| Автор |
Съобщение |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 15:21
Това е положението! Анализи тепърва ще има, сега искам да кажа нещо на Дявола и Агаси - момчета, благодаря на любимеца ви, беше невероятен. С вас съм и ви прегръщам!
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 15:23
2-2 сета, пробив в петия и ТРЕПВА МАТАДОРСКАТА РЪЧИЦА! 
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 15:32
Не е мястото тук, нека поне е в другата тема. Тук да си говорим чисто за мача. Мисля, че с такова развитие, след като изоставаше с пробив в петия сет и след като надигра Надал от основна линия, просто няма какво да се каже. Максимално много игра на лифт от бекхенд, показа, че и на 35 ще се бори до дупка и си заслужи титлата. Страхотен Надал също, биволски нерви да спаси толкова точки за пробив, включително 0:40 при 3:4 и ги спаси кажи-речи всички благодарение на играта си, не на грешките на Федерер. Наистина този пети сет ме прави изключително горд с Роджър - това беше венецът на кариерата му, това беше мачът, в който да покаже защо е GOAT, това беше мачът, в който да покаже, че неговият стил е тенис стилът, докато този на Рафа все пак не е - Рафа е голям боец, голям характер, но се оказа, че 8 години по-късно по-запазеният и с повече тенис аргументи е Роджър. Това е - добре че сме свидетели на това тенис време!
Последна промяна alessandron на 29.01.2017 16:05, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 15:41
 |  |  |  | alessandron написа: Не е мястото тук, нека поне е в другата тема. Тук да си говорим чисто за мача. Мисля, че с такова развитие, след като изоставаше с пробив в петия сет и след като надигра Надал от основна линия, просто няма какво да се каже. Максимално много игра на лифт от бекхенд, показа, че и 35 ще се бори до дупка и си заслужи титлата. Страхотен Надал също, биволски нерви да спаси толкова точки за пробив, включително 0:40 при 3:4 и ги спаси кажи-речи всички благодарение на играта си, не на грешките на Федерер. Наистина този пети сет ме прави изключително горд с Роджър - това беше венецът на кариерата, това беше мачът, в който да покаже защо е GOAT, това беше мачът, в който да покаже, че неговият стил е тенис стилът, докато този на Рафа все пак не е - Рафа е голям боец, голям характер, но се оказа, че 8 години по-късно по-запазеният и с повече тенис аргументи е Роджър. Това е - добре че сме свидетели на това тенис време! |  |  |  |  |
Абсолютно, този 8и гейм бе култов, както преди 2 дни с Григор, направо не вярвах как се връща в мача, но този път Фортуна бе на друго мнение. А последните 2-3 точки с тези ястребови очи скъсаха неврите на всички. Няма друг такъв финал. И да, Григор има много да учи докато стигне бекхенда на Федерер, който го изпълява с уникална лекота. Отделно нещо, което днес загледах - ами Федерер се движи с невероятна лекота и грация по корта! Коментаторите го споменаха, та се загледах! Федерер би днес по Надал-ски начин. И с много, много страхотен тенис.
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 15:45
Много качествен двубой, в който победи малко по-добрият играч, който се опитваше да налага темпото в по-голяма част от срещата. Доволен съм и се радвам за Федерер - напълно заслужена и сладка победа 
 |
|
nerra
(Primus Maximus)
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 15:47
Точно това за мен е уникалното на Федерер -лекотата, с която се движи по корта. Създава усещането, че тенисът е една лежерна и лека игра, при която няма нужда да тичаш и въпреки това си навсякъде по корта. Аз друг такъв тенисист не познавам.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 15:48
 |  |  |  | navy написа:  |  |  |  | alessandron написа: Не е мястото тук, нека поне е в другата тема. Тук да си говорим чисто за мача. Мисля, че с такова развитие, след като изоставаше с пробив в петия сет и след като надигра Надал от основна линия, просто няма какво да се каже. Максимално много игра на лифт от бекхенд, показа, че и 35 ще се бори до дупка и си заслужи титлата. Страхотен Надал също, биволски нерви да спаси толкова точки за пробив, включително 0:40 при 3:4 и ги спаси кажи-речи всички благодарение на играта си, не на грешките на Федерер. Наистина този пети сет ме прави изключително горд с Роджър - това беше венецът на кариерата, това беше мачът, в който да покаже защо е GOAT, това беше мачът, в който да покаже, че неговият стил е тенис стилът, докато този на Рафа все пак не е - Рафа е голям боец, голям характер, но се оказа, че 8 години по-късно по-запазеният и с повече тенис аргументи е Роджър. Това е - добре че сме свидетели на това тенис време! |  |  |  |  |
Абсолютно, този 8и гейм бе култов, както преди 2 дни с Григор, направо не вярвах как се връща в мача, но този път Фортуна бе на друго мнение. А последните 2-3 точки с тези ястребови очи скъсаха неврите на всички. Няма друг такъв финал. И да, Григор има много да учи докато стигне бекхенда на Федерер, който го изпълява с уникална лекота. Отделно нещо, което днес загледах - ами Федерер се движи с невероятна лекота и грация по корта! Коментаторите го споменаха, та се загледах! Федерер би днес по Надал-ски начин. И с много, много страхотен тенис. |  |  |  |  |
Късно почваш да го гледаш, като беше в пика си, Федерер беше пълно олицетворение на думите на Мохамед Али: Float like a butterfly, sting like a bee. Федерер прави тениса да изглежда уникално лесен спорт, това е най-великото нещо в него.
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 15:51
айде и аз да драсна нещо, въпреки че като фен на Рафа не ми е леко, но някак си през цялото време се вижда че не му е писано да извърви пътя до титлата на АО от 2010 винаги прави епики по 4-5 часа, но не става свършва горивото накрая дори и като водеше с пробив 5 сет се виждаше Роджър ще обърне и тая серия от 5 поредни гейма бе логична и заслужена. Федерер си е пипнат от някаква божествена намеса, не случайно е избран да прави велики неща, тъй че няма какво да се прави, освен да се признае величието му, а Рафа да продължава да се бори поне за още един шлем че това 14 дразни, напълно заслужава 15 и един ден ще я вземе, а Роджър му пожелавам ако може да направи и 20 заслужава ги напълно и ако си разпределя силите както тук може и да успее, но това няма значение а е само статистика, важен е тениса а той го играе като никой друг дори и на 35, честито да му е 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 15:58
Колкото до бекхенда на Фед - взема го изключително рано, без да позволява на топката да се развие след отскока, това е нещо вродено, талант, не се учи - затова изглежда така леко. Характеристиката на корта в Мелбърн беше в полза на Федерер, но все пак говорим за хард на открито, т.е. уникалният топспин на Надал доволно си лови. И въпреки това днес Роджър издържа от бекхенд - не поддаде.
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 16:10
това е един от най-великите финали, които съм гледал. трябва да отдадем заслуженто и на двамата. играха невероятно. малко ме беше яд, че Григор отпадна на 1/2 финала, но след като изгледах мача днес смятам, че нашия тепърва има да качи едно ниво нагоре, за да може поне малко да прилича на тези големите.
изключително приятно впечатление ми направи Надал в речта след мача. уникално спортменство, браво!
и за последно искрено се надявам 2017-та да бъде най-оспорваната, включвайки не само двама, четерима, а поне 6-7 много силни тенесисти - Мъри, Джокович, Федерер, Надал, Вавринка и дано и нашия успее най-накрая да играе финал на Мастърс или Шлем, както и да спечели поне още 1 титла АТП 500.
_________________В град като София, никой не е невинен!
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 16:37
 |  |  |  | alessandron написа:  |  |  |  | navy написа:  |  |  |  | alessandron написа:
Не е мястото тук, нека поне е в другата тема. Тук да си говорим чисто за мача. Мисля, че с такова развитие, след като изоставаше с пробив в петия сет и след като надигра Надал от основна линия, просто няма какво да се каже. Максимално много игра на лифт от бекхенд, показа, че и 35 ще се бори до дупка и си заслужи титлата. Страхотен Надал също, биволски нерви да спаси толкова точки за пробив, включително 0:40 при 3:4 и ги спаси кажи-речи всички благодарение на играта си, не на грешките на Федерер. Наистина този пети сет ме прави изключително горд с Роджър - това беше венецът на кариерата, това беше мачът, в който да покаже защо е GOAT, това беше мачът, в който да покаже, че неговият стил е тенис стилът, докато този на Рафа все пак не е - Рафа е голям боец, голям характер, но се оказа, че 8 години по-късно по-запазеният и с повече тенис аргументи е Роджър. Това е - добре че сме свидетели на това тенис време! |  |  |  |  |
Абсолютно, този 8и гейм бе култов, както преди 2 дни с Григор, направо не вярвах как се връща в мача, но този път Фортуна бе на друго мнение. А последните 2-3 точки с тези ястребови очи скъсаха неврите на всички. Няма друг такъв финал. И да, Григор има много да учи докато стигне бекхенда на Федерер, който го изпълява с уникална лекота. Отделно нещо, което днес загледах - ами Федерер се движи с невероятна лекота и грация по корта! Коментаторите го споменаха, та се загледах! Федерер би днес по Надал-ски начин. И с много, много страхотен тенис. |  |  |  |  |
Късно почваш да го гледаш, като беше в пика си, Федерер беше пълно олицетворение на думите на Мохамед Али: Float like a butterfly, sting like a bee. Федерер прави тениса да изглежда уникално лесен спорт, това е най-великото нещо в него. |  |  |  |  |
Тенис гледам отдавна, още от времето на Лендъл и сестри Малееви, доколко даваха репортажи. При жените помня края на кариерата на Крис-Евърт, след това Щефи Граф и Моника Селеш. Но след като Сампрас и Агаси спряха да играят вече нямах този интерес. Сега покрай Димитров гледам негови мачове, и наново проявих интерес към този спорт.
|
|   |
|
 |
|
Christianssen
Регистриран на: 15.03.2013 16:39 Мнения: 245 Местоположение: Бургас
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 16:43
Сандре,честита Ви титла.Фед за какво взе таймаут пак преди петия сет?Каква е причината,знаеш ли?Нещо с бедрото ли...
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 16:50
Смятам, че Федерер днес с нищо не отстъпваше на най-добрите си образци, колкото и невероятно да звучи. Справи се отлично с подсечения сервис по диагонала на Рафа и в разиграванията често успяваше да взима бекхенда веднага след отскока. Може би е заради настилката, може би е някаква хрумка на Любичич, но тази тактика неутрализира любимата игра на Надал с постоянен топ спин на бекхенда и Маестрото дори пласира голямо количество уинъри от тази страна. Естествено, имаше и грешки, но това е неизбежно при кривите удари и бруталната защита на испанеца.
Ключовият момент определено бе шестият гейм на петия сет, когато Фед беше в серия от изпортени брейкболи и ако Надал бе затвърдил за 4-2, обрат трудно щеше да се получи, но този път прошка нямаше.
След убийствено скучните финали Джокович - Мъри, тазгодишният мач за титлата бе безспорна атракция, макар че още ме е яд за невероятната възможност, която изпусна Григор. Надявам се да виждаме все по-често Димитров в крайните фази на големите турнири и колкото се може по-рядко Надал, Ноле и Мъри. :)
 |
|
Orel62
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 16:55
 |  |  |  | Henman написа: Смятам, че Федерер днес с нищо не отстъпваше на най-добрите си образци, колкото и невероятно да звучи. Справи се отлично с подсечения сервис по диагонала на Рафа и в разиграванията често успяваше да взима бекхенда веднага след отскока. Може би е заради настилката, може би е някаква хрумка на Любичич, но тази тактика неутрализира любимата игра на Надал с постоянен топ спин на бекхенда и Маестрото дори пласира голямо количество уинъри от тази страна. Естествено, имаше и грешки, но това е неизбежно при кривите удари и бруталната защита на испанеца.
Ключовият момент определено бе шестият гейм на петия сет, когато Фед беше в серия от изпортени брейкболи и ако Надал бе затвърдил за 4-2, обрат трудно щеше да се получи, но този път прошка нямаше.
След убийствено скучните финали Джокович - Мъри, тазгодишният мач за титлата бе безспорна атракция, макар че още ме е яд за невероятната възможност, която изпусна Григор. Надявам се да виждаме все по-често Димитров в крайните фази на големите турнири и колкото се може по-рядко Надал, Ноле и Мъри. :) |  |  |  |  |
Според мен основната причина е настилакта. Освен по-бърза няма висок отскок като предните години. Затова са и многото изненади. Ако беше малко по-бавно Фед вероятно нямаше да играе финал. Острието е бога на адаптацията. Никога не забравяйте какво стана на синия клей.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 17:08
Не, нямам представа, може да е същото като в мача с Вавринка, където се пошегува, че е малко по-нагоре по крака демек сигурно задния бедрен мускул.  Възможно е да е взел и за да починат малко краката, на 35 е все пак, а му беше вече 3-ти петсетов мач в един турнир. Всъщност този таймаут даде инициативата на Рафа в крайна сметка, но след това приказката се разгърна с пълна сила.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 17:09
Честито на феновете на Федерер. Федерер подобри рекорда на Сампрас (Надал можеше да го изравни) за най-голяма пауза между първа и последна титла от шлема в опън ерата - 14 години след триумфа му на Уимбълдън спечели още една титла от шлема. Явно тенис боговете са казали, че два кариерни шлема никой няма да има, за това и Надал не успя за пореден път в Мелбърн. Един път, два пъти да е, да го приемем, ама това му е трети загубен финал тук, а това за Надал е абсолютно нереално и нелогично. Мача бе на много високо ниво въпреки сериозната разлика в първите четири сета за този, който печелеше сета. Петия сет бе изключителен като ниво на игра, един от най-добрите които съм гледал. В сигурност в топ 10, да не казвам топ 5. Не знам дали щеше да е по-различно ако Надал не се бе мъчил толкова много срещу Григор. Защото Надал игра силно и поне аз не видях да е уморен в петия сет, но това само той си го знае. Аз лично още не мога да повярвам, че това се случи и че е реалност. Изключително тежка загуба, даже я слагам и пред тази от Вавринка 2014 г. Т.е .за мен това е най-болезнената загуба на Надал.
Цялостно погледнато победата на Роджър е заслужена, но начина по който стана не го очаквах и не бе логично. За първи път Федерер печели три петсетови срещи в рамките на един турнир?! И то точно сега на 35 г. Абсурдно просто. Според мен съдбата му сипа на куп за всички болезнени загуби в миналото. Сценария бе специално писан за най-болните му фенове. Та сигурно това им е и най-сладката победа в историята.
Аз обаче вярвам, че Надал не е свършил и че ще спечели Ролан Гарос за 10 път и че ще атакува още титли от шлема, включително и в Мелбърн. Т.е. не сме се отказали да гобин Федерер по титли от шлема. Сандро, ти беше тотално отписал Надал, както впрочем и почти всички тенис специалисти. Повтаряте една и съща грешка вече години наред. Умния човек си взима поука и надявам се повече няма да повтаряте тази грешка. Тази загуба няма да демотивира Надал, а ще го накара да работи още по-здраво. Такъв ми е характерът просто.
Конректно в мача, Федерер издържа на бекхенд и там дойде малката разлика. Искаше ми се първия сервис на Надал да е малко по-ефикасен и да печели малко повече лесни точки, но уви. Ех, ако Надал имаше малко по-бърз първи сервис щеше да е къде, къде по-различно, но това е положението. Като цяло не ми хареса и форхенда му. В голяма част от мача бе плитък, трябваше да е по-дълбок, така както го умее, но уви.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 17:09
 |  |  |  | Henman написа: Смятам, че Федерер днес с нищо не отстъпваше на най-добрите си образци, колкото и невероятно да звучи. Справи се отлично с подсечения сервис по диагонала на Рафа и в разиграванията често успяваше да взима бекхенда веднага след отскока. Може би е заради настилката, може би е някаква хрумка на Любичич, но тази тактика неутрализира любимата игра на Надал с постоянен топ спин на бекхенда и Маестрото дори пласира голямо количество уинъри от тази страна. Естествено, имаше и грешки, но това е неизбежно при кривите удари и бруталната защита на испанеца.
След убийствено скучните финали Джокович - Мъри, тазгодишният мач за титлата бе безспорна атракция, макар че още ме е яд за невероятната възможност, която изпусна Григор. Надявам се да виждаме все по-често Димитров в крайните фази на големите турнири и колкото се може по-рядко Надал, Ноле и Мъри. :) |  |  |  |  |
Спокойно, Григор тепърва ще има шансове, само да е жив и здрав.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 17:16
 |  |  |  | Diavolo написа: Честито на феновете на Федерер. Федерер подобри рекорда на Сампрас (Надал можеше да го изравни) за най-голяма пауза между първа и последна титла от шлема в опън ерата - 14 години след триумфа му на Уимбълдън спечели още една титла от шлема. Явно тенис боговете са казали, че два кариерни шлема никой няма да има, за това и Надал не успя за пореден път в Мелбърн. Един път, два пъти да е, да го приемем, ама това му е трети загубен финал тук, а това за Надал е абсолютно нереално и нелогично. Мача бе на много високо ниво въпреки сериозната разлика в първите четири сета за този, който печелеше сета. Петия сет бе изключителен като ниво на игра, един от най-добрите които съм гледал. В сигурност в топ 10, да не казвам топ 5. Не знам дали щеше да е по-различно ако Надал не се бе мъчил толкова много срещу Григор. Защото Надал игра силно и поне аз не видях да е уморен в петия сет, но това само той си го знае. Аз лично още не мога да повярвам, че това се случи и че е реалност. Изключително тежка загуба, даже я слагам и пред тази от Вавринка 2014 г. Т.е .за мен това е най-болезнената загуба на Надал.
Цялостно погледнато победата на Роджър е заслужена, но начина по който стана не го очаквах и не бе логично. За първи път Федерер печели три петсетови срещи в рамките на един турнир?! И то точно сега на 35 г. Абсурдно просто. Според мен съдбата му сипа на куп за всички болезнени загуби в миналото. Сценария бе специално писан за най-болните му фенове. Та сигурно това им е и най-сладката победа в историята.
Аз обаче вярвам, че Надал не е свършил и че ще спечели Ролан Гарос за 10 път и че ще атакува още титли от шлема, включително и в Мелбърн. Т.е. не сме се отказали да гобин Федерер по титли от шлема. Сандро, ти беше тотално отписал Надал, както впрочем и почти всички тенис специалисти. Повтаряте една и съща грешка вече години наред. Умния човек си взима поука и надявам се повече няма да повтаряте тази грешка. Тази загуба няма да демотивира Надал, а ще го накара да работи още по-здраво. Такъв ми е характерът просто.
Конректно в мача, Федерер издържа на бекхенд и там дойде малката разлика. Искаше ми се първия сервис на Надал да е малко по-ефикасен и да печели малко повече лесни точки, но уви. Ех, ако Надал имаше малко по-бърз първи сервис щеше да е къде, къде по-различно, но това е положението. Като цяло не ми хареса и форхенда му. В голяма част от мача бе плитък, трябваше да е по-дълбок, така както го умее, но уви. |  |  |  |  |
Едно по едно - да, аз не вярвах до последно, че Надал ще спечели в Мелбърн и все пак познах, макар че стана далеч по-трудно, отколкото очаквах. Казах ти и, че Надал ще е с по-тежки крака и отдавам само на голямата емоция факта, че не видя как в доста моменти Рафа беше с по-натежали крака и това не беше случайно. Както и срещу Григор, така и днес той не можа да надиграе физически противника си, а това му е запазена марка! На 31 години е, все повече ще му тежат натрупаните километражи, абсолютно съм убеден. Може би ще има сили за още един РГ, което ще е заслужен край на кариерата му, но не вярвам примерно в следващите 4-5 години да вземе да речем 3 ГШ, защото и отдолу по-младите набират смелост и скорост. Сега го казвам - очаквам този АО да има негативен ефект върху Рафа за сезона като цяло, да не успее да държи това ниво, защото той никога досега не се е щадял в календара. Само ако промени подбора на турнири и понамали времето на корта, може и да стане. Освен това нали не вярваш, че Джокович и Мъри всеки път ще приключват толкова рано - номер 1 и номер 2 в ранглистата да отпаднат на ГШ преди втората седмица не знам кога се е случвало. В следващите ГШ турнири ще се върне и Дел По, а с него който ще да се падне и на каквато и да е настилка, ще е зор.
|
|   |
|
 |
|
vogelfrei
(Extreme Zombies)
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 17:29
най-великият в историята пребори злото. край
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - G.O.A.T | 29.01.2017 17:34
обаче дявола разбирам че е заслепен фен и няма лошо, но това да гониш рекорда на Фед е все едно да станеш безсмъртен няма как да стане, просто той си е избраника, а Рафа достойния подгласник, който трябва да продължи да се бори, следващата цел 10 РГ и 15 шлем, това е друга титла от шлема няма как да вземе, поне реално де, прекалено много фактори има срещу него, видя се и днес, пък вече ако съдбата е решила друго ще супер, но ме съмнява
|
|   |
|
|