|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
MCStranger
|

Тема преди US Open | 23.08.2015 12:55
Същинската тема за US Open изисква фанфари, фойерверки и т.н., което не е по силите на лаик като мен:))) затова пускам тази предварителна тема, в която да си обсъждаме последния шлем за 2015 отсега до почването му - прогнози, жребий, квалификации и прочие.
Ще започна като копирам мнението си от темата за Синсинати с цел провокиране на дискусия:
Мисля, че вече можем да се опитаме с първите прогнози за USO - аз казвам следното (подредил съм ги по важност):
1. Ноле няма да спечели (няма да играе и финал); 2. Мъри няма да спечели (но му давам 50% шанс за финал); 3. Рафа няма да спечели, няма да стигне и полуфинал (това е що-годе лесно:)))
Логичният въпрос е - а кой, д'еба, ще спечели тогава?
4. 50% Фед; 5. 40% някой, който ще спечели шлем за пръв път; - от тях - 50% са за Нишикори, ако е здрав и не срещне Мъри преди финала; 6. 10% - ГОАТвринка - ако играе всеки мач от трети кръг нататък, както игра срещу Мъри 2013, което е малко в сферата на фантастиката.
Още:
7. Фед ще бие Чилич в два сета, ако се срещнат пак, както миналата година; 8. Григор ще отиде толкова напред, колкото отговаря на сийдинга му (R16), a с добър жребий - четвъртфинал; 9. Ще има сървбот на полуфинал (това е малко смело, ама така виждам нещата - и не, нямам предвид Фед:))))
Ще добавя:
10. Резултатът от финала в Синси днес няма да е показателен за USO. Очаквам победа на Фед или много трудна такава на Джокович, докато ако се срещнат на USO, очаквам по-лесна победа на Ноле. Фед понастоящем трудно може да играе 3, да не говорим 4 или 5 сета на топ-ниво, особено не на трева. 11. Ще бъде върхът на иронията, ако Фед загуби днес и е 3-и поставен за USO и се падне в половината на Мъри - като цяло ще е много "забавно" за който и да е от Топ 2, ако Фед и Стан са в една половина, защото евентуално ще трябва да се играе четвъртфинал и полуфинал срещу двамата последователно.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Тема преди US Open | 23.08.2015 18:45
Добре де, Джокович нямало да спечели, ама ако играе с Федерер, ще го бие лесно. От кого очакваш да падне евентуално Нолката преди финал? Не е Федерер, евентуално да е Мъри, ако е 3-ти, като махнем тях двамата, кой - Нишикори, дето пак се чупи, Стан, дето след Уимби не знае къде му е главата и ми е много съмнителен за У СО дали ще нареди пасианса в нея и то не остана кой. Аз ще съм много учуден, ако Джоката не достигне финал, стига да не играе с Мъри полуфинал.
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Тема преди US Open | 23.08.2015 19:01
Иснър и Карлович ако говориш за сървбот, ама тези в 3 от 5 сета най-много до 3-4 кръг да го докарат и им свършват силите, абсурд някой да стигне полуфинал, ако има изненада, която и на мен ми се иска за разнообразие, но трудно ще стане, ми се струва някоя от печките Цонга и Монфис, щото може от тях всичко да се очаква в добър или лош смисъл, иначе останалите са ясни, без Гришо, Гулбис, Янович и Долгополов тези са останалите бомби със закъснител, ама ме съмнява да избухнат, повечето го направиха на Мастърсите вече, да стискаме палци на Гришката, но тая болезнена загуба от Мъри може пак да му се отрази в психически план, както след АО 
Последна промяна juve на 23.08.2015 19:03, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Тема преди US Open | 23.08.2015 19:11
 |  |  |  | alessandron написа: Добре де, Джокович нямало да спечели, ама ако играе с Федерер, ще го бие лесно. От кого очакваш да падне евентуално Нолката преди финал? Не е Федерер, евентуално да е Мъри, ако е 3-ти, като махнем тях двамата, кой - Нишикори, дето пак се чупи, Стан, дето след Уимби не знае къде му е главата и ми е много съмнителен за У СО дали ще нареди пасианса в нея и то не остана кой. Аз ще съм много учуден, ако Джоката не достигне финал, стига да не играе с Мъри полуфинал. |  |  |  |  |
Джокович в последните две седмици спечели три мача, които трябваше да загуби - Гулбис, Гофен и Долго. Това чоукване срещу него все някога трябва да има край. И да - знам, че 3 от 5 е различно от 2 от 3 - но все пак. Според мен всички ще се хвърлят срещу него от първи кръг и някой ще го бие. Освен това, на полуфинал Фед има по-големи шансове срещу Ноле отколкото на финал.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Тема преди US Open | 23.08.2015 22:00
 |  |  |  | MCStranger написа:  |  |  |  | alessandron написа: Добре де, Джокович нямало да спечели, ама ако играе с Федерер, ще го бие лесно. От кого очакваш да падне евентуално Нолката преди финал? Не е Федерер, евентуално да е Мъри, ако е 3-ти, като махнем тях двамата, кой - Нишикори, дето пак се чупи, Стан, дето след Уимби не знае къде му е главата и ми е много съмнителен за У СО дали ще нареди пасианса в нея и то не остана кой. Аз ще съм много учуден, ако Джоката не достигне финал, стига да не играе с Мъри полуфинал. |  |  |  |  |
Джокович в последните две седмици спечели три мача, които трябваше да загуби - Гулбис, Гофен и Долго. Това чоукване срещу него все някога трябва да има край. И да - знам, че 3 от 5 е различно от 2 от 3 - но все пак. Според мен всички ще се хвърлят срещу него от първи кръг и някой ще го бие. Освен това, на полуфинал Фед има по-големи шансове срещу Ноле отколкото на финал. |  |  |  |  |
Е няма да е полуфинал, явно Ноле те е чел днес, та беше поразпорен в Синси. Но лично аз не вярвам Джокович да не играе финал, освен ако няма мач с Мъри на полуфинал.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Тема преди US Open | 24.08.2015 00:36
Акцента на тазгодишния турнир не са мъжете, а дали Серина ще направи ГОЛЯМ ШЛЕМ. Това е основния въпрос, който вълнува спортната общественост. Аз казвам, че ще направи. Иначе ми е трудно да направя някаква прогноза за мъжете, мътна и тъмна ми е в момента. Жалко, че Надал е в такава плачевна форма, защото играе много силно в Ню Йорк, а и Рафа обича по-бързи хард кортове на открито с по-висок отскок на топката, по-голяма влага и повечко ветрец. Голяма загуба за интереса към турнира при мъжете е формата му в момента. Надявам се Федерер и Джокович да не играят поредния си финал, защото този път няма да гледам със сигурност. Моя фаворит е Анди Мъри още от клей сезона насам, но в момента не съм толкова убеден за негова титла. Дано да е в половината на Джокович, защото в момента явно срещу Федерер не може да играе. Но пък Мъри досега никога не е печелил ГШ турнир побеждавайки двама от тримата великани в хода на турнира (Надал, Федерер и Джокович), т.е. да бие Ноле на полуфинал и после Федерер на финал ми се струва малко множко, а и ми се вижда поуморен. Купа Дейвис му взе много от силите. Онези три поредни луди дни в които сам победи французите му костваха много, а след това изигра множо тежки мачове в Канада и Синсинати. Не очаквам изненади тази година. Титлата ще я спечели някой измежду Ноле, Мъри и Федерер и се надявам много това да е Мъри. Евентуално изненада може да дойде от Джон Иснър, мисля че тази година най-накрая ще стигне далеч в турнира, а и му го пожелавам, симпатяга е и голям боец. Евентуално и Монфис и Гулбис могат да избухнат, особено Ла Монф и това е. Младите не ги виждам :о
Последна промяна Diavolo на 24.08.2015 00:37, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Тема преди US Open | 24.08.2015 09:34
Аз съм един от най-щастливите хора след финала вчера, има само два варианта на по-голямо щастие - това да е Шлем вместо Мастърс и вместо Фед да е Стан:))) Това, което пишеш е най-нормалното нещо на света - финалът от снощи да се повтори на USO. Но къде е тръпката на подобна прогноза? Ноле ще загуби от някого, от когото не очакваме (точно както миналата година от Нишикори). Финалът ще е Фед - Мистър Х (не непременно същия, който е бил Джоко), или ако Мъри не е при Фед - Фед-Мъри. Всъщност във втория вариант ако Мъри бие Джокович на полуфинал, се потвърждават 4 от основните ми тези (Ноле да не е на финал, Мъри да е 50% на финал, Мъри да не спечели и най-големият ми фаворит, Фед, да спечели).
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Тема преди US Open | 24.08.2015 09:43
 |  |  |  | Diavolo написа: Акцента на тазгодишния турнир не са мъжете, а дали Серина ще направи ГОЛЯМ ШЛЕМ. Това е основния въпрос, който вълнува спортната общественост. Аз казвам, че ще направи. Иначе ми е трудно да направя някаква прогноза за мъжете, мътна и тъмна ми е в момента. Жалко, че Надал е в такава плачевна форма, защото играе много силно в Ню Йорк, а и Рафа обича по-бързи хард кортове на открито с по-висок отскок на топката, по-голяма влага и повечко ветрец. Голяма загуба за интереса към турнира при мъжете е формата му в момента. Надявам се Федерер и Джокович да не играят поредния си финал, защото този път няма да гледам със сигурност. Моя фаворит е Анди Мъри още от клей сезона насам, но в момента не съм толкова убеден за негова титла. Дано да е в половината на Джокович, защото в момента явно срещу Федерер не може да играе. Но пък Мъри досега никога не е печелил ГШ турнир побеждавайки двама от тримата великани в хода на турнира (Надал, Федерер и Джокович), т.е. да бие Ноле на полуфинал и после Федерер на финал ми се струва малко множко, а и ми се вижда поуморен. Купа Дейвис му взе много от силите. Онези три поредни луди дни в които сам победи французите му костваха много, а след това изигра множо тежки мачове в Канада и Синсинати. Не очаквам изненади тази година. Титлата ще я спечели някой измежду Ноле, Мъри и Федерер и се надявам много това да е Мъри. Евентуално изненада може да дойде от Джон Иснър, мисля че тази година най-накрая ще стигне далеч в турнира, а и му го пожелавам, симпатяга е и голям боец. Евентуално и Монфис и Гулбис могат да избухнат, особено Ла Монф и това е. Младите не ги виждам :о |  |  |  |  |
Това е основният въпрос за: 1. Хора, които се вълнуват от WTA; 2. Хора, които подкрепят Серина:) Аз не съм от нито един от двата вида, но естествено това има своето място в темата преди USO, просто не съм аз човекът, който ще коментира. За другото - най-вероятно ще стане това, което всички очакват, поздравления за прогнозата за Иснър - и аз виждам нещо подобно. Разбира се, за мен финал Фед-Мъри е много по-приемлив (и след Уимби и Синси всички знаем как ще завърши:)))) Фенът в мен иска Станимал да се събуди (и ако може в схемата да е при Ноле), но това си е Божа работа.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Тема преди US Open | 24.08.2015 13:44
Не мисля, че Федерер вече има сили за 7 мача в 3 от 5 сета, а и на ЮС-а играе сравнително трудно напоследък - няма финал от 2009 г. И миналата година спечели в Синсинати, а после спасявяше мачболи на Монфис и си падна от Чилич. Най-вероятно пак ще гледаме познатия финал с Джокович и отново титла за сърбина, който според мен не се хвърли на макс нито в Канада, нито в Синси и ще има резерви за Ню Йорк. Мърльо с тая пасивна игра няма никакъв шанс да бие и Джокович, и Федерер в поредни мачове, трябва да се надява някой от тях да отпадне по-рано. Иснър не мисля, че играе нещо по-различно от предишни години, така че 4 кръг/четвъртфинал най-много го виждам. Надявам се Станимал да избухне, но тази настилка сякаш не му е по вкуса, така че нищо чудно Нишикори да стигне поне полуфинал и да си защити част от точките от миналата година.
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Тема преди US Open | 24.08.2015 19:51
Въобще не ми дреме какво щяла да прави Горилямс.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Тема преди US Open | 24.08.2015 20:06
Аз се опитах да го кажа по-меко, ама ти направо с голямата тесла:)))
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Жребият за квалификациите | 25.08.2015 17:13
[1] Paul-Henri MATHIEU (FRA) vs. Matteo DONATI (ITA) Ti CHEN (TPE) vs. Tobias KAMKE (GER) Andrey GOLUBEV (KAZ) vs. Enzo COUACAUD (FRA) Giovanni LAPENTTI (ECU) vs. [22] Alejandro FALLA (COL)
[2] Alexander ZVEREV (GER) vs. Horacio ZEBALLOS (ARG) Maxime AUTHOM (BEL) vs. Nils LANGER (GER) Karen KHACHANOV (RUS) vs. Luke SAVILLE (AUS) Matteo VIOLA (ITA) vs. [29] Ivan DODIG (CRO)
[3] Guido PELLA (ARG) vs. Andreas BECK (GER) Liang-Chi HUANG (TPE) vs. Noah RUBIN (USA) Mathias BOURGUE (FRA) vs. Laslo DJERE (SRB) Somdev DEVVARMAN (IND) vs. [20] Norbert GOMBOS (SVK)
[4] Tatsuma ITO (JPN) vs. Aslan KARATSEV (RUS) Alexander SARKISSIAN (USA) vs. Jan MERTL (CZE) Nicolas KICKER (ARG) vs. Adam PAVLASEK (CZE) Farrukh DUSTOV (UZB) vs. [17] Michael BERRER (GER)
[5] Nikoloz BASILASHVILI (GEO) vs. Oriol ROCA BATALLA (ESP) Mitchell KRUEGER (USA) vs. Niels DESEIN (BEL) Maxime HAMOU (FRA) vs. Germain GIGOUNON (BEL) Thomas FABBIANO (ITA) vs. [32] Facundo ARGUELLO (ARG)
[6] Kyle EDMUND (GBR) vs. Peter POLANSKY (CAN) Stefan KOZLOV (USA) vs. Guido ANDREOZZI (ARG) Daniel NGUYEN (USA) vs. Philip BESTER (CAN) Yuki BHAMBRI (IND) vs. [23] Yoshihito NISHIOKA (JPN)
[7] Kimmer COPPEJANS (BEL) vs. Ante PAVIC (CRO) Christian LINDELL (SWE) vs. Reilly OPELKA (USA) Nicolas JARRY (CHI) vs. Alexander KUDRYAVTSEV (RUS) Jaroslav POSPISIL (CZE) vs. [27] Jurgen MELZER (AUT)
[8] Dusan LAJOVIC (SRB) vs. Brydan KLEIN (GBR) Tristan LAMASINE (FRA) vs. Ze ZHANG (CHN) Gastao ELIAS (POR) vs. Dennis NOVIKOV (USA) Michael MMOH (USA) vs. [26] Matthew EBDEN (AUS)
[9] Taro DANIEL (JPN) vs. Renzo OLIVO (ARG) Calvin HEMERY (FRA) vs. Mirza BASIC (BIH) Jason JUNG (TPE) vs. Uladzimir IGNATIK (BLR) Thiemo DE BAKKER (NED) vs. [31] Evgeny DONSKOY (RUS)
[10] Go SOEDA (JPN) vs. Andrey RUBLEV (RUS) Gerald MELZER (AUT) vs. Yuichi SUGITA (JPN) Peter GOJOWCZYK (GER) vs. Yasutaka UCHIYAMA (JPN) Marton FUCSOVICS (HUN) vs. [25] Andre GHEM (BRA)
[11] Inigo CERVANTES (ESP) vs. Liam BROADY (GBR) Gianluca NASO (ITA) vs. Marco CHIUDINELLI (SUI) Jose HERNANDEZ-FERNANDEZ (DOM) vs. Jonathan EYSSERIC (FRA) Tommy PAUL (USA) vs. [24] Blaz ROLA (SLO)
[12] Nicolas ALMAGRO (ESP) vs. Igor SIJSLING (NED) Amir WEINTRAUB (ISR) vs. Guillherme CLEZAR (BRA) Aldin SETKIC (BIH) vs. Vincent MILLOT (FRA) Jesse WITTEN (USA) vs. [18] John-Patrick SMITH (AUS)
[13] Jan-Lennard STRUFF (GER) vs. Saketh MYNENI (IND) Elias YMER (SWE) vs. Jan SATRAL (CZE) Tomislav BRKIC (BIH) vs. Michal PRZYSIEZNY (POL) Jordi SAMPER-MONTANA (ESP) vs. [21] Albert Montanes (ESP)
[14] Matthias BACHINGER (GER) vs. Konstantin KRAVCHUK (RUS) Darian KING (BAR) vs. Jurgen ZOPP (EST) Maximo GONZALEZ (ARG) vs. Jarmere JENKINS (USA) Taylor Harry FRITZ (USA) vs. [19] Luca VANNI (ITA)
[15] Alejandro GONZALEZ (COL) vs. Marcos GIRON (USA) Edouard ROGER-VASSELIN (FRA) vs. Marius COPIL (ROU) Pedro SOUSA (POR) vs. Ramkumar RAMANATHAN (IND) Jason KUBLER (AUS) vs. [30] Facundo BAGNIS (ARG)
[16] Illya MARCHENKO (UKR) vs. Hiroki MORIYA (JPN) David GUEZ (FRA) vs. Jozef KOVALIK (SVK) Andrea ARNABOLDI (ITA) vs. Yannick MERTENS (BEL) Dzmitry ZHYRMONT (BLR) vs. [28] Adrian MENENDEZ-MACEIRAS (ESP)
Предполагам, всеки си има някакви любимци извън Топ 100, аз лично съм голям фен на Рубльов и донякъде на Саша Зверев. Интересно ми е и какво ще направят младите американски лъвчета с wild cards - Fritz и Paul, които играха финал на юношеския RG тази година, Mmoh, който игра полуфинал там, Козлов (от руско-български произход, с два финала на юношески шлемове AO и Уимби 2014), Noah Rubin (спечелил Уимбълдън миналата година), и подобрената версия на Джонката Иснър - Рейли Опелка - юношески шампион на Уимбълдън тази година, висок 2.08 при ненавършени 18 години, вече има сервиси над 135 mph (217 км/ч).
Да отбележим и участието на Елица Костова при жените - тя трябва да мине през Melanie Oudin (USA) и победителката от Wang Yafan(Китай) и Ulrikke Eikeri (Норвегия), за да заслужи (най-вероятно) мач срещу номер 1 в схемата на квалификациите, нашата стара позната Маргарита Гаспарян. Успех на Елица!
Последна промяна MCStranger на 25.08.2015 17:20, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Тема преди US Open | 25.08.2015 23:30
И аз така ама малко повече клоня към Саша Зверев и по-малко към Рублев (който е доста дързък и нагъл, трябва да се кротне малко, но поведението му е доста провокативно). Чорич не го харесвам, Кирьос не го харесвам (меко казано), другите не стават чеп за зеле. Тийм не ме кефи, Кокинакиса ми харесва ама много трески за дялане има в играта си. Та, Ал. Зверев сякаш има най-голям потенциал, но и Андрюшата си го бива.
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Тема преди US Open | 26.08.2015 11:21
Акценти: 1 Novak DJOKOVIC 2 Roger FEDERER 3 Andy MURRAY 4 Kei NISHIKORI 5 Stan WAWRINKA 6 Tomas BERDYCH 7 David FERRER 8 Rafael NADAL Джокович: На четвъртфинал би го затруднил само Вавринка и то ако е т СТАНИМАЛ. На полуфинал мисля, че Нишикори ще бъде по-неудобен от Мъри, но не непреудолим. Ако играе финал, едва ли ще загуби от който и да е, но... you´ll never know. Федерер: На четвъртфинал ще ми е интересно да го видя срещу Надал. Иначе и Вава е заплаха. На полуфинал може Нишикори да го катурне. Мъри едва ли. На финал ако е срещу Джокович, ще гледаме повторение на Уимби със същия победител. Но ако спечели Фед, няма да му се сърдя, все пак 18-то число и аз го чакам :) Мъри: На четвъртфинал само Вава може да го тресне. На полуфинал само Дявола вижда някакви шансове за него. Да възкръсне стария му ник и да пише за него, че няма кой друг. Но аз го разбирам, Мъри е единстения вариант Ноле и Фед да не трупат титли от шлема (айде и Вава от време на време). Нишикори: На четвъртфинал също ще ми е интересно да се падне на Надал. Заплахата за него е евентуално Вава. На полуфинал ако е в миналогодишната му форма може да бие всеки. На финал ако е срещу Фед, мисля, че Роджър ще изоре корта, но няма да загуби. Вавринка: Този турнир уж не му пасва много. Бързите хард настилки не са му любими, но Стан може да избухне по всяко време и навсякъде. На мен ще ми е приятно да стигне далеч в турнира. На четвъртфинал с който и да играе ще е зрелище. Лично бих искал да се падне на Мъри. Бердих: Не очаквам кой знае какво от него. ЧФ макс. и отпадане от топ4. Ферер: Очаквам да падне рано от който и да е. Може и да не играе на ЮС ако не е излекуван. Надал: Макс. ЧФ и отпадане от топ4 в най-добрия случай. Ако Гришо има късмет със схемата, ще ми е интересно да се срещтнат на осминафиналите (или там кога е възможно). -------------- Освен тези, единствено ме интересува Гришо. Както казах, ако има късмет и не се натресе на Гаске/Монфис/Иснър/Карлович или някой подобен (примерно Сок  ) предполагам, че може да изиграе силен турнир и дори ЧФ не е невъзможно. А стига да стигне дотам, то си пожелавам Мъри и тогава ПФ му е в кърпа вързан.  ... Размечтах се. 
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Тема преди US Open | 26.08.2015 12:13
Съгласен съм с 90%+ от написаното - забелязвам как за всички от Топ 4 си посочил като заплаха Стан - харесва ми:) Ако въобще стигне четвъртфинал, смятам, че ще има големи шансове и за финал, и за титла. Доказал е, че на шлемове може да побеждава последователно двамата поставени на 1-о и 2-о място. Също така смятам, че Мъри е в състояние да победи Ноле, но според личните ми усещания до такъв мач няма да се стигне.
|
|   |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|