|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г.
| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 10.09.2013 17:50
Ето това са най-реалистичните факти относно спора и възможността Надал да задмине Федерер (желая му го от все сърце, но аз лично на този етап по-скоро не мисля, че ще стане, за първи път давам песимистична прогноза и дано, дано, дано не позная, уф)
И така:
Роджър Федерер (27 г.) - края на 2008 г. 13 ГШ титли от 17 финала 14 Мастърс титли 4 ТМЦ - 57 титли
Пийт Сампрас (27 г.) - края на 1998 г. 11 ГШ титли от 13 финала 9 Мастърс титли 4 ТМЦ - 56 титли
Рафаел Надал (27 г.) - 2013 г. (сезонът обаче все още не е свършил) 13 ГШ титли от 18 финала 26 Мастърс титли Златен олимпийски медал - 60 титли
Надал има един ГШ финал повече от Федерер и много повече Мастърс титли. Но няма ТМЦ, а Фед и Пийт го бият като седмици начело на ранглистата. Надал обаче има този смазващ ХТХ срещу преките си конкуренти, който Пийт и особено Фед нямат. Нещата са на кантар, но заради ранглистата и поредните финали и полуфинали, Фед има леко предимство. А и заради сезони 2005/2006 г.
Но нека видим как ще завърши този сезон де. Ако Надал спечели пустото ТМЦ ще направи т.нар. Хексагон Единствено Андре Агаси го е правил в историята. Какво ще рече това: Кариерен ГШ + Олимпийско злато на сингъл + ТМЦ
Ако се гледа само общия брой на ГШ титли, то ако гледаме досегашното развитие, Надал наистина има повече от добър шанс да задмине това постижение на Роджър, но това значи догодина да спечели 2 ГШ титли или задължително поне 1 титла, което е санитарния минимум. Защото Роджър през 2009 г. на 28 г. отговори с дубъл: РГ и Уимби. Ех, ако не беше този Ноле 2.0 от 2011 г. сега изобщо нямаше да се дискутира този казус, в периода 2011-2013 г. Надал на практика нямаше да има комкуренция, но Джокович направи извънземна година. Жалко, че не се появи такъв индивид в периода: 2004/2007 г. Надал все още узряваше и се развиваше през тези години, а други нямаше, но това е положението.
Последна промяна Diavolo на 10.09.2013 17:54, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 10.09.2013 17:58
И да добавя, че не ми харесва програмата на Надал, започват да се повтарят грешките от 2010 г. Много излишни турнирчета, яко демо мачове след което настина, а впоследствие и се контузи и 2011 г. му тръгна лошо. КД е излишна, Испания ще бият Украйна и без него. Вярно, че е клей и че ще играе сигурно само 1 мач в петък, тъй като Испания би трябвало да бие с 3-0. Но Пекин е излишен. Няма смисъл от излишно натягане. Ако зависеше от мен: пълна почивка до Шанхай. След това се пуска в Базел и след това отива в Лондон. Естествено се подразбира, че Берси трябва да се пропусне, ако не бъде пропуснат ще е уникална глупост. Та, Балетче, никаква почивка няма да има.Още този петък Рафа отива да играе на клей за КД, а скоро почва Пекин и веднага след него Шанхай. 
Последна промяна Diavolo на 10.09.2013 18:00, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 10.09.2013 23:27
Абе това ТМЦ не беше ли някакво жалко турнирче в края на годината на които всички ходят изморени и никой не го бръсне за слива? Ето например тая година великият Роджър Федерер може даже да не си направи труда да отиде, какво все се спряга това ТМЦ не разбирам. Хихи, а октагон няма ли? Нали спечели и междупланетния шампионат или още не е? Това пък и то от кога стана такъв критерий? Добре, че един Федерер се заяде, че било важно за него. Преди това за тая ужасно престижна титла се бореше Орлин Станойчев и компания. Ех, ако не беше лабораторията на д-р Хименес Федерер щеше да има календарен шлем... , Това е долна лъжа, Надал винаги е играл е епохата на най-жестоката конкуренция и за това неговите постижения са ЕПОХАЛНИ! Хехе, старата песен на нов глас. Слаба конкуренция тия пусти години, ей.... каква невероятна липса на малшанс. За финал да отбележа как на Федерер истинската същност така и не съм я видял още, но на повечето фенове на чадото на д-р Хименес вече ми е ясна - бройкаджийство до дупка. А през тия години на слаба конкуренция 2004/2007 всички, начело с един Дявол, рИвяха как не трябвало видиш ли само да се брои и да се ламти за титли, хехе. Евала на Кристиансен - единствения, който си каза в прав текст, че със и без цифри Надал си го кефи и това е. Другите вече сънуват 18 ГШта, титли от нищо не значещи турнири в края на годината, хексагони, октагони.. абе направо треска ги гони :) Като че ли това ще промени факта, че любимецът им играе най-отблъскващия тенис около рекламните пана с подобаващо охкане и пъшкане.
_________________ A man only sees what he wants to see...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 11.09.2013 00:56
 Виж тази снимка - това е истината, стига с тоя негативизъм, Наж!! По-естествена снимка от тази трудна може да намериш, личи си колко искрен и естествен е тук, Рафа. Аз също писах, че по-скоро не вярвам това да стане с 17 те ГШ титли и призовах за умерен оптимизъм или реализъм. Иначе ако Надал спре още утре да играе, ти какво мислиш, че няма да ме кефи ли Аман от глупости. Иначе нещо конструктивно по темата няма ли да напишеш? Знам, че не може да дишаш Надал, но сега какво да правиме, това е положението. Поне ако не друго ще има голяма интрига идните сезони най-вече относно това дали рекорда на Фед ще оцелее или не. И да видиш какво ми беше на мен на времето, когато Фед мачкаше като валяк и виждах как рекорда на Пийт се клати и че чудо може да стане, за да не падне, а повечето фенове на Роджър брояхте именно тенекетата и рекордите. Мдам 
Последна промяна Diavolo на 11.09.2013 00:59, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 11.09.2013 21:57
Айде едно включване и от мен, в малко по-неангажиращ тон - как става така, че за втори път след проблеми в колената, които са определени като хронични, Надал се връща и печели У СО с огромно подобрение в сервиса и с много добра физическа форма? Испанецът е огромен талант, но за мен съмненията с д-р Хименес/Фуентес завинаги ще си останат, още повече след решението да не се отварят взетите от офисчето на докторчето пробички заради "формално неспазване на процедура". За пръв път от много време насам виждам случай, при който УАДА не е водеща в разследване на огромен скандал тип БАЛКО. Да е жив и здрав Надал, пожелавам му да се прицели и да бие рекорда от 17 Шлема, ако може.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 11.09.2013 22:56
Съвременнана медицина и наука са тези към които трябва да се обърнеш за колената... А и не забравяй, че Надал тази година не игра в Мелбърн и отпадна още 1 кръг на Уимбълдън, така че и тук се крие отговорът на въпроса защо е толкова свеж в момента. А и съвременната медицина позволява третирането на колената. Но със сигурност с тази структура която има и която си е по рождение и ген, това което прави е абсурдно и уникално и заслужава поклон за нечовешкия къртовски труд, който е хвърлил този човек. Изтощителни тренировки още от тийнейджърска възраст, не знам дали си чел Моя, Мъри и Димитров какво са споделяли за неговите тренировки. Тук не може да не се спомене думичката спортен феномен, просто е надарен от природата да е по-издръжлив. И стига с този допинг, всички зобат в съвременния спорт, а и специално в тениса самия допинг не е толкова решаващ колкото в лекатата атлеткика, колоезденето и силовите спортове.
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 12.09.2013 00:32
Това на базата на какво го твърдиш? В Щатите например най-големите допинг скандали са в бейзбола (вкл. споменатото БАЛКО) - там допингът повече ли помага, отколкото в тениса? Според мен не. Според мен просто някои спортове и федерации се опитват реално да се борят с допинга, докато други ги е зверското шубе да не се срине легендата Федерер/Надал/Фелпс/Болт/т.н.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 13.09.2013 14:52
Да, Дяволе, ЕПО изобщо не би помагал за формирането на "невероятно, супер издържливия феномен, тичащ като ненормален в по два-три петсетови мача". Айде не се изживявай твърде много като последна инстанция. 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 13.09.2013 20:15
бе така като гледам едва ли се е преуморил много, цели два геврека е раздал обаче 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 13.09.2013 20:25
Блестящ Рафа! Един от най-хубавите мачове на Надал този сезон. Правеше каквото си поиска на корта. А третия сет беше истинска красота, защото и Стахо намали грешки, вдигна много нивото и станахме свидетели на невероятни точки. С подобна игра Стахо отнесе Фед на Уимби, но тук игра така само третия сет.
Това е втори двубой на Надал в който печели два сета на нула в хода на мача. Другия такъв мач бе от 2012 г. срещу Хуан Монако на Ролан Гарос - 6-2 6-0 6-0
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 13.09.2013 23:10
Дреме му на някой за този измислен мач, когато утре на корта в Мадрид ще се изправи Vladyslav MANAFOV. Жална им майка на испанците 
_________________ A man only sees what he wants to see...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 13.09.2013 23:31
хахаха а тоя манаф ще играе именно срещу Надал понеже преди малко изтече новина, че Надал щял да играе и на двойки (с добрия си приятел и най-добър двойкаджия сред испанците - Марк Лопес)
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 14.09.2013 12:45
* Надал не е играл с Манафов, а със Стаховски. * В сайта на купата пише, че Надал няма да играе двойки, освен може би ако има промяна в последните часове??
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 14.09.2013 21:19
Нажа, да не е имало промяна нещо? Сега гледам, че Надал ще играе срещу Долгополов.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Федерер / Сампрас / Надал - на 27 г. | 14.09.2013 21:36
аве хора, всичко приключи 3-0 за Ла Фурия! Наки, какво пак не си разбрал Манафов щеше да играе на двойки, но го махнаха и сложиха Стаховски, а Надал/Лопес бяха заявни за двойки вчера късния следобяд вместо Робредо/Гранойерс. Марк и Рафа имат 4 титли на двойки, но за първи път играха заедно за КД!
|
|   |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|