - РЕСПЕКТ - за Джокович и Коко Гоф, които спечелиха тазгодишния Синсинати.

В Щатите вчера бе огромна горещина и задуг, не се дишаше в Чикако, чета че същото е било и в Охайо, респект за Джоко и Алкараз, да играеш в такава жега на високо ниво си е чист героизъм.

Сега чета изявление на Джоко, в киоето казва, че това е бил най-трудния мач в кариерата му :-o Но наистина вчера навън бе страшно ...знам, че в Австалия също е екстремно ...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Синсинати 2023   |   21.08.2023 17:30

Не можах да го гледам мача, а само репортаж.

Мнението ми въз основа на всичко това:

От 'хайлайтса'
Малеее какви изумителни разигравания имаше, все едно се върнах години назад, когато Ноле и Рафа правеха невиждани епики.
Няма как да коментирам играта на двамата, НО гледам сега статистиката и тя е невиждана, хах. Общо 96 грешки от двамата и само 61 уинъра?! Джокович е с потресаващия баланс 19 на 46?! И въпреки това е победил? WTF??? Нечовек!
Видях мачбола, който спаси. При 5-6 във втория тайбрек. Добър сервис и атака с форхенда в опразнената половина, класика.
Видях и спасените мачболи от Алкарас (ама те няма да влезнат в статистиката, защото Карлито загуби мача), майкооо, уникум. Три от четирите спасени мачбола бяха след невъзможни уинъри и единия ако не се лъжа двойна грешка на Джокович.
Общо 16 спасени точки за пробив от Алкарас в хода на мача?! :о
Джокович отговаря с 10 спасени точки.
Алкарас е спечелил 13 точки повече след разигравания?!
Алкарас има повече уинъри от бекхенд спрямо Джокович?! :о
Как по дяволите е спечелил този мач, Ноле??? Явно е бил по-ефикасен на сервис, особено на втори сервис. Там се крие обяснението и уникалния му инат и психика. И е бил по-добър на ретур.
Но чета сега, че Джокович е бил получил топлинен удар през втория сет. Е, как по дяволите Алкарас го е изпуснал и то след като е водил с 4-2 гейма?!

Генерално мисля, че и двамата спечелиха. За Алкарас е по-приемлива една така загуба от ГОАТ. За Джокович щеше да е съкрушителен удар. Не мисля, че този мач би повлиял ако отново се срещнат на US Open.
Джокович си е Джокович, а Алкарас игра три сета при всичките си 5 мача в Синсинати, включително близо 4 часа на финала. Това ако не е доказателство колко е добре подготвен физически, то какво друго.

Честито на феновете му! :tennis:

Специално за Алкарас, че той е по-интересен за бъдещето:
Много часове му се струпаха. Не знам дали не е подобрил рекорда за най-много престой на корта във формат 2 от 3. Ама май няма такава статистика. :-D
Имам акаунт в ТенисТВ, но няма как да седна да гледам 3.48 часа мач като знам всичко за него. От прочетеното и репортажа ми стига. Гледал съм много тенис и мога да си направя някакъв извод...
Макар че този мач конкретно какво да се анализира? Победа за тениса! Двама гладиатори. Битка. Мачболи, драми. Загубилия е само статистически, позитивите са винаги и за двамата особено що касае конкуренцията която е гледала и е още по-стресната от видяното...

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Синсинати 2023   |   21.08.2023 21:04

Balleta написа:
Само да кажа едно голямо - РЕСПЕКТ - за Джокович и Коко Гоф, които спечелиха тазгодишния Синсинати.

В Щатите вчера бе огромна горещина и задуг, не се дишаше в Чикако, чета че същото е било и в Охайо, респект за Джоко и Алкараз, да играеш в такава жега на високо ниво си е чист героизъм.

Сега чета изявление на Джоко, в киоето казва, че това е бил най-трудния мач в кариерата му :-o Но наистина вчера навън бе страшно ...знам, че в Австалия също е екстремно ...

Аз съм от десетина дена в Ню Йорк и ми се разказа играта от жега. Едва уикенда стана малко по-поносимо. Не зная как е навътре, но на брега и влагата е убийствена.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Синсинати 2023   |   25.08.2023 04:44

Европейците трудно свикват с жегите на източното крайбрежие. В Ди Си не се излиза от 10 до 6. Освен ако не ти се поти като пор. :-)

Тенис не играя преди 6:30 и като цяло ми харесва да си цъкам през зимата при 7 до 10 градуса, а горките американци спират да практикуват спортове на открито при такива температури. :rofl:

Слава богу идва Септември.

На Ю Ес Оупън залагам на Алкараз, но мисля ще му е трудно срещу Американците, Медведев и Джокович.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]