Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 00:55

Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Australian Open 2014: Федерер срещу Надал 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   22.01.2014 15:13

След като изгледах и днешната сесия, смело заявявам, че ако сега Федерер не бие Надал извън Уимби на ГШ, няма кога. Реално загубеният сет днес за мен беше дори добра новина, защото го принуди да се бори, да излиза от негативна ситуация, иначе прекалено лесно щеше да е, а срещу Надал лесно няма. Рафа е уязвим, не е в топ кондиция и мисля, че ще стане драмичка. Много съм доволен от излизанията на Роджър на мрежа, както и от бекхенда. Освен това физически Федерер е класа над състоянието си през цялата минала година - няма демонстративни мачове, има яки тренировки и резултатът е налице.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   22.01.2014 15:33

Така е, махнал е коремчето и с новата ракета и великия Едберг в бокс-а още срещу Цонга изглеждаше като Федерер от златните му години. Срещу тоя измъчен Надал е длъжен да спечели най-после.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   22.01.2014 16:57

Амин.
:90:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   23.01.2014 02:27

Изображение

Надал играе на практика без сервис

С такава рана не знам как изобщо държи ракетата. Отделно с превръзката с която играе и по начина по който му е овързана ръката се губи и чувството към топката.

Срещу Нишикори, Надал направи 12 аса и 1 двойна, а Нишикори има много по-добър ретур от Григор.
Срещу Григор, Надал направи само 3 аса и цели 7 двойни
А средната му скорост на сервиса падна с 13 км/ч, кото е огромна разлика

:-(

Не му върви на АО и това е. Дори и като номер 1 все нещо се случва да му обърка плановете. Проклет турнир е това.

Да, ако и сега Федерер не го бие (даже е длъжен да го бие), никога повече няма да го направи. Коефициентите за Федерер гледам падат стремглаво, в МТФ цяла тема са отворили за мазола на Надал

Имам лошо предчувствие

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   23.01.2014 10:17

Федерер си е в отлична форма и спокойно може да бие,стига да не се сдуха пак само като види Рафата :devil: Разбрах че настилката е малко по-бързичка и му пасва идеално.Добре че поне от КИА нагласиха по-леки съперници за Рафата преди полуфинала :laugh: Друго щеше да е ако бе играл с Цонга и Мъри.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   23.01.2014 11:33

Дяволе, пришката на ръката на Надал я има още отпреди мача с Нишикори - как в него прави 12 аса, после срещу Григор само 3? Процентът на сервис на Надал не е паднал толкоз и именно благодарение на стабилното си представяне от начален удар той победи Григор. Самият Надал каза, че му пречи на сервис тая рана, но не и при другите удари. Факт е, че е много неприятно, но не е като да го болят колена, да има разтежение някъде по тялото или да е болен.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   23.01.2014 11:46

абе в такъв мач и най-малкият дискомфорт си дава отражение. най-малкото не си 100 % концентриран върху случващото се на корта. срещу Нишикори не игра с тоя бандаж, а и е нормално колкото повече се натовари, толкова по-зле да стане. ти остави асовете, ами кога си виждал Рафа да направаи толкова двойни и особено във важни моменти, на брекпойнт и т.н?
Фед е фаворит за пръв път от много време заради формата си по-скоро де, да оставим пришките, но знаем,че точно срещу Рафа нивото му може да спадне.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   23.01.2014 11:50

В никакъв случай не искам да подценявам Вавринка и Бердих, но Надал - Федерер е финал преди финала.
18 на 13 или 17 на 14
заложено е адски, адски много. Това трябва да е епохален мач!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   23.01.2014 11:53

alessandron написа:
Дяволе, пришката на ръката на Надал я има още отпреди мача с Нишикори

Има я от мача с Монфис доколкото си спомням, но срещу Нишикори както отбеляза и Агаси не беше така овързана, а и явно не го е боляло толкова. Сега стата е достатъчно красноречив. Този стат е все едно Надал е играл срещу Джокович в зала... Да, Рафа каза, че не му пречи в разиграванията, но е много важно да печели сервис геймовете си, защото Фед сервира страхотно и ще му е сложно на неговото подаване да наваксва.
Абе има време де, дано лекарите измислят нещо. Освен на сервиса това пречи и на топ спина му от форхенд, не може да изчетка топката така както си обича.
И все пак той е номер 1, 22>10, 2-0 в Мелбърн и т.н. и т.н. Ще е престъпление да изтърве този мач. уфф

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   23.01.2014 12:01

да, и аз това исках да кажа, че според мен една от причините Гришо да има сравнително по-малко проблеми от основната линия от очакваното срещу Рафа е именно липсата на екстремния топспин. в няколко важни точки Рафа също изпусна форхенди от традиционно лесни за него позиции, защото се опитваше да удари малко по-плоско. и аз се надявам да измислят нещо по-умно от тоя бандаж, жалко ще е ако толкова голям мач се реши от такъв детайл.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   23.01.2014 15:18

A.Agassi написа:
да, и аз това исках да кажа, че според мен една от причините Гришо да има сравнително по-малко проблеми от основната линия от очакваното срещу Рафа е именно липсата на екстремния топспин. в няколко важни точки Рафа също изпусна форхенди от традиционно лесни за него позиции, защото се опитваше да удари малко по-плоско. и аз се надявам да измислят нещо по-умно от тоя бандаж, жалко ще е ако толкова голям мач се реши от такъв детайл.

Абе, пак си имаше разни топки дето Гришо ги взимаше от паната и му бяха високи.. Като търси уинъри, нормално да удря по-плоско. Иначе тая рана изглежда нечовешка и не мога да разбера как се е получила и защо не сложи една лепенка, след като така и така ръката му е опакована?!

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   23.01.2014 18:00

Diavolo написа:
alessandron написа:
Дяволе, пришката на ръката на Надал я има още отпреди мача с Нишикори

Има я от мача с Монфис доколкото си спомням, но срещу Нишикори както отбеляза и Агаси не беше така овързана, а и явно не го е боляло толкова. Сега стата е достатъчно красноречив. Този стат е все едно Надал е играл срещу Джокович в зала... Да, Рафа каза, че не му пречи в разиграванията, но е много важно да печели сервис геймовете си, защото Фед сервира страхотно и ще му е сложно на неговото подаване да наваксва.
Абе има време де, дано лекарите измислят нещо. Освен на сервиса това пречи и на топ спина му от форхенд, не може да изчетка топката така както си обича.
И все пак той е номер 1, 22>10, 2-0 в Мелбърн и т.н. и т.н. Ще е престъпление да изтърве този мач. уфф

Ще си е напълно нормално да го изтърве и най-сетне трябва да го изтърве, щото не се трае вече.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 00:21

Голями сте ревльовци беееее! Баси.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 00:25

Федко, бъди мъж веднъж!!!

п.п. Гледам, че почнаха презастраховките. Доктор Хименес няма ли черодейни илачи, с които да намаже гладиаторската лапичка?!? :dunno:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 13:24

И какво му имало на Надал в крайна сметка - играе като звяр, дори срещу Монфис нямаше такова ниво? Никой от ударите му не страда видимо - редовно Рафата преди важен мач говори за някоя болежка, ужким просто така, а после си е на максимум. Иначе поклон пред испанеца, по-силен е в момента от Федерер, както в болшинството от мачовете им и заслужено ще бие рекорда на Голям шлем.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 13:42

Не е болка за умиране тая рана,но създава малко дисконфорт при сервиране и чувството към ракетата.И Надал и Тони заявиха че не е кой знае какво :) за разлика сигурно от някои форумци тука :-D

Последна промяна Christianssen на 24.01.2014 13:42, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 13:55

Кажете ми сега, как е възможно това да бъде "най-голямата класика за всички времена" ?? 4 от всеки 5 разигравания завършват с грешка на един от двамата..

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 14:10

Я кажете, това може ли да се окаже най-краткият мач между двамата? Не съм запознат със статистики.

Иначе евала на Надал, голям е, никога не съм го отричал. Напук на хейтърския принцип на осевата симетрия ще съм за него на финала, макар и бидейки фен на Федерер. Заслужава видно място в историята.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 14:13

6-1 6-3 6-0 май е най-краткия финал.А Надал вече отдавна е в историята,сега само я пренаписва.А ако не беше пропуснал 3-4 турнир от шлема :innocent:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 14:18

Ако бях неутрален фен щях да съм разочарован от играта на Федерер.
Очаквах къде, къде по-силен тенис от него. Срещу Цонга и Мъри играеше по начина по който го правеше в златните си години, всичко му се отдаваше с лекота, а Али и Анди не са случайни тенисисти.
Сега не че пак нямаше хубави моменти, но някак си нищо ново не предложи Фед. Нали с Едберг имали някакви тайни решения, които щели да опитат. Нищо ново. Стария добре познат мач-ъп.
Рафа игра солидно, по-силно отколкото срещу Григор, но има още много резерв, дори не е близо до формата си от US Open миналата година.
Като цяло този мач се очакваше страшно много и бяха заложени адски много неща. Аз лично очаквах драма, 5 сета, а то Надал се изпоти само 1 сет.
Слабо.

Вамос, Рафа!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща