Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 12:00

Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Хвала, Ноле ! 
Автор Съобщение
(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Хвала, Ноле !   |   19.03.2025 09:22

https://www.gol.bg/a/93-tenis/417779-novak-dzhokovich-sadi-tenisa

Този спорт ми е извън радара, следя само резултатите на Джокович, защото е феномен в спорта като цяло!
Това, което е инициирал, е гигантска стъпка, изправя се срещу Системата. Такива хора предизвикват само възхищение у мен.
Интересно ми е дали двете приятелки - Федерер и Надал ще го подкрепят, или ПАК ще останат в сянката му ? :rock:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хвала, Ноле !   |   19.03.2025 15:32

Не виждам причини Надалът или Федерерът да коментират това, или да се включат в инициативата.
Все пак не са тенисисти вече, а пенсионери. :-) (Докато Джоката все още е..)

Последна промяна Naki на 19.03.2025 15:34, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW
(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хвала, Ноле !   |   20.03.2025 12:32

Общо-взето, това са пълни глупости и се надявам да не минат. Двата най-смущаващи за мен момента:

1. "Тенисистите печелят точки за ранглистата само като участват в турнири, организирани от ATP и WTA, което според PTPA ги принуждава да се движат в неустойчив график от 45 седмици годишно."
Ами естествено, че точки ще се дават само за провеждани от официалните организации турнири, какво друго? Все едно ФИФА да дава точки за участие в турнири на друга футболна асоциация, доста е нелепо.... Никоя огранизация няма капацитет да следи и лицензира безкраен брой турнири, организирани от знайни и незнайни мераклии.

2. "...изтъква пример от Индиън Уелс, където милиардерът Лари Елисън, собственик на турнира, е бил възпрепятстван да увеличи наградния фонд поради разпоредбите на ATP и WTA."
Айде сега кажете с ръка на сърцето, че сте ок милиардерите да си правят каквото си поискат с организираните от тях турнири и тенисът да се напълни с арабски шейхове и други съмнителни типове. Паралел със снукъра, където от известно време парите в даден турнир са водещи за неговите ранкинг точки - в последните години се наводни с китайски турнирчета, повечето от които - поне за мен - са на сравнително ниско ниво, но много от играчите не могат да си позволят да не участват в тях, защото китайците дават пари. Заради многото турнири и доста падна стойността на сенчърита и донякъде максимуми (пак, поне за мен). Не искам да виждам подобно нещо в тениса.

Като Джокович мисли, че тези неща са толкова несправедливи, да си направи паралелна асоциация, в която да практикува своите виждания, и да видим колко от професионалните тенисисти ще се присъединят към него.

Единствено частта за ITIA с антидопинговите и антикорупционните разследвания има резон, защото се вижда, че системата не работи добре и е желателно да се промени.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хвала, Ноле !   |   20.03.2025 22:17

Съгласен съм и с двете мнения. Няма никаква уважителна причина Федерер и Надал да подкрепят Джокович в случая. А Новак по-добре да си гледа тениса, ако иска да помогне с нещо на играта като цяло и на свои колеги тенисисти, то има далеч по-добри начини.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]