Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 11:03

Отговори на тема  [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Световно по биатлон - Контиолахти '2015 
Автор Съобщение
(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   11.03.2015 21:08

Diavolo написа:
терми, знаеш, че Путин си купи първото място в крайното класиране по спечелени златни медали, моралния победител е Норге, там всички са родени в същата държава.
махни корейско/американските златни медали и ще видиш истинското класиране и това го знаят милиони хора по света.

а специално за днес. в руския щаб бяха не по-малко шокирани от мен. Абсолютно никой не е очаквал това. Това е типичната мега сензация на световно първенство в зимен спорт, заради което и тези първенства (една от причините) не са взимат чак толкова сериозно, като изключим ски бягането.

...
Ок, това за "моралния"победител го знаем :) Приятна вечер!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   12.03.2015 01:03

хех от поста ти лъха на аристократично пренебрежение, ама приятна вечер и на теб :)
ама знаеш, че съм прав, чиста алгебра :)

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   12.03.2015 20:52

Фуркад в индивидуалното няма кой да го бутне 3 поред световна титла в тая дисциплина и то с 1 грешка. Свендсен без грешка, имаше голям късмет с един габарит в четвъртата стрелба със сребро, но много бавен на цели 20 сек. зад Мартен. Моравец с бронз, а Фак обаче бе уникално бърз, но направи 2 грешки и остана пети или шести, с една по-малко печелеше златото. Нямаше изненади тук за разлика от предните дни, остават щафетите и масовите стартове :-)

Последна промяна juve на 12.03.2015 20:52, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   12.03.2015 21:00

Ех, Симоне, Симоне, много ме е яд за големия брат Фуркад, който направи толкова хубаво състезание, но за пореден път остана на едно пресягане от почетната стълбичка. Това забавяне на ритъма преди 20-ия изстрел му костваше напълно заслужения бронз. Жалко и за Алексей Волков, който си е абсолютна класа с пушка в ръка, но този сезон е много далеч от добрата бегова форма (не че някога е бил добър бегач де) и остана далеч от подиума.

Мартенчо отвя уморения кон Свендсен въпреки пропуска си в повече и напълно си заслужи поредната световна титла и почетното звание "Крал на индивидуалното" (имаше някаква впечатляваща статистика в това отношение, която вече съм забравил). Сергей Семьонов обаче е носителят на малкия кристален глобус в дисциплината, след като завърши на пета позиция в днешното състезание (ако въобще подобно отличие може да има някаква тежест с оглед на факта, че има само три индивидиуални състезания през сезона).

Наш Владко рискува на последната стрелба и две грешки в последните два изстрела го отпратиха назад от обичайните му напоследък класирания в десятката. Краси стартира с две грешки на първите две стрелби, но после стабилизира, за да намери място в точките.

Доволно :)

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   12.03.2015 21:20

Заблудил съм се за Фак на 10 място на 1:45, даже и с една грешка по-малко остава на 45 сек. Иначе тримата големи норвежци в десетката с добра стрелба, но Мартен ги мачка бегово. Той и на спринта щеше да бие с една грешка, но направи три. Ски-бягането точно за световното му е перфектно, стрелбата на моменти го предава, но си е голям шампион и в масовия старт е фаворит, но там поне ще се дебнат до последно се надявам и с един финален спринт, като на олимпиадата ми се иска да се решат нещата за удоволствие на нас зрителите :dance:

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   13.03.2015 20:35

Германките взеха женската щафета с над минута разлика, французойките втори, а италиянките трети, рускините завършиха четвърти, въпреки че през цялото състезание бяха втори или трети, слаб четвърти пост на Шумилова. Чехкините се провалиха заради третия пост на Ландова и останаха чак осми. Скучничко си бе, дано утре мъжката оправдае големите очаквания, че и мъжете са ни малко длъжници и утре очаквам касапница между Норвегия, Германия, Русия, Франция и Чехия :-)

Последна промяна juve на 13.03.2015 20:37, променена общо 3 пъти

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   13.03.2015 21:30

Немците вече могат да гледат спокойно в бъдещето, защото не само си имат своя световен шампион, но и сигурно най-перспективния млад отбор, при който са налице всички предпоставки да се установи като абсолютен доминатор в близките 6-7 години! Лаурка супер класа на последен пост - не трепна на стрелбището и натрупа още преднина по трасето! Истинско шампионско представяне! Наесен чакаме завръщането и на Мири Гьоснер - такава, каквато я познаваме от близкото минало. Кумер също е голям талант и може да се развие доста.

Супер Мари Дорен де факто сама изведе Франция до среброто. Усърдно със ските и сравнително чисто с пушката и трети медал за симпатичната французойка, което вече й гарантира почетното звание "Кралицата на Контиолахти" :)

Чехкините не знам как имат три отборни победи през сезона. Този отбор има две доста неравностойни състезателки. Колкото и да хвалят Итка Ландова, още си е далеч от класата по-именитите си съотборнички. Соукалова е доста бавна през този сезон, а Виткова е много нестабилна при стрелбата (2 наказателни обиколки? WTF?)

Изненадващо пето място на норвежките. Честно казано, очаквах да останат извън десятката, където им е мястото на тези посредствени сватбарки! Шведките пък, които изживяват нечувана криза, се добраха до почетното 9-то място. А като сме заговорили за изненади, не може да не споменем и румънките, които докъм края на трети пост държаха място в шестицата!

Дашка изглеждаше доста зле. Накрая мисля, че спести сили за масовия старт, който й е последния шанс да блесне с нещо на това световно. А дано, макар да съм на мнение, че дъртата финска кранта е супер фаворит с оглед на спецификата на тази дисциплина и някои други особени фактори, на които не мисля да отделям внемание.

Утре е щафетата при мъжете. Фаворит: Русия. Немците могат да се намесят в борбата и тук, но Зимон Шемп разколеба доста с ужасяващото си представяне в спринта, та ще е тежко... Норвежците всякак са фаворити, но станаха доста банални, тъй че по моему едно 5-то място ще им отива идеално :) Вчера братята Фуркад ми се видяха много надъхани, тъй че можем да очакваме и Франция на почетната стълбичка. Очаква се класическо състезание.

п.п. Някой да научи коментаторката по БНТ да изговаря "щ"... :helpless:

Последна промяна Medved на 13.03.2015 21:31, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   13.03.2015 22:01

Не знам за другите германки, но Далмайер се очертава доминаторка след Нойер, вече и бегово ми харесва, а стрелбата и на моменти е шампионска, нищо общо с мъките на Кайса и дори Даря, че Магдалена на моменти не излъчваше такава сигурност на стрелбището, като Лаура. Уникално е това момиче щом още тоя сезон дава наченки на шампионка, не ми се мисли следващите какво ще бъде, а е само на 22, пожелавам и успех, симпатична ми е много

Последна промяна juve на 13.03.2015 22:03, променена общо 2 пъти

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   14.03.2015 17:23

Днес реших да се направя на разбирач в букито:

Германия - Русия 2 (2.40)
Австрия - Чехия 2 (1.67)

Като цяло подаръци, специално първият, ама да видим...

Русия ще е в състав Гараничев на първи пост (доста неубедителен в Контиолахти, но пък в предните кръгове имаше много добри стартове), Волков на втори пост (отличен стрелец, но слаб в бягането), Малишко на трети пост (този сезон ще го запомня само със спечеления финален спринт с Краси Анев) и на последен пост Шипулин. По спомени немците започват с Лесер, следва Пайфер, Бьом и Шемп на последен пост. Лесер ми се стори доста уморен на индивидуалното, Шемп е бърз, но нещо стрелбата му куца напоследък... Като теглим чертата - леко предимство на рашките.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   14.03.2015 17:38

Всичко освен триумф за Норге ще е сензация! :devil:
аз пак отивам на филм феста и ще се гледа на запис късно вечерта, жалко защото мъжките щафети в биатлона и ски бягането са солта и пипера на световните първенства и олимпийските игри.

Дано Свендсен не провали отбора, иначе няма кой да спре Норге! :devil:

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   14.03.2015 20:02

И двамата спецове не познахте :laugh: . Немците си бяха железни и на четирите поста и заслужено спечелиха златото и аз се колебаех за Шемп, че може пак да се осере накрая, но запази хладнокръвие и устиска 13 сек. дадени му от Пфайфер. Общо взето третите постове решиха нещата и французите се държаха отлично със Симон Фуркад и Беатрикс и бяха начело с малка преднина, но Майе очаквано се издъни преди Мартен и за последния бе невъзможно да навакса 40 сек. но докопа бронза заради слабата стрелба на Моравец. Сребро за норвежците можеби заради слабата стрелба на братята Бьо от прав много грешки направиха, иначе стабилни постове на Бьорндален и Свендсен, все пак засега добро световно за тях, но Германия и Франция засега са по-убедителни. Жалко че не видяхме финален спринт за титлата, както често се случва, но състезанието си бе класно и оспорвано, да видим масовите стартове утре, дано има драма и да закриваме това световно :-D

Последна промяна juve на 14.03.2015 20:03, променена общо 2 пъти

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   14.03.2015 21:04

Гараничев, престъпник такъв!!! Преди световното го хвалеха неговите точно за стрелбата - я думаю, что Евгений топ стрелец! Да бе... :uuu:

Иначе какъв дубъл на немците! Не вярвах, че ще избухнат и при мъжете, но ето ти лека изненада. Много добре премерен подготвителен цикъл - някъде около Антхолц и Нове Место навлязоха в супер форма и с подкрепата на прословутата немска вакс- и фармашкола ей ти ги два световни върха :)

Митко Герджиков е провалил нашата щафета - наказателна обиколка и 16-то място в крайното класиране. А Владо му е предал като 9-ти.

Нищо не хванах от състезание. Сега само си гледам статистиките...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   15.03.2015 03:18

Тарей Бьо провали норвежката щафета, по предварителен сценарий трябваше да предаде на Йоханес на 15/20 секунди преднина, а той я предаде на 10 сек. пасив. Йоханес също направи една грешка в повече от правия. Язък. Оле и Емил бяха стабилни, но Свендсен е в отвратителна бегова форма, като мумия е. Трагичен сезон за Свендсен, изгледжа пред предсрочно пенсиониране. Така и не намери формата си, нито има някакъв глад за успехи. Много добър и талантлив биатлонист, на моменти недосегаем, но не виждам шампионската злоба и закалка в него. Няма сърцето на Фуркад.
Напълно заслужена победа за Германия, тяхна първа от 2004 г. насам, определено наблюдаваме световното първенство на Германия. Бундестима се завърна с гръм и трясък този сезон и при жените и при мъжете.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   15.03.2015 16:15

Тоя масов старт при жените затвърди първенството на изненадите, щом Даря остана без медал в тая постна конкуренция и провала на Кайса още в началото, няма смисъл да се говори повече, очевидно се измориха накрая фаворитките. Все пак злато за постояната Валя Семеренко, която съм я запомнил винаги на 3-4 място с четири нули задържа първото място пред Пройс и Оберхофер трета. Поне Домрачова увеличи над 20 точки разликата пред Кайса за големия глобус, но има още 3 състезания в Ханти, където всичко е възможно и не е изключено да се стопи пак, но май ще е трудно, тъй че беларуската е фаворит :-)

Последна промяна juve на 15.03.2015 16:18, променена общо 2 пъти

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   15.03.2015 19:09

Фак закри световното с титла в масовия старт, уникално темпо наложи накрая и Моравец на секунда зад него, а Таре Бьо с нов бронз, дедо Оле излезе първи след четвъртата стрелба, но малко водеше и нормално го настигнаха бързите бегачи. Шипулин седми, Фуркад десети, разликата за големия глобус е 110 точки за Мартен и напрактика, ако не стане чудо в Ханти ще празнува четвърти пореден глобус, което е фантастично постижение и ще е първия в историята с четири поредни глобуса, което още веднъж показва неговата постоянност и дори когато няма ден взима максимума от ситуацията за разлика от конкурентите. Още три старта остават другата седмица и закриваме зимния сезон :-)

Последна промяна juve на 15.03.2015 19:10, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   15.03.2015 19:16

Жалко за Оле, щеше да е яко да вземе медал поне, чиста стрелба беше. Голямо състезание и е гордост, че вече и българи виждаме. Влади остана 25-ти, но за мен се представи добре и въобще за него и Краси Анев вече говорим за друга класа биатлонисти. Дано догодина повече.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   15.03.2015 19:35

Дедо Оле направи супер световно все около медалите 4,5,6 ако бе с 4-5 години по-млад спокойно си взимаше 2 титли най-малко, но възрастта не прощава и въпреки всичко ще си остане най-великия в тоя спорт, то се вижда и на тия 41 години е равностоен на най-добрите :ura:

Последна промяна juve на 15.03.2015 19:36, променена общо 2 пъти

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Световно по биатлон - Контиолахти '2015   |   16.03.2015 13:55

Ами свърши световното... Още по три старта при двата пола и закриваме сезона... Кога започна, кога свърши...

Догодина световното ще е в Осло - на трасето покрай легендарната ски шанца на Холменколен. В календара на Световната купа пък ще попадат 2 северноамерикански старта - в Канмор и къде беше там по щатите някъде...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3