Фигурно пързаляне - Световно Първенство 2014
| Автор |
Съобщение |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Фигурно пързаляне - Световно Първенство 2014 | 30.03.2014 03:04
 |  |  |  | Diavolo написа: Ясно, не ги знаех тези подрбности, но като цяло аз съм на по-различно мнение.  На Браун му трябва опит, трябва му участие на големи състезания. На олимпиадата представянето му не беше добро, в смисъл можеше повече и той самия както и екипа му едва ли са били удовлетворени. Обикновено след подобна случка такива млади звезди като него задължително участват на следващото световно. Той не е Чан, че да е разочарован и съсипан и да не му се пързаля. Съвсем друга психология имаме тук. Лично за мен това е пропуск в негативен план. А и още нещо, подобни форуми не бива да се изпускат и от уважение най-малкото. Губи и лоби сред съдиите и по-добро разпознаване, не си постеля добре за бъдещето и т.н. А можеше и да експериментира нещо. Абе откъдето и да се погледне си е загуба. А за потрошване, едва ли, все още е без четворен в програмата, няма страшно ;) |  |  |  |  |
Последните няколко години, Браун 2 пъти започна да работи за четворен скок... и два пъти се наложи да спре, защото порасна с няколко инча за един месец (мъжка физиология в тази възраст - обикновено е малко по-рано, ама при него така се получи). Това е проблема при него - малко по-късно израства от останалите и точно в момента е много опасно за контузии и подобни. Та затова все още мисля, че решението беше добро - и ще му позволи да си изчисти елементите за догодина. Не е за разочарование или за нежелание - в случая наистина става дума за вътрешни правила (защо Арън да е наказан този сезон) и за това да му се позволи да се развие -- последното, което който и да е иска е да се контузи тежко и да се наложи да спре сега.
_________________ Понякога съм толкова добра, че цялата изтръпвам и боли ме...
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Фигурно пързаляне - Световно Първенство 2014 | 30.03.2014 03:09
Тулуп или салхов (флип и лутц по-рядко ама и тях виждаме) - да. Ама аксел четворен не е толкова лесно да се върти - все пак това е с половин оборот повече. Все още не сме видели четворен аксел (който да е приземен чисто...). И като гледам сегашните фигурсти, може и да не видим скоро (макар че има няколко, които може и да изненадат - макар че силните на четворните имат безобразна техника на тройните си аксели...)
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Фигурно пързаляне - Световно Първенство 2014 | 30.03.2014 03:10
Това е изненада - но си мисля, че умората си каза думата. Не са във върхова форма и не рискуват...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Фигурно пързаляне - Световно Първенство 2014 | 30.03.2014 03:52
Лелеле каква драма при танцовите двойки уффффф, Ана Капелиниии и Лука Ланотеееееее след европейската титла, италианците спечелиха и световната. Уникална година за тях. втори на само на 0.2 десети от точката останаха сензационно добре представилите се канадци, Кейтлин Уивър и Ендрю Поже, а трети с бронз за Фрация, Натали Пешала и Фабиан Бурза. Големите фаворити Елена Илинюх и Никита Кацалапов без медал. Мега провал за тях, но сами са си виновни. На европейското първенство Елена нелепо падна, а тук в кратката Никита се сблъска с партньорката си и не можаха да запишат 6/7 точки за туизлите, които не им бяха зачетени. Ако не бяха направили тази издънка сега щяха да са световни шампиони. Канадците пък се разминаха при втората серия туизли и то сериозно и това им отне златото. Изобщо драма.  Италианците и французите много стабилни, безгрешни. Опасявах се за Капелини и Ланоте, защото тяхната сила е в кратката програма, но удържаха. Брависимо.  Изключителен завършека на едно много интересно и драматично световно първенство. Едно от най-драматичните през последните 10 години поне. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Фигурно пързаляне - Световно Първенство 2014 | 30.03.2014 04:38
Жени Тук драма нямаше, нямаше и изненади. Всъщност изненадата беше слабото представяне като цяло на жените във волната програма, но и жените са хора и грешат... Хайде в края на сезона момичетата са уморени и е нормално и те да направят едно разочароващо представяне. Трета световна титла за Мао Асада! Не съм и фен, но тук няма какво да се каже. Вдъхновяваща волна програма, особено втората и част беше на един дъх. Изключително!  Липницкая и да не беше паднала нямаше шанс. Има още да учи, прави впечатление обаче, че на втори пореден голям форум прави груба грешка, а и пада на леда също така. Каролина Костнер с шести медал от световни първенства, този бронз обаче го има само заради преднината от кратката програма и заради традиционно убийствените плюсове които има от съдиите за компонентите на програмата. Иначе волната и програма беше трагикомична и кошмарна. Все пак Костнер се сбогува с аматьорското фигурно пързаляне след два медала от олимпийските игри и световното, един подобаващ край за една от най-харесваните и характерни фигуристки за последните 20 години. Истинска институция в този спорт.  Грейси Голд ме изненада. Все я хваля, че има здрава психика, но се провали много лошо във волната. Куп грешки, падане. Радвам се за Полина, която от 12 позиция мръдна до 8 то място след силна волна програма. Това момиче има много голям резерв, уфф дано да го развие. Има огромен потенциал, дано не си остане само с него обаче...
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Фигурно пързаляне - Световно Първенство 2014 | 30.03.2014 04:47
Фаворити според кого? Медиите? Може би. И на двамата не им издържат нервите под напрежение и медали ще вземат, когато се поуспокоят и започне да се чувства, че са на леда заедно... ПС: При жените... очаквана титла Детето-чудо знаеш, че не го харесвам - не заради това как изглежда, а заради самоувереността без покритие - тя и Костнер има навика да е безумно арогантна на леда на моменти, ама поне си има покритие (и това при положение че хич не съм фен..); Грейси се пренави. Като цяло очаквано световно - като за след олимпиада.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Фигурно пързаляне - Световно Първенство 2014 | 30.03.2014 15:38
Интересно ми е и какво мислиш за мъжете, нищо не написа за страхотната драма която стана, истински класически съспенс.  Абе хубаво световно. Не толкова като качество, колкото като драматизъм, някои изненади, някои нови неща. Страхотна атмосфера също така. Японците се оказаха с класи над руснаците в това отношение. В Сочи големите съперници от другите страни се аплодираха много вяло и насила сякаш, докато японците се доказаха като изключително интелигентна публика, която разбира от този спорт и го обича истински. 
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Фигурно пързаляне - Световно Първенство 2014 | 30.03.2014 23:39
Е аз още след кратката казах, че тройката ще си е такава ама японците ще са в челото...
А за волната - Мачида сам се би; Ханю спечели поредн титла без чиста програма... Правилата си искат основна редакция... ама като няма голяма звезда да губи от тях, няма кой да ги пипне. Ханю е много силен технически - и затова си позволява да не си довършва елементите - ама това го дъвкахме след олимпиадата.
А публиката... Япония винаги си е имала традиции във фигурното пързаляне. А и става дума за манталитет - японците са учтиви и с много различно възпитание от западния свят (и в случая руснаците влизат в това определение).
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Фигурно пързаляне - Световно Първенство 2014 | 31.03.2014 21:27
Най-великата фигуристка в историята е Катарина Вит! Няма спор просто. Всички останали след нея просто повтарят това, което тя е въвела + някои други пинизи. Ким наистина е фантастична, но бих я сложил до друга велика, моя стара любимка, Кристи Ямагучи!  Както и най-великата двойка в историята, далеч пред останалите са Катя Гордеева и покойния отдавна Сергей Гринков.
|