Интригата тази година при мъжете специално е много голяма и за първи път няма ясно изразен фаворит.
Изключително тежък жребий изтегли Рафаел Надал, който най-вероятно ще изиграе своя последен Ролан Гарос. Още в 1 кръг, Рафа ще играе срещу може би най-големия фаворит тази година, Александър Зверев. От друга страна ако Рафа някак си намери сили да победи Саша ще му се отвори пътя към мечтаната 15-та. Като казвам, че няма фаворити, то разбира се такива винаги има, но просто не е като миналите години, когато имахме ясния Надал и ако случайно не е той, то ще е Джокович. Разбира се двамата динозаври никога не бива да се отписват стигне ли се до формат 3 от 5. Неясни са ми и актуалните топ млади звезди и бъдещи властелини според специалистите, Карлос Алкарас и Яник Синер. И двамата имат проблеми с контузии и са далеч от най-добрата си форма. Важно е да се отбележи, че ако Джокович не играе полуфинал, то Синер ще стане номер 1 в световната ранглиста дори и без игра. Тримата ми най-сериозни фаворити към момента са: Алескандър Зверев, Стефанос Циципас и Каспер Рууд.
Бързи прогнози за 1/4 финалите: Джокович - Рууд Зверев - Де Минор Циципас - Алкарас Хуркач - Синер
При жените въпросът е по-скоро дали ще се намери някоя, която да вземе сет на абсолютната фаворитка, Ига Швьонтек. Коко Гоф наскоро заяви, че голямата и цел и мечта е да спечели откритото първенство на Франция, но за нейно съжаление Швьонтек изглежда непоклатима.
Организаторите се подиграха с Тийм като не му дадоха Уайлд Кард. За Надал може, а за Доминатора - не. Вавринка и Мъри е мачът на първи кръг и стискам палци за Стан.
Гaске и Вавринка минаха първия кръг, катo Швейцареца разби Мъри. Нашия ще срещне Марозчан във втория кръг, а изходът от този мач ми е неясен, защото унгарецът е във форма. Табийо, дето уж го даваха четвъртфиналист, изхрърча срещу някакъв Белгиец. И другите прогнози няма да му излязат на Никола, споко.
Последна промяна Hiksa на 27.05.2024 01:53, променена общо 1 път
Рафаел Надал доказа, че е Краля на клея. Велик шампион с огромно сърце.
Игра срещу топ фаворита в турнира, спечелил наскоро в Рим, игра под спуснат покрив, което знаем, не са предпочитаните му условия за игра, но даде всичко от себе си, което е по силите му в момента разбира се и изкара най-доброто от Зверев.
Супер мач, голям Надал и много голям Александър Зверев, който дава огромна заявка за титлата!
Надал е бледа сянка от най-добрите си години, особено се спече в преломните точки, когато можеше да спечели втория сет. Зверев, въпреки че е един от фаворитите, мисля че отпада срещу Рууд-Джокович на полуфинала.
На Шатрие със сигурност ще се завърне... На олимпийските игри в Париж. Между другото срещу Саша, Рафа изигра най-добрия си мач за 2024 г. И според мен ако не беше този мега каръшки жребий щеше да стигне до втората седмица, а там вече набрал инерция и самочувствие нищо не се знае... Въпреки формата му. Жалко. Ето какво нещо е късмета с жребия...

Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
Уникална обръщалка спретна кралица Ига. От 2-5 и 0-30 в третия сет, спасявайки и мачбол след много смел и рисков бекхенд ретур. Голямо шампионско сърце демонстрира Швьонтек. Кой можеше да предположи, че Осака ще играе толкова силен тенис за толкова голям период от време. Условията за игра също максимално облагодеталстваха Осака, но Ига пребори всички тези фактори и доказа защо е кралицата на Ролан Гарос. Това което изгуби Осака, което бе на ракетата и зависеше от нея бе моментума при 0-30 при 2-5 в третия сет. Допусна леки грешки и Швьонтек обърна гейма и стана 3-5. После очаквах брейка и той се получи, но стана след сериозна битка. Най-добрия мач дотук в турнира. Имаше всичко. 'Шапо' и за двете!
Каспъра оцеля срещу Чокина, но нивото му беше шокиращо ниско и на моменти испанеца изглеждаше като Алкараз. Не знам дали условията не бяха подходящи при затворен покрив и студено време. Ако се стигне до мач с Фриц в четвъртия кръг, не знам дали ще мине. Тоя дъжд обърка цялата програма.
Каспъра оцеля срещу Чокина, но нивото му беше шокиращо ниско и на моменти испанеца изглеждаше като Алкараз. Не знам дали условията не бяха подходящи при затворен покрив и студено време. Ако се стигне до мач с Фриц в четвъртия кръг, не знам дали ще мине. Тоя дъжд обърка цялата програма.
Каспър мина сравнително леко и бързо, даде само 1 сет. За разлика от него, Фриц се измъчи с Насето, и играха 5 сета. Каспър е твърд фаворит, според мен.

Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
Браво на Григор, за пръв път в кариерата си стига четвътрфинал на Ролан Гарос и вече има четвъртфинали на всички 4-и шлема, а ако бие и в следващия мач ще има и полуфинали на всички шлемове.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения