Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 02:37

Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Лейтън Хюит - най-паметните моменти 
Автор Съобщение
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Лейтън Хюит - най-паметните моменти   |   21.01.2016 19:30

Понеже този голям боец и шампион изигра последния си мач на сингъл днес, мисля, че е удачна една такава темичка, в която всеки да сподели с кои мачове или изяви ще го запомни.

Аз ще го запомня най-вече с титлата на Уимбълдън през 2002 в един много луд турнир, в който самият Лейтън беше пред отпадане от Шалкен на четвъртфинала, но се събра, спечели 5-тия сет, а след това и полуфинала и финала с по 3-0. Тогава Хюит беше на 21 години, номер 1 в света с титли от ЮС-а, Уимбълдън и ТМЦ. Ако някой тогава беше прогнозирал, че повече няма да спечели ГШ, сигурно щяха да го помислят за луд, но всъщност се случи именно така. Ще го запомня и с битките с Федерер през 2003-2005, когато двамата с Родик бяха най-близко до Роджър, но така и не можеха до го победят. Всъщност Лейтън така и не успя да бие Федерер в мач от ГШ, но поне си върна частично на финала в Хале и попълни тревния Шлем. Разбира се, не може да изпуснем шампионската му психика и вродена борбеност, които са му печелили толкова много драматични мачове. Рекордът му в 5-сетови двубои е един от най-добрите в историята - повече от 30 победи.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лейтън Хюит - най-паметните моменти   |   21.01.2016 20:24

аз па ще го запомня най-вече със стискането на юмрука и изкрещяването на C'mon след всяка спечелена важна точка

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]