Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 16:17

Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Въпрос 
Автор Съобщение
(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Въпрос   |   20.08.2013 09:48

http://www.sportal.bg/news.php?news=443439
Четейки тази новина, отново се питам.
Защо Григор Димитров не участва на повече АТП250 турнири?
Това момче трябва да почне да печели трофеи, за да може да вдигне нивото. Примиряване с ниво 1/8 на голям турнир е път към посредствеността за мен.

Някои сигурно ще кажете, нека се съсредоточи върху подготовката за US Open. Е ок, ама такъв тип турнир не е ли точно подготовка? Все пак се играе до 2 от 3 сета, това не е кой знае колко натоварващо за мъжкия тенис.

Не знам кой му реди програмата, но според мен трябваше да е изиграл 2-3 турнира отгоре.

Вие какво мислите?

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Въпрос   |   20.08.2013 15:19

Защото, Фалк, турнир в седмицата ПРЕДИ ГШ е почти сигурен провал на ГШ. А той не играе само за точки - играе да го видят и на най-големите турнири, където са най-големите акули рекламодатели.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Въпрос   |   20.08.2013 19:45

Имам чувството, че не приема АТП турнирите сериозно. Явно си мисли, че може директно да почне да печели мастърси и шлемове. Или пък наистина не му пука толкова за титлите, колкото за парите от реклами, ще видим.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Въпрос   |   20.08.2013 22:15

Ами честно казано, ние за характера и стремежите на това момче нищо не знаем. Знаем единствено, че е българин и тва е.
Но ако продължава така по-скоро ще е новия Курников, отколкото свесен тенесист.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%BD%D0%B0_%D0%9A%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0

Последна промяна falkenbach на 20.08.2013 22:17, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Въпрос   |   20.08.2013 22:29

Григор със сигурност ще спечели АТП турнир, само въпрос на време е да стане. Въпросът е докъде евентуално може да стигне. Да се задържи в Топ 10, дали ще спечели ГШ турнир и т.н. Защото все си мисля, че някой ден, дори и след 2 години примерно ако трябва то той ще попадне в Топ 10.
Просто сегашното поколение попадна в много лош момент, в момент в който имаме най-силния Топ 4 в историята + много силни и постоянни Ферер, Дел По, Бердих, Цонга. Също така средната възраст за съзряване и успехи се вдигна рязко. Така че и Григор и Милош и Бърнард и т.н. ще постигнат най-големите си успехи след 2/3 години ако не и повече, но като цяло всичките имат много слабости, поне към днешна дата. Кой има откровено слаби страни откъм техника, кой има проблеми с физиката, кой с психиката. Единствените на този етап, които се открояват на ГШ фази са Томич и Янович, т.е. там има нещо шампионско като манталитет и трябва да се следят по-изкъсо.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Въпрос   |   21.08.2013 10:03

А конкретно за тезата, че трябва да участва в повече АТП250 турнири какво мислиш? (4-5 повече на година).

Според мен Григор върви по пътя на Курникова, колкото и на пръв поглед да е нелепо твърдението - градене на имидж, живот извън корта, а на самия корт повече позьорщина, отколкото реални успехи.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Въпрос   |   21.08.2013 16:58

Съгласен съм с второто изречение. Обича да е в светлните на прожекторите и създава впечатление на парвеню.
Ето сега пак са го търсите от ''Вог'' Лошо няма, но прекалено много се шуми около него и на него това явно му допада. Не си спомням нещо такова със сегашните звезди на тениса когато бяха на неговите години.
Иначе за повече турнири от категория 250. Ами и сега не са малко. Има Бризбейн в началото на сезона, после в Загреб, където му пасва идеално настилката. Куинс, Бощад, Стокхолм. Специално този сезон подготовката му е насочена главно към Стокхолм и давам една малко смела прогноза, че именно там ще спечели първата си АТП титла. Първо това е основния домашен турнир за шведите, второ бърз хард корт в зала и трето няма почти никаква конкуренция.
Би могъл да добави още поне 2 турнира от веригата 250, четири са твърде много. Но и така не е зле, защото ако Григор се хвърля само на такива турнири пак няма гаранция, че ще спечели, а и пак се натрупва умора и после като дойдат най-важните турнири, където и хората гледат и се интересуват повече и ако отпада рано никой няма да го взима насериозно.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Въпрос   |   22.08.2013 12:04

специално за турнира в Стокхолм, мислиш ли, че ако Бедрих и Цонга играят (както миналата година) ще може да ги отстрани.
честно казано в същия период ми се струва, че турнира Кремъл, Москва са по-преодолими тенесистите.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Въпрос   |   22.08.2013 16:54

На Григор му виж статса с Бердих преди да се питаш дали може да го бие. Цонга с тия контузии не съм убеден в какво състояние ще е, но дори да играят и двамата, те ще са в различни половини на схемата. Григор много правилно не се хвърля поголовно на 250, никой не е станал голям играч с масово участие на 250.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Въпрос   |   22.08.2013 18:58

falkenbach написа:
специално за турнира в Стокхолм, мислиш ли, че ако Бедрих и Цонга играят (както миналата година) ще може да ги отстрани.
честно казано в същия период ми се струва, че турнира Кремъл, Москва са по-преодолими тенесистите.

Нито един от двамата няма да участва.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Въпрос   |   29.08.2013 11:34

Извинисебе!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]