Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 16:17

Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Ретурът на Серина Уилямс 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
 Ретурът на Серина Уилямс   |   20.05.2013 20:15

Съгласни ли сте с мен, че това е най-добрия ретур в този спорт? Не само при жените, но и при мъжете и не само за момента, но и изобщо в историята?
Смея да твърдя подобно нещо, защото от края на 80 те години гледам редовно тенис и честно казано не съм виждал състезател и от двата пола да има такъв контрол над топката и да постига такива ъгли от ретур както Уилямс. И тук говоря и от форхенд и от бекхенд страната. При Уилямс не може да се каже, че има и разграничение между първи и втори сервис, еднакво опасна е от ретур и в двата аспекта. Много хора твърдят, че е много сложно да пробиеш Серина, ами аз бих добавил, че е много сложно да си печелиш собстените подавания. Процентът и на вкаран ретур, съответно спечелени точки на 1 и 2 сервис откакто се помня винаги е много висок. Има невероятен усет за това къде ще тупне топката, просто чете нещата. Само че при нея най-уникалното нещо е, че не само процентът на върната топка в игра след сервис на противника е висок и следствие на това и спечелените точки, но много често прави директни уинъри от ретур и то от всякакво положение. На един крак, протегната след подсечен сервис, от форхенд и от бекхенд. Когато е във форма и на по-бърза настилка (трева, в зала) редовно праска по над 10 уинъра на мач, а дори и на клей и по-бавен хард корт ефектът е същия. И за капак топката се взима много рано по отскока. Всички сте гледали много тенис, запитайте се кой друг тенисист стои толкова вътре в полето когато посреща сервис. Разбира се, Серина го прави това и да стресира противничките си и да покаже своята увереност и арогантност с което печели още много точки, но там е работата, че не е само психо трик за сплашване и показване на мускули, ами явно си е природен талант, усъвършенстван след много тренировки още от детска възраст.

:arrow:

Последна промяна Diavolo на 20.05.2013 23:27, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ретурът на Серина Уилямс   |   20.05.2013 23:06

Diavolo написа:
Съгласни ли сте с мен, че това е най-добрия ретур в този спорт? Не само при жените, но и при мъжете и не само за момента, но и изобщо в историята?

НЕ

П.П. Единствено можем да се съгласим, че има най-големия бицепс, задник и крак :wave:

П.П. 2 От жените - да, но къде отиде и при мъжете

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ретурът на Серина Уилямс   |   20.05.2013 23:29

Посочи ми един мъж, който така да доминира в този компонент над опонентите си?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ретурът на Серина Уилямс   |   20.05.2013 23:39

Diavolo написа:

Това, че тя доминира с това при жените не значи, че има по добър ретур от мъжете за всички времена, не значи изобщо, че примерно има по добър ретур от Агаси и Фед.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ретурът на Серина Уилямс   |   21.05.2013 00:31

Diavolo написа:

ДЖОКОВИЧ!!! ;-)
:wave:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ретурът на Серина Уилямс   |   21.05.2013 00:49

:rofl:

ОК, всеки с мнението си.
Но нито Агаси, нито Джокович, още по-малко Федерер имат такова предимство в играта.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ретурът на Серина Уилямс   |   21.05.2013 01:33

Изобщо не може да се прави сравнение между сервисите, които бият мъжете и тези на жените. Ако Серина трябва да посреща на Карло, според теб по-добре ли ще се справи от Ноле и Фед и дали ще седи вътре в полето? Всеки от топ 100 при мъжете има по-качествен ретур от Серина като комбинация от техника, рефлекс, работа с крака и т.н.

Последна промяна Henman на 21.05.2013 01:34, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ретурът на Серина Уилямс   |   21.05.2013 02:12

Е, все едно не го знам това, всички го повтаряте... :)
Просто не си спомням някой мъж, който и да е той, дори на 60% да се е доближавал до това което прави със съперничките си Серина. Може би бих посочил Андре Агаси и това е. :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]