Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 00:54

Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   10.01.2016 20:12

Седмицата 11-17.I.2016. Pls discuss! :-)

ICQ YIM WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   12.01.2016 23:50

Ехоо..?? :-(

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   13.01.2016 12:41

Ми айде да направя сефтето за 2016 - в Сидни съм 10 от 12 първи кръг, в Окланд за сметка на това - 5 от 12.
Григор победи Куевас, но сега срещу Долгополов (много антипатичен, но талантлив тенисист) ще му е трудно, макар и единствената му загуба срещу него да е в далечната 2011. С оглед отказването на Thiem, ще трябва да се справя освен това с Мюлер (който е 3-0 срещу Шарди и то на хард, като едната победа е точно миналата година тук) и евентуално с Томич на финала. Трудно е, но едва ли ще има по-голям шанс за титла скоро - lineup-ът на Сидни не е бил толкова слаб от много време.

В Окланд за отбелязване са отпадането на Paire, който обаче току-що пристигна от Ченай и е с мисъл за АО, както и загубата на Карлович от Поспишил още в 1-и кръг - дали това не е началото на края за Д-р Иво? Всички други поставени продължават.

Освен посочените турнири почнаха квалификациите за АО. Поставеният под номер 1 Лука Вани загуби още в първия си мач срещу Даниел Еванс (GBR).

Един от тенисистите, които следя, е Тейлър Фриц (USA), който е настоящ шампион на US Open за юноши и финалист на РГ. Той победи японеца Мория в първия кръг и се изправя срещу Михаел Берер във втория.

Изненадва липсата на Андрей Рубльов - никъде в Нета не се споменава причината да не участвува - не е записан и в челънджъри през тази и следващата седмица.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   13.01.2016 14:36

Във втори кръг съм 6/8 Сидни и 5/8 Окланд.

В Австралия съм избрал Сепи вместо квалификанта Маю. Италианците без Фонини, за когото ще говорим по-долу, стартират сезона по ужасяващ начин. Също така Тим вместо Мюлер (отказване на австриеца).

В Окланд бях заложил на Пер/Карлович/Соуса (това ми беше единствената изненада и за малко да позная, защото португалецът е сервирал за мача при 5-4 в третия сет и впоследствие е чоукнал и загубил в тайбрека) вместо Росол/Сок/Фонини в съответните осмини.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   14.01.2016 14:28

Мерси за включването! :-)

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   14.01.2016 16:24

За Окланд малко съм излъгал в своя полза - Баутиста Агут също съм го изтървал. В момента от полуфиналистите съм хванал само Цонга. Той е и личното ми желание за победител. Дано Ферер не спечели - 2016 е началото на залеза за него, според мен. (Не ме разбирайте грешно, много уважавам това, че с ужасно много усилия е постигнал класиране, което е поне 30 места по-нагоре отколкото предполагат даденостите му). Сок и РБА също не са ми особено симпатични.

В Сидни - дъжд. Жалко, Григор тъкмо вървеше към победа (4:2 в третия сет) срещу Долго - утре, не е ясно какво ще стане след подновяването пък и ще трябва да се играе още един мача в същия ден. От друга страна - ако не чоукне, ще играе не повече от 3-4 гейма, докато Шарди-Мюлер ще играят 1 или 2 сета, като имайки предвид сервитьорщината на Мюлер, това са едно 12-13 гейма на сет (първият сет там е 7:6 (7:5) за Мюлер).

Томич-Габашвили (изобщо не започнаха днес) и Троицки-Маю (2:2 в първия сет) пък ще трябва да играят по почти два пълни мача в един ден.

В квалификациите на АО се очертава супер финал Фриц (който отстрани Берер)-Миша Зверев, от поставените по-известни имена отпаднаха още Дъстин Браун (Рафа може да си отдъхне:)))), Копеянс, Лацко, там също има доста отложени мачове заради дъжда.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   15.01.2016 11:33

Финал в Окланд - Сок - Баутиста-Агут. Сок е в брутална форма точно преди АО. Цонга според мен предаде полуфинала срещу РБА в третия сет, след като загуби тайбрека във втория. На АО има ранен мач с Багдатис още в понеделник, а полетът между Окланд и Мелбърн си е над 4 часа.

Григор на финал в Сидни! Би трябвало да бие Троицки, може да се хвърли на 100%, защото жребият му в първите два кръга в Мелбърн е смешен. Ако това стане, ще стигне 23-о място в ранглистата.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   15.01.2016 16:04

браво на Гришо, утре задължително трябва да бие абоната си Троицки няма значение в два или три сета, важна е тая титла за самочувствие че забравихме какво е туй нещо от година и половина. жалко че на АО пак се натресе с Фед, но в 3 от 5 щом Сепи го би миналата година, ако Гришо си задържи добрата форма и си повярва повече спокойно може да го излъже в 4 или 5 сета :-)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   15.01.2016 23:51

Ако Федерер се е възстановил напълно от настинката преди Брисбейн, ще бие Григор, най-много сет да му даде. Не бъркайте мача им от миналата седмица, защото определено не игра на 100 %. Очаквам трудности срещу Троицки, но все пак нашият да спечели.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   16.01.2016 16:01

Нашия го обърнаха след спечелен първи сет. Гледах само тайбрека в решителната част, че нямам никакво време.
Много драматичен тайбрек с много обрати и страхотен тенис. Нашия имаше и мачбол, но го изтърва след едно тежко разиграване с доста размени.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   16.01.2016 17:35

Diavolo написа:
Нашия го обърнаха след спечелен първи сет. Гледах само тайбрека в решителната част, че нямам никакво време.
Много драматичен тайбрек с много обрати и страхотен тенис. Нашия имаше и мачбол, но го изтърва след едно тежко разиграване с доста размени.

Гледах целия мач, престъпно отпускане просто, форхендът е добре, сеченият бекхенд и той, ама сервисът и лифтирания бекхенд на ниска, подсечена топка, хич ги няма. И мачболът трябваше да го направи, стигна навреме до това воле и беше ли я прекарал над мрежата, Троицки трудно щеше въобще да стигне ...

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   16.01.2016 19:00

осра се Гришката сигурно щото му заложих и каръка ми в залаганията продължава, но му трябваше задължително тая титла за самочувствие преди АО срещу удобен съперник, но Троицки показа здрава психика не случайно е шампион тук и си защити титлата след три обрата за два дни, поздравления

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   16.01.2016 23:57

Гледах мача, предполагах, че ще победи, но определено не се изненадах от загубата.
През целия турнир изпусна страшно много възможности за пробив, особено днес в третия сет. Все още показва типичното си непостоянство от миналата година. Перфектен първи сет, трагичен втори и колеблив трети, но което е по-лошото, не успя да вземе важните точки.
Положителното беше, че му вървяха форхендите, слайс бекхендът също беше на ниво, дори плоският бекхенд не беше толкова зле. В сравнение с миналата година има прогрес.
Отрицателното: сервизът и ретурът му изневериха и днес. Ще трябва да поработи върху тях и особено върху сервиза си, защото без него няма да има никакъв шанс срещу по-класните си противници.
п.с. Имам усещането като че ли се опитва да удари топката с всичка сила, но някак си се насилва, не му идва естествено. Малко като Дел Потро, но може и да си въобразявам :-)

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 2 седмица от 2016 - ATP Оклънд+Сидни, WTA Сидни+Хобарт   |   17.01.2016 22:19

За Гришо... иска ми се да коментирам много аспекти, ама едва ли ще се сетя за всички...
1. Мачпойнта - стигна навреме, нагласи се и за момент си помисли, че е Федерер и с едно движение на китката ще приключи мача и даже вече чуваше аплодисментите и си представяше как вдига титлата... ииииии какво? - топката удари филето и курец!!! Типично Гришовски стил - отпускане в НАЙ-ВАЖНАТА точка на турнира и то МАЧПОЙНТ. Не, не я изигра зле, просто пропиля елементарна топка, която който и да е щеше поне да мине мрежата. И както спомена Сандро, ако беше минала, Тройцки едва ли щеше да я стигне, но дори и да беше, трудно щеше да я върне в корта, а Гришо на мрежата си беше гаранция, че повече нямаше как да продължи мача. Ама нейсе... тоя момент и друг път съм го виждал и вече не ме изненадва важните точки да ги осира. Каквото и да си говорим, надиграваше противника, но пусто отпускане не му позволи да реализира шибания мачпойнт. Дразня се само от едно - може го, но не го прави! Не е психика нито физика вече, а до характер!

2. Бекхенда - добре го лифтира, но това което дразни е, че когато Виктор беше на мрежата, вместо да търси ъгъл технично, той засилва топката с всичка сила и естествено топката спира в мрежата. Е мама му стара поне 5 пъти го направи това и нейсе... Не може да се сети - техника, а не сила!!!

3. 15-40 - цели 3 пъти в третия сет и само веднъж успя да пробие - когато Виктор сервираше за мача при 5-4. И то след 2 грешки на Виктор и изведнъж беше 0-30. Тогава стана лесно, ама защо тогава? И след този моментум, защо не се възползва? Тройцки не можеше да повярва, че не е затворил мача.

И после се дразня, когато някои хора почват да пишат "абоната Тройцки" и т.н. В момента Гришо е абонат почти на всеки в топ 30. Тепърва трябва да се доказва и като почне да бие всички извън топ 10, тогава може да се говори за "абонати", макар да не е правилно, но ще се подразбира.

Изпусна перфектния старт на сезона. Надявам се да не му повлияе отрицателно и да има още една слаба година.
Кофти жребий и на АО, където при повече късмет, можеше да стигне втората седмица.

Последна промяна Нема Значка на 17.01.2016 22:20, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 14 мнения ]