Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 17:24

Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
ДВА велики рекорда 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  ДВА велики рекорда   |   10.06.2013 14:27

Сигурно сте ги отбелязали, но да ги почетем в отделна тема, защото тези два рекорда не отстъпват по нищо на най-великите и важни рекорди на ГОАТ!

1) Рафа Надал стана първият тенисист в историята, който печели един ГШ турнир 8 пъти :blink: :-o
:first:

2) Рафа Надал стана първият в историята, който печели поне 1 ГШ турнир на година в рамките на 9 последователни години!!! :blink: :-o
:first:

досегашният рекорд беше 8 поредни години и се държеше едновременно от Рафа Надал, Роджър Федерер, Бьорн Борг и Пийт Сампрас!

:wave: :wave: :wave:

Последна промяна Diavolo на 10.06.2013 14:28, променена общо 1 път

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   10.06.2013 14:48

нищо чудно да ги продължи и двата рекорда.
все пак да не забравяме, че е на 27.
специално на клей не виждам кой може да му се противопостави сериозно в близките 2-3 години. така, че нищо чудно поне Ролан Гарос да си го спечели пак. За другите турнири от ГШ мисля, че не му е там силата за трофеи.

На мен ми е по-интересно е дали ще успее да вземе 15 титли от ГШ до края на кариерата си и да задмине Сампрас.

Както и дали Федерер ще спечели поне още 1?

И ако очакваме до 2-3 години последния да залезе, а Надал да печели по 1 титла на година, то кои ще са другите, които ще доминират на най-високо ниво?

Само Джокович ли? Мъри?

Според мен се връщаме в годините от 1996 до 2003-та когато нямаше свръх-доминиращи тенесисти, а ще има такива, които печелят по 1-2 пъти турнир от големия шлем. Така както Кафелников, Крайчек, Моя, Рафтър, Корда, Хюит, Сафин, Куертен, Коста, Йохансон, Иванишевич, Хюит, Фереро.

Дано и Григор се намърда в този бъдещ списък в следващите няколко години.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   10.06.2013 15:11

.....и 8 захапки :-D

Изображение

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   10.06.2013 15:58

Джокович ще е достатъчно сериозна конкуренция на Надал и на клей в следващите години - тва за Фалка. Той и сега е, видя се и на тазгодишния РГ.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   11.06.2013 17:41

ХАХАХАХА тва го видях във фейса и се сетих за Дявола :laugh:

За всички които си мислеха, че с Рафа е свършено:
Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
 още един РЕКОРД   |   13.06.2013 14:35

за РАФА НАДАЛ!

58/32 (+26) показател срещу Топ 5 в света

Най-добрия показател в историята, изпревари Роджър Федерер, който вече е с 77/52 (+25)

И този показател на Надал е изкован основно срещу ГОАТ Федерер, срещу изключително неудобния Джокович (също един от най-добрите в историята) и срещу Анди Мъри, който също е един от най-добрите последните 10/15 г. и е много труден за побеждаване.

Не искам да омаловажавам постижението на Федерер, но срещу удобните Родик и Хюит и несериозния Сафин беше лесно навремето... :wave:

Последна промяна Diavolo на 13.06.2013 14:36, променена общо 2 пъти

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: още един РЕКОРД   |   13.06.2013 15:44

Diavolo написа:
за РАФА НАДАЛ!

58/32 (+26) показател срещу Топ 5 в света

Най-добрия показател в историята, изпревари Роджър Федерер, който вече е с 77/52 (+25)

И този показател на Надал е изкован основно срещу ГОАТ Федерер, срещу изключително неудобния Джокович (също един от най-добрите в историята) и срещу Анди Мъри, който също е един от най-добрите последните 10/15 г. и е много труден за побеждаване.

Не искам да омаловажавам постижението на Федерер, но срещу удобните Родик и Хюит и несериозния Сафин беше лесно навремето... :wave:

Може да си изваждате всякакви глупави статистики, но се гледат титлити, Федерер има 17, Надал - 12, кой е по успелия, естествено че е швейцареца, а като се вземе на предвид че и 8 от титлите на испанеца са от един и същ турнир въобще няма място за сравнение. Колкото и да ви се иска на феновете на Надал той да е най-великия нестава и никога няма да стане, освен ако Ролан Гарос се провежда по четири пъти в годината. Надал даже със Сампрас неможе да се сравнява ти ми го сравняваш с Федерер.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 16:13

Съгласен съм с последното мнение. Надал има шансове да се мери със Сампрас, но въпреки това не ми се вярва да запише колкото него успехи.

Федерер все още остава номер 1 за всички времена.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 16:14

че аз да не съм казал, че Надал е най-великия на всички времена, просто си пиша там за някакви мижави постижения и рекордчета, нищо работа... :-D

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: още един РЕКОРД   |   13.06.2013 16:36

oasis написа:
а като се вземе на предвид че и 8 от титлите на испанеца са от един и същ турнир въобще няма място за сравнение.

Фед е по успешен към момента, факт, който може и да остане непроменен, както е факт и баланса между двамата 20-10, както и това, че пък 7 от титлите на Фед са на трева - някъкъв си там един и същ турнир. :wave:

Баце титлите са си титли, това за тоя клей го повтаряш във всеки си пост за Надал, 1/3 от другите му ГШ титли са на други настилки, има си кариерния шлем, има си два пъти РГ-Уимби в комбо, има си най-многото мастърси, има си олимпийските медали и незнам колко пъти Дейвис, само ТМЦ си няма, ти се мъчиш да ни втълпиш, че едва ли не извън клея е някакъв пълен лузър :stop:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: още един РЕКОРД   |   13.06.2013 16:49

Balleta написа:
oasis написа:
а като се вземе на предвид че и 8 от титлите на испанеца са от един и същ турнир въобще няма място за сравнение.

Фед е по успешен към момента, факт, който може и да остане непроменен, както е факт и баланса между двамата 20-10, както и това, че пък 7 от титлите на Фед са на трева - някъкъв си там един и същ турнир. :wave:

Баце титлите са си титли, това за тоя клей го повтаряш във всеки си пост за Надал, 1/3 от другите му ГШ титли са на други настилки, има си кариерния шлем, има си два пъти РГ-Уимби в комбо, има си най-многото мастърси, има си олимпийските медали и незнам колко пъти Дейвис, само ТМЦ си няма, ти се мъчиш да ни втълпиш, че едва ли не извън клея е някакъв пълен лузър :stop:

Първо сметни колко са 8 от 12 и колко са 7 от 17, първото е 2/3, а второто малко повече от 1/3, второ от 24 мастърса на Надал 17 са на клей. За кво говорим, че той подчертано е клей корт специалист с немалко успехи и на други настилки, но ако го нямаше клея, Надал нямаше да е нещо повече от тенисисти като Кафелников, Сафин, Мъри и ощи много други. Така че не го превъэбуждаите толкова много извън клея.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 16:52

Не схванахте ли?Всичко е ясно.И Байерн и Барса не могат да се сравняват с Реал Мадрид.И Фетел и Алонсо не могат да стъпят и на малкия фингър на Шумахерут,щото немат толкоз титли :rofl:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 16:56

Само да добавя от 57 титли 42 са на клей, за почти 10 години само 15 титли на друга настилка не го правят много успешен струва ми се ;-)

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 16:58

Christianssen написа:
Не схванахте ли?Всичко е ясно.И Байерн и Барса не могат да се сравняват с Реал Мадрид.И Фетел и Алонсо не могат да стъпят и на малкия фингър на Шумахерут,щото немат толкоз титли :rofl:

Тази тема за големите отбори сме я разисквали и другаде, и аз не съм щаслив от това но Реал М е най-успелия и титулуван отбор.

Последна промяна oasis на 13.06.2013 16:59, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: още един РЕКОРД   |   13.06.2013 17:04

oasis написа:
Balleta написа:
oasis написа:

Първо сметни колко са 8 от 12 и колко са 7 от 17, първото е 2/3, а второто малко повече от 1/3, второ от 24 мастърса на Надал 17 са на клей. За кво говорим, че той подчертано е клей корт специалист с немалко успехи и на други настилки, но ако го нямаше клея, Надал нямаше да е нещо повече от тенисисти като Кафелников, Сафин, Мъри и ощи много други. Така че не го превъэбуждаите толкова много извън клея.

Няма какво да смятам преди кариерите им да са свършили и да са окачили ракетата. Ното един от изброените от теб тенисисти няма 4 ГШ (махаме тия дразнещи Роланд Гароси:), то ако може да ми кажеш и колко са изобщо тенисистите с поне 4 ГШ (като на тях им броим всичко де ) :whistle:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: още един РЕКОРД   |   13.06.2013 17:08

oasis написа:
нямаше да е нещо повече от тенисисти като Кафелников, Сафин, Мъри и ощи много други.

:blink: :-o

:rofl: :laugh:

:first: :moufan:

===============

20-10 :wave:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: още един РЕКОРД   |   13.06.2013 17:16

Значи спора не за това дали Надал е добър тенисист, ок добър е, но не е сред най-великите, ако неброим клея разбира се, там е най-великия. Колкото до титлити ще ти изброя някои които имат 6: Бекер, Едберг, Джокович, там някъде е и Надал, даже той е с 4 ;-)

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 17:18

Аве Дяволе теб ще те питам понеже ти си цесекар, Левски имат положителен баланс срещу вас, по-титулувани и по-успели ли са от ЦСКА ;-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 17:41

Оейзис, самото разделяне по настилки е изключително глупаво, за това и реагирах така. Когато видя някой фен на Федерер да ми говори за клей и останалите настилки винаги ме е напушвал смях. Виж сега този спор отдавна съм го спечелил в много по-реномирани места, ще ти го напиша и на теб.
На клей, както и на хард корт и на трева правилата са едни и същи. Играе се спорта наречен тенис с по една ракета и една топка. До 6 спечелени гейма в сет, но с два разлика. Ако се стигне до 6-6 се играе тайбрек до 7 точки, но пак с две разлика. Форматът в зависимост от турнира е 2/3 или 3/5. Размерите на тенис корта са едни и същи, е понякога на някои места мрежата по-силно опъната, а на някои по-малко (като на Уимбълдън например).

......

Тъй сега понеже ти приравняваш Надал (в топ 5 по величие за всички времена още миналата година, определян като такъв от всички светила в спорта и журналистиката) до Кафелников искам да ти кажа, че аз искам да не се признават постиженията на Роджър Федерер на хард корт. Изобщо махаш хард корта. Каква е тази там ботска настилка, не може така. Така де, щом на хейтърите на Надал не ви изнася клея искам да те попитам защо на нас останалите трябва да ни изнася нещо друго? Усещаш ли се по каква наклонност отива всичко и колко абсурдни стават всякакви спорове и полемики

Хайде със здраве :-)

Последна промяна Diavolo на 13.06.2013 17:42, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ДВА велики рекорда   |   13.06.2013 17:51

Diavolo написа:
Оейзис, самото разделяне по настилки е изключително глупаво, за това и реагирах така. Когато видя някой фен на Федерер да ми говори за клей и останалите настилки винаги ме е напушвал смях. Виж сега този спор отдавна съм го спечелил в много по-реномирани места, ще ти го напиша и на теб.
На клей, както и на хард корт и на трева правилата са едни и същи. Играе се спорта наречен тенис с по една ракета и една топка. До 6 спечелени гейма в сет, но с два разлика. Ако се стигне до 6-6 се играе тайбрек до 7 точки, но пак с две разлика. Форматът в зависимост от турнира е 2/3 или 3/5. Размерите на тенис корта са едни и същи, е понякога на някои места мрежата по-силно опъната, а на някои по-малко (като на Уимбълдън например).

......

Тъй сега понеже ти приравняваш Надал (в топ 5 по величие за всички времена още миналата година, определян като такъв от всички светила в спорта и журналистиката) до Кафелников искам да ти кажа, че аз искам да не се признават постиженията на Роджър Федерер на хард корт. Изобщо махаш хард корта. Каква е тази там ботска настилка, не може така. Така де, щом на хейтърите на Надал не ви изнася клея искам да те попитам защо на нас останалите трябва да ни изнася нещо друго? Усещаш ли се по каква наклонност отива всичко и колко абсурдни стават всякакви спорове и полемики

Хайде със здраве :-)

Значи ако сложим че настилките са общо казано три вида: клей, трева и хард, Федерер е с много повече успехи на две от тях, така че пак се връщаме в началото и ти казвам че няма място за срявнение между тях двамата. След като правилата са еднакви на всички настилки защо тогава има толкова голяма разлика в постиженията на Надал на клей и на другите настилки, еми защото на клей е най-добрия, а на другите настилки е доста след най-добрите, аз това се опитвам да ви обесня, ама вие не та не.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща