Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 19:32

Отговори на тема  [ 19 мнения ] 
17 ГШ титла за Серина! 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 02:45

истинска легенда не само в тениса, а изобщо в световния спорт.

:moufan: :moufan: :moufan:

Трябваше да приключи в два сета, но нищо така победата е още по-тежка и сладка.

Серина пребори вятъра, пребори и невероятната съпротива на уникалната Вика Азаренка, която хвърли всичко срещу нея в този мач.
Получи се страхотен финал, много по-хубав от миналогодишния.

10 хард корт ГШ титла за Серина с която става номер 1 в историята. :first:
-
с 9 титли са Роджър Федерер и Щефи Граф

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 02:46

Diavolo написа:
истинска легенда не само в тениса, а изобщо в световния спорт.

:moufan: :moufan: :moufan:

Трябваше да приключи в два сета, но нищо така победата е още по-тежка и сладка.

Серина пребори вятъра, пребори и невероятната съпротива на уникалната Вика Азаренка, която хвърли всичко срещу нея в този мач.
Получи се страхотен финал, много по-хубав от миналогодишния.

10 хард корт ГШ титла за Серина с която става номер 1 в историята. :first:
-
с 9 титли са Роджър Федерер и Щефи Граф

Охохохоооо... крихме се цял мач, редактирахме си хвалебствията в движение след фиаското във втория сет и още свършил-несвършил мача цъф, появи ни се нета, а? Хихихихи, а дано утре хич да не ти се появи :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 02:49

гледай награждаването, стига си се превъзбуждал :laugh: ;-) Какви 2 сета, в първия Вика беше на 2 точки от това да го взема, ама .. до 5:4 беше по добра, излъга я обаче Серена, факт е, че взе сет когато играта и хич не вървеше, тогава обаче направи някоко феноменални удара по линиите и измъкна някак сета

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 02:58

Серина стана официално най-възрастната носителка на титла от ГШ в историята, изпреварвайки легендата Маргарет Корт. :moufan:

$ 3.6 млн. за титлата - нов рекорд в историята на тениса

над $ 9 млн. само за година - отново нов рекорд, но само за жените

Колкото за играта, както писах и преди началото на мача, всичко беше на ракетата на Серина, както всъщност е било през цялата и кариера.
По принцип когато играе Серина това е закон, защото ако тя играе на 100% никоя не може да я бие, факт. Останалите просто нямат играта, нямат психиката и волята за да го сторят.
Единствените в историята, които са и създавали затруднения (но не и перманентни) бяха Мартина Хингис и Жустин Енен (но Серина има положителен ХТХ и срещу двете).

:cheers: :first: :moufan:

Последна промяна Diavolo на 09.09.2013 03:00, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 03:04

Balleta написа:
гледай награждаването, стига си се превъзбуждал :laugh: ;-) Какви 2 сета, в първия Вика беше на 2 точки от това да го взема, ама .. до 5:4 беше по добра, излъга я обаче Серена, факт е, че взе сет когато играта и хич не вървеше, тогава обаче направи някоко феноменални удара по линиите и измъкна някак сета

В края на първия сет, Серина вдигна много нивото. Гейма при 4-5 беше ключов, но точно тогава Серина превключи на нейната си скорост и влезна в добре познатия Серина режим. :-) Изобщо Вика не е поддала в тия моменти, а Серина сама си спечели сета.

Да не говорим за гадния вятър (а знаем, че Серина играе много трудно при вятър), за няколкото фут фолтове, които и свири един очилатко и накъсванията с тия чаленджи на Вика. Един милион фактори да я изнервят и в крайна сметка загуби равновесие и поддаде, но после в третия сет когато хейтърите и очакваха сгромолясване и бърз сет за по-младата и издръжлива Вика, то какво стана? ПОГРОМ! :moufan:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 03:06

Балетче, казах ли ти, че СИНСИНАТИ не е US OPEN!!!
Аза победи Серина в Синси само и единствено защото Серина беше неразположена и уморена и отделно защото Серина подцени ситуацията.
Ако Вика беше спечелила титлата с такава игра в хода на турнира това щеше да е ОБИДА за този спорт.

:yes:

Последна промяна Diavolo на 09.09.2013 03:07, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 03:27

значи като почнеш да пишеш едни простотии и едни високопарни сова и ми се убива всякакво желание да ти отговарям. Вдигнала била нивото, точно така стана, хоп и превключи на шеста, аре стига с тия глупави клишета, че става досадно вече. Изкара пълен късмет, че Вика не я проби при 5:4. Факт. Вътъра - ахахахахха, когато Федерер падна от Робредо и времето беше изключително тежко, в смисъл супер влажно, топката беше тежка, отскачаше съвсем различно и бла, бла, бла и жърналята го питаха за това Фед каза - това бяха условията и в двете половини на корта, не е като да ми е било влажно САМО на мене .... пич, макар и Фед :-D
Стига само вижда нещата еднопосочно, стига ВИНАГИ на твоите любимци нещо да е пречело, да им било зле, да ги боляло, даим дошло цикъла и не знам си какво.
И какво да гледам Синси, бегай виж пронозите - 99% за 2:0, да ама не, тежка загуба за Вика, защото се бори много, при малко късмет можеше и нещо повече да направи, все тая, ясно е, че Серена е по добрата ... не сме открили топлата вода

Аре честито ти и по леко с надменните хвалебствията, че е леко дразнещо, казвам с надменните да не рипнеш сега, нормално след победи на любимци да има много хвалебствия и емоции ;-) ;-)

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 04:28

Diavolo написа:
В края на първия сет, Серина вдигна много нивото. Гейма при 4-5 беше ключов, но точно тогава Серина превключи на нейната си скорост и влезна в добре познатия Серина режим. :-) Изобщо Вика не е поддала в тия моменти, а Серина сама си спечели сета.

Ахаха, Дяволе ти си гледал някой друг мач. При 4-5 вдигнала нивото? С двойна грешка на гейм поинт? То дори не си смешен вече. Добре, че тук четат има-няма 20 човека и 99% (ех тоя Сандро, вкара нова класика и това си е с тия 99% :) те знаят що за стока си. Големи приказки като бият твоите, а иначе - по тих и от водата и все му спира нета. Къде беше 2рия сет? Редактира ли дитирамба, дето беше приготвил за великата Серина и как измела корта с Аза? Редактира не, ами редактира. Ама сега е лесно - велика, превключила, вятъра, цикъла, Бил Клинтън на трибуните... е как искаш хората да те вземат насериозно?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 04:54

Балетче, казах ти че Серина Уилямс няма да загуби този мач.
Загуби ли го? НЕ.
Значи съм прав, както и милони по света, които разбират.

Толкоз.

Това относно генералната прогноза.

Останалото:
Целия мач се водеше от Серина, мача също и бе на ракетата, ФАКТ.

Точно в края на първия сет, Серина вдигна много нивото. Да, беше близко до пробива, но близко заради свои грешки и сама се измъкна от тези грешки. След това пробие след страхотна игра и затвърди без да и мигне окото.

Уинъри: 36>17
Ънфорси: 35<27 -> малка разлика, а генерално Серина е +1, а Вика -10
109 на 91 точки за Серина в мача.

Като цяло Вика направи силен мач, самия мач за мен бе по-стойностен от миналогодишния между двете, т.е. Азаренка се е развила положително за тази година, но все още не е на нивото на забележи една тенисистка на 32 г. която продължава да трупа титли на пук на всякакви закони в този спорт.

Извод:
Азаренка е много далеч от класата на Уилямс, балетче

:wave:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 05:00

Наж, с тия твои клишета сам на себе си вече омръзваш. :helpless: :-D
И ти даде 2-0 за Серина, така че също си в кюпа на непозналите крайния изход в сетове.
Втория сет бях пред ТВ то където бях и след първия.
И не нямам намерение да пиша по време на толкова важен мач и да се раздвоявам. Има мачове и мачове, този беше от изключителна важност, както и утрешния.
На теб като не ти пука изобщо ти е лесно, а и сигурно няма и да гледаш утрешния финал.
Ае

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 05:23

Diavolo написа:
Наж, с тия твои клишета сам на себе си вече омръзваш. :helpless: :-D
И ти даде 2-0 за Серина, така че също си в кюпа на непозналите крайния изход в сетове.
Втория сет бях пред ТВ то където бях и след първия.
И не нямам намерение да пиша по време на толкова важен мач и да се раздвоявам. Има мачове и мачове, този беше от изключителна важност, както и утрешния.
На теб като не ти пука изобщо ти е лесно, а и сигурно няма и да гледаш утрешния финал.
Ае

Хаха, пак бягаш по тъча. Иначе тръжествено обещавам, че, когато ти спреш да сипеш клишета (я обясни пак как точно вдигна нивото, а направи двойна грешка на гейм поинт и още 2-3 ънфорса в същия тоя гейм?) на килограм и аз ще спра да ти отговарям подобаващо. Иначе ще те храня до дупка, щото много патос, много нещо. Някои хора не са гледали мача и ще рекат че кой-знае какво е станало. Та я кажи, много ли редактира след 2рия сет? Пръстчето беше ли на 'публикувай' при 5-4? А при 6-5? А при 3-1 в тайбрека? При 6-6 и втори сервис на Аза вече аха и си натиснал сигурно :laugh:

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 05:27

Diavolo написа:

Ако имам възможност ще го гледам. Но няма да положа никакви усилия, че да гледам добичето от стадото на д-р Хименес. Няма по-голям анти-тенесист и ти го знаеш ;-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 05:41

naja_haje написа:
Хаха, пак бягаш по тъча. Иначе тръжествено обещавам, че, когато ти спреш да сипеш клишета (я обясни пак как точно вдигна нивото, а направи двойна грешка на гейм поинт и още 2-3 ънфорса в същия тоя гейм?) на килограм и аз ще спра да ти отговарям подобаващо. Иначе ще те храня до дупка, щото много патос, много нещо. Някои хора не са гледали мача и ще рекат че кой-знае какво е станало. Та я кажи, много ли редактира след 2рия сет? Пръстчето беше ли на 'публикувай' при 5-4? А при 6-5? А при 3-1 в тайбрека? При 6-6 и втори сервис на Аза вече аха и си натиснал сигурно :laugh:

Всичко което съм написал е истина, а ти пишеш наизустени си клишета :-)
Изобщо нищо не съм писал предварително. Бях си на леглото и си гледах и нямам никакво намерение вече в толкова напечени мачове да си хабя нервите в нета и да изпускам важни точки заради това като в миналото.
Серина победи, мача свърши и аз си написах мнението, толкоз.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 06:29

Хаха, като повториш едно и също 100 пъти и то става истина, а? Не ми е ясно как смееш ти да говориш за клишета, дето ги ползваш на килограм. Не знам как още не си описал някой 'фамозен' удар, дали не е защото повечето такива ги направи Азаренка? Ама то тия не ги виждаш, макар че си се настанил удобно на леглото :)

Така и не обясни как се 'вдига ниво' (това е много оригинален израз, признавам) с двойна грешка и около 3 ънфорса във въпросния гейм? Не, че очаквам отговор, щото вече се видя, че такъв нямаш. Ама нещо за клишетата кажи пак, тоя гейм, в който толкова се вдигна нивото, дали пък не промени и моментума, да му се не види? :-P

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 06:37

Цитат:
Не знам как още не си описал някой 'фамозен' удар, дали не е защото повечето такива ги направи Азаренка

:clown: :wave:

Хайде лека!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 13:22

Получи се здрава битка. Края на втория сет беше уникум. Серинка беше доста изнервена, бтв. Знаеше, че ако се стигне до трети сет, всичко може да се случи.... разтрепери се.
Като си взе най-после гейма за 5-5 мисля, че беше, изрева от гняв. После проби, пак я пробиха... а тайбрека си е да го окачиш на стената - нерви, нерви, нерви.
Третият сет нема кво да го коментираме. Вика чак се разрева като свърши мача. Осъзна какво е направила в този последен сет и и текнаха сълзичките.
Но аз се питам, каква е алтернативата на Серина и Вика? Когато се откаже първата, Коя ще доминира? Аахм да... Квитова! :rofl:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   09.09.2013 20:31

Аве, Серина няма нищо общо с това, което беше преди десетина години. Много е тромава заради килограмите и е позагубила от килърския си инстинкт (което е нормално - с годините човек става по-мек). Има късмет, че срещу нея сега са тенисистки, които общо взето играят нейната игра. :-)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   13.09.2013 11:28

:laugh:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 17 ГШ титла за Серина!   |   13.09.2013 15:05

Нажа, КЛАСИК !!! :laugh: Жалко, че Горилямс е била, чак сега разбрах какво е правила във втория сет, но и Дявола е прав, че реално всичко е на нейната ракета в съвременния спорт - прекалено напред е със сервиса, Азаренка ако сервираше по-добре, а съм сигурен, че може, щеше да може да я тормози вече перманентно.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]